Gnocchi met paprika, aubergine en courgette

Gnocchi met paprika, aubergine en courgette

Ik had nog een pakje gnocchi en aubergine over van andere recepten die ik een tijdje geleden deelde. Ik maakte bijvoorbeeld een heerlijke gnocchi overschotel met pesto en mozzarella en een gevulde aubergine. Tsja en wat maak je dan van die overgebleven ingrediënten? Juist, lekker veel groente met gnocchi!

Wat heb je nodig?

 • 200 gram gnocchi
 • 300 gram kipfilet
 • aubergine
 • courgette
 • rode paprika
 • ui
 • blikje tomatenpuree
 • zout
 • knoflookpoeder
 • paprikapoeder
 • tijm
 • olijfolie

Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen.

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Ik vind het trouwens handig alles te bakken in een grote hapjespan. Omdat ik de gnocchi op het eind ook nog mee bak past dat makkelijk in een hapjespan zonder dat alles eruit valt tijdens het roeren.

Gnocchi met paprika, aubergine en courgette

Hoe maak je het?

 1. Snijd de kipfilet in blokjes.
 2. Bak ondertussen de kipfilet raar in olijfolie met de kruiden.
 3. Zet alvast een pan met water op.
 4. Snijd alle groente in stukken.
 5. Wanneer de kipfilet gaar is bak je alle groente mee.
 6. Als het water kookt voeg je de gnocchi aan het kokende water toe.
 7. De gnocchi is gaar wanneer het boven komt drijven, dit is met een paar minuten.
 8. Voeg de tomatenpuree toe aan het groente en kip mengsel en roer goed door.
 9. Wanneer de gnocchi gaar is schep je deze ook in de hapjespan. Bak dit kort een paar minuten mee.

Daarna is je gnocchi met paprika, aubergine en courgette klaar en kan het gegeten worden!

Gnocchi met paprika, aubergine en courgette

Ik vind de mix van verschillende groenten en structuren heel erg lekker. De gnocchi is heel erg zacht, de kip wat harder en alle groenten hebben nog een lekkere bite. De tomatenpuree geeft net even wat meer smaak aan het hele geheel.

Mocht er wat over blijven kun je de restjes bewaren en weer opwarmen in de magnetron. Tip, zet er wel een glas water bij, anders kunnen de gnocchi stukjes uitdrogen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Romy
  22 april 2020 at 09:12

  Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik heb nog gnocchi liggen om een keer klaar te maken. Misschien ga ik er dit recept mee maken. Ik ben gek op paprika, aubergine en courgette, dus dit is vast mijn ding :)

 • Reply
  rachel
  22 april 2020 at 09:57

  dat ziet er weer lekker uit!! heb nog nooit gnocchi gegeten en zal niet gebeuren ook omdat ik het niet mag maar ik ga het zeker een keer voor de rest hier maken :D

 • Reply
  Amy
  22 april 2020 at 18:12

  Dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik ben sowieso dol op recepten die paprika en courgette bevatten dus dit lijkt me een fantastische combo!

 • Reply
  Sharon
  23 april 2020 at 22:37

  Je kunt de gnocchi ook direct bakken ipv koken. Is veel lekkerder vind ik, zo krijgen ze een krokant laagje. Ik bak ze dus als eerste en voeg dan pas de groente toe (als je het met vlees of kip maakt moet dit uiteraard wel eerst).

 • Laat een reactie achter