Gezonde kruidnoten van banaan

 photo Gezonde kruidnoten van banaan8_zpso1jxhvir.png

Kruidnoten, ik ben er gek op. Het liefst (vr)eet ik zo een zakje leeg. Alleen het zijn niet echt de gezondste nootjes die er bestaan. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik zeker geen health bakker ben, maar toen ik dit recept op Pinterest tegen kwam moest ik het eigenlijk wel proberen. Kruidnoten met banaan en zonder suiker. Zullen deze net zo lekker zijn als die slechte?

 photo Gezonde kruidnoten van banaan_zpshbqnggdd.png

Wat heb je nodig?

 • 2 bananen
 • 75 gram kokosmeel
 • 65 gram kokosolie
 • flinke eetlepel koek en speculaas kruiden
 • snuf zout

Ik ben geen held met gezonde ingrediënten, maar dit lijk mij vrij gezond! Ik ben echt heel benieuwd of dit lekker gaat zijn!

 photo Gezonde kruidnoten van banaan1_zpsieosdj3p.png

Als eerst prakken we de bananen tot pap en doen dit in een beslagkom.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan2_zpswkkycr1l.png

Daarna kunnen de overige ingrediënten erbij.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan3_zpshnidiseu.png

Kneed of mix het daarna allemaal goed door elkaar en draai en kleine balletjes van. Voor het draaien kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan4_zpshpie0oec.png

Het recept is genoeg voor een grote bakplaat vol met kruidnootjes. Omdat ik een wat kleinere oven heb dan een inbouwoven hield ik een klein beetje over.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan9_zpsl56k0fx4.png

Als de kruidnootjes er 20 tot 25 minuten in hebben gezeten en ze mooi bruin zijn geworden zijn ze klaar! De huiskamer heeft zich ondertussen ook al gevuld met een heerlijk warme speculaas lucht.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan6_zpstbc144md.png

 photo Gezonde kruidnoten van banaan10_zps8llkgf4c.png

Maar dan natuurlijk het belangrijkste, smaakt het echt als kruidnootjes? Nee, dat vind ik niet. De banaan is heel overheersend en die proef je goed terug. Ook zijn ze niet zo knapperig als kruidnoten. Het korstje is wat knapperig maar de binnenkant is zacht. Je kan het wel een afleiding van een kruidnootje noemen, want af en toe stop ik er eentje in mijn mond en proef ik echt de pure kruidnoot smaak.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan5_zpsz03c0cho.png

 photo Gezonde kruidnoten van banaan11_zpsljllirwa.png

Warm zijn ze trouwens wel echt het lekkerste. Koud worden ze een beetje taai en droog, niet echt mijn ding. Maar ik moet wel eerlijk bekennen, als je er eentje op hebt blijf je eten. Gelukkig kan dit zonder al te veel schuldgevoel.

 photo Gezonde kruidnoten van banaan7_zpsalaptyin.png

Ik vond het leuk deze gezonde kruidnootjes eens een keer te maken. Maar ik ben een echte zoetekauw en dit is denk ik niet helemaal wat voor mij. Ik vond ze niet zoet genoeg en ik miste de bite. Ook vond ik ze erg naar banaan smaken. Ik vind het een beetje naar bananenbrood smaken met een speculaassmaak en dan natuurlijk wat knapperiger. Zijn jullie benieuwd naar deze gezonde kruidnoten?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

25 reacties

 • Reply
  Mariëlle
  14 oktober 2015 at 15:17

  Ik vind dit erg leuk om te zien en wil zelf ook graag een gezonde versie proberen!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  14 oktober 2015 at 15:37

  Ziet er goed uit, jammer dat de banaan zo overheersend is dat het eigenlijk niet naar pepernoot smaakt..

 • Reply
  Josanne
  14 oktober 2015 at 16:10

  Oeh, ziet er heel lekker uit!

 • Reply
  Elize | girlonthewhitebike
  14 oktober 2015 at 16:23

  wat een leuk recept! oregineel:) Ik ben geen fan van warme banaan, dus ik denk niet day ik ze zal maken, maar ik ben wel erg nieuwsgierig!

 • Reply
  Daphne
  14 oktober 2015 at 16:35

  Leuk idee! Ben zelf denk ik toch meer van de ongezonde choco kruidnoten :)

 • Reply
  Edith Sofia
  14 oktober 2015 at 16:41

  Oeeh lijkt me erg lekker, heb volgende week vakantie ga deze dan zeker maken!

 • Reply
  Jamey - Beauty Unboxing
  14 oktober 2015 at 16:56

  Oeh dat klinkt heerlijk!

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  14 oktober 2015 at 17:37

  Ik wil ze wel eens maken, cause I love banana!

 • Reply
  Willemse
  14 oktober 2015 at 17:39

  Ik ben gek (!) op bananen brood, dus dat komt goed uit.
  Wat een orgineel recept.
  Ben zelf juist wel van de gezonde baksels en ben dan ook heel blij met dit recept.
  Heb er nu al zin in om ze te maken :-)

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  14 oktober 2015 at 17:46

  Oh, superfijn dat ze zo gezond zijn!

 • Reply
  Sara
  14 oktober 2015 at 17:55

  Erg leuk recept. Ze zien er in ieder geval wel goed uit. Ik heb ook wel eens koekjes gemaakt met banaan en daarbij vond ik de banaan ook te overheersend.

 • Reply
  chucky1012
  14 oktober 2015 at 17:58

  Jammer dat de banaan overheersend is.
  Leuk recept.

 • Reply
  Marloes | Budgetproof.nl
  14 oktober 2015 at 18:43

  Oh mijn god. Ik kon een gilletje nog net onderdrukken maar je komt echt als geroepen met dit recept! Hallelujah.

 • Reply
  Femke
  14 oktober 2015 at 18:48

  Ah wat ontzettend leuk dat je dit hebt gemaakt. Ik vind het overigens wel heel fijn dat je heel oprecht bent over wat je nou écht van de smaak vindt. In eerste instantie dacht ik namelijk: ‘leuk, ga ik ook maken!’, maar ik denk dat het gebrek aan bite en de bijsmaak van banaan mij toch heel erg gaan tegenstaan.

 • Reply
  thebeautyblognl
  14 oktober 2015 at 20:24

  wauw dit klinkt lekker!

 • Reply
  Lisa
  14 oktober 2015 at 20:51

  Mij lijtk het juist heerlijk, van die zachte chunky bananenkoekjes <3 Ga ik zeker maken.

 • Reply
  manon
  14 oktober 2015 at 23:30

  Ik ben best benieuwd hoe het smaakt.

 • Reply
  Kelly
  15 oktober 2015 at 08:39

  Wat een apart idee! Lijkt me wel grappig om een keer te maken.

 • Reply
  Kimberley
  15 oktober 2015 at 10:18

  Dit lijkt me best wel lekker! Ik ga dit zeker eens proberen, al zou ik er denk ik wel wat bak poeder of bak soda bij in gooien voor de structuur. Ik denk dat ze dan wat minder zacht zullen zijn van binnen!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  15 oktober 2015 at 10:38

  Het idee is leuk, maar niet geheel onverwacht dat ze niet naar kruidnootjes smaken

 • Reply
  Suzanne
  15 oktober 2015 at 16:41

  Apart dat er ook kokos in moet, maar dat proef je dus helemaal niet? Ze zien er wel uit als echte kruidnootjes hoor!

 • Reply
  Rosalie
  15 oktober 2015 at 20:40

  Ze zien er goed uit alleen jammer dat de banaan zo door smaakt.

 • Reply
  Luna
  17 oktober 2015 at 11:12

  Jammer dat je ze een beetje vond tegenvallen, ziet er toch lekker uit! Ik wil het wel eens proberen :)

 • Reply
  Nicole
  21 oktober 2015 at 15:02

  Klinkt erg lekker!

 • Reply
  MarijeDr
  10 december 2017 at 16:27

  Ik heb ze geprobeerd en ze zijn precies zoals beschreven. Ze smaken niet naar kruidnoten, maar je snackt er wel lekker op. De volgende keer zou ik wat steviapoeder, dadel en psylliumvezels toevoegen. Ik laat het weten wanneer ik dat heb geprobeerd!

 • Laat een reactie achter