Ik ben nog steeds op de gezonde tour en kan het niet over mijn hart verkrijgen door de weeks iets slechts te bakken. Ik mag van mezelf alleen wat ongezonds in het weekend of als daar een reden toe is. Door de weeks ben ik dus gewoon streng, maar ik had wel zin in iets lekkers! Daarom besloot ik deze gezonde muffins met Griekse yoghurt en banaan te maken. Geheel suikervrij!
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 200 gr (vet vrije) Griekse Yoghurt
- 160 gr havermout
- 2 el honing
- 2 el cacoa
- half zakje bakpoeder
In totaal is dit 28 Weight Watchers punten en het is genoeg voor 8 grote muffins. Je kan ook kleine muffins in een vormpje maken en dan is het genoeg voor 12. Zeg dus dat er 4 punten in een grote muffin zitten en 2 in een kleine muffin.
Het maken is echt kinderwerk. Stop alle ingrediënten in de blenden en mengen maar! Ga door tot een romige substantie. De substantie is te vergelijken met de dikte van een smoothie.
En dan ziet het er zo uit! Het is zo ook een hele lekkere combinatie, alleen met de eitjes moet je natuurlijk wel oppassen.
Ik cheat toch een beetje met het vet vrije recept, ik doe namelijk een klein beetje boter in de vormpjes om ze er zo meteen makkelijker uit te krijgen. Als je kant en klare muffin vormpjes gebruikt hoeft dat natuurlijk niet. Verwarm de oven trouwens alvast voor op 200 graden.
En bak de muffins daarna af voor 20 tot 25 minuten. De binnenkant blijft een beetje soppig door de Griekse yoghurt.
De muffins zijn goed van smaak en lekker sponzig, ik vind ze ontzettend lekker! Ik moet mezelf echt inhouden er niet meer dan één te nemen. Maar gelukkig vullen ze goed dus je bent snel verzadigd.
Omdat de muffins natuurlijk met verse ingrediënten zijn gemaakt dus ik raad je aan ze te waren in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Maar als je met meer thuis bent zijn ze wellicht zo op!

Gezonde Griekse yoghurt muffins met banaan
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 200 gram Griekse yoghurt
- 160 gram havermout
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels cacao
- half zakje bakpoeder
Instructies
Eetsmakelijk! Hebben jullie nog leuke en gezonde recepten voor mij? Ik kan ze hard gebruiken!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
23 reacties
Desiree
9 maart 2016 at 15:27Ze zien er echt heerlijk uit! En bijzonder dat je dat gewoon van zulke producten kun maken. Zelf heb ik een lichte trauma aan havermout over gehouden ;-) waardoor ik recepten met havermout eigenlijk gelijk schrap..Misschien toch maar wel een keer proberen.
Laura J
9 maart 2016 at 15:30Niet echt suikervrij natuurlijk… Honing heeft gewoon hetzelfde effect op je lichaam als suiker.
Yvonne
9 maart 2016 at 18:372 eetlepels honing over 8 grotere muffins lijkt mij in elk geval minder kwaad te kunnen dan 200 gram suiker in een gebruikelijk cakebeslag…
Laura J
10 maart 2016 at 14:26Absoluut! Wil ook zeker niet beweren dat het recept ongezond is. Alleen de uitspraak “geheel suikervrij” is een beetje misleidend, vooral als je probeert bewuster te worden van wat er in je eten zit.
Nynke
1 augustus 2022 at 17:22Nou dat denkt iedereen dus, dat honing gezonder is. Niet waar! Je lichaam reageert er net zo op, als op suiker. De beste vervanging is erythritol.
Elise
9 maart 2016 at 15:50Hoeveel suiker zit er in de griekse yoghurt per 100 gram?
Aranka
9 maart 2016 at 15:514 gram!
Edith Sofia
9 maart 2016 at 15:50Mmm yummy, lijken me super lekker!
Letizia || StudentStyleSite
9 maart 2016 at 17:16Wauw! Dit ziet er echt super lekker uit!
Yvonne
9 maart 2016 at 18:32Dit ga ik eens proberen! Ziet er lekker uit en is stukken gezonder inderdaad. Leuk!
femketje
9 maart 2016 at 19:22oehh ziet er delish uit ;D
Julia
9 maart 2016 at 19:32Ohhh dat lijkt me lekker! Die wil ik zeker gaan proberen!
Eilish (artisticstateofmind)
9 maart 2016 at 21:30Oh yum dit klinkt zooo goed
Linda B
9 maart 2016 at 22:39ik weet al wat ik morgen ga maken :)
Valerie
10 maart 2016 at 01:27Lijkt mij erg lekker. Bijna dezelfde ingrediënten als de protein pancakes die ik maak, maar dan in muffin vorm yummm
chucky1012
10 maart 2016 at 04:01Ik ga dit recept van je een keer maken want het ziet er zo heerlijk uit ;-)
Kelly
10 maart 2016 at 06:51Het ziet er echt lekker en makkelijk uit!
Bianca Visscher
12 maart 2016 at 13:05Op hoeveel graden heb je ze gebakken? Ze zien er lekker uit
Aranka
12 maart 2016 at 16:37200 graden!
Bianca
16 maart 2016 at 15:59Dankjewel!
Monique
6 april 2017 at 10:05Heelijke muffins! Ik heb ook nog een keer de cacao vervangen door een vanille stokje, ook súper lekker.
Wiebke
14 april 2019 at 16:53Lekker. Beetje vochtig van binnen, maar heel goed te doen. Ipv honing dadelstroop genomen.
Els
12 augustus 2019 at 14:28Bij mij zijn ze allemaal ingezakt. Waar zou dit aan kunnen liggen?