Search
Close this search box.

Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen6_zpswrt7drap.png

Ik wilde al een hele tijd een keer een yoghurt cake proberen te maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot vandaag, ik besloot weer eens wat lekkers te bakken en deze cake stond toch wel heel erg hoog op mijn lijstje om te maken. Ik wilde hem maken met frambozen, maar die waren helaas niet goed meer, dus die zijn vervangen door blauwe bessen, maar ik kan je wel vertellen. Deze cake móet je maken, zo lekker is ‘ie!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen_zpsuqe6azca.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 215 gram suiker
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • scheutje vanille aroma
  • snufje zout
  • 150 gram blauwe bessen

Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen1_zpsvi9n1vx2.png

We doen als eerst de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en mengen dit tot één glad geheel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen2_zpsc3dpnrne.png

Daarna spatelen we de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen3_zps3ip68rxd.png

Roer dit goed door elkaar heen en daarna krijg je dit luchtige beslag. We kunnen we oven nu alvast voorverwarmen op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen4_zpsw2ccrzt3.png

Als laatst voegen we de blauwe bessen aan het beslag toe en spatelen dit voorzichtig door het beslag. Daarna bekleed ik een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wanneer de oven heet genoeg is gaat hij er voor 60 minuten in op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen8_zpsv3jgvs4i.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen5_zpsebfkbl4c.png

Precies na een uur komt de cake perfect uit de oven, check nog wel altijd even met een satéprikker of hij echt gaar is. Als er geen restjes beslag meer aan de prikker zitten is hij goed gaar. De cake ziet er zo misschien een beetje saai uit maar…

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen11_zpsrd5clu4x.png

Als je hem in plakjes snijdt ziet hij er echt fantastisch uit en komt er een heerlijke geur vanaf!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen7_zpstr7fbnmd.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen10_zpswncgyb9e.png

De cake zelf smaakt trouwens hemels, hij is lekker zacht en sappig, totaal niet droog. Door de yoghurt is hij lekker fris geworden en in combinatie met de bessen ook nog eens lekker zoet. Dit is misschien wel één van de lekkerste cake’s die ik ooit heb gemaakt en heel simpel!

Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

Deze cake is echt heerlijk, het is een verrassende frisse cake door de Griekse yoghurt, maar de blauwe bessen maken het ook weer zoet. Het is een gouden combinatie die zeker gewaardeerd gaat worden.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram bloem
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 215 gram suiker
  • 3 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • 80 mililiter zonnebloemolie
  • scheutje vanille aroma
  • 0,5 zakje bakpoeder

Instructies

  1. Doe de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en meng dit tot één glad geheel.
  2. Daarna spatel je de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.
  3. Roer dit goed door elkaar heen en tot een luchtig beslag.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Voeg als laatst de blauwe bessen toe aan het beslag en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  6. Stort het beslag in een cakevorm. Ik bekleed het bakblik altijd met een bakpapiertje zodat je de cake er weer gemakkelijk uit kunt krijgen.
  7. Bak de cake af op 180 graden gedurende 1 uur.
 
Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.
Trefwoord Blauwe bessen,, Cake,, Griekse Yoghurt,
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen9_zpsuqab4juw.png

Ik loop alweer te watertanden als ik deze foto’s zie. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

52 reacties

    1. De cake is lekker! Lekker fris en niet te zoet. Mooie balans. Ik heb er zelf nog een limoen frosting op gedaan. Dank voor het delen van dit recept?

  1. Dit lijkt me zooo lekker! Is het niet onderhand tijd voor een kookboek (of bakboek) van jouw hand ;) zou super zijn :)

    1. Héérlijk cake!! Ik zou dit heel graag maken voor mijn vader die tarwe- en suikervrije moet eten. Weet u of dit eventueel ook met speltbloem en stevig kan?

  2. Deze cake is voor de mannen ook heel erg lekker met een scheutje whisky erdoorheen. Mijn vriend heeft pas deze cake gemaakt voor zijn blog. Als je nieuwsgierig bent of voor je vriend wilt kijken, zijn blog heet b4men.

  3. Dat ziet er echt heerlijk uit, weer iets wat ik moet proberen! Je houdt me wel aan het bakken (helemaal niet erg!) haha.
    Liefs, Iris

  4. Dat ziet er echt heel goed uit en ook niet al te moeilijk om te maken. Weer eens wat anders dan de standaard cakes. xxx Lucinda

  5. Wauw, dit wordt met zekerheid de eerste cake die ik in mijn nieuwe huisje ga maken. De combinatie van Yoghurt en blauwe bessen is sowieso al gruwelijk goed, laat staan in de vorm van een cake. <3 Bedankt voor het delen van dit fantastisch recept.

  6. Zou je er ook kleine stukjes chocolade in kunnen doen? Ik ben niet zo van de fruit in mijn cake of taart maar chocolade gaat er altijd wel in :)

  7. Hij zit erin, met de (extra) suiker, frambozen en vanillesuiker ipv aroma.. Het heeft hier nog nooit ZO lekker geroken in huis… Nog 20 minuten geduld…

  8. Hij staat in de oven! Maar dan met frambozen. Wel in kleinere stukjes anders vond ik ze voor in een cake wel erg groot en dan heb je voor je gevoel meer framboos erin haha!

  9. Hi,

    Zou je de suiker ook kunnen vervangen door honing? Hoeveel honing zou je dan ongeveer nodig zijn? Ga het zeker een keer testen!

  10. Volgens mij is deze cake ook super lekker met frambozen zoals je eerst ging doen. Ik ga het zeker en vast eens uitproberen ziet er overheerlijk uit!

  11. Is zeker de moeite waard, ik heb hem met (diepvries) frambozen gemaakt.. De cake heeft de avond niet gehaald.. Lekker!!!!!

  12. Hmm, ziet er heerlijk uit zeg! Goed idee yoghurt in je cake om het ook wat frisser te maken! Ga ik zeker onthouden!

  13. De cake mag zo uit de oven, ben echt heel benieuwd! Al schrok ik wel een beetje van de 215 gram suiker. Zou je hier ook iets anders voor in de plaats kunnen doen?

  14. Suuuuuper lekker! Goed recept.
    Ik word telkens overgoten door complimenten van mijn vriend.
    Al zijn die toch wel helemaal voor jou!

    Ik heb er naast de blauwe bessen nog wat appeltjes bij gedaan. Ohja en ook nog wat kaneel. Yummy!
    Ik werk de bovenkant dan af met wat nootjes versrpeid ( amandel en hazelnoten! Geeft een lekkere crunch! )

    Volgende keer probeer ik hem met iets wat minder suiker te maken. De appeltjes maken het immers al zoet naar mijn mening! :)

  15. Hij staat nu in de oven met gewelde rozijnen! Vorige week met blauwe bessen gemaakt. Echt super lekker.
    Mijn dochter vroeg of ik hem ook met marsmellows wil maken, wij gaan hier helemaal los! 🤗

  16. Hier zitten nu 2 cakes in de oven. Een volgens recept en een glutenvrije variant voor mijn vriend. Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak!

Laat een antwoord achter aan Aranka Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *