Handig: Scrub handschoen

Scrubben vind ik echt heerlijk, weg met al die dode huidcellen! En ik verwelkom graag mijn zijde zachte huidje nadat al die vieze en dode huidcellen zijn verwijderd. Alleen met een scrub alleen behaal je niet heel erg veel resultaat, daarom gebruik ik het liefst er nog een scrub handschoen bij. Met de handschoen en de scrub is het resultaat echt heerlijk. Het werkt fijn, snel en effectief. Ik klink bijna als op de televisie, maar het is gewoon zo fijn!

Eerst deed ik gewoon een dot scrub op mijn hand en ging daarmee mijn lichaam scrubben, dat werkte prima dacht ik. Tot dat ik een scrub handschoen kocht en daarmee mijn huid ging scrubben – ik gebruikte er ook nog een gewone huid scrub bij –. Er ging gewoon zoveel meer vanaf en het leuke is, je kan precies alle dode huidcellen zien die achter blijven in de handschoen, ook wel leuk om te zien!

De handschoen is van 100 % nylon, dus het schuurt lekker over je heen. Ik raad je niet aan te fanatiek te gaan scrubben met deze handschoen want daar kan je juist je huid mee beschadigen en dat wil je natuurlijk niet hebben. De handschoen is goed uitrekbaar dus iedereen zou hem moeten passen, alleen ik heb kleine handen en bij mij zit hij normaal, dus ik weet niet of hij echt geschikt is voor mensen met grote handen.

Ik gebruik hem 1 á 2 keer per week onder de douche. Dan doe ik er een lekkere dot scrub op en begin mijn lichaam te scrubben met lichte duwende en ronddraaiende bewegingen. Het voelt er prettig aan net als een massage, maar in het begin moest ik wel een beetje aan het gevoel wennen omdat het niet een zachte handschoen is. Het het gebruik moet je hem wel eventjes goed schoonmaken zodat alle dode huidcellen ook uit de handschoen zijn verdwenen, dat is wel zo een fijn en schoon idee.

Ik weet alleen niet hoe duur de handschoen is, ik verwacht niet veel. Ik heb hem gekregen en hij kwam bij de Tuinen vandaan. Maar volgens mij verkopen ze het ook gewoon bij de Etos en Kruidvat. Mochten jullie de prijs weten zet het dan gewoon in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  Chantal
  29 augustus 2011 at 07:39

  Ik heb onlangs ook zo’n handschoen aangeschaft bij Kruidvat, maar nog nooit gebruikt… Dat moet ik dus nodig eens gaan doen, thanks for the reminder ;-)

 • Reply
  Paola
  29 augustus 2011 at 08:30

  Ik heb zulke handschoenen van de Action. 2 voor nog geen euro! Ik vind ze super fijn, maar heb nog nooit dode huidcellen ontdekt??

 • Reply
  Wendy
  29 augustus 2011 at 10:06

  Die dode huidcellen spoelen dan toch gelijk met de scrubdeeltjes van je huid af, of niet? Het lijkt mij ook wel fijn om zo’n scrubhandschoen te hebben, dus ik ga de volgende keer wel even bij de Action langs. Scheelt weer wat geld, denk ik zo. :)

 • Reply
  Manon
  29 augustus 2011 at 10:20

  Ik scrub altijd mijn gezicht met zo’n handschoen vlak voor dat ik zelfbruiner op doe, en het blijft 3x zo lang zitten! Echt een uitvinding die handschoenen

 • Reply
  LottedeJ
  29 augustus 2011 at 10:43

  Zoiets is inderdaad heel handig! En zulke dingen scrubben vaak ook beter dan gewoon een scrubcrème.

 • Reply
  Miranda
  29 augustus 2011 at 11:26

  ohh ze lijken mij inderdaad wel erg fijn :D

 • Reply
  Nannick
  29 augustus 2011 at 12:55

  Klinkt erg handig :)

 • Reply
  charile
  29 augustus 2011 at 16:13

  ik heb dat ook maar dan in een soort washandje :) erg fijn

 • Reply
  Kim
  29 augustus 2011 at 16:34

  Slim en handig, ik zag er nooit het nut van in en het leek mij teveel schuren, maar misschien ga ik er binnenkort eentje scoren..

 • Reply
  roos
  29 augustus 2011 at 16:53

  Ik heb er zelf nog geen maar het lijkt me wel handig :)

 • Reply
  Kim
  29 augustus 2011 at 18:21

  Dit is erg handig!!

 • Reply
  Marikee
  31 augustus 2011 at 21:05

  Oh, daar ga ik eens naar kijken! Eigenlijk nooit over nagedacht.. ;)

 • Reply
  Marijke
  31 augustus 2011 at 22:26

  Ik heb ‘m ook!
  Is inderdaad erg handig. :)

 • Reply
  Cynthiiaa
  1 september 2011 at 03:06

  Nog nooit gebruikt, ben wel benieuwd!

 • Reply
  Thanya
  7 november 2011 at 15:11

  Jaaaa! Heb ik ook!
  Er brak een nieuw tijdperk aan in m’n leven haha.
  Mijn huid is nog nooit zo zacht geweest.
  Ik heb hem bij de kruidvat vandaan voor een euro geloof ik.
  Ik gebruik hem ook met een scrub.
  Als ik uit de douche kom smeer ik mezelf in met Palmer’s Cocoa Butter.
  M’n huid is nog zachter dan een babybil xD

 • Reply
  Eva
  2 mei 2016 at 20:56

  Hee!
  Ik heb ook zo’n handschoentje aangeschaft. Moet je perse een scrub erbij gebruiken of ik alleen water en/of douchegel voldoende?
  Alvast bedankt!
  x

 • Laat een reactie achter