Ik wilde al een hele tijd een keer een yoghurt cake proberen te maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot vandaag, ik besloot weer eens wat lekkers te bakken en deze cake stond toch wel heel erg hoog op mijn lijstje om te maken. Ik wilde hem maken met frambozen, maar die waren helaas niet goed meer, dus die zijn vervangen door blauwe bessen, maar ik kan je wel vertellen. Deze cake móet je maken, zo lekker is ‘ie!
Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- half zakje bakpoeder
- 175 gram Griekse yoghurt
- 215 gram suiker
- 3 eieren
- 80 ml zonnebloemolie
- scheutje vanille aroma
- snufje zout
- 150 gram blauwe bessen
Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.
We doen als eerst de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en mengen dit tot één glad geheel.
Daarna spatelen we de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.
Roer dit goed door elkaar heen en daarna krijg je dit luchtige beslag. We kunnen we oven nu alvast voorverwarmen op 180 graden.
Als laatst voegen we de blauwe bessen aan het beslag toe en spatelen dit voorzichtig door het beslag. Daarna bekleed ik een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wanneer de oven heet genoeg is gaat hij er voor 60 minuten in op 180 graden.
Precies na een uur komt de cake perfect uit de oven, check nog wel altijd even met een satéprikker of hij echt gaar is. Als er geen restjes beslag meer aan de prikker zitten is hij goed gaar. De cake ziet er zo misschien een beetje saai uit maar…
Als je hem in plakjes snijdt ziet hij er echt fantastisch uit en komt er een heerlijke geur vanaf!
De cake zelf smaakt trouwens hemels, hij is lekker zacht en sappig, totaal niet droog. Door de yoghurt is hij lekker fris geworden en in combinatie met de bessen ook nog eens lekker zoet. Dit is misschien wel één van de lekkerste cake’s die ik ooit heb gemaakt en heel simpel!
Griekse yoghurtcake met blauwe bessen
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 175 gram Griekse yoghurt
- 215 gram suiker
- 3 eieren
- 150 gram blauwe bessen
- 80 mililiter zonnebloemolie
- scheutje vanille aroma
- 0,5 zakje bakpoeder
Instructies
- Doe de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en meng dit tot één glad geheel.
- Daarna spatel je de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.
- Roer dit goed door elkaar heen en tot een luchtig beslag.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg als laatst de blauwe bessen toe aan het beslag en spatel deze er voorzichtig doorheen.
- Stort het beslag in een cakevorm. Ik bekleed het bakblik altijd met een bakpapiertje zodat je de cake er weer gemakkelijk uit kunt krijgen.
- Bak de cake af op 180 graden gedurende 1 uur.
Ik loop alweer te watertanden als ik deze foto’s zie. Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
53 reacties
Hij ziet er echt ontzettend lekker uit! Dit ga ik ook proberen!
De cake is lekker! Lekker fris en niet te zoet. Mooie balans. Ik heb er zelf nog een limoen frosting op gedaan. Dank voor het delen van dit recept?
Yummie, ik wil wel een hapje! Het ziet er heerlijk uit, meid. Dankjewel voor het recept! Nu kan ik zelf aan de slag in de keuken :-)
Yummy dat ziet er lekker uit
Dit lijkt me zooo lekker! Is het niet onderhand tijd voor een kookboek (of bakboek) van jouw hand ;) zou super zijn :)
Wat ziet het er lekker uit!
Oh dat ziet er goed uit! Ik ga die van de week maken :D
Dit recept bewaar ik en zal ik snel gaan maken!
Het ziet er zo lekker uit ;-)
Oh mmm, yogurtcake, ik heb eht al eens gegeten en dat was ZO LEKKER!
Oh dit klinkt heerlijk! Dankjewel voor het delen.
Héérlijk cake!! Ik zou dit heel graag maken voor mijn vader die tarwe- en suikervrije moet eten. Weet u of dit eventueel ook met speltbloem en stevig kan?
Het is inderdaad een heel simpel recept. Deze ga ik dit weekend eens proberen maken! Nu heb ik honger ;-)
Ziet er goed uit!
Dit ziet er echt super lekker uit <3
Wat ziet dat er goed uit zeg!
Wauw, ik ga deze zo spoedig mogelijk proberen, haha!
Lijkt me heerlijk, hij ziet er ook erg lekker uit!
Liefs
Deze cake is voor de mannen ook heel erg lekker met een scheutje whisky erdoorheen. Mijn vriend heeft pas deze cake gemaakt voor zijn blog. Als je nieuwsgierig bent of voor je vriend wilt kijken, zijn blog heet b4men.
Wat heerlijk!
Klinkt goed zeg! Ik heb nog nooit een taart met Griekse yoghurt geprobeerd, maar deze klinkt erg lekker.
Dat ziet er echt heerlijk uit, weer iets wat ik moet proberen! Je houdt me wel aan het bakken (helemaal niet erg!) haha.
Liefs, Iris
Ooohh ik heb honger nu! De recepten op je blog zien er altijd zo lekker uit!
Deze cake ziet er fantastisch uit en ik ben gek op blauwe bessen <3~
Ziet er ect heerlijk uit! Blauwe bessen zijn echt mijn favoriete vruchten.
Net gesport en dan dit artikel zien is killing! Zo’n zin in om nu lekker te snacken. Maaaaarrr ik houd me goed haha.
Dat ziet er echt heel goed uit en ook niet al te moeilijk om te maken. Weer eens wat anders dan de standaard cakes. xxx Lucinda
Wauw, dit wordt met zekerheid de eerste cake die ik in mijn nieuwe huisje ga maken. De combinatie van Yoghurt en blauwe bessen is sowieso al gruwelijk goed, laat staan in de vorm van een cake. <3 Bedankt voor het delen van dit fantastisch recept.
Zou je er ook kleine stukjes chocolade in kunnen doen? Ik ben niet zo van de fruit in mijn cake of taart maar chocolade gaat er altijd wel in :)
Natuurlijk! Waarom niet?
Jammie! Dit ziet er echt heel erg goed uit!
Yummy! Lekker hoor
XO
Ziet er heerlijk uit! En ook nog eens snel klaar, wat willen we nog meer :) Dit ga ik zeker eens uitproberen!
Ik wil hem zo gaan maken maar 215 g suiker, klopt dat? Moet geen 250 g zijn??
Nee, eerder 200. Maar ik schoot uit en smaakte met 215 ook lekker :)!
superlekker, snel eens proberen!
Hij zit erin, met de (extra) suiker, frambozen en vanillesuiker ipv aroma.. Het heeft hier nog nooit ZO lekker geroken in huis… Nog 20 minuten geduld…
Ik ben heel benieuwd wat je zometeen van de cake vind! :)
Mmmm heerlijk. ‘Gebakken’ Rode vruchten zien er zo smakelijk en aantrekkelijk uit he!
Hij staat in de oven! Maar dan met frambozen. Wel in kleinere stukjes anders vond ik ze voor in een cake wel erg groot en dan heb je voor je gevoel meer framboos erin haha!
Mmm dit ga ik zeker eens maken!
Hi,
Zou je de suiker ook kunnen vervangen door honing? Hoeveel honing zou je dan ongeveer nodig zijn? Ga het zeker een keer testen!
Volgens mij is deze cake ook super lekker met frambozen zoals je eerst ging doen. Ik ga het zeker en vast eens uitproberen ziet er overheerlijk uit!
Is zeker de moeite waard, ik heb hem met (diepvries) frambozen gemaakt.. De cake heeft de avond niet gehaald.. Lekker!!!!!
Hmm, ziet er heerlijk uit zeg! Goed idee yoghurt in je cake om het ook wat frisser te maken! Ga ik zeker onthouden!
Kan ik de bessen eruit laten??? en proef je de yoghurt goed terug in de cake??
De cake mag zo uit de oven, ben echt heel benieuwd! Al schrok ik wel een beetje van de 215 gram suiker. Zou je hier ook iets anders voor in de plaats kunnen doen?
Keer op keer scoor ik punten met deze cake, top! Ik maak ze nu als cupcakes als tractaties vor op school.
Hoe lang doe je die dan in de oven?
Suuuuuper lekker! Goed recept.
Ik word telkens overgoten door complimenten van mijn vriend.
Al zijn die toch wel helemaal voor jou!
Ik heb er naast de blauwe bessen nog wat appeltjes bij gedaan. Ohja en ook nog wat kaneel. Yummy!
Ik werk de bovenkant dan af met wat nootjes versrpeid ( amandel en hazelnoten! Geeft een lekkere crunch! )
Volgende keer probeer ik hem met iets wat minder suiker te maken. De appeltjes maken het immers al zoet naar mijn mening! :)
Hij staat nu in de oven met gewelde rozijnen! Vorige week met blauwe bessen gemaakt. Echt super lekker.
Mijn dochter vroeg of ik hem ook met marsmellows wil maken, wij gaan hier helemaal los! 🤗
Hier zitten nu 2 cakes in de oven. Een volgens recept en een glutenvrije variant voor mijn vriend. Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak!
Kan je deze cake ook gewoon maken met roomboter ipv zonnebloemolie..? Iemand geprobeerd?
Zo makkelijk te maken en super lekker bedankt voor u receot