Search
Close this search box.

Gezicht scheren dames – de beste oplossing?

Gezicht scheren dames

Als ik het ergens niet graag over heb en mij misschien wel een beetje voor schaam is het mijn donkere lichaamsbeharing. Ik ben gezegend met volle donkere wenkbrauwen en wimpers, maar helaas op alle andere plekken op mijn lichaam is dat ook het geval. Bij mij geen subtiele blonde donshaartjes, maar gewoon dikke zwarte haren. Ik vind het vervelend, maar gelukkig kun je het gemakkelijk weg scheren. Alleen helaas heb ik het ook op mijn gezicht, wat doe ik daar mee?

Bron afbeelding: Shutterstock

Soms sta ik weer uren voor de spiegel mijn gezicht te ontdoen van allerlei dikke haren. Op willekeurige plekken groeien ze, die dikke zwarte haren. Vooral mijn hals en kin zijn plekken waar ik veel last heb van haar, maar in de winter vind ik mijn snor ook best vervelend. Zeker omdat die dan wat meer zichtbaar is dan in de zomer

Gezicht scheren als vrouw

De makkelijkste manier om van je overbeharing af te komen is natuurlijk je gezicht scheren, net zoals mannen doen. Alleen ik denk dat heel veel vrouwen hier erg voorzichtig mee zijn en het niet goed aandurven. Zelf ben ik ook zo een persoon, ik ben liever uren met een pincet haren aan het trekken dan dat ik mijn gezicht scheer. Ik was namelijk bang dat het dikker terug komt of dat mensen stoppeltjes gaan zien.

Dat de haren dikker terug komen is een fabel, al lijkt het misschien wel zo. Je scheert de haartjes namelijk onderaan af en de haren zijn daar nog wat dikker dan een versleten haar die wat dunner is geworden. Daarnaast scheer je een haartje ook schuin af waardoor die dikker lijkt.

Af en toe wanneer ik het nodig vind scheer ik als vrouw mijn gezicht wel eens. Dan gaat het vooral om de donkere donshaartjes op mijn bovenlip en bakkebaarden. De dikke zwarte haren op en rondom mijn kin trek ik er altijd uit met een pincet.

Het valt mij op dat de haartjes niet dikker en zwarter terug komen, dat vind ik erg prettig. Daarnaast zie je de stoppeltjes eigenlijk ook amper, dat stelt mij zeker ook gerust. In sommige gevallen voelt het net even wat fijner (zelfverzekerder) wanneer je die donkere haartjes weg hebt gehaald.

Hoe scheer je je gezicht als vrouw?

Durf je het ook aan je gezicht te scheren, dan kun je onderstaande stappen volgen voor een goed resultaat.

 • Zorg voor een goed gereinigde huid
 • Gebruik een scherp scheermesje zoals de Tinkle voor wenkbrauwen of een Gillette mesje
 • Maak de huid nat en gebruik een scheerschuim of gel
 • Haal het mesje voorzichtig over de huid heen
 • Verzorg daarna de huid met een hydraterende of kalmerende crème

Alternatieven voor het gezicht scheren

Vind je het toch een beetje spannend om je gezicht te scheren maar wil je wel van de haren af op je gezicht? Dan zijn er gelukkig ook nog andere mogelijkheden om je gezicht als vrouw te ontharen:

 • Waxen: voor mijn wenkbrauwen doe ik dit altijd, maar ook je bovenlip of andere plekken op het gezicht kunnen onthaard worden. Je kunt dit laten doen bij een salon of zelf met waxstrips. Ik vind deze van Veet voor het gezicht altijd erg fijn.
 • Epileren: Zoals ik net al zei kun je de haartjes ook epileren. Met dikke haren gaat dat nog wel, maar wil je veel donshaartjes verwijderen is dat best een tijdrovend klusje.
 • Laseren: Je kunt je haartjes op het gezicht ook weg laten laseren. Dit kan in een laserkliniek of thuis met een IPL apparaat bijvoorbeeld

Of het gezicht scheren de beste oplossing is weet ik niet. Het is wel een snelle en goedkope manier. Waxen geeft een natuurlijker effect, maar is wel duurder en doet natuurlijk wat meer pijn. Laseren is natuurlijk helemaal top, maar ook erg kostbaar. Het is dus aan jou voor welke optie je gaat.

Hebben jullie wel eens last van overbeharing op het gezicht en wat doen jullie daar tegen? Of accepteer je het gewoon en laat je het zitten (nog beter!)? Ik ben benieuwd!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

10 reacties

 1. Tegenwoordig scheer ik m’n bovenlip dons ook. Gewoon met een droog mesje en gaat al jaren goed. Vroeger waxte ik maar kreeg ik altijd wondjes van en rode huid. Dikke haren gaan wel met de pincet. Heb echt 1 haar die telkens terug komt op mijn kin haha maar dat is net in het midden van een litteken dus zal wel iets daar mee te maken hebben. Voor de rest geen extreme of donkere haren.

 2. Ik heb een flitsapparaat gekocht van Philips . Beste koop ooit. Merk na 4 keer dat alles al een stuk minder is en ook groot deel al weg blijft. Gelukkig hoef ik niet meer mijn halve gezicht meer met een pincet te bewerken.

 3. Ik ben erg donker qua haar.
  Ik heb altijd 1 haartje op me kin,maar die trek ik altijd met een pincet eruit.
  Zo’n irritant donker haartje heb ik trouwens ook op mijn buik,die trek ik er ook uit met een pincet
  Me snor en neushaartjes doe ik met een trimmer.
  Wenkbrauwen liet ik altijd doen(harsen),ik moet dit weer is laten doen.
  Mijn oksels wil ik wel laten laseren maar dat komt omdat ik last heb van een zweet probleem.

  1. Gebruik tondeuse.. Of laat ’t waxen. Heb ’t ook eens laten Lesern. Maar Das pijnlijk waarom de vulling in je kies of kiezen. Zijn daar erg gevoelig voor. En t is erg duur van je verzekering krijg je 5 behandelingen vergoed naar daar stopt ’t niet mee. Dus ’t nieuwe jaar begint ’t weer van voren af aan. Dus gestopt. Nu gewoon met tondeuse.. Ik hoop nog steeds dat hier wat voor uit gevonden word.. Alles is mogelijk maar dit????

 4. Ik irriteer me ook aan de donkere haartjes in mijn gezicht, nou is het niet -zo- extreem. Toch laat ik het weglaseren, soms vergoeden zorgverzekeringen het onder ‘overbeharing’. Hiervoor heb je vaak niet eens een verwijzing van een dermatoloog oid nodig. Wellicht een kijkje nemen in je zorgverzekering of die het ook vergoedt?

 5. Ik scheer mijn gezicht al jaren 1x in de week. Je krijgt er een hele mooie huid van omdat je dode huidcellen gelijk worden meegenomen. Ik gebruik als scheerzeep Johnson babyolie zonder parfum. Ik doe het met gillete Venus met de 5 mesjes. Verder heb ik alcohol in een verstuif-flesje , en dat spray ik voor en na op mijn mesje om te ontsmetten . Daarna lekker hydrateren en klaar.

 6. Ik haal mijn donshaar wekelijks weg met zo’n scheermesje voor je wenkbrauwen. Werkt echt perfect! Geen last van dons én het werkt ook nog eens als een soort scrub waardoor je foundation nadien ook mooier aan je gezicht gaat hechten. Ik doe het al jaren en ik ben er nog steeds fan van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *