Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Het is jullie vast niet ontgaan als jullie mij op Instagram volgen dat ik bezig ben mijn levensstijl qua eten om te gooien. Ik at gewoon veel en ongezond, dat moest veranderd worden. Ik doe dit samen met mijn gewichtsconsulent Voedzaam en Krachtig en alle credits voor dit basisrecept gaan naar haar!

Automatische concepten

In januari ben ik begonnen bij mijn gewichtsconsulent en zijn we bezig mijn eetpatroon helemaal om te gooien en te analyseren. Laten we wel zijn, ik at gewoon te veel en de verkeerde dingen. Ik at meerdere taartjes per week en dat is natuurlijk niet goed. Aangezien ik heel erg de broodjes, taartjes en lekkere koeken miste was dit een gezond en goed alternatief, een mug cake!

Ik maak deze mug cake in de magnetron en het is dus belangrijk dat je een schaaltje of mok hebt die goed tegen de hitte kan. Dit recept is voldoende voor een grote mok of een schaaltje. Wil je een grotere schaal maken, verdubbel dan dit recept. Voor mij is een mug cake voldoende als lunch of ontbijt op een thuiswerkdag. Als je actief bezig bent zou het meer een tussendoortje zijn.

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen
Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Dit recept voor een gezonde mug cake is echt een groot succes. Je maakt het als ontbijt of lunch en het is binnen een paar minuten klaar. Mix alle ingrediënten, zet het even in de oven en klaar is Kees.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Benodigdheden

 • 1 schaaltje

Ingrediënten
  

 • halve rijpe banaan
 • 25 gram havermout
 • 1 ei
 • 50 gram blauwe bessen
 • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

Instructies
 

 • Pak een schaaltje die heet kan worden in de magnetron en doe hier alle ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar met een vork.
 • Zet je schaal voor 2 tot 3 minuten in de magnetron en klaar is je mugcake!
 • Bestrooi de mugcake eventueel nog met wat kaneel of speculaaskruiden en top hem af met vers fruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

En ik kan je vertellen, het is echt een feestje om te eten. Wil je het wat zoeter dan kun je er nog wat honing aan het recept toevoegen, maar ik vind hem zoet zat door de banaan en blauwe bessen. Ik eet dit nu geregeld als ontbijt, lunch of lekker tussendoortje.

En je hoeft niet te denken dat je dit alleen thuis kan maken, want alle ingrediënten kun je in een bakje meenemen naar je werk waar ze vast wel een mok en een magnetron hebben! Eet smakelijk!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

 1. Ziet er lekker uit! Goed van je dat je zelf erkent dat je te veel at. Daarmee ben je al op de helft. Veel mensen hebben vaak excuses/smoesjes (niet iedereen die te zwaar is hoor, er zijn natuurlijk uitzonderingen). Maar eerlijk naar je eetgedrag kijken scheelt altijd. We eten ongemerkt meer dan we vaak denken. En weten waar de verborgen calorieën zitten. Ook gezond voedsel kan een caloriebom zijn. :)

 2. Moet je anders eens kijken naar de recepten van zonderfratsen. Denk aan super lekkere ontbijt taart en muffins (vaak met groente er in verstopt)

 3. Love mugcakes! Ik eet ze elke week wel een paar keer. Mijn favorieten zijn choco mugcake (1 banaan, 1 ei, 30 gram havermout en 1 el ongezoete cacao) of appel mugcake (1 banaan, 1 ei, halve appel in kleine stukjes, scheutje vanille extract en kaneel en koekkruiden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *