Gevulde puntpaprika met tonijn

Gevulde puntpaprika met tonijn

Jongens ik heb me nu toch een lekker recept voor jullie, eentje waarbij ik letterlijk mijn vingers bij heb afgelikt. Weight Watchers is weer begonnen, maar ik moet toegeven dat ik er toch wel moeite mee heb zo na de vakantie en de verleiding van allerlei lekkere dingen rondom mij heen. Ik had dus ook totaal geen zin in een kale boterham en wilde iets lekkers voor de lunch. Ik besloot dus eindelijk maar eens een gevulde puntpaprika te maken!

Gevulde puntpaprika met tonijn

Wat heb je nodig?

 • 2 puntpaprika’s
 • blikje tonijn op water
 • uitje
 • zongedroogde tomaat
 • feta kaas

In totaal heeft dit recept met vier halve gevulde puntpaprika’s 17 punten en dat is genoeg voor 2 personen. Zeg dat het dus 8 tot 9 Weight Watchers punten is per persoon. Ik ben trouwens wel ruim geweest met de feta, dat zijn ook bijna alle punten. Als je de feta weglaat heb je een heel gezond en puntarm recept.

Gevulde puntpaprika met tonijn

Snijd als eerst de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en maak het mengsel voor de vulling. Laat de tonijn uitlekken, versnipper de ui, snijd de feta in blokjes en snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Mix dit allemaal door elkaar heen en vul hiermee de paprika’s. Vervolgens gaan ze voor 15 minuten de oven in en klaar is kees. De paprika’s zijn lekker zacht en warm geworden door de oven en dat in combinatie met de mix smaakt heerlijk!

Gevulde puntpaprika met tonijn

Gevulde puntpaprika met tonijn

Omdat ze lekker gevuld zijn is het voor mij een volledige maaltijd tijdens de lunch om op te eten. Maar je kunt dit trouwens ook heel goed als avondeten maken met daarnaast nog wat gebakken aardappeltjes of iets dergelijks, echt heel erg lekker. Ook is het heel simpel om te maken en kan het eigenlijk niet mislukken.

Gevulde puntpaprika met tonijn

Gevulde puntpaprika met tonijn

Vooral de smaakcombinatie vond ik heel erg lekker in combinatie met de warme en zachte paprika. Ik weet zeker dat mensen dit super lekker vinden en de vingers er bij aflikken. Ik zou zeggen, sprint naar de supermarkt en maak dit heerlijke recept, het kan zeker weten niet mislukken!

olg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply
  Susan
  7 september 2016 at 15:14

  Dit lijkt me heerlijk! Ik ben gek op paprika en tonijn :)

 • Reply
  Nicky
  7 september 2016 at 15:34

  Het ziet er echt super lekker uit!

 • Reply
  chucky1012
  7 september 2016 at 17:10

  Dit lijkt me zo lekker.

 • Reply
  Melike
  7 september 2016 at 17:11

  Oh wat een goed idee en wat ziet dat er lekker en gezond uit, heb al zin om het te maken!

 • Reply
  femketje
  7 september 2016 at 19:29

  oehh super lekker ;D

 • Reply
  rachel
  8 september 2016 at 10:59

  ik ga dit proberen !! lijkt mij heerlijk en mag alles wat erin zit :D top

 • Reply
  Stephanie
  15 september 2016 at 20:08

  Ik heb het vanavond gemaakt maar door de tonijn was het erg droog helaas vond ik..

 • Reply
  Shana
  15 mei 2018 at 10:39

  Ik vind het heel lekker voor mezelf wat te veel . Kan het in de koelkast zetten en er morgen nog van eten ?

 • Laat een reactie achter