Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Al die gezonde recepten waar ik eerst met een grote boog omheen liep trekken nu ineens mijn aandacht. Ik wil natuurlijk afvallen en een lekker volle cake met suiker en roomboter horen niet meer in mijn dagelijkse voedingspatroon. Maar deze cake van kwark zou ik wel elke dag mogen eten en velen zijn er ontzettend enthousiast over. Ik bekeek meerdere recepten en zag YouTube video’s en kwam tot een eigen recept met wat ik nog in huis had.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kokosmeel (of speltmeel)
  • 400 gram kwark
  • 80 gram gewelde rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl bakpoeder

Alle recepten werden eigenlijk aangegeven met speltmeel, maar ik had nog kokosmeel in huis en deed het daar mee. Dat is ook redelijk gezond.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Het maken van het beslag is echt easy. Je doet alles in een kom en mixen maar. Ik was verbaast over het droge en stugge beslag, maar volgens de andere recepten die ik las hoort dat. Dan geloven we dat maar!

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Ik bekleed een bakblik met bakpapier en doe hier het beslag in en druk het even goed plat met een lepel. De oven is al voorverwarmd om 200 graden en daarna gaat de cake er in voor 30 minuten op 200 graden.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Na 30 minuten ruikt de keuken echt heerlijk en kan ik niet wachten de cake te gaan proeven. Ik ben echt heel benieuwd of hij in de smaak valt. Want ik ben grote fan van cakes met heel veel roomboter en suiker, dit zou dus wel even wennen zijn.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Laat de cake eerst goed afkoelen in het bakblik. Ik was weer de haastig en wilde meteen foto’s maken. Dan is de cake nog wat zacht en kan hij barsten.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

De cake ruikt echt ontzettend lekker en wil echt meteen een hapje nemen. Alleen dan… wat een droge en smakeloze cake! Nee, dit is echt helemaal niets voor mij. Ik heb echt een glas water nodig om de cake weg te werken en ik vind de smaak gewoon niks. De rozijnen maken het enigzins zoet maar voor de rest vond ik het drie keer niets. Mijn moeder vond het wel oké, maar ook wel erg droog. Afgekoeld was hij al wel beter, maar voor mij zeker geen succes.

Gezonde Kwarkcake met rozijnen

Voor in de toekomst weet ik het dus wel, wil ik cake eten, dan zondig ik wel gewoon met een vette plak cake. Deze gezonde cake komt zeker niet op mijn lijstje van favoriete recepten te staan. Maar misschien ben ik daar te veel een zoetekauw voor. Hebben jullie wel eens een kwarkcake gemaakt en wat vonden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

  • Reply
    Desirée
    25 februari 2016 at 09:02

    Wat een domper :(

  • Reply
    Danielle
    25 februari 2016 at 09:48

    Oh wat jammer dat je hem zo droog vond! Misschien de volgende keer in plaats van rozijnen hele rijpe bananen er doorheen doen? Deze maken het dan zoet EN romiger! Bananen kunnen namelijk in een hoop recepten de boter “vervangen”!

  • Reply
    Lindsey Beljaars
    25 februari 2016 at 10:09

    Jammer dat hij zo tegenvalt, ik vond de foto’s er namelijk echt mega goed uitzien, haha!

  • Reply
    Mariska
    25 februari 2016 at 10:18

    Wat gek dat ie zo droog is geworden! Jammer, het was een leuk idee.

  • Reply
    Nicole
    25 februari 2016 at 10:36

    Jammer dat hij tegenvalt.. Ik snap je punt dat je dan liever één keer zondigt met een ongezonde plak cake.. Ik heb een keer een cake met bosbessen en griekse yoghurt gemaakt van Foodgloss, en hoewel haar recepten mij nooit tegenvallen was dit recept ook echt niks voor mij. Juist heel plakkerig en smaakloos! Wel goed trouwens dat je het alsnog deelt op je blog, iedereen heeft een andere smaak dus wie weet wie het wel allemaal lekker vinden!

  • Reply
    Manon
    25 februari 2016 at 10:48

    Wat jammer dat die zo tegenvalt !

  • Reply
    Babette
    25 februari 2016 at 11:15

    Misschien kun je er honing aan toevoegen om hem zoeter te maken? En probeer anders een keer Indische cake, dat is minder ‘slecht’ dan normale cake.

  • Reply
    Chantalle
    25 februari 2016 at 11:30

    Op de foto’s ziet de cake er echt super lekker uit, jammer dat hij erg droog was.

  • Reply
    Yvonne
    25 februari 2016 at 11:45

    Jammer dat ie niet smaakte! Maar ik vind dat ook hoor, als je wil afvallen hoef je jezelf niet alles te ontzeggen. Ik geloof ik keuzes maken, balansdagen en daarmee compenseren. Als ik weet dat ik een verjaardag heb, eet ik de dagen ervoor gewoon wat minder dan anders. Of daarna. En ik neem alleen taart als ik die taart er ook echt goddelijk vind uitzien. Geniet met mate, daar gaat het uiteindelijk om. :-) Zo werkt dit al 40 jaar prima voor mij.

  • Reply
    Nicky
    25 februari 2016 at 12:04

    Courgettes en bananen kunnen wel eens werken als botervervangende middelen. Misschien moet je daar even mee proberen? ;)

  • Reply
    femketje
    25 februari 2016 at 12:48

    oeehhh lekker!

  • Reply
    Joyce
    25 februari 2016 at 13:16

    Oh jammer hee, leek veelbelovend! Maar misschien een ideetje voor de volgende keer: gebruik magere vruchtenkwark (aardbei bijvoorbeeld), dan krijgt de cake sowieso meer smaak! Ennn je zou er ook eventueel zoetstof door heen kunnen doen wil je hem wat zoeter hebben..

    • Reply
      Joyce
      25 februari 2016 at 13:17

      Oh en kokosmeel is vaak droger dan andere soorten meel. Dus zou goed kunnen dat ie met speltmeel toch wat meer een ‘cake structuur’ krijgt!

  • Reply
    Monica
    25 februari 2016 at 13:43

    Ik wilde net zeggen wat ziet hij er lekker uit maar helaas is hij droog. Zo lijkt het niet namelijk.

  • Reply
    Anne || StudentStyleSite
    25 februari 2016 at 14:41

    Oh wat jammer! Ik hou ook van cakes met lekker veel boter dus ik dacht misschien is dit wel het gezonde alternatief, maar waarschijnlijk is het dus ook niks voor mij.

  • Reply
    Mariëlle
    25 februari 2016 at 14:54

    Hmmm dit lijkt me nou een lekker makkelijk en gezond recept om eens uit te proberen! Bedankt voor het delen.

  • Reply
    chucky1012
    25 februari 2016 at 15:26

    Jammer dat deze cake je niet goed had gesmaakt.
    Het ziet er wel heerlijk uit.

  • Reply
    Loes | Hyggelig Mama
    25 februari 2016 at 16:03

    He wat jammer! Ik zag de foto’s en dacht: dit MOET wel lekker zijn! Misschien dat het inderdaad aan het kokosmeel ligt.. Ik moet zeggen dat ik daar zelf nog nooit mee gewerkt hebt. Ik ga eens speuren op internet naar de verschillende recepten, misschien ga ik het ook eens proberen. En dan wel met cranberries in plaats van rozijnen, want die gaan er bij mij niet in :).

  • Reply
    Catherine
    25 februari 2016 at 16:53

    Oh wat jammer! Jeetje ik was al helemaal enthousiast en het zag er zo lekker uit! Wat een domper zeg hahaha. Nou dan toch maar opzoek naar een ander gezond cake receptje!

  • Reply
    Annette
    25 februari 2016 at 17:36

    Smeltmeel vervangen voor kokosmeel kan ook niet zo maar. Kokosmeel neemt veel vocht op, vandaar ook dat je cake zo droog word en uit elkaar valt.

  • Reply
    Sophie
    25 februari 2016 at 19:19

    Hee!

    Waarschijnlijk komt het doordat je het speltmeel hebt vervangen voor kokosmeel. Van kokosmeel heb je veel minder nodig ?

  • Reply
    Ingeborg
    25 februari 2016 at 20:59

    Wat zonde dat je cake mislukt is! Ik zou hem nog een keer proberen, maar dan met speltmeel. Kokosmeel moet je nooit zomaar in plaats van ander meel doen. Niet dezelfde hoeveelheid in idee geval. Kokosmeel zuigt heel veel vocht op. Ik denk dat je cake daardoor heel droog is geworden. ?

    • Reply
      Ingeborg
      25 februari 2016 at 21:00

      In ieder geval*

  • Reply
    Jacqueline
    25 februari 2016 at 21:12

    http://www.puursuzanne.nl/recepten/lunch/kwarkbrood

    Deze is wél lekker en ook gezonder zonder boter en suiker. En absoluut niet droog. Je kunt ook nog een rijpe banaan door het deeg heen prakken om het zoeter te maken.

    • Reply
      Suzanne
      26 februari 2016 at 18:36

      @Jacqueline Wat lief dat je mij noemt. Dit recept gaat inderdaad altijd goed.

      @Aranka. Bakken met kokosmeel is heel lastig. Ik bak zelf ook wel met kokosmeel maar gebruik dan maar 70-80 gram kokosmeel met 4 eieren voor 1 cake. Speltmeel kan je niet in de zelfde verhouding vervangen door kokosmeel. Volgende keer misschien gewoon met speltmeel maken ;-)

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    25 februari 2016 at 21:22

    Jammer! Het klonk nochtans overheerlijk!

  • Reply
    Merel
    25 februari 2016 at 21:53

    Je zou er (ongezoete) appelmoes in kunnen doen. Dat maakt hem lekker smeuïg en war zoeter!

  • Reply
    Amy
    25 februari 2016 at 22:17

    Ik zat het hele recept te denken hoe lekker het eruit zag, wat jammer dat hij tegenvalt! Wel leuk dat je heel eerlijk bent over het recept :) Je hebt ook wel weer mooie en duidelijke foto’s gemaakt!
    Heb je wel eens bananenbrood geprobeerd? Ik maak dit altijd zonder suiker, het zoete van de banaan vind ik persoonlijk heerlijk en hoor ik ook altijd positieve reacties van zoetekauwen in mijn omgeving!

  • Reply
    Diewerke
    28 februari 2016 at 09:24

    Je zou misschien de kwark van optimel kunnen gebruiken. Kwark met een smaakje en 0% vet. Ik heb een recept van kwarkbollen die heel smaakvol zijn en juist wat klef

  • Reply
    Roxanne
    28 februari 2016 at 13:03

    Oh balen! Hij zag er zo lekker uit op de foto

  • Reply
    Kim
    28 februari 2016 at 19:07

    Ik denk dat je probleem bij de kokosmeel ligt, die heeft namelijk veel meer vocht nodig dan een ander meel. En kokosmeel valt altijd droog uit, ik haal het daarom niet meer in huis. Als ik jou was, zou ik het nog eens proberen met een ander meel of met havermout.

  • Reply
    Sabrina
    2 maart 2016 at 17:01

    Ik heb m gemaakt met speltmeel. Heerlijk!!

  • Laat een reactie achter