Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo gaan wij spotgoedkoop naar New York

Zo gaan wij spotgoedkoop naar New York

In mei gaan we 9 dagen naar New York en geloof me dat heb ik heel wat mensen enthousiast verteld. Maar het leukste is nog, dat we vrij goedkoop die kant op gaan. Als ik vertel dat we voor nog geen € 500,- 9 dagen naar New York gaan inclusief vluchten en verblijf vraagt iedereen, hoe dán? In dit artikel vertel ik je hoe we zo goedkoop die kant op gaan.

Om even een goed beeld te geven, ik heb het over kosten per persoon, vlucht en het verblijf. De rest moeten we nog wel betalen zoals vervoer, ESTA, uitstapjes en dergelijke, maar dat moet je ook als je bij een grote reisorganisatie boekt. Wij hebben de vlucht en het verblijf lost geboekt en meer dan een half jaar van te voren. In totaal waren wij per persoon voor de vlucht en het verblijf € 481,62 kwijt voor 9 dagen inclusief reistijd, netjes toch? Ik vertel je hoe we dat hebben gedaan.

Goedkope vlucht New York

Als je aan New York denkt, dan denk je aan JFK Airport, maar New York heeft veel meer luchthavens waar je vaak veel goedkoper op kan vliegen. Wij bekeken alles via SkyScanner en kwamen er al snel achter dat het veel goedkoper is om via Newark te vliegen. We hebben nu een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Newark met United Airlines voor € 291,50 per persoon. Een prijs dat je met KLM of Delta Airlines niet voor elkaar krijgt.

Stedentrip New York, waar moet je op letten?

Jersey City een goedkoper alternatief

Het liefst zit je natuurlijk midden in Manhattan, maar daar hangt ook een flink prijskaartje aan. Ga je maar 3 of 4 dagen is het misschien het overwegen waard, maar voor een langere tijd is het vrijwel onbetaalbaar. Je kunt uitwijken naar de wijken Queens en Brooklyn, maar wij besloten voor Jersey City te gaan, wat relatief nog dichterbij is dan Queens of Brooklyn. We zitten vlakbij het station waarmee me met de metro of trein zo in hartje Manhattan staan, we hoeven alleen maar de Hudson onderdoor.

Het is een beetje cheaten, wat we slapen niet echt in New York, maar zijn wel dichtbij en de verbinding is goed te doen! Ook ligt Newark in Jersey City dus voor ons is het ook nog eens vlakbij het vliegveld.

Ga je in een hotel of Airbnb?

Normaal kiezen we altijd voor een hotel, maar we besloten een Airbnb ook eens een kans te geven. Een Airbnb is vaak een stuk goedkoper en je hoort er eigenlijk alleen maar goede verhalen over. We huren voor een aantal dagen deze locatie die een goede ligging heeft en waar we ook onze auto kunnen parkeren (we huren ook een auto om naast New York andere dingen te bezoeken). Aangezien we een groter appartement hebben ben je best wel wat geld kwijt, maar omgerekend is het € 190,12 per persoon wat weer erg netjes is.

Hoe meer personen, hoe goedkoper het verblijf

Ik zei het net al, in totaal was ons verblijf niet heel goedkoop, maar we verblijven er wel 9 dagen met 6 personen, dus dan is nog geen 200 euro helemaal niet veel geld. Je kunt natuurlijk met z’n tweeën naar New York gaan, maar mochten er vrienden of familie zijn die ook graag mee zouden willen kun je het natuurlijk samen doen en de kosten delen. Zo gaan we met z’n zessen en kunnen we de kosten van het verblijf (en de auto) delen, scheelt een hele hoop!

Mijn travel bucketlist

Regel andere zaken (van te voren) om te besparen

Ik heb het nu alleen over het verblijf gehad, maar er zijn natuurlijk meer dingen die je wilt doen als je in New York bent, het kan schelen als je van te voren al wat dingen opzoekt om alvast te regelen en waar je dus op kunt besparen.

Zo heb je een ESTA nodig en moet je die alvast aanvragen in Nederland, kan heel simpel online. Hier betaal je dacht ik rond de € 20,- per persoon voor.

Ben je echt alleen op citytrip of wil je meer van de omgeving zien? Wij zijn ook nog van plan naar Washington en dergelijke te gaan dus hebben een auto gehuurd via Sunnycars zodat we ook mobiel zijn. Deze halen we op het vliegveld op en brengen we weer terug daar, dus dat is ideaal.

Als je in New York bent is het natuurlijk wel de bedoeling dat je een aantal dingen gaat doen en bezichtigen, daarom hebben wij alvast een New York Pass besteld. Het is zeker niet goedkoop om er eentje aan te schaffen (over de € 200,- voor meerdere dagen) maar als je uitrekent waar je allemaal heen wilt en wat je wilt zien is het stukken goedkoper. En je geeft het geld al in Nederland uit (je kunt hem namelijk goedkoper vooraf kopen) dus het scheelt weer geld daar.

Over iets meer dan een maand is het al zover, ik heb er echt super veel zin in en kan niet wachten om de stad te gaan ervaren! Mochten jullie nog New York of Washington tips hebben (of roadtrip tips rondom New York) dan hoor ik het heel graag!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Leuke en zeer fijne tips ;-)
  Ik wil er als het mogelijk is zeker ooit nog eens naar terug gaan…..
  Jaren geleden was ik naar de USA geweest.
  Toen vloog ik naar JFK..
  Alles was toen veel goedkoper.
  Ik adviseer je dat jullie een bootreis kunnen maken over de Hudson.
  Dit duurt een aantal uren.
  Komt langs State of Liberty.
  Je ziet er zoveel groen…..
  Geniet van de voorpret…..

  Xoxo

 2. 3 jaar geleden ook op Newark gevlogen. Vond NY geweldig, maar in mijn uppie ontzettend duur. Dus helaas, de mooie prijs die jullie per persoon betalen ga ik niet halen.
  Wil dolgraag nog een keer terug. Maar als ik dan moet kiezen tussen NY en Florida (mijn grote liefde) ga ik toch voor het laatste, want ga liever elk jaar naar Florida (wat veel beter betaalbaar is) dan bv eens per 2 of 3 jaar naar NY.
  Maar wie weet wat er nog op mijn pad komt, ooit zal ik nog een keer heen gaan.
  Veel plezier in ieder geval!

 3. Heerlijk, ben net terug en denk dat ik er een jaarlijkse trip van ga maken! Tips: Chelsea Market, Roosevelt Island tram en Hudson’s Yard! Verder zou ik een metrokaart kopen voor 7 dagen. Kost 32 dollar en kan je onbeperkt reizen met de metro.

  Is je United Airlines ticket wel met ingecheckte baggage? Vaak lijken de tickets op sites als cheaptickets/skycanner heel goedkoop, maar komen er nog kosten bij voor incheck baggage (50 dollar per vlucht, dus 100 in totaal). Ik zou dit wel even goed checken, anders is het een onaangename verrassing op de luchthaven als je denkt dat het er bij in zit!

 4. Geen NY tips. Maar wij vliegen in mei naar palermo. Schiphol en weeze is voor ons een verschil van ongeveer 80km maar qua prijs scheelt het zo veel om vanaf weeze te vliegen. En ik weet dat niet iedereen positief is over Ryan air maar voor een vlucht van 2 uur nog iets vind ik het zonde om vliegtickets van bijna 200 euro pp te kopen, of voor 45 pp (plus bagage kosten van 12 euro pp (retour)
  Verder hoop ik dat jullie heerlijk genieten in NY en ik kijk nu al uit naar je dagboeken of een reisverslag

 5. Veel plezier! Ik heb zelf helemaal niks met NY, of de USA eigenlijk. Maar voor jou klinkt het wel als een droompje dat je gaat doen, en dat is altijd leuk. Ik droom zelf dan weer van Florence en hoop er ooit nog eens met de trein naar toe te kunnen gaan ipv het vliegtuig. (Zucht, komt ze weer; maar dat is gewoon beter voor het milieu en ik vind treinreizen gewoon ook spannender dan vliegen. Yup.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *