Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

Nu ik weer aan Weight Watchers doe is het niet meer simpel elke middag twee bolletjes met kaas eten. Als ik dat doe zijn de helft van mijn punten al weg. Maar ik eet wel graag iets lekkers, maar het mag dus niet al te veel punten bevatten. Ik begon eerst met simpele kaas en kipfilet tosti’s, maar na een week ben je daar ook wel op uitgekeken. Vandaar dat is dacht, laat ik eens wat nieuws proberen. In de comments raadde iemand mij een tosti met cottage cheese aan!

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

Wat heb je nodig?

 • 2 sneetjes volkoren brood
 • 2 plakjes kipfilet
 • 1 theelepel pesto
 • 4 cherry tomaatjes
 • 1 eetlepel Cottage Cheese

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

Het bereiden is natuurlijk super simpel. Je pakt een broodje en smeert deze in met pesto, vervolgens snij je de tomaatjes in plakjes en doet daar de cottage cheese overheen. Als laatst leg je er nog twee plakjes kipfilet overheen en stopt het in een tosti-ijzer. Heb je die nou niet? Dan kan je hem ook heel gemakkelijk in de oven doen. Verwarm de oven even voor op 200 graden en als hij heet genoeg is doe je je tosti er voor 8 tot 10 minuutjes in. Je zou eventueel een pan kunnen gebruiken, let dan wel even op met het omdraaien. De lagen blijven niet aan elkaar plakken zoals met gewone kaas.

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

De combinatie van een tosti met Cottage Cheese had ik eigenlijk niet bedacht en het schijnt ook nog eens redelijk verantwoord te zijn. Deze hele lunch kostte me trouwens 9 punten. Niet super weinig punten, maar zeker wel acceptabel vind ik zelf en het vult ook nog eens goed!

Gezonde lunch: Tosti met Cottage Cheese

En dan natuurlijk de grote hamvraag, is het een lekkere tosti en voor herhaling vatbaar? Ik vind hem echt heel erg lekker, maar was wel iets te royaal geweest met de pesto waardoor dat wel de overhand kreeg, gebruik dus echt maar een klein beetje pesto, ook voor de olie en knapperigheid van de tosti is dat beter. Mijn onderkant was namelijk een beetje zacht geworden door de olie uit de pesto.

Maar al met al komt deze veel vaker op het menu te staan voor de lunch en het is ook nog eens redelijk verantwoord! Hebben jullie nog lekkere, gezonde lunch tips waar je niet al te veel moeite voor hoeft te doen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

 1. Mmm ga ik proberen, lijkt me lekker!
  Maar weet je zeker dat hij 9 punten was, want pesto is denk ik wel een dikmaker en aangezien je er te royaal mee was;)

  Ik vind een tosti met ham kaas en banaan en dan in de pan ook erggg lekker. Na de pan nog even in de magnetron zodat de kaas wat meer smelt mm. Of ipv banaan ananas lijkt me ook lekker.

   1. Haha ok. Knap dat je zo goed op je lijn let! Pesto is erg overheersend van smaak. Dun laagje is meestal genoeg. Lekker hoor. Ben benieuwd hoe deze combi smaakt maar ik vind gewone kaas op een tosti ook wel erg verleidelijk altijd;-)

 2. Hoi super stoer dat je zo goed bezig bent met gezond doen en daarna nog een afvallen. Inspirerend, vooral als er lekker eten zoals deze tosti bij zit.

 3. Leuke variant van een normale tosti! Ik doe het zelf meestal met kaas/ham/ananas of brie/ham/honing. Maar deze ga ik zeker een keer proberen!

 4. Ik heb hem net op uit de pan en erna nog even in de magnetron. Echt heeerlijk!! Niet verwacht. Ben zelf echt van de gesmolten kaas maar dit is echt lekker. Aanrader wat mij betreft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *