Iedereen heeft het er over, falafel, het moet lekker en enigszins gezond zijn. Ik had gehoord dat het een beetje naar shoarma moest smaken maar dan is het gemaakt met kikkererwten in plaats van vlees. Shoarma en pita broodjes zijn altijd een goede combinatie dus ik besloot het een simpele maar lekkere lunch te maken met pita broodjes die gevuld zijn met falafel en hummus.
Wat heb je nodig?
- grote pitabroodjes
- falafel
- hummus
- komkommer
- sla
Eventueel kun je er nog veel meer groentes op doen, houd er dan wel rekening mee dat het niet kan gaan passen in het pita broodje. Dit recept is goed voor 2 personen. Na twee broodjes zit je goed vol.
Als eerst doen we de pita broodjes even in de oven op 180 graden gedurende 8 minuten. Als de broodjes in de oven zitten kun je de falafel alvast aanbakken in een koekenpan met wat olijfolie. Zorg ervoor dat ze een mooi bruin korstje krijgen.
Als de broodjes warm en gaar zijn kunnen we hem gaan bedekken. Ik dacht dat de falafel vrij droog zou zijn dus het leek me wel lekker het broodje te besmeren met een lekker laagje hummus. Ook snijd ik wat komkommer in stukjes voor de frisheid en maak het af met sla.
De falafel stukjes snijd ik over midden en stop ik dan tussen het broodje. De stukjes vond ik vrij dik voor een pita broodje en anders had je maar twee stukjes. Nu heb je vier mooie dunne plakjes en is het beter verdeeld.
De broodjes smaakten echt verrassend goed, alsof je een broodje shoarma op at, maar dan een stuk gezonder. En de broodjes zien er best leuk uit toch?
Ik had nog nooit eerder falafel gehad maar ik ben best enthousiast! Ik haalde de kant en klare biologische falafel van de Albert Heijn die je vindt tussen het vegetarische ‘vlees’. Het smaakte inderdaad naar shoarma en ik vond het erg lekker. En het was helemaal niet droog, maar toch was de hummus wel een goede toevoeging op het broodje. Wel vond ik de kruiden aan de heftige kant, ik had er de hele dag nog een nasmaak van in mijn mond.
Heb je zin in een broodje shoarma en wil je dit op een gezondere manier doen? Dan kan ik je zeker deze simpele broodjes aanraden. Of als je gewoon zin hebt in een lekkere lunch natuurlijk. Eetsmakelijk!
Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’
15 reacties
Ik eet eigenlijk nooit falafel, maar dit ziet er goed uit.
Lekker recept, ik ben ook erg benieuwd naar falafel. Heb het nog nooit gegeten !
Lekker recept! Ik vind falafel wel erg lekker, maar eet het niet zo heel vaak eigenlijk!
Dit ziet er weer onwijs lekker uit!
Liefs, Iris
Ik heb het nog nooit op maar vroeg me altijd al af of falafel lekker zou zijn.. na dit gelezen te hebben ga ik dit binnenkort echt eens proberen!
Mjam! Binnenkort eens proberen
oeh, ziet er lekker uit. Ik houd enorm van fallafel en wil het binnekort een keer zelf gaan maken, schijnt ook helemaal niet moeilijk te zijn.
Ik heb nog niet eerder zoiets gegeten, maar het lijkt mij erg lekker.
Ik heb het nog nooit op, ben benieuwd hoe het smaakt!
Klinkt goed, lijkt me erg lekker, wil dit zeker een keer gaan proberen!
Ik ben er dol op!
Eet dit namelijk vaker.
Ik maak hier zelf ook wel eens een vergelijkbare versie van. Zo lekker!
Ohh dat ziet er erg lekker uit! En lijkt me ook makkelijk om te maken, die ga ik onthouden! XO
Als vegetarieer eet ik regelmetig falafal, super lekker, maar vind het niet te vergelijken met shoarma.
De structuur en smaak zijn zelfs met knoflooksaus niet te vergelijken.
Maar lekker is het zeker!
Het was heerlijk! <3