Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Een vriendinnetje tipte me laatst een keer om een stokbrood te vullen met smeerkaas en andere lekkere dingen voor op een feestje. Nou leek mij dat echt super lekker, maar had geen feestje te vieren. Ik besloot het stokbrood dus te vervangen door iets kleiners, namelijke pistoletjes. Voor mijn moeder en mij maakte ik deze heerlijke en feestelijke lunch!

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Gevulde pistoletjes maken

Het idee van deze pistoletjes is erg leuk. Je kunt het natuurlijk in tig verschillende smaken uitvoeren. Zo kun je het ook met een stokbrood doen en vele andere vullingen. Mijn recept voor een gevulde ciabatta is ook altijd een hit. Ook kun je de pistoletjes af maken met een laagje kruidenboter op de bovenkant te smeren voordat ze de oven in gaan voor extra smaak. Leef je uit!

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip
Gevulde Pistolet met smeerkaas

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Het is super simpel om te maken, gevulde pistoletjes. Je kunt ze op verschillende manieren maken maar ik vind deze met smeerkaas en kip altijd heel erg lekker. Je kunt de gevulde pistoletjes serveren als borrelhapje, maar ze zijn ook heerlijk voor de lunch!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Benodigdheden

 • aluminiumfolie

Ingrediënten
  

 • 4 afgebakken pistoletjes
 • 1 kuipje smeerkaas (smaak naar keuze)
 • 1 pakje plakjes kipfilet
 • 1 paprika
 • 3 bosuitjes
 • 1 snuf paprikapoeder

Instructies
 

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. De broodjes maken is best een tijdrovend klusje, dus als je een snelle oven hebt kun je hem halverwege aanzetten.
 • Ik kocht gewoon afgebakken pistoletjes bij de supermarkt en deze snij ik tot bijna onderaan toe in. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Vervolgens vullen we de sneetjes met smeerkaas, in stukjes gesneden kipfilet, paprika en bosui.
 • Om de broodjes wat extra smaak te geven stooide ik er nog wat paprikapoeder overheen. Het is ook heel lekker ze te besmeren met een laagje kruidenboter.
 • Daarna gaan ze voor 10 tot 12 minuten in de oven op 180 graden. Let er wel op dat je de pistoletjes inpakt in aluminiumfolie, zo worden ze niet keihard.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

En dan is dit het resultaat, heerlijk op smaak gemaakte pistoletjes en helemaal niet zo ongezond. Ik gebruikte 20+ smeerkaas met kruiden en vond het echt heerlijk smaken. Maar je kunt natuurlijk ook voor die met stukjes ham of sambal kiezen als je dat lekker vind. Eindeloos veel combinatiemogelijkheden zijn er.

Ik zou zeggen, eet smakelijk voor als lunch of met de borrel.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

6 reacties

 1. Ah heerlijk nu hebben we een nieuwe, mijn moeder deed dit al vanaf toen ik klein was. Maar dan met gebakken ham en bacon en gebakken knoflook. Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *