Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haarzeep kopen bij de Kruidvat en andere drogisterijen

Haarzeep Kruidvat

Haarzeep wordt steeds populairder. Steeds meer haarzeep (ook wel shampoo bar genoemd) is gewoon bij de Kruidvat en andere drogisterijen te koop. Eerst waren alleen merken zoals LUSH van de shampoo bars, maar steeds meer drogisterij merken komen met haarzepen. Ik geef je een handig overzicht van fijne shampoo bars die je gewoon bij de drogisterij kunt kopen!

Wat is een haarzeep?

Een haarzeep is eigenlijk gewoon een shampoo in de vorm van een stuk zeep. Ze hebben eigenlijk een opmars gemaakt in de strijd tegen het plastic. Vaak zitten shampoo’s verpakt in plastic flessen die we na een paar weken weer weggooien. Shampoo bars zitten verpakt in een kartonnen doosje en zijn wat dat betreft dus beter voor het milieu. Ook gaat een haarzeep een stuk langer mee en neemt het minder ruimte in beslag.

Ik gebruik sinds een jaartje nu shampoo bars afwisselend met een gewone shampoo en ik moet zeggen dat ik om ben. In het begin is het een beetje onwennig, maar het went al snel. Ik schreef ook een artikel: hoe gebruik je een shampoo bar, met handige tips hoe je het beste een haarzeep kunt gebruiken.

Ze zijn dus steeds populairder waardoor ze gewoon bij de Kruidvat te koop zijn. Merken zoals Nature Box, Guhl, HEMA, N.A.E. en Loving Blends hebben al hun eigen haarzepen.

Haarzeep (shampoo bar) kopen bij de Kruidvat en andere drogisterijen

Guhl Shampoo Bar

Guhl heeft sinds kort ook hun eigen haarzeep. Er zijn twee varianten: langdurig volume en nature repair. De ene is geschikt voor fijn haar en de andere voor beschadigd haar. Het is dus maar net waar je behoefte ligt. Beide shampoo bars ruiken ontzettend lekker, bevatten 75 gram en gaan tot 40 wasbeurten mee.

Guhl Shampoo Bar – € 9,99

Loving Blends Shampoo Bar

Ik ben een groot fan van het merk Loving Blends, sinds kort hebben ze ook 3 varianten haarzeep in het assortiment die gewoon bij de drogisterij te koop zijn. Ze zijn er in de varianten Honing Goud, Gember Boost en Milde Haver. De shampoo bar bevat 60 gram en gaat net zo lang mee als twee flessen gewone shampoo.

Loving Blends Shampoo Bar – € 6,99

Nature Box Shampoo Bar

Nature Box was het eerste merk dat haarzeep naar de Kruidvat bracht. De Nature Box shampoo bars zijn er in drie varianten: repair, volume en moisture. De bars bevatten maar liefst 85 gram wat het meeste van allemaal is. Ze zijn gemaakt van 99% natuurlijke ingrediënten en gaan net zo lang mee als twee normale shampoo flessen.

Nature Box shampoo bar – € 7,49

N.A.E. Shampoo Bar

Het nieuwe merk N.A.E. heeft allemaal producten zonder plastic verpakkingen en de shampoo bars zijn 100% natuurlijk. Het is dus een heel erg bewust merk, iets waar we steeds meer rekening mee houden. N.A.E. heeft 2 verschillende varianten, eentje voor dagelijks gebruikt en een haarzeep voor repairing. De haarzepen wegen 85 gram en gaan 30 tot 50 wasbeurten mee.

N.A.E. shampoo bar – € 7,99

Haarzeep (shampoo bar) kopen bij de Kruidvat en andere drogisterijen

Ethique Shampoo Bar

Ethique is een merk dat alleen maar producten heeft in ‘solid’ vorm. Denk daarbij aan shampoo, conditioner, body lotion, scrub en ga zo maar door. Ethique is niet te koop bij de Kruidvat, maar je koopt het bij Holland & Barrett, maar dat zit gelukkig ook overal. De Ethique haarshampoo bevat maar liefst 110 gram en ruikt echt heerlijk. Aanrader!

Ethique Solid Shampoo – € 14,99

Balade en Provance Shampoo Bar

Als laatst de Balade en Provance solid shampoo, ook dit merk is alleen bij Holland & Barrett te koop. Balade en Provance heeft ook alleen producten die een vaste vorm hebben met heerlijke natuurlijke geuren. De haarzeep bevat 40 gram wat niet heel erg veel is. Ook hoor ik hier niet heel veel positieve verhalen over. Ik zou dus voor een ander merk kiezen.

Balade en Provance solid shampoo – € 6,99

Haarzeep kruidvat

Gebruiken jullie wel eens een haarzeep en wat zijn jouw favorieten? Haarzeep is onder andere te koop bij de Kruidvat, Etos, Holland & Barrett en andere drogisterijen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Ik heb er meerdere gebruikt van diverse merken, ook die van Lush. Zijn op zich wel fijn maar ik snap niet zo goed hoe men er zoveel wasbeurten uit kan halen. Met een beetje geluk doe ik er net zo lang mee als met een fles en dat neem ik echt ruim. Misschien hebben ze alleen mensen getest met een millimeter coupe of zo waarbij ze maar 1 keer over het haar hebben getrokken? Mij lukt het in ieder geval niet om er 30 keer mijn haar mee te wassen. Bij geen één merk.

  2. Wat mij tegenstaat is zo’n viezig stukje zeep in een bakje in de douche. Dus nee, bedankt, ik recycle mijn shampooflessen (net als ieder ander stukje plastic dat mijn huis binnenkomt).

  3. Voor mij voorlopig geen shampoobar. Ik vind het niet goed werken in vergelijking met een vloeibare shampoo, de prijs is in verhouding belachelijk hoog, ik vind zo’n zeepstuk nogal smerig, zeker als er ook nog eens haren aan kleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *