Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Oh jongens, dit is denk ik het lekkerste recept dat ik in tijden heb gemaakt. Overal zie je het voorbij komen de gezonde kikkererwt snacks. Ik ben een enorme fan van chips, borrelnootjes en ander krakend spul als snack, maar toch mag ik dat niet meer zo vaak van mezelf. Ik was dus heel benieuwd naar dit gezonde alternatief. En ik moet het nog een keer zeggen, wat is dit lékker! En zo simpel al wat, iedereen kan het maken!

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Wat heb je nodig?

  • blikje kikkererwten
  • scheutje olijfolie
  • paprika poeder
  • zeezout met tijm, rozemarijn en oregano

Ik koos voor een zeezout met daarin kruiden verwerkt, je kunt ze natuurlijk ook apart gebruiken. Maar de combinatie van deze kruiden is echt fan-tas-tisch.

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Dat kan meteen, want het bereiden is zo simpel dat je waarschijnlijk eerder klaar bent met het maken dan de oven warm is. Lek als eerste de kikkererwten uit en doe ze daarna in een kom. Ik leg er nog even een dubbel keukenpapiertje onder zodat die het overige vocht nog een beetje oppakt en dep de bovenkant ook nog even goed droog.

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Doe een scheutje olijfolie in de kom en doe er de rest van de kruiden bij, dit kan naar eigen smaak of wens. Roer het daarna goed door elkaar en pak er een bakblik met bakpapier bij.

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en strooi er naar wens nog wat extra kruiden overheen. Vervolgens gaan ze voor 15 minuten de oven in op oven-grill stand als je die hebt op 200 graden. Na het kwartier hussel je alles weer even goed door elkaar en gaan ze nog voor 10 tot 15 minuten de oven in, weer op de oven-grill stand. Proef of ze knapperig genoeg zijn, anders doe je ze er nog even in of zijn ze klaar natuurlijk.

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Als de kikkererwten klaar zijn ruikt je hele huis fantastisch lekker naar de kruiden, dat is al een feestje op zich. Ik heb ze er in totaal een half uurtje in gehad en toen waren ze klaar om te eten!

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Het grootste gedeelte is lekker knapperig geworden en je kunt het vergelijken met een borrelnootje, super lekker! Sommige erwten hebben een echte bite gekregen maar zijn niet super crunchy, maar dat maakt me ook niet uit, die zijn ook super lekker!

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Persoonlijk vind ik ze het lekkerst om warm op te eten, maar koud zijn ze ook erg lekker! Wil je ze na het bakken bewaren, bewaar ze dan luchtdicht om de knapperigheid te behouden.

Gezonde snack: Geroosterde Kikkererwten

Natuurlijk kun je talloze variaties maken met andere kruiden en specerijen, maar ik vond dit echt een hele lekkere combinatie. Één ding is zeker, dit ga ik véél vaker maken, heerlijk! Maken jullie wel eens geroosterde kikkererwten en welke kruiden gebruik je dan?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

  • Reply
    Desirée
    16 maart 2016 at 15:05

    Ik maak ze regelmatig, heerlijk! Ook lekker door een salade heen ^^

  • Reply
    Eva
    16 maart 2016 at 15:35

    Heerlijk!!

  • Reply
    m
    16 maart 2016 at 15:57

    Ik doe ze altijd 3 kwartier.
    Dan zijn ze super knapperig.

  • Reply
    Stephanie
    16 maart 2016 at 16:05

    Leuk een gezonde snack! Hoe veel kcal zit erin?

  • Reply
    Beautyjuf
    16 maart 2016 at 16:07

    Bedankt voor je inspirerende artikel! Het ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept binnenkort eens uitproberen.

  • Reply
    Debbie
    16 maart 2016 at 18:04

    Wat een eenvoudig idee! Super, dit ga ik ook eens proberen.

  • Reply
    Kelly
    16 maart 2016 at 18:37

    Ik wil dit ook eens gaan proberen!

  • Reply
    Varenka W
    16 maart 2016 at 19:00

    Ook lekker met gemalen komijn en knoflook(poeder) dan krijg je houmous smaak ……….

  • Reply
    inaya
    16 maart 2016 at 19:20

    ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Yvonne
    16 maart 2016 at 19:49

    Goed idee! Daarom ben ik ook gek op avocadodip. De taco’s zijn dan niet zo gezond (wel beter dan chips volgens mij), maar tenminste wel met een gezonde dipsaus. ;-)

  • Reply
    chucky1012
    16 maart 2016 at 20:09

    Mmmmm zo heerlijk!
    Maar ik laat ze altijd een nacht voor gebruik in een kom met water weken.

  • Reply
    Kelly
    16 maart 2016 at 20:19

    Ik maak geroosterde kikkererwten ook regelmatig, maar dan vooral om door de salade te doen :)

  • Reply
    Djodie
    17 maart 2016 at 17:03

    Ik had mijn twijfels, maar vandaag toch maar geprobeerd.. en inderdaad ze zijn goed te eten. Ik heb ze in de Airfryer gedaan, was in totaal 10 minuutjes tijd kwijt.. :-D

  • Reply
    Linda
    17 maart 2016 at 20:17

    Ik doe altijd de kruiden na het roosteren erover. Een heelrijk makkelijk recept! Ik krijg er weer trek in. -x-

  • Reply
    Ingrid
    22 maart 2016 at 16:09

    Ik doe het zo: fruit een uitje, paar teentjes knoflook en dan op het laatst de uitgelekte kikkererwtjes erdoorheen met een schepje sambal en dan nog even bakken. Echt heerlijk!

  • Reply
    Chantal
    26 maart 2016 at 19:34

    Ik kruid ze met kipkruiden! Zo lekker.. kipkruiden gebruik ik heel vaak, door de gehakt, over de vis natuurlijk bij kip en nu sinds kort ook bij de kikkererwten :)

  • Laat een reactie achter