Ik wilde al een hele tijd een keer een yoghurt cake proberen te maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot vandaag, ik besloot weer eens wat lekkers te bakken en deze cake stond toch wel heel erg hoog op mijn lijstje om te maken. Ik wilde hem maken met frambozen, maar die waren helaas niet goed meer, dus die zijn vervangen door blauwe bessen, maar ik kan je wel vertellen. Deze cake móet je maken, zo lekker is ‘ie!
Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- half zakje bakpoeder
- 175 gram Griekse yoghurt
- 215 gram suiker
- 3 eieren
- 80 ml zonnebloemolie
- scheutje vanille aroma
- snufje zout
- 150 gram blauwe bessen
Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.
We doen als eerst de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en mengen dit tot één glad geheel.
Daarna spatelen we de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.
Roer dit goed door elkaar heen en daarna krijg je dit luchtige beslag. We kunnen we oven nu alvast voorverwarmen op 180 graden.
Als laatst voegen we de blauwe bessen aan het beslag toe en spatelen dit voorzichtig door het beslag. Daarna bekleed ik een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wanneer de oven heet genoeg is gaat hij er voor 60 minuten in op 180 graden.
Precies na een uur komt de cake perfect uit de oven, check nog wel altijd even met een satéprikker of hij echt gaar is. Als er geen restjes beslag meer aan de prikker zitten is hij goed gaar. De cake ziet er zo misschien een beetje saai uit maar…
Als je hem in plakjes snijdt ziet hij er echt fantastisch uit en komt er een heerlijke geur vanaf!
De cake zelf smaakt trouwens hemels, hij is lekker zacht en sappig, totaal niet droog. Door de yoghurt is hij lekker fris geworden en in combinatie met de bessen ook nog eens lekker zoet. Dit is misschien wel één van de lekkerste cake’s die ik ooit heb gemaakt en heel simpel!
Ik loop alweer te watertanden als ik deze foto’s zie. Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
49 reacties
DIonne
29 april 2015 at 15:54Hij ziet er echt ontzettend lekker uit! Dit ga ik ook proberen!
Fariël
6 augustus 2017 at 00:16De cake is lekker! Lekker fris en niet te zoet. Mooie balans. Ik heb er zelf nog een limoen frosting op gedaan. Dank voor het delen van dit recept?
Beautyjuf
29 april 2015 at 15:55Yummie, ik wil wel een hapje! Het ziet er heerlijk uit, meid. Dankjewel voor het recept! Nu kan ik zelf aan de slag in de keuken :-)
manon
29 april 2015 at 15:56Yummy dat ziet er lekker uit
Lieke
29 april 2015 at 16:14Dit lijkt me zooo lekker! Is het niet onderhand tijd voor een kookboek (of bakboek) van jouw hand ;) zou super zijn :)
Miranda
29 april 2015 at 16:16Wat ziet het er lekker uit!
Koalabeautymama
29 april 2015 at 16:18Oh dat ziet er goed uit! Ik ga die van de week maken :D
chucky1012
29 april 2015 at 16:19Dit recept bewaar ik en zal ik snel gaan maken!
Het ziet er zo lekker uit ;-)
Elsbet | La Vie Pure
29 april 2015 at 16:27Oh mmm, yogurtcake, ik heb eht al eens gegeten en dat was ZO LEKKER!
Danielle
29 april 2015 at 16:30Oh dit klinkt heerlijk! Dankjewel voor het delen.
Gerd
25 juli 2017 at 19:06Héérlijk cake!! Ik zou dit heel graag maken voor mijn vader die tarwe- en suikervrije moet eten. Weet u of dit eventueel ook met speltbloem en stevig kan?
Jana
29 april 2015 at 16:33Het is inderdaad een heel simpel recept. Deze ga ik dit weekend eens proberen maken! Nu heb ik honger ;-)
Suzanne
29 april 2015 at 16:40Ziet er goed uit!
Sofie
29 april 2015 at 16:41Dit ziet er echt super lekker uit <3
Margot
29 april 2015 at 17:02Wat ziet dat er goed uit zeg!
Margriet
29 april 2015 at 17:21Wauw, ik ga deze zo spoedig mogelijk proberen, haha!
Tineke
29 april 2015 at 17:40Lijkt me heerlijk, hij ziet er ook erg lekker uit!
Liefs
marie louise
29 april 2015 at 17:54Deze cake is voor de mannen ook heel erg lekker met een scheutje whisky erdoorheen. Mijn vriend heeft pas deze cake gemaakt voor zijn blog. Als je nieuwsgierig bent of voor je vriend wilt kijken, zijn blog heet b4men.
Sofie
29 april 2015 at 17:58Wat heerlijk!
Femke
29 april 2015 at 18:09Klinkt goed zeg! Ik heb nog nooit een taart met Griekse yoghurt geprobeerd, maar deze klinkt erg lekker.
Iris | Todayslipstick
29 april 2015 at 18:37Dat ziet er echt heerlijk uit, weer iets wat ik moet proberen! Je houdt me wel aan het bakken (helemaal niet erg!) haha.
Liefs, Iris
Luna
29 april 2015 at 19:09Ooohh ik heb honger nu! De recepten op je blog zien er altijd zo lekker uit!
Marlissa
29 april 2015 at 19:44Deze cake ziet er fantastisch uit en ik ben gek op blauwe bessen <3~
Lisa
29 april 2015 at 19:50Ziet er ect heerlijk uit! Blauwe bessen zijn echt mijn favoriete vruchten.
Vera
29 april 2015 at 20:48Net gesport en dan dit artikel zien is killing! Zo’n zin in om nu lekker te snacken. Maaaaarrr ik houd me goed haha.
lucindainwonderland
29 april 2015 at 21:00Dat ziet er echt heel goed uit en ook niet al te moeilijk om te maken. Weer eens wat anders dan de standaard cakes. xxx Lucinda
Sara
29 april 2015 at 21:25Wauw, dit wordt met zekerheid de eerste cake die ik in mijn nieuwe huisje ga maken. De combinatie van Yoghurt en blauwe bessen is sowieso al gruwelijk goed, laat staan in de vorm van een cake. <3 Bedankt voor het delen van dit fantastisch recept.
Sue
29 april 2015 at 23:01Zou je er ook kleine stukjes chocolade in kunnen doen? Ik ben niet zo van de fruit in mijn cake of taart maar chocolade gaat er altijd wel in :)
Aranka
30 april 2015 at 08:01Natuurlijk! Waarom niet?
Kelly
29 april 2015 at 23:17Jammie! Dit ziet er echt heel erg goed uit!
Iffy | DiaryOfAMua
30 april 2015 at 03:08Yummy! Lekker hoor
XO
D-Cotton&Scents
30 april 2015 at 09:47Ziet er heerlijk uit! En ook nog eens snel klaar, wat willen we nog meer :) Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Margje
30 april 2015 at 12:30Ik wil hem zo gaan maken maar 215 g suiker, klopt dat? Moet geen 250 g zijn??
Aranka
30 april 2015 at 13:11Nee, eerder 200. Maar ik schoot uit en smaakte met 215 ook lekker :)!
justjaxelle
30 april 2015 at 13:28superlekker, snel eens proberen!
Margje
30 april 2015 at 13:49Hij zit erin, met de (extra) suiker, frambozen en vanillesuiker ipv aroma.. Het heeft hier nog nooit ZO lekker geroken in huis… Nog 20 minuten geduld…
Aranka
30 april 2015 at 14:00Ik ben heel benieuwd wat je zometeen van de cake vind! :)
beautifulday4makeup
30 april 2015 at 23:54Mmmm heerlijk. ‘Gebakken’ Rode vruchten zien er zo smakelijk en aantrekkelijk uit he!
Eva
1 mei 2015 at 14:31Hij staat in de oven! Maar dan met frambozen. Wel in kleinere stukjes anders vond ik ze voor in een cake wel erg groot en dan heb je voor je gevoel meer framboos erin haha!
Nicole
3 mei 2015 at 11:53Mmm dit ga ik zeker eens maken!
Yvonne
3 mei 2015 at 14:44Hi,
Zou je de suiker ook kunnen vervangen door honing? Hoeveel honing zou je dan ongeveer nodig zijn? Ga het zeker een keer testen!
PureBeautyByM
3 mei 2015 at 17:34Volgens mij is deze cake ook super lekker met frambozen zoals je eerst ging doen. Ik ga het zeker en vast eens uitproberen ziet er overheerlijk uit!
Margje
3 mei 2015 at 21:20Is zeker de moeite waard, ik heb hem met (diepvries) frambozen gemaakt.. De cake heeft de avond niet gehaald.. Lekker!!!!!
milou
5 mei 2015 at 22:11Hmm, ziet er heerlijk uit zeg! Goed idee yoghurt in je cake om het ook wat frisser te maken! Ga ik zeker onthouden!
lisa
15 november 2015 at 21:47Kan ik de bessen eruit laten??? en proef je de yoghurt goed terug in de cake??
Rianne
25 juni 2016 at 20:19De cake mag zo uit de oven, ben echt heel benieuwd! Al schrok ik wel een beetje van de 215 gram suiker. Zou je hier ook iets anders voor in de plaats kunnen doen?
Margo Janssen
11 maart 2018 at 12:52Keer op keer scoor ik punten met deze cake, top! Ik maak ze nu als cupcakes als tractaties vor op school.
Anouk
23 februari 2019 at 19:56Hoe lang doe je die dan in de oven?
Nena
28 maart 2019 at 07:28Suuuuuper lekker! Goed recept.
Ik word telkens overgoten door complimenten van mijn vriend.
Al zijn die toch wel helemaal voor jou!
Ik heb er naast de blauwe bessen nog wat appeltjes bij gedaan. Ohja en ook nog wat kaneel. Yummy!
Ik werk de bovenkant dan af met wat nootjes versrpeid ( amandel en hazelnoten! Geeft een lekkere crunch! )
Volgende keer probeer ik hem met iets wat minder suiker te maken. De appeltjes maken het immers al zoet naar mijn mening! :)