Handig: Chromecast Audio

Handig: Chromecast Audio

Met kerst kreeg ik van Danny de Chromecast Audio, super tof! Alleen ik wist niet zo goed wat ik er mee moest. We hebben al een gewone Chromecast wat echt super handig is, maar wat is nou het verschil tussen beiden? Nou, ik ben erachter en gebruik hem echt elke dag als ik thuis ben. Dit is echt de uitvinding van de eeuw en waar ik me eigenlijk zo vaak aan geërgerd heb lost dit in één keer op.

Handig: Chromecast Audio

Maar wat is een Chromecast Audio nou eigenlijk? Het is in ieder geval een heel ander apparaat dan de normale Chromecast. Een normale Chromecast ontvangt je beeld uit van een extern apparaat en de Chromecast Audio ontvangt je geluid van een extern apparaat, super handig!

Allemaal hartstikke leuk en aardig de nieuwe stereoinstallaties die uitgerust zijn met bluetooth, maar niet iedereen heeft die in huis. Wij hebben thuis een hele goede geluidsinstallatie, maar wel van een paar jaar oud zonder die technische snufjes. En toch mis je dat dan, je hebt Spotify op je telefoon maar je wilt het toch even via de goede boxen afspelen, dat kan nu!

Handig: Chromecast Audio

Want een Chromecast Audio is een soort van WIFI ontvanger voor je geluidsinstallatie! Je plugt hem heel gemakkelijk in via de 3 mm ingang (die volgens mij elke geluidsinstallatie heeft) maakt eenmalig verbinding met de app en daarna is het kind kan de was doen. Het verbinden van de app trouwens ook!

Handig: Chromecast Audio

Dit is hem, de Chromecast Audio. Een klein apparaatje met een snoertje die je verbind met de geluidsinstallatie en de Chromecast Audio (het zwarte rondje) zelf natuurlijk. Ook heeft het apparaatje stroom nodig, dat gaat gemakkelijk met de mini USB aansluiting en snoer en stekker die je erbij krijgt. Je kan er zelf voor kiezen of je hem direct op het stroom aansluit of via een USB aansluiting.

Handig: Chromecast Audio

In de verpakking staat duidelijk aangegeven hoe het werkt. Je kan makkelijk de Chromecast app downloaden en dan kun je daar ook de stappen volgen, ik denk dat ik hier 30 seconden mee bezig was. Het enige wat je moet doen is wel op hetzelfde WIFI netwerk zitten als de Chromecast.

Handig: Chromecast Audio

Installeren is super makkelijk. Je doet het groene kabeltje in de Chromecast en die doe je ook in de 3 mm aansluiting van de audio set (vaak de aansluiting met het groene rondje).

Handig: Chromecast Audio

De Chromecast heeft wel stroom nodig dus via een mini USB (die je er trouwens ook bijkrijgt) kun je hem aansluiten op het stroom of in een USB poort doen. We merkten dat hij wat ruis gaf via de USB poort van onze TV dus we hebben voor het directe stroom gekozen.

Handig: Chromecast Audio

En dan is hij bijna klaar voor gebruik! Zo ziet het er natuurlijk niet zo mooi uit, maar je kan hem gelukkig makkelijk wegwerken met alle andere kabels. Aan de zijkant zie je een klein knopje zitten, die heb je straks nodig om hem te verbinden.

Handig: Chromecast Audio

Het eerste wat je dus doet voor de eerste keer is de Chromecast app downloaden. Zo kun je de Chromecast koppelen met de WIFI netwerk. Dat is trouwens super simpel, de app vertelt heel duidelijk hoe je dat doet. Binnen een minuutje ben je klaar.

Handig: Chromecast Audio

En als hij dan geinstalleerd is, is hij klaar om muziek af te spelen. In Spotify gaat bij bijvoorbeeld heel makkelijk. Onderin het scherm staat ‘apparaten beschikbaar’, klik daarop.

Handig: Chromecast Audio

Dan verschijnt het volgende scherm en kun je een keuze maken, bijvoorbeeld dus je Google Cast (dat is dus de Chromecast Audio)!

Handig: Chromecast Audio

Heb je deze gekozen, dan speelt de muziek niet meer af op je TV, maar via de boxen van je goede geluidsinstallatie, super handig! In het begin vond ik het een beetje onzinnig, maar ik moet toegeven dat hij bijna elke dag gebruikt wordt. De muziek is zoveel beter dan uit de laptop, PC of telefoon dat het echt een top uitvinding is! Je kunt hem trouwens ook gebruiken via je laptop, PC en meerdere telefoons tegelijk, zolang je maar op hetzelfde WIFI netwerk zit.

De Chromecast Audio is een kleine investering van € 39,00 maar dat vind ik hem dubbel en dwars waard. De Chromecast Audio is te koop in verschillende electronica zaken en natuurlijk online in verschillende webshops.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reply
  Milou
  31 januari 2016 at 06:21

  Wat handig zeg! Wij hebben dus wel zo’n moderne installatie waar je alles op af kunt spelen maar eerlijk gezegd snap ik daar echt helemaal niks van hahaha. Ik speel dus vaak gewoon de muziek af op mijn computer. Maar dit biedt wel uitkomst voor ieder apparaat inderdaad!

 • Reply
  chucky1012
  31 januari 2016 at 07:07

  Leuke en zeer handige gadget!
  Ben zo benieuwd of dit ook met Deezer kan.
  Maar weer een app.. Kost allemaal ruimte op de smarthphone…..

  Xoxo

 • Reply
  Ansjuh
  31 januari 2016 at 08:35

  Ik heb recent m’n chromecast verkocht. Ik heb in de woonkamer een Apple tv en had in de slaapkamer de chromecast. Ik was er niet zo gelukkig mee, de Apple tv werkt zoveel makkelijker en met álle apps. Deze blogpost is daar het bewijs van. Want je bent dus nóg een apparaat nodig om muziek af te spelen. Terwijl mijn Apple tv het allemaal doet. En die werkt altijd en soepel, zoals ik van Apple gewenst ben. Je bent dus al bijna €80 nodig om tv en muziek te kunnen streamen. De apple tv is maar heel iets duurder maar veel praktischer :) Maar geniet er van :)

  • Reply
   Aranka
   31 januari 2016 at 09:14

   True! Maar mijn vriend heeft Android, en volgens mij werkt dat niet met Apple TV.

   • Reply
    Ansjuh
    31 januari 2016 at 10:01

    Klopt. Das alleen iOS. En das te merken qua gebruiksvriendelijkheid ;)

 • Reply
  Debbie
  31 januari 2016 at 08:52

  Dit lijkt me heel handig, maar wij hebben inderdaad ook een Apple tv. Kan ik die dan ook direct op de geluidsinstallatie aansluiten?

  • Reply
   Aranka
   31 januari 2016 at 09:15

   Geen idee! Dat hebben wij niet!

   • Reply
    Ansjuh
    31 januari 2016 at 10:03

    Nee maar volgens mij kan de chromecast dat ook niet. Wat je wel kunt, is muziek vanaf je telefoon, of YouTube, of wat dan ook, streamen via je tel naar je Apple tv. En dus ook spotify. Ik maak daar veel gebruik van :)

 • Reply
  Quinty
  31 januari 2016 at 09:36

  Wat is dit handig! Ik ga dit maar eens aan mijn vader vertellen die nieuwe boxen wil kopen, zodat hij zijn telefoon ermee kan verbinden.

 • Reply
  Kelly
  31 januari 2016 at 10:26

  Lijkt me echt super handig apparaatje!

 • Reply
  sobeautywomen
  31 januari 2016 at 10:28

  Wat handig, ik sta verbaasd over de prijs. Ik had gedacht dat het behoorlijk prijzig zou zijn.

 • Reply
  Marjolein
  31 januari 2016 at 10:36

  Handig! Ik heb zelf de Chromecast voor video en dat vind ik ook fijn en makkelijk werken :D.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  31 januari 2016 at 11:46

  Lijkt me een leuk ding, maar niet meteen iets wat ik nu nodig heb!

 • Reply
  Marloes
  31 januari 2016 at 12:28

  Dit is echt super handig. Wij hebben hem zelf ook!

 • Reply
  Mariska
  31 januari 2016 at 13:31

  Deze kende ik nog niet maar klinkt wel super handig!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  31 januari 2016 at 16:05

  Ah dit kende ik ook niet, en ik zou ook even raar gekeken hebben dnek ik

 • Reply
  Evelien
  31 januari 2016 at 22:39

  Wat een handige tool is dit, kende het zelf nog niet! Vind de prijs nog best meevallen. Ben alleen zo a-technisch, haha.

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  1 februari 2016 at 13:32

  valt mee voor 39 euro! goed artikel liefs

 • Laat een reactie achter