Zoals jullie weten ben ik niet zo van het healthy eten, doe mij maar gewoon een cake met roomboter en suiker. Maar toch stond dit recept hoog op mijn ‘dit wil ik graag nog een keer maken’ lijstje. Ik wilde dolgraag een bananenbrood maken, het schijnt heel gezond te zijn, maar vooral heel erg lekker. Ik kon het dus niet laten en maakte dit super gezonde bananenbrood! Ik geef jullie een lekker basic recept!
Wat heb je nodig?
- 3 rijpe bananen
- 200 gram amandelmeel
- 3 eieren
- half zakje bakpoeder
- kokos
- honing
- kaneel
Ik maakte de vulling met alleen honing, kokos en kaneel. Op het internet vind je nog tig andere vullingen, het is maar net wat je lekker vind. Ik hou niet zo van noten en chocolade dus die heb ik weggelaten. Maar experimenteer er zeker op los!
Als eerst pak ik de drie bananen met een vork. Hiervoor is het handig als je rijpe bananen gebruikt, anders druk je je het ongeluk. Prak ze fijn tot een smeuïg prakje.
Doe de geprakte banaan in een kom en voeg hier nu één voor één de eieren aan toe. Ik gebruikte hiervoor gewoon een handmixer.
Als alle eieren zijn opgenomen kunnen we het amandelmeel (dat ik ooit gewoon bij de Albert Heij kocht tussen de bakproducten) en het bakpoeder toevoegen. Mix dit weer goed door elkaar tot een glad mengsel. Volgens mij kan je het trouwens ook gewoon prima maken met patentbloem. Ik las dat iedereen amandelmeel gebruikte en toevallig had ik dat nog in huis.
Na het toevoegen van het bakpoeder en het amandelmeel doen we de honing, kaneel en de kokos erbij. Doe dit hoeveel jij lekker vind, ik gebruikte deze aantallen zoals je kan zien op de foto, een beetje op de gok.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed daarna het bakblik (deze is 25 cm) met bakpapier en vul deze met het mengsel. Je kan de bakvorm natuurlijk ook invetten, maar ik vind dit veel makkelijker en fijner werken. Wacht tot de oven goed voorverwarmd is en daarna kan hij voor 50 minuten de oven in.
Na 50 minuten is je bananenbrood als het goed is klaar, check dit natuurlijk nog wel even met een satéprikker. Als er geen restjes meer aan de prikker blijft zitten is ‘ie gaar en klaar! Mocht dit nog wel het geval zijn laat ik hem altijd 5 minuten langer garen in de oven.
Als je bananenbrood uit de oven haalt komt er je echt een fantastische geur tegemoet van banaan en versgebakken cake. Het wordt een bananenbrood genoemd, maar ik vind het stiekem toch meer een cake.
Mijn bananenbrood ziet er misschien een beetje kaal en saai uit zonder noten, chocolade en vruchten, maar hij is er zeker niet minder lekker om. Hij is heerlijk luchtig, rijk van smaak en gezond! Je proeft duidelijk de banaan en kokos terug komen. De korsten van het brood vind ik wel vrij heftig naar ei smaken, dat vind ik stiekem wel iets minder. Maar voor de rest is hij echt heerlijk! Misschien dat er de volgende keer iets meer honing en kaneel in mag, maar de cake is al zoet genoeg van zichzelf door de banaan!
Dit gezonde bananenbrood bevalt me wel en ik kan hem heerlijk bij de lunch opeten of als ‘koekje’ bij de koffie en thee. Maken jullie wel eens bananenbrood en wat doen jullie er allemaal in?
❤
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
28 reacties
Iris | Todayslipstick
25 februari 2015 at 15:18Dit heb ik altijd al eens willen maken, het lijkt me heerlijk want ik ben gek op bananen! Ik ga jou recept maar eens proberen, hier zitten geen gekke/moeilijk vindbare ingrediënten in. Zelf ga ik hem wel met noten maken.
Liefs, Iris
Danielle
25 februari 2015 at 15:19Dit vind ik zo lekker! Ik maak het zelf altijd met blauwe bessen, maar met kokos lijkt me ook wel lekker.
chucky1012
25 februari 2015 at 15:20Ik heb dit brood al meerdere keren gezien en ook het recept, dus zal ik het snel eens maken ;-)
loesblogt
25 februari 2015 at 15:24Ik zag het al voorbijkomen op je instagram. Heeeerlijk lijkt dit me!
twinkelbella
25 februari 2015 at 15:30Ik maak dit ook af en toe en doe er graag walnoten door.
Scarlet Rose
25 februari 2015 at 15:31Ooh wat lekker zeg, ik krijg er al meteen zin in :-)
ditarithika
25 februari 2015 at 15:44Lekker!! :)
Margot
25 februari 2015 at 15:48Ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, maar ben wel benieuwd!
Dana
25 februari 2015 at 15:55ik wil dit nog steeds uitproberen! Alleen wel met noten :)
Sarah
25 februari 2015 at 16:09Deze staat ook hoog op mijn bakken-lijstje! Maar ik heb nu een cake met appel en kaneel in de oven staan, dus voorlopig moet deze nog even wachten haha.
Corinne
25 februari 2015 at 16:39Oh lekker, ik ga het binnenkort ook. Weer eens maken.
Elsbet | La Vie Pure
25 februari 2015 at 16:44Gezonde recepten, altijd leuk, dit bewaar ik!
Charile
25 februari 2015 at 17:04Dit wil ik echt nog eens gaan maken :D
Kelly
25 februari 2015 at 17:33Ziet er lekker uit!
Mandy
25 februari 2015 at 18:26Oh, da ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op bananen en kokos, ga ik zeker is proberen!
justkristel
25 februari 2015 at 18:40Ziet er lekker uit! Staat ook op mijn lijstje om binnenkort een keer te gaan bakken. Heb vandaag ingrediënten gekocht om kokosmakronen te bakken, ben benieuwd of die gaan lukken!
Cindy | Life meets Beauty
25 februari 2015 at 20:21Dat ziet er lekker uit! Mooie foto’s ook!
Samantha
25 februari 2015 at 20:22Ik heb het zelf ook wel eens gemaakt! Inderdaad heel erg lekker. :) Ik heb het al een lange tijd niet meer op, dus binnenkort weer maken. Mjam.
Eilish (artisticstateofmind)
25 februari 2015 at 22:12Dit ga ik echt nog maken! Ik ben zo benieuwd!
Kimberley
25 februari 2015 at 23:11Ja, dit is echt onwijs lekker. Ik maak het ook zo! Het is best machtig, maar zo lekker. Als ik zo’n cake gemaakt heb, betrap ik me er altijd op dat ik steeds een stukje ga pikken in de keuken, haha.
Jori
26 februari 2015 at 08:56Lijkt me zo gezond lekker!!
beautifulday4makeup
26 februari 2015 at 13:39Jammie, dat ziet er heerlijk uit!
Anne Solveig
27 februari 2015 at 21:48Deze gaat op mijn lijstje! Thanks!
Scarlet Rose
6 maart 2015 at 23:23Ik heb het voor het eerst gemaakt en hij is goed geluk en super lekker!
ninak51
29 maart 2015 at 16:01Een snufje zout ‘bindt’ de smaak van de andere ingrediënten en maakt dat die beter tot zijn recht komen.
Petra
14 april 2015 at 14:04Ik had niet genoeg amandelmeel meer dus heb Zeeuwse bloem gebruikt. En pecannoten en chocolade chuncks toegevoegd. En een snufje zout. Hij staat net in de oven, ben benieuwd!
Mieke
9 februari 2016 at 15:03Ik maak dit recept bijna elke week. Varieer met het meel, tot nu toe vind ik het lekkerst met speltvolkoren en roggemeel. Ik maak altijd de dubbele hoeveelheid (broodbakblik). Om de zes bananen fijn te maken gebruik een een stamppot stamper, super makkelijk! Doe er ook altijd een hand fijngehakte noten doorheen. Echt een SUPER recept!!!
Ellis
25 mei 2016 at 21:49Lijkt me heerlijk! Kan alleen niet tegen kokos. Zie het wel in ieder recept terug komen dus weet iemand of je de kokos gewoon weg kan laten of moet vervangen?