Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezonde kruidnoten van banaan

 photo Gezonde kruidnoten van banaan8_zpso1jxhvir.png

Kruidnoten, ik ben er gek op. Het liefst (vr)eet ik zo een zakje leeg. Alleen het zijn niet echt de gezondste nootjes die er bestaan. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik zeker geen health bakker ben, maar toen ik dit recept op Pinterest tegen kwam moest ik het eigenlijk wel proberen. Kruidnoten met banaan en zonder suiker. Zullen deze net zo lekker zijn als die slechte?

 photo Gezonde kruidnoten van banaan_zpshbqnggdd.png

Wat heb je nodig?

 • 2 bananen
 • 75 gram kokosmeel
 • 65 gram kokosolie
 • flinke eetlepel koek en speculaas kruiden
 • snuf zout

Ik ben geen held met gezonde ingrediënten, maar dit lijk mij vrij gezond! Ik ben echt heel benieuwd of dit lekker gaat zijn!

 photo Gezonde kruidnoten van banaan1_zpsieosdj3p.png

Als eerst prakken we de bananen tot pap en doen dit in een beslagkom.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan2_zpswkkycr1l.png

Daarna kunnen de overige ingrediënten erbij.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan3_zpshnidiseu.png

Kneed of mix het daarna allemaal goed door elkaar en draai en kleine balletjes van. Voor het draaien kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan4_zpshpie0oec.png

Het recept is genoeg voor een grote bakplaat vol met kruidnootjes. Omdat ik een wat kleinere oven heb dan een inbouwoven hield ik een klein beetje over.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan9_zpsl56k0fx4.png

Als de kruidnootjes er 20 tot 25 minuten in hebben gezeten en ze mooi bruin zijn geworden zijn ze klaar! De huiskamer heeft zich ondertussen ook al gevuld met een heerlijk warme speculaas lucht.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan6_zpstbc144md.png

 photo Gezonde kruidnoten van banaan10_zps8llkgf4c.png

Maar dan natuurlijk het belangrijkste, smaakt het echt als kruidnootjes? Nee, dat vind ik niet. De banaan is heel overheersend en die proef je goed terug. Ook zijn ze niet zo knapperig als kruidnoten. Het korstje is wat knapperig maar de binnenkant is zacht. Je kan het wel een afleiding van een kruidnootje noemen, want af en toe stop ik er eentje in mijn mond en proef ik echt de pure kruidnoot smaak.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan5_zpsz03c0cho.png

 photo Gezonde kruidnoten van banaan11_zpsljllirwa.png

Warm zijn ze trouwens wel echt het lekkerste. Koud worden ze een beetje taai en droog, niet echt mijn ding. Maar ik moet wel eerlijk bekennen, als je er eentje op hebt blijf je eten. Gelukkig kan dit zonder al te veel schuldgevoel.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan7_zpsalaptyin.png

Ik vond het leuk deze gezonde kruidnootjes eens een keer te maken. Maar ik ben een echte zoetekauw en dit is denk ik niet helemaal wat voor mij. Ik vond ze niet zoet genoeg en ik miste de bite. Ook vond ik ze erg naar banaan smaken. Ik vind het een beetje naar bananenbrood smaken met een speculaassmaak en dan natuurlijk wat knapperiger. Zijn jullie benieuwd naar deze gezonde kruidnoten?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

25 reacties

 1. Ik ben gek (!) op bananen brood, dus dat komt goed uit.
  Wat een orgineel recept.
  Ben zelf juist wel van de gezonde baksels en ben dan ook heel blij met dit recept.
  Heb er nu al zin in om ze te maken :-)

 2. Erg leuk recept. Ze zien er in ieder geval wel goed uit. Ik heb ook wel eens koekjes gemaakt met banaan en daarbij vond ik de banaan ook te overheersend.

 3. Ah wat ontzettend leuk dat je dit hebt gemaakt. Ik vind het overigens wel heel fijn dat je heel oprecht bent over wat je nou écht van de smaak vindt. In eerste instantie dacht ik namelijk: ‘leuk, ga ik ook maken!’, maar ik denk dat het gebrek aan bite en de bijsmaak van banaan mij toch heel erg gaan tegenstaan.

 4. Dit lijkt me best wel lekker! Ik ga dit zeker eens proberen, al zou ik er denk ik wel wat bak poeder of bak soda bij in gooien voor de structuur. Ik denk dat ze dan wat minder zacht zullen zijn van binnen!

 5. Ik heb ze geprobeerd en ze zijn precies zoals beschreven. Ze smaken niet naar kruidnoten, maar je snackt er wel lekker op. De volgende keer zou ik wat steviapoeder, dadel en psylliumvezels toevoegen. Ik laat het weten wanneer ik dat heb geprobeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *