Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevulde pita broodjes met falafel en hummus

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus4_zpssecps9it.png

Iedereen heeft het er over, falafel, het moet lekker en enigszins gezond zijn. Ik had gehoord dat het een beetje naar shoarma moest smaken maar dan is het gemaakt met kikkererwten in plaats van vlees. Shoarma en pita broodjes zijn altijd een goede combinatie dus ik besloot het een simpele maar lekkere lunch te maken met pita broodjes die gevuld zijn met falafel en hummus.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus_zpso3wjjhgc.png

Wat heb je nodig?

  • grote pitabroodjes
  • falafel
  • hummus
  • komkommer
  • sla

Eventueel kun je er nog veel meer groentes op doen, houd er dan wel rekening mee dat het niet kan gaan passen in het pita broodje. Dit recept is goed voor 2 personen. Na twee broodjes zit je goed vol.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus1_zpsj6xtk7to.png

Als eerst doen we de pita broodjes even in de oven op 180 graden gedurende 8 minuten. Als de broodjes in de oven zitten kun je de falafel alvast aanbakken in een koekenpan met wat olijfolie. Zorg ervoor dat ze een mooi bruin korstje krijgen.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus2_zpsdeyy6zgi.png

Als de broodjes warm en gaar zijn kunnen we hem gaan bedekken. Ik dacht dat de falafel vrij droog zou zijn dus het leek me wel lekker het broodje te besmeren met een lekker laagje hummus. Ook snijd ik wat komkommer in stukjes voor de frisheid en maak het af met sla.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus6_zps4wm2vtd3.png

De falafel stukjes snijd ik over midden en stop ik dan tussen het broodje. De stukjes vond ik vrij dik voor een pita broodje en anders had je maar twee stukjes. Nu heb je vier mooie dunne plakjes en is het beter verdeeld.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus5_zps8sw5r17w.png

De broodjes smaakten echt verrassend goed, alsof je een broodje shoarma op at, maar dan een stuk gezonder. En de broodjes zien er best leuk uit toch?

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus7_zpspjak2ssc.png

Ik had nog nooit eerder falafel gehad maar ik ben best enthousiast! Ik haalde de kant en klare biologische falafel van de Albert Heijn die je vindt tussen het vegetarische ‘vlees’. Het smaakte inderdaad naar shoarma en ik vond het erg lekker. En het was helemaal niet droog, maar toch was de hummus wel een goede toevoeging op het broodje. Wel vond ik de kruiden aan de heftige kant, ik had er de hele dag nog een nasmaak van in mijn mond.

 photo Gevulde pita broodjes met falafel en hummus3_zpsbijn53sy.png

Heb je zin in een broodje shoarma en wil je dit op een gezondere manier doen? Dan kan ik je zeker deze simpele broodjes aanraden. Of als je gewoon zin hebt in een lekkere lunch natuurlijk. Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. Als vegetarieer eet ik regelmetig falafal, super lekker, maar vind het niet te vergelijken met shoarma.
    De structuur en smaak zijn zelfs met knoflooksaus niet te vergelijken.
    Maar lekker is het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *