Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

Het is jullie vast niet ontgaan als jullie mij op Instagram volgen dat ik bezig ben mijn levensstijl qua eten om te gooien. Ik at gewoon veel en ongezond, dat moest veranderd worden. Ik doe dit samen met mijn gewichtsconsulent Voedzaam en Krachtig en alle credits voor dit basisrecept gaan naar haar!

Automatische concepten

Wat heb je nodig?

  • halve rijpe banaan
  • 25 gram havermout
  • 1 ei
  • 50 gram blauwe bessen
  • speculaas kruiden of kaneel

Ik maak deze mug cake in de magnetron en het is dus belangrijk dat je een schaaltje of mok hebt die goed tegen de hitte kan. Dit recept is voldoende voor een grote mok of een schaaltje. Wil je een grotere schaal maken, verdubbel dan dit recept. Voor mij is een mug cake voldoende als lunch of ontbijt op een thuiswerkdag. Als je actief bezig bent zou het meer een tussendoortje zijn.

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

In januari ben ik begonnen bij mijn gewichtsconsulent en zijn we bezig mijn eetpatroon helemaal om te gooien en te analyseren. Laten we wel zijn, ik at gewoon te veel en de verkeerde dingen. Ik at meerdere taartjes per week en dat is natuurlijk niet goed. Aangezien ik heel erg de broodjes, taartjes en lekkere koeken miste was dit een gezond en goed alternatief, een mug cake!

Het maken is echt super simpel. Je prakt een halve banaan (of een hele kleine), doet hier het ei, de havermout, blauwe bessen en de kruiden bij. Je roert dit goed door elkaar en schenkt het in een mok of schaaltje. Vervolgens zet je de mok of het schaaltje 2 tot 3 minuten in de magnetron op vol vermogen en klaar is je gezonde mug cake!

Gezonde havermout mug cake met blauwe bessen

En ik kan je vertellen, het is echt een feestje om te eten. Wil je het wat zoeter dan kun je er nog wat honing aan het recept toevoegen, maar ik vind hem zoet zat door de banaan en blauwe bessen. Ik eet dit nu geregeld als ontbijt, lunch of lekker tussendoortje.

En je hoeft niet te denken dat je dit alleen thuis kan maken, want alle ingrediënten kun je in een bakje meenemen naar je werk waar ze vast wel een mok en een magnetron hebben! Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

  • Reply
    Edith-Sofia
    6 maart 2019 at 16:16

    Oooh dit ziet er heerlijk uit, lijkt me erg lekker!

  • Reply
    Yvonne
    6 maart 2019 at 18:12

    Ziet er lekker uit! Goed van je dat je zelf erkent dat je te veel at. Daarmee ben je al op de helft. Veel mensen hebben vaak excuses/smoesjes (niet iedereen die te zwaar is hoor, er zijn natuurlijk uitzonderingen). Maar eerlijk naar je eetgedrag kijken scheelt altijd. We eten ongemerkt meer dan we vaak denken. En weten waar de verborgen calorieën zitten. Ook gezond voedsel kan een caloriebom zijn. :)

  • Reply
    Lien
    6 maart 2019 at 18:13

    Dit wil ik graag eens proberen, ziet er lekker uit! ?

  • Reply
    Jessica
    6 maart 2019 at 21:58

    Moet je anders eens kijken naar de recepten van zonderfratsen. Denk aan super lekkere ontbijt taart en muffins (vaak met groente er in verstopt)

  • Reply
    Vera
    8 maart 2019 at 08:53

    Ik wil dit ook maken !!
    Weet je hoeveel calorieën dit heeft?

    Vera

    • Reply
      Aranka
      8 maart 2019 at 08:57

      Uit mijn hoofd rond de 300, de banaan tikt aan! Maar je zit er wel de hele tijd vol van!

      • Reply
        Vera
        8 maart 2019 at 09:16

        Ik ga morgen de ingrediënten halen! Leuk dat je dit deelt.
        Ben benieuwd hoe het smaakt.

  • Reply
    Tama
    10 maart 2019 at 17:32

    Ik heb het vanochtend geprobeerd, het is echt heerlijk!

  • Reply
    Melissa
    11 maart 2019 at 22:04

    Love mugcakes! Ik eet ze elke week wel een paar keer. Mijn favorieten zijn choco mugcake (1 banaan, 1 ei, 30 gram havermout en 1 el ongezoete cacao) of appel mugcake (1 banaan, 1 ei, halve appel in kleine stukjes, scheutje vanille extract en kaneel en koekkruiden).

    • Reply
      Melissa
      11 maart 2019 at 22:05

      Oh en bij die appel mugcake nog 30 gram gemalen havermout. #vergeten

    Laat een reactie achter