Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niets om je voor te schamen: haar rondom tepels

shutterstock 1154140162

Een tijd geleden deed ik op mijn Instagram pagina een oproepje. Ik zocht persoonlijke verhalen, maar ook situaties waarover vrouwen zich vaak schamen, terwijl het heel normaal is. Waarom maken we van sommige onderwerpen een taboe terwijl bijna elke vrouw dit wel (of misschien niet) herkent. Vandaag trappen we af met de eerste kwestie, haar rondom de tepels!

Mocht je ook een onderwerp hebben voor ‘niets om je voor te schamen’ deel ze dan zeker!

Haar rondom de tepels bij vrouwen

Ik ben soms jaloers op andere vrouwen die zich amper hoeven te scheren of overal blonde haren hebben. Ik heb zwart lichaamshaar en het zit echt overal. Ook rondom mijn tepels zitten af en toe dikke zwarte haren. Charmant vind ik het niet, dus ik trek de haren er altijd uit met een pincet. Stiekem ook omdat ik mij er een beetje voor schaam, het is niet echt vrouwelijk. Ik had het er laatst met een vriendin over en volgens mij is dit herkenbaar voor veel vrouwen.

Wist je dat bijna iedere vrouw last heeft van haren rondom de tepel? De haren ontstaan hier vanuit de vetkliertjes, iets wat je rondom de tepelhof best veel hebt. Bij veel vrouwen zijn de haren onopvallend, maar mocht je pech hebben (zoals ik) zijn sommige haren dik en zwart. Je kunt trouwens ook meer haar krijgen tijdens hormoon schommelingen zoals een bij een zwangerschap of de overgang.

Haren rondom tepel verwijderen

Mocht je het niet prettig vinden haar rondom je tepels te hebben kun je dit natuurlijk gewoon weghalen. Zelf gebruik ik altijd een pincet, dan ben ik de haren weer een tijdje kwijt. Ook zijn het maar een paar haren, het is geen enkele moeite die haren te lijf te gaan met een pincet. Scheren kan natuurlijk ook, maar pas wel op dat de huid van de tepels dun en gevoelig is, zelf vind ik dat minder prettig.

Niets om je voor te schamen

Het is dus heel normaal om haar als vrouw zijnde om je tepels te hebben. Of dat nou donshaartjes zijn of dikke zwarte haren, niets om je voor te schamen. Mocht je het vervelend vinden kun je het natuurlijk zelf weghalen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Goed dat je dit op je blog deelt, veel vrouwen hebben hier inderdaad last van.
    Hier nog een en heb mezelf er altijd voor geschaamd.. maar het is eigenlijk hartstikke normaal!

  2. Hoezo is dit normaal? Ik schaam mij echt heel erg hiervoor. Ik haal het wel weg met een pincet maar ik wil dat dit voorgoed stopt. Iemand ervaring hiermee ? :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *