Zoek
Sluit dit zoekvak.

Handige kleding tips voor lange mensen

Handige kleding tips voor lange mensen

Lang zijn is niet altijd handig. Ik ben meestal wel erg blij dat ik lang ben, want ik kan altijd alles zien, krijg geen benauwend gevoel in grote menigten en kan altijd overal bij. Wat ik vervelend vind aan het lang zijn is dat de kleding niet altijd even goed past. Het is echt zoeken naar een speld in een hooiberg voor goed passende kleding. Maar met een aantal goede tips en trucjes kom je ook een eind!

Koop lengtemaat broeken

Zomaar een broek kopen zit er voor mij niet in. Als het gewoon een standaard maat L of XL is pas ik hem sowieso niet, dan zijn de pijpen echt veel te kort. Het is dus belangrijk dat ik kijk naar broeken die een lengtemaat hebben. Zelf koop ik altijd lengtemaat 34 en als het even kan 36. Broeken die ik erg fijn vind zijn bijvoorbeeld van Mac jeans.

Lange jurken en rokken

Jurken en rokken zijn ook weer een ding waar je op moet letten. Korte jurken zijn vaak voor lange mensen veel te kort (je staat bijna in de blote kont) en lange jurken zijn weer hoogwater. Het beste is dus voor een jurk of rok te gaan die rond de knie of net over de knie komt. Gelukkig zie je steeds meer leuke rokken en jurken bijvoorbeeld van Liu Jo.

Draag lange laarzen of sla de pijpen om

Goed, het lukt niet altijd een goed passende broek te vinden. Soms zie ik een toffe broek voorbij komen die gewoon erg leuk staat of hij is gewoon erg goed geprijsd. Dan wil ik nog wel eens een broek kopen die te kort is. Mijn geheim is dan eigenlijk altijd langere laarzen te dragen waar de broek in kan of de pijpen om te slaan. Twee super makkelijke tips waardoor je meteen van het probleem af bent. Let maar eens op, je ziet mij vrijwel altijd met langere laarzen aan of mijn pijpen omgeslagen.

Koop XXXL panty’s

Panty’s en lange mensen zijn echt een drama, zeker als je ook niet de slankste bent. Ik vind het leuk om rokken en jurken te dragen, maar met het koudere weer wil ik daar wel graag een panty bij aan. Alleen vaak zijn panty’s veel te klein en blijft het kruis zo ongeveer bij mijn knieën steken of zakt het kruis tijdens het lopen steeds verder naar beneden.

Een tip is dus altijd de aller grootste maat panty’s kopen, het liefst zo veel mogelijk Xen voor de L. Mocht je nou toch een panty hebben gekocht die afzakt. Draag er dan een strakke onderbroek of sportbroekje overheen, dan blijft de panty ook wel op zijn plek zitten.

Combineer met kleuren en prints

Een hele outfit in dezelfde kleur maakt je optisch ook langer. Heb je dat liever niet? Combineer dan met kleuren en prints, zo lijk je minder lang. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een andere kleur broek dan shirt aan hebt. Ook kun je er nog een leuk jasje overheen dragen om het helemaal te breken. Zelf ben ik ook groot fan van laagjes.

Tall collecties

Sommige merken hebben speciale collecties voor lange mensen. Denk daarbij aan Vero Moda, Only, Asos en Zalando. Deze merken zijn gemaakt voor lange mensen en hebben dus kleding met langere pijpen en mouwen. Zelf koop ik daar best wel vaak iets van, ideaal.

Draag lange handschoenen

Nog zo’n probleem is te korte mouwen. Helaas kun je daar niet veel aan doen maar je kunt bijvoorbeeld de mouwen opstropen zodat het niet zo opvalt. Ik heb het maar gewoon geaccepteerd dat mijn mouwen altijd te kort zijn, maar op de fiets in de winter vind ik het wel vervelend dat de mouwen van mijn jas te kort zijn. Ik koop dus altijd extra lange handschoenen zodat mijn armen ook lekker warm blijven.

Hakken kunnen altijd

Ik heb pas sinds een jaar of 2 schoenen met hakken. En dan niet meteen pumps van 9 cm, nee gewoon subtiele sleehakken of een klein hakje onder een laars. Ik ben met mijn 1.87 vrij lang en als ik dan ook nog eens hakken zou gaan dragen wordt het al snel meer dan 1.90. Mij zal je niet snel op stiletto’s zien lopen, maar een kleinere hak tegenwoordig wel. En ik vind het ook nog erg elegant staan.

Hebben jullie ook wel eens last met kleding kopen voor je lengte? Juist omdat je lang bent, of wat kleiner? Hoe lossen jullie dat op?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

  1. Oh jij bent met 1,87 wel héél lang!! Ik ben 1,82 maar heb wel hele lange benen, maat 36 (inch). Ik koop vaak lengtematen broeken bij Otto. Die hebben daar veel keus in.

  2. Ik ben 178 en heb het panty probleem ook altijd. Op de gok die van snaq tights gekocht en ik ben fan, heerlijk hoog lang en zakken niet af.

  3. Met mijn 1,93 meter ben ik zelfs nog iets langer. Lang leve internet want vroeger moest ik bijna wel mannenbroeken dragen. Wat vond ik dat vervelend op de middelbare school…
    Snag tights zijn geweldig voor mijn lengte zelfs, dus misschien is dat nog wat als je weer panty’s zoekt. En mannentruien zijn tegenwoordig vaker mooi getailleerd dus hebben langere mouwen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *