Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gezond recept: Bananenbrood

 photo Bananenbrood12_zpsw1eldbvc.png

Zoals jullie weten ben ik niet zo van het healthy eten, doe mij maar gewoon een cake met roomboter en suiker. Maar toch stond dit recept hoog op mijn ‘dit wil ik graag nog een keer maken’ lijstje. Ik wilde dolgraag een bananenbrood maken, het schijnt heel gezond te zijn, maar vooral heel erg lekker. Ik kon het dus niet laten en maakte dit super gezonde bananenbrood! Ik geef jullie een lekker basic recept!

 photo Bananenbrood_zpsxna3itht.png

Wat heb je nodig?

 • 3 rijpe bananen
 • 200 gram amandelmeel
 • 3 eieren
 • half zakje bakpoeder
 • kokos
 • honing
 • kaneel

Ik maakte de vulling met alleen honing, kokos en kaneel. Op het internet vind je nog tig andere vullingen, het is maar net wat je lekker vind. Ik hou niet zo van noten en chocolade dus die heb ik weggelaten. Maar experimenteer er zeker op los!

 photo Bananenbrood1_zpsvzdn3mcc.png

Als eerst pak ik de drie bananen met een vork. Hiervoor is het handig als je rijpe bananen gebruikt, anders druk je je het ongeluk. Prak ze fijn tot een smeuïg prakje.

 photo Bananenbrood2_zpsgqase8bc.png

Doe de geprakte banaan in een kom en voeg hier nu één voor één de eieren aan toe. Ik gebruikte hiervoor gewoon een handmixer.

 photo Bananenbrood3_zpss8b05toj.png

Als alle eieren zijn opgenomen kunnen we het amandelmeel (dat ik ooit gewoon bij de Albert Heij kocht tussen de bakproducten) en het bakpoeder toevoegen. Mix dit weer goed door elkaar tot een glad mengsel. Volgens mij kan je het trouwens ook gewoon prima maken met patentbloem. Ik las dat iedereen amandelmeel gebruikte en toevallig had ik dat nog in huis.

 photo Bananenbrood4_zpscb4jmihj.png

Na het toevoegen van het bakpoeder en het amandelmeel doen we de honing, kaneel en de kokos erbij. Doe dit hoeveel jij lekker vind, ik gebruikte deze aantallen zoals je kan zien op de foto, een beetje op de gok.

 photo Bananenbrood5_zpsiwk0yyba.png

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed daarna het bakblik (deze is 25 cm) met bakpapier en vul deze met het mengsel. Je kan de bakvorm natuurlijk ook invetten, maar ik vind dit veel makkelijker en fijner werken. Wacht tot de oven goed voorverwarmd is en daarna kan hij voor 50 minuten de oven in.

 photo Bananenbrood6_zpsz3jq5g4a.png

Na 50 minuten is je bananenbrood als het goed is klaar, check dit natuurlijk nog wel even met een satéprikker. Als er geen restjes meer aan de prikker blijft zitten is ‘ie gaar en klaar! Mocht dit nog wel het geval zijn laat ik hem altijd 5 minuten langer garen in de oven.

 photo Bananenbrood7_zpsn3hmbvdg.png
 photo Bananenbrood10_zpsksadsmdj.png

Als je bananenbrood uit de oven haalt komt er je echt een fantastische geur tegemoet van banaan en versgebakken cake. Het wordt een bananenbrood genoemd, maar ik vind het stiekem toch meer een cake.

 photo Bananenbrood9_zps5rfomphe.png
Gezond recept: Bananenbrood

Gezond Bananenbrood

Wil je een keer iets gezonds snacken en niet een dikke vette koek? Dan is het recept voor dit gezonde bananenbrood echt iets voor jou! Het is makkelijk om te maken, gezond en ook nog eens lekker.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 plakken

Benodigdheden

Ingrediënten
  

 • 3 rijpe bananen
 • 200 gram amandelmeel
 • 3 eieren
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • handje kokos
 • 1 eetlepel honing
 • snuf kaneel

Instructies
 

 • Prak alle bananen en doe de geprakte banaan in een beslagkom.
 • Mix hier één voor één de eieren doorheen.
 • Voeg al kloppend ook het amandelmeel, bakpoeder, kokos, kaneel en honing toe.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpaper of vet hem goed in.
 • Stort het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in 50 minuten gaar op 180 graden in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
 photo Bananenbrood8_zpsou5kbmn5.png

Mijn bananenbrood ziet er misschien een beetje kaal en saai uit zonder noten, chocolade en vruchten, maar hij is er zeker niet minder lekker om. Hij is heerlijk luchtig, rijk van smaak en gezond! Je proeft duidelijk de banaan en kokos terug komen. De korsten van het brood vind ik wel vrij heftig naar ei smaken, dat vind ik stiekem wel iets minder. Maar voor de rest is hij echt heerlijk! Misschien dat er de volgende keer iets meer honing en kaneel in mag, maar de cake is al zoet genoeg van zichzelf door de banaan!

 photo Bananenbrood11_zpsdcy5vnga.png

Dit gezonde bananenbrood bevalt me wel en ik kan hem heerlijk bij de lunch opeten of als ‘koekje’ bij de koffie en thee. Maken jullie wel eens bananenbrood en wat doen jullie er allemaal in?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Dit heb ik altijd al eens willen maken, het lijkt me heerlijk want ik ben gek op bananen! Ik ga jou recept maar eens proberen, hier zitten geen gekke/moeilijk vindbare ingrediënten in. Zelf ga ik hem wel met noten maken.
  Liefs, Iris

 2. Ziet er lekker uit! Staat ook op mijn lijstje om binnenkort een keer te gaan bakken. Heb vandaag ingrediënten gekocht om kokosmakronen te bakken, ben benieuwd of die gaan lukken!

 3. Ik heb het zelf ook wel eens gemaakt! Inderdaad heel erg lekker. :) Ik heb het al een lange tijd niet meer op, dus binnenkort weer maken. Mjam.

 4. Ja, dit is echt onwijs lekker. Ik maak het ook zo! Het is best machtig, maar zo lekker. Als ik zo’n cake gemaakt heb, betrap ik me er altijd op dat ik steeds een stukje ga pikken in de keuken, haha.

 5. Ik had niet genoeg amandelmeel meer dus heb Zeeuwse bloem gebruikt. En pecannoten en chocolade chuncks toegevoegd. En een snufje zout. Hij staat net in de oven, ben benieuwd!

 6. Ik maak dit recept bijna elke week. Varieer met het meel, tot nu toe vind ik het lekkerst met speltvolkoren en roggemeel. Ik maak altijd de dubbele hoeveelheid (broodbakblik). Om de zes bananen fijn te maken gebruik een een stamppot stamper, super makkelijk! Doe er ook altijd een hand fijngehakte noten doorheen. Echt een SUPER recept!!!

 7. Lijkt me heerlijk! Kan alleen niet tegen kokos. Zie het wel in ieder recept terug komen dus weet iemand of je de kokos gewoon weg kan laten of moet vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *