Griekse yoghurtcake met blauwe bessen

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen6_zpswrt7drap.png

Ik wilde al een hele tijd een keer een yoghurt cake proberen te maken, maar elke keer kwam het er maar niet van. Tot vandaag, ik besloot weer eens wat lekkers te bakken en deze cake stond toch wel heel erg hoog op mijn lijstje om te maken. Ik wilde hem maken met frambozen, maar die waren helaas niet goed meer, dus die zijn vervangen door blauwe bessen, maar ik kan je wel vertellen. Deze cake móet je maken, zo lekker is ‘ie!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen_zpsuqe6azca.png

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • half zakje bakpoeder
  • 175 gram Griekse yoghurt
  • 215 gram suiker
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • scheutje vanille aroma
  • snufje zout
  • 150 gram blauwe bessen

Je kan ook 200 gram zelfrijzend bakmeel gebruiken, dan kan je het bakpoeder weglaten. Je kan natuurlijk ook ander fruit gebruiken in plaats van blauwe bessen. Ook fruit uit de diepvries is prima, hou er dan wel rekening mee dat de baktijd wat langer is en de vruchtjes sneller naar de bodem zakken omdat deze zwaarder zijn.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen1_zpsvi9n1vx2.png

We doen als eerst de suiker, Griekse yoghurt, eieren, vanille aroma en zonnebloemolie in een kom en mengen dit tot één glad geheel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen2_zpsc3dpnrne.png

Daarna spatelen we de bloem, bakpoeder en zout door het gladde mengsel.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen3_zps3ip68rxd.png

Roer dit goed door elkaar heen en daarna krijg je dit luchtige beslag. We kunnen we oven nu alvast voorverwarmen op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen4_zpsw2ccrzt3.png

Als laatst voegen we de blauwe bessen aan het beslag toe en spatelen dit voorzichtig door het beslag. Daarna bekleed ik een cakevorm met bakpapier en giet hier het mengsel in. Wanneer de oven heet genoeg is gaat hij er voor 60 minuten in op 180 graden.

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen8_zpsv3jgvs4i.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen5_zpsebfkbl4c.png

Precies na een uur komt de cake perfect uit de oven, check nog wel altijd even met een satéprikker of hij echt gaar is. Als er geen restjes beslag meer aan de prikker zitten is hij goed gaar. De cake ziet er zo misschien een beetje saai uit maar…

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen11_zpsrd5clu4x.png

Als je hem in plakjes snijdt ziet hij er echt fantastisch uit en komt er een heerlijke geur vanaf!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen7_zpstr7fbnmd.png

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen10_zpswncgyb9e.png

De cake zelf smaakt trouwens hemels, hij is lekker zacht en sappig, totaal niet droog. Door de yoghurt is hij lekker fris geworden en in combinatie met de bessen ook nog eens lekker zoet. Dit is misschien wel één van de lekkerste cake’s die ik ooit heb gemaakt en heel simpel!

 photo Griekse yoghurtcake met blauwe bessen9_zpsuqab4juw.png

Ik loop alweer te watertanden als ik deze foto’s zie. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

46 reacties

  • Reageren
    DIonne
    29 april 2015

    Hij ziet er echt ontzettend lekker uit! Dit ga ik ook proberen!

    • Reageren
      Fariël
      6 augustus 2017

      De cake is lekker! Lekker fris en niet te zoet. Mooie balans. Ik heb er zelf nog een limoen frosting op gedaan. Dank voor het delen van dit recept😊

  • Reageren
    Beautyjuf
    29 april 2015

    Yummie, ik wil wel een hapje! Het ziet er heerlijk uit, meid. Dankjewel voor het recept! Nu kan ik zelf aan de slag in de keuken :-)

  • Reageren
    manon
    29 april 2015

    Yummy dat ziet er lekker uit

  • Reageren
    Lieke
    29 april 2015

    Dit lijkt me zooo lekker! Is het niet onderhand tijd voor een kookboek (of bakboek) van jouw hand ;) zou super zijn :)

  • Reageren
    Miranda
    29 april 2015

    Wat ziet het er lekker uit!

  • Reageren
    Koalabeautymama
    29 april 2015

    Oh dat ziet er goed uit! Ik ga die van de week maken :D

  • Reageren
    chucky1012
    29 april 2015

    Dit recept bewaar ik en zal ik snel gaan maken!
    Het ziet er zo lekker uit ;-)

  • Reageren
    Elsbet | La Vie Pure
    29 april 2015

    Oh mmm, yogurtcake, ik heb eht al eens gegeten en dat was ZO LEKKER!

  • Reageren
    Danielle
    29 april 2015

    Oh dit klinkt heerlijk! Dankjewel voor het delen.

    • Reageren
      Gerd
      25 juli 2017

      Héérlijk cake!! Ik zou dit heel graag maken voor mijn vader die tarwe- en suikervrije moet eten. Weet u of dit eventueel ook met speltbloem en stevig kan?

  • Reageren
    Jana
    29 april 2015

    Het is inderdaad een heel simpel recept. Deze ga ik dit weekend eens proberen maken! Nu heb ik honger ;-)

  • Reageren
    Suzanne
    29 april 2015

    Ziet er goed uit!

  • Reageren
    Sofie
    29 april 2015

    Dit ziet er echt super lekker uit <3

  • Reageren
    Margot
    29 april 2015

    Wat ziet dat er goed uit zeg!

  • Reageren
    Margriet
    29 april 2015

    Wauw, ik ga deze zo spoedig mogelijk proberen, haha!

  • Reageren
    Tineke
    29 april 2015

    Lijkt me heerlijk, hij ziet er ook erg lekker uit!
    Liefs

  • Reageren
    marie louise
    29 april 2015

    Deze cake is voor de mannen ook heel erg lekker met een scheutje whisky erdoorheen. Mijn vriend heeft pas deze cake gemaakt voor zijn blog. Als je nieuwsgierig bent of voor je vriend wilt kijken, zijn blog heet b4men.

  • Reageren
    Sofie
    29 april 2015

    Wat heerlijk!

  • Reageren
    Femke
    29 april 2015

    Klinkt goed zeg! Ik heb nog nooit een taart met Griekse yoghurt geprobeerd, maar deze klinkt erg lekker.

  • Reageren
    Iris | Todayslipstick
    29 april 2015

    Dat ziet er echt heerlijk uit, weer iets wat ik moet proberen! Je houdt me wel aan het bakken (helemaal niet erg!) haha.
    Liefs, Iris

  • Reageren
    Luna
    29 april 2015

    Ooohh ik heb honger nu! De recepten op je blog zien er altijd zo lekker uit!

  • Reageren
    Marlissa
    29 april 2015

    Deze cake ziet er fantastisch uit en ik ben gek op blauwe bessen <3~

  • Reageren
    Lisa
    29 april 2015

    Ziet er ect heerlijk uit! Blauwe bessen zijn echt mijn favoriete vruchten.

  • Reageren
    Vera
    29 april 2015

    Net gesport en dan dit artikel zien is killing! Zo’n zin in om nu lekker te snacken. Maaaaarrr ik houd me goed haha.

  • Reageren
    lucindainwonderland
    29 april 2015

    Dat ziet er echt heel goed uit en ook niet al te moeilijk om te maken. Weer eens wat anders dan de standaard cakes. xxx Lucinda

  • Reageren
    Sara
    29 april 2015

    Wauw, dit wordt met zekerheid de eerste cake die ik in mijn nieuwe huisje ga maken. De combinatie van Yoghurt en blauwe bessen is sowieso al gruwelijk goed, laat staan in de vorm van een cake. <3 Bedankt voor het delen van dit fantastisch recept.

  • Reageren
    Sue
    29 april 2015

    Zou je er ook kleine stukjes chocolade in kunnen doen? Ik ben niet zo van de fruit in mijn cake of taart maar chocolade gaat er altijd wel in :)

  • Reageren
    Kelly
    29 april 2015

    Jammie! Dit ziet er echt heel erg goed uit!

  • Reageren
    Iffy | DiaryOfAMua
    30 april 2015

    Yummy! Lekker hoor

    XO

  • Reageren
    D-Cotton&Scents
    30 april 2015

    Ziet er heerlijk uit! En ook nog eens snel klaar, wat willen we nog meer :) Dit ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reageren
    Margje
    30 april 2015

    Ik wil hem zo gaan maken maar 215 g suiker, klopt dat? Moet geen 250 g zijn??

    • Reageren
      Aranka
      30 april 2015

      Nee, eerder 200. Maar ik schoot uit en smaakte met 215 ook lekker :)!

  • Reageren
    justjaxelle
    30 april 2015

    superlekker, snel eens proberen!

  • Reageren
    Margje
    30 april 2015

    Hij zit erin, met de (extra) suiker, frambozen en vanillesuiker ipv aroma.. Het heeft hier nog nooit ZO lekker geroken in huis… Nog 20 minuten geduld…

    • Reageren
      Aranka
      30 april 2015

      Ik ben heel benieuwd wat je zometeen van de cake vind! :)

  • Reageren
    beautifulday4makeup
    30 april 2015

    Mmmm heerlijk. ‘Gebakken’ Rode vruchten zien er zo smakelijk en aantrekkelijk uit he!

  • Reageren
    Eva
    1 mei 2015

    Hij staat in de oven! Maar dan met frambozen. Wel in kleinere stukjes anders vond ik ze voor in een cake wel erg groot en dan heb je voor je gevoel meer framboos erin haha!

  • Reageren
    Nicole
    3 mei 2015

    Mmm dit ga ik zeker eens maken!

  • Reageren
    Yvonne
    3 mei 2015

    Hi,

    Zou je de suiker ook kunnen vervangen door honing? Hoeveel honing zou je dan ongeveer nodig zijn? Ga het zeker een keer testen!

  • Reageren
    PureBeautyByM
    3 mei 2015

    Volgens mij is deze cake ook super lekker met frambozen zoals je eerst ging doen. Ik ga het zeker en vast eens uitproberen ziet er overheerlijk uit!

  • Reageren
    Margje
    3 mei 2015

    Is zeker de moeite waard, ik heb hem met (diepvries) frambozen gemaakt.. De cake heeft de avond niet gehaald.. Lekker!!!!!

  • Reageren
    milou
    5 mei 2015

    Hmm, ziet er heerlijk uit zeg! Goed idee yoghurt in je cake om het ook wat frisser te maken! Ga ik zeker onthouden!

  • Reageren
    lisa
    15 november 2015

    Kan ik de bessen eruit laten??? en proef je de yoghurt goed terug in de cake??

  • Reageren
    Rianne
    25 juni 2016

    De cake mag zo uit de oven, ben echt heel benieuwd! Al schrok ik wel een beetje van de 215 gram suiker. Zou je hier ook iets anders voor in de plaats kunnen doen?

  • Geef een reactie