Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen6_zpswrt7drap.png

Ik wilde al een hele tijd een keer een yoghurt cake proberen te maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot vandaag, ik besloot weer eens wat lekkers te bakken en deze cake stond toch wel heel erg hoog op mijn lijstje om te maken. Ik wilde hem maken met frambozen, maar die waren helaas niet goed meer, dus die zijn vervangen door blauwe bessen, maar ik kan je wel vertellen. Deze cake móet je maken, zo lekker is ‘ie!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen_zpsuqe6azca.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 215 gram suiker
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • scheutje vanille aroma
  • snufje zout
  • 150 gram blauwe bessen

Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen1_zpsvi9n1vx2.png

We doen als eerst de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en mengen dit tot één glad geheel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen2_zpsc3dpnrne.png

Daarna spatelen we de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen3_zps3ip68rxd.png

Roer dit goed door elkaar heen en daarna krijg je dit luchtige beslag. We kunnen we oven nu alvast voorverwarmen op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen4_zpsw2ccrzt3.png

Als laatst voegen we de blauwe bessen aan het beslag toe en spatelen dit voorzichtig door het beslag. Daarna bekleed ik een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wanneer de oven heet genoeg is gaat hij er voor 60 minuten in op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen8_zpsv3jgvs4i.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen5_zpsebfkbl4c.png

Precies na een uur komt de cake perfect uit de oven, check nog wel altijd even met een satéprikker of hij echt gaar is. Als er geen restjes beslag meer aan de prikker zitten is hij goed gaar. De cake ziet er zo misschien een beetje saai uit maar…

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen11_zpsrd5clu4x.png

Als je hem in plakjes snijdt ziet hij er echt fantastisch uit en komt er een heerlijke geur vanaf!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen7_zpstr7fbnmd.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen10_zpswncgyb9e.png

De cake zelf smaakt trouwens hemels, hij is lekker zacht en sappig, totaal niet droog. Door de yoghurt is hij lekker fris geworden en in combinatie met de bessen ook nog eens lekker zoet. Dit is misschien wel één van de lekkerste cake’s die ik ooit heb gemaakt en heel simpel!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen9_zpsuqab4juw.png

Ik loop alweer te watertanden als ik deze foto’s zie. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

48 reacties

  • Reply
    DIonne
    29 april 2015 at 15:54

    Hij ziet er echt ontzettend lekker uit! Dit ga ik ook proberen!

    • Reply
      Fariël
      6 augustus 2017 at 00:16

      De cake is lekker! Lekker fris en niet te zoet. Mooie balans. Ik heb er zelf nog een limoen frosting op gedaan. Dank voor het delen van dit recept?

  • Reply
    Beautyjuf
    29 april 2015 at 15:55

    Yummie, ik wil wel een hapje! Het ziet er heerlijk uit, meid. Dankjewel voor het recept! Nu kan ik zelf aan de slag in de keuken :-)

  • Reply
    manon
    29 april 2015 at 15:56

    Yummy dat ziet er lekker uit

  • Reply
    Lieke
    29 april 2015 at 16:14

    Dit lijkt me zooo lekker! Is het niet onderhand tijd voor een kookboek (of bakboek) van jouw hand ;) zou super zijn :)

  • Reply
    Miranda
    29 april 2015 at 16:16

    Wat ziet het er lekker uit!

  • Reply
    Koalabeautymama
    29 april 2015 at 16:18

    Oh dat ziet er goed uit! Ik ga die van de week maken :D

  • Reply
    chucky1012
    29 april 2015 at 16:19

    Dit recept bewaar ik en zal ik snel gaan maken!
    Het ziet er zo lekker uit ;-)

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    29 april 2015 at 16:27

    Oh mmm, yogurtcake, ik heb eht al eens gegeten en dat was ZO LEKKER!

  • Reply
    Danielle
    29 april 2015 at 16:30

    Oh dit klinkt heerlijk! Dankjewel voor het delen.

    • Reply
      Gerd
      25 juli 2017 at 19:06

      Héérlijk cake!! Ik zou dit heel graag maken voor mijn vader die tarwe- en suikervrije moet eten. Weet u of dit eventueel ook met speltbloem en stevig kan?

  • Reply
    Jana
    29 april 2015 at 16:33

    Het is inderdaad een heel simpel recept. Deze ga ik dit weekend eens proberen maken! Nu heb ik honger ;-)

  • Reply
    Suzanne
    29 april 2015 at 16:40

    Ziet er goed uit!

  • Reply
    Sofie
    29 april 2015 at 16:41

    Dit ziet er echt super lekker uit <3

  • Reply
    Margot
    29 april 2015 at 17:02

    Wat ziet dat er goed uit zeg!

  • Reply
    Margriet
    29 april 2015 at 17:21

    Wauw, ik ga deze zo spoedig mogelijk proberen, haha!

  • Reply
    Tineke
    29 april 2015 at 17:40

    Lijkt me heerlijk, hij ziet er ook erg lekker uit!
    Liefs

  • Reply
    marie louise
    29 april 2015 at 17:54

    Deze cake is voor de mannen ook heel erg lekker met een scheutje whisky erdoorheen. Mijn vriend heeft pas deze cake gemaakt voor zijn blog. Als je nieuwsgierig bent of voor je vriend wilt kijken, zijn blog heet b4men.

  • Reply
    Sofie
    29 april 2015 at 17:58

    Wat heerlijk!

  • Reply
    Femke
    29 april 2015 at 18:09

    Klinkt goed zeg! Ik heb nog nooit een taart met Griekse yoghurt geprobeerd, maar deze klinkt erg lekker.

  • Reply
    Iris | Todayslipstick
    29 april 2015 at 18:37

    Dat ziet er echt heerlijk uit, weer iets wat ik moet proberen! Je houdt me wel aan het bakken (helemaal niet erg!) haha.
    Liefs, Iris

  • Reply
    Luna
    29 april 2015 at 19:09

    Ooohh ik heb honger nu! De recepten op je blog zien er altijd zo lekker uit!

  • Reply
    Marlissa
    29 april 2015 at 19:44

    Deze cake ziet er fantastisch uit en ik ben gek op blauwe bessen <3~

  • Reply
    Lisa
    29 april 2015 at 19:50

    Ziet er ect heerlijk uit! Blauwe bessen zijn echt mijn favoriete vruchten.

  • Reply
    Vera
    29 april 2015 at 20:48

    Net gesport en dan dit artikel zien is killing! Zo’n zin in om nu lekker te snacken. Maaaaarrr ik houd me goed haha.

  • Reply
    lucindainwonderland
    29 april 2015 at 21:00

    Dat ziet er echt heel goed uit en ook niet al te moeilijk om te maken. Weer eens wat anders dan de standaard cakes. xxx Lucinda

  • Reply
    Sara
    29 april 2015 at 21:25

    Wauw, dit wordt met zekerheid de eerste cake die ik in mijn nieuwe huisje ga maken. De combinatie van Yoghurt en blauwe bessen is sowieso al gruwelijk goed, laat staan in de vorm van een cake. <3 Bedankt voor het delen van dit fantastisch recept.

  • Reply
    Sue
    29 april 2015 at 23:01

    Zou je er ook kleine stukjes chocolade in kunnen doen? Ik ben niet zo van de fruit in mijn cake of taart maar chocolade gaat er altijd wel in :)

    • Reply
      Aranka
      30 april 2015 at 08:01

      Natuurlijk! Waarom niet?

  • Reply
    Kelly
    29 april 2015 at 23:17

    Jammie! Dit ziet er echt heel erg goed uit!

  • Reply
    Iffy | DiaryOfAMua
    30 april 2015 at 03:08

    Yummy! Lekker hoor

    XO

  • Reply
    D-Cotton&Scents
    30 april 2015 at 09:47

    Ziet er heerlijk uit! En ook nog eens snel klaar, wat willen we nog meer :) Dit ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reply
    Margje
    30 april 2015 at 12:30

    Ik wil hem zo gaan maken maar 215 g suiker, klopt dat? Moet geen 250 g zijn??

    • Reply
      Aranka
      30 april 2015 at 13:11

      Nee, eerder 200. Maar ik schoot uit en smaakte met 215 ook lekker :)!

  • Reply
    justjaxelle
    30 april 2015 at 13:28

    superlekker, snel eens proberen!

  • Reply
    Margje
    30 april 2015 at 13:49

    Hij zit erin, met de (extra) suiker, frambozen en vanillesuiker ipv aroma.. Het heeft hier nog nooit ZO lekker geroken in huis… Nog 20 minuten geduld…

    • Reply
      Aranka
      30 april 2015 at 14:00

      Ik ben heel benieuwd wat je zometeen van de cake vind! :)

  • Reply
    beautifulday4makeup
    30 april 2015 at 23:54

    Mmmm heerlijk. ‘Gebakken’ Rode vruchten zien er zo smakelijk en aantrekkelijk uit he!

  • Reply
    Eva
    1 mei 2015 at 14:31

    Hij staat in de oven! Maar dan met frambozen. Wel in kleinere stukjes anders vond ik ze voor in een cake wel erg groot en dan heb je voor je gevoel meer framboos erin haha!

  • Reply
    Nicole
    3 mei 2015 at 11:53

    Mmm dit ga ik zeker eens maken!

  • Reply
    Yvonne
    3 mei 2015 at 14:44

    Hi,

    Zou je de suiker ook kunnen vervangen door honing? Hoeveel honing zou je dan ongeveer nodig zijn? Ga het zeker een keer testen!

  • Reply
    PureBeautyByM
    3 mei 2015 at 17:34

    Volgens mij is deze cake ook super lekker met frambozen zoals je eerst ging doen. Ik ga het zeker en vast eens uitproberen ziet er overheerlijk uit!

  • Reply
    Margje
    3 mei 2015 at 21:20

    Is zeker de moeite waard, ik heb hem met (diepvries) frambozen gemaakt.. De cake heeft de avond niet gehaald.. Lekker!!!!!

  • Reply
    milou
    5 mei 2015 at 22:11

    Hmm, ziet er heerlijk uit zeg! Goed idee yoghurt in je cake om het ook wat frisser te maken! Ga ik zeker onthouden!

  • Reply
    lisa
    15 november 2015 at 21:47

    Kan ik de bessen eruit laten??? en proef je de yoghurt goed terug in de cake??

  • Reply
    Rianne
    25 juni 2016 at 20:19

    De cake mag zo uit de oven, ben echt heel benieuwd! Al schrok ik wel een beetje van de 215 gram suiker. Zou je hier ook iets anders voor in de plaats kunnen doen?

  • Reply
    Margo Janssen
    11 maart 2018 at 12:52

    Keer op keer scoor ik punten met deze cake, top! Ik maak ze nu als cupcakes als tractaties vor op school.

    • Reply
      Anouk
      23 februari 2019 at 19:56

      Hoe lang doe je die dan in de oven?

    Laat een reactie achter