Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hair Masterclass at B Academy

 photo Academy5_zpsae181fe6.png

Gisteren mocht ik naar dé haar en visagie school van Nederland komen, B Academy! Hier kregen we een hair masterclass en hier had ik ontzettend veel zin in. Misschien wisten jullie het al wel een beetje, ik ben echt iemand met twee linkerhanden als het gaat om hairstyling. Hopelijk konden ze mij in een vogelvlucht wat bijbrengen!

 photo Academy3_zps679fb317.png

Wat is B Academy?

B Academy is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor hair, make-up en fashion styling. Een plek waar geëxperimenteerd kan worden en waar mensen vrij kunnen groeien. Gepassioneerde educators delen hun ervaringen, kennis en inspiratie. Met behulp van unieke lesmethodes wordt het individuele talent en de creativiteit van de cursist verder ontwikkeld. Ben je dus op zoek naar een echte goede kappersopleiding, dan zit je hier zeker aan het goede adres!

 photo Academy1_zps2da4e3d4.png

Als je B Academy binnenloopt zie je meteen de geweldige moderne inrichting. Je voelt je er meteen thuis en het voelt totaal niet aan als een ‘school’, want dat is het toch echt. Er zijn prachtige les ruimtes – die je zometeen ziet – maar ook theorie ruimtes. Het voelt gewoon aan als een super gezellig gebouw waar je ook nog eens heel erg veel leert!

 photo Academy4_zpsd1f4a9d9.png

Bij binnenkomst kregen we heerlijke en gezonde snack’s van The Yoghurt Barn!

 photo Academy2_zps4dd216ec.png

Prachtige wand met producten waar B Academy mee werkt! Eventjes een stiekem berichtje, zeer binnenkort komt B Academy met een eigen haarlijn! Ik ben echt ontzettend benieuwd! Er zit twee jaar tijd aan ontwikkeling in door top stylisten bij B Academy!

 photo Academy_zpsead5d0f2.png

Moodbords in het lokaal. Leuk om het allemaal te zien!

 photo Academy6_zps04f1a5e9.png

Het klaslokaal met een prachtige wandfoto! Ik ben verliefd op het haar!

 photo Academy7_zpsb515b945.png

Een hair masterclass is niet een masterclass als we niet eerst de trends van het komend seizoen zouden doornemen. Hier de vijf haartrends op een rijtje!

 photo Academy8_zps0d0c7b78.png

Rebel With A Cause

Dit is een wat rebelsere look. Het mag allemaal wat slordiger en het hoeft zeker niet netjes. Het hoeft zelfs niet af te zijn, het ‘undone hair’ idee.

 photo Academy9_zpsad962b51.png

Deaville Darling

Het prachtige plaatsje Deaville staat centraal in deze trend. Het is een nette trend wat ook wel een beetje de stijl van de marine heeft. De kapsels van de 50’s zijn helemaal hot!

 photo Academy10_zpsc87ba3af.png

Basic Instinct

Het simpele is eigenlijk genoeg. Hou het lekker simpel en naturel. Je hoeft niet met je haarkleur te spelen, dat van jezelf is mooi genoeg. Draag het in een mooie staart of wat rommelig, het hoeft niet moeilijk te zijn!

 photo Academy11_zps9473f46b.png

Cinematic Charm

Eigenlijk weer helemaal het tegenovergestelde van wat we net hadden. Het mag echt ladylike zijn met sterke vormen. Het haar van Lady Gaga is hier een goed voorbeeld van. Misschien is dit niet iets voor om mee over de straat te gaan, maar voor een feestje is het wel ontzettend gaaf!

 photo Academy12_zps5eedbfd0.png

Boyfriend’s Closet

We zijn al de broeken van de mannen gewend, maar nu gaan we ook over op het haar. Wat ze hier eigenlijk mee bedoelen is dat het stoer moet zijn en totaal niet vrouwelijk. Strak, veel gel en duidelijke lijnen. Of juist weer het nonchalante net uit bed haar.

Een masterclass is natuurlijk geen masterclass als we zelf niet aan het werk mochten en het een en ander gezien te hebben. Daarom hadden ze bij B Academy voor de drie populairste catwalk hair looks gekozen die je zelf heel makkelijk kan namaken! Ik leg ze jullie nog een keer uit!

 photo Academy13_zpsc06bca9b.png

The Double French Twist

1. Breng wat haarpoeder aan op droog haar
2. Steek het bovenste haar eventjes op
3. Toupeer de zij- en achterkant met een flatbrush – borstel met haar- en spray er daarna haarspray in

 photo Academy14_zps146e7e17.png

4. Borstel de zijkanten glad, draai het haar in en zet het vast met grote steekspelden, doe dit ook met de andere kant

 photo Academy15_zps8e1b604f.png

5. Perfectioneer het haar door het vast te zetten met kleine steekspeldjes

 photo Academy16_zpsd6618e12.png

6. Toupeer de bovenkant en zet het vast naar achteren met kleine steekspeldjes
7. Maak de look af met wat hairspray

 photo Academy17_zps6d3f2e27.png

Touch Of Grunge

 photo Academy18_zps274ab929.png

1. Behandel het haar voor met bijvoorbeeld een zeezoutspray, waardoor het haar stroef wordt.
2. Maak maak horizone scheiding en verdeel het haar

 photo Academy19_zps0f45c61f.png

3. Pak daarna een pluk en föhn deze droog met wrijvende bewegingen voor een wild effect
4. Doe dit ook met de bovenste helft van het haar

 photo Academy20_zpsa9dcd372.png

5. Om het helemaal af te maken verhit je wat wax met een föhn
6. Maak met behulp van de wax wat meer vorm in het bovenste gedeelte van het haar!

Unpretty Twisted Updo

Omdat dit de meest geliefde look is, heb ik er ook voor de duidelijkheid nog een filmpje van gemaakt! Zelfs ik kon het zelf – foto’s hieronder – dus iedereen kan deze super leuke hairdo!

1. Maak het haar stug met hairpowder
2. Voorzie je haar van een middenscheiding
3. Vlecht beide voorkanten in met een twist
4. Maak nu een knotje en zet dit zo plat mogelijk vast met steekspelden
5. Werk de look af met haarlak

 photo Academy21_zps742bf65c.png

 photo Academy22_zps4900c1df.png

Zo nu kunnen jullie zelf aan de slag met deze ontzettend gave en leuke hairdo’s! Wil je meer informatie over B Academy en de opleidingen? Ga dan eventjes naar hun website! Wil je naar een salon waar de afgestudeerde studenten werken? Bezoek dan een Salon B bij jou in de buurt!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

24 reacties

  1. Lijkt me echt super leerzaam om zo’n masterclass te volgen! En het kapsel staat je erg goed, leuk om zelf een keer uit te proberen :D

  2. Die twisted updo ga ik ook eens proberen! Duidelijk filmpje!
    Ik ga al jaren naar Salon B, ik laat niemand anders meer aan mijn haren zitten haha ook al moet ik daar tegenwoordig een flinke rit voor maken (van zuid limburg naar Arnhem).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *