Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Een vriendinnetje tipte me laatst een keer om een stokbrood te vullen met smeerkaas en andere lekkere dingen voor op een feestje. Nou leek mij dat echt super lekker, maar had geen feestje te vieren. Ik besloot het stokbrood dus te vervangen door iets kleiners, namelijke pistoletjes. Voor mijn moeder en mij maakte ik deze heerlijke en feestelijke lunch!

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Wat heb je nodig?

 • afgebakken pistoletjes
 • kuipje smeerkaas (met eventueel een smaakje)
 • kipfilet
 • paprika
 • bosuitje
 • paprikapoeder

Volgen jullie mij al op Instagram?

Het idee van deze pistoletjes is erg leuk. Je kunt het natuurlijk in tig verschillende smaken uitvoeren. Zo kun je het ook met een stokbrood doen en vele andere vullingen. Ook kun je de pistoletjes af maken met een laagje kruidenboter op de bovenkant te smeren voordat ze de oven in gaan voor extra smaak. Leef je uit!

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. De broodjes maken is best een tijdrovend klusje, dus als je een snelle oven hebt kun je hem halverwege aanzetten.

Ik kocht gewoon afgebakken pistoletjes bij de supermarkt en deze snij ik tot bijna onderaan toe in. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. Vervolgens vullen we de sneetjes met smeerkaas, in stukjes gesneden kipfilet, paprika en bosui.

Om de broodjes wat extra smaak te geven stooide ik er nog wat paprikapoeder overheen. Het is ook heel lekker ze te besmeren met een laagje kruidenboter.

Daarna gaan ze voor 10 tot 12 minuten in de oven op 180 graden. Let er wel op dat je de pistoletjes inpakt in aluminiumfolie, zo worden ze niet keihard.

Gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip

En dan is dit het resultaat, heerlijk op smaak gemaakte pistoletjes en helemaal niet zo ongezond. Ik gebruikte 20+ smeerkaas met kruiden en vond het echt heerlijk smaken. Maar je kunt natuurlijk ook voor die met stukjes ham of sambal kiezen als je dat lekker vind. Eindeloos veel combinatiemogelijkheden zijn er.

Ik zou zeggen, eet smakelijk voor als lunch of met de borrel.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  chucky1012
  6 september 2019 at 06:21

  Het ziet er zeer goed uit.
  Dit lijkt me hrerlijk….. ??

  Xoxo

 • Reply
  rachel
  6 september 2019 at 09:48

  oh zo lekker maar mag dit niet :( en hubby en meiden lusten het wel maar eten het eigenlijk niet zo vaak

 • Reply
  Marloes
  6 september 2019 at 11:10

  Yum wat lekker! Altijd goed!

 • Reply
  Bettie
  6 september 2019 at 20:01

  Jum! Ik krijg hier echt spontaan honger van zeg! Wat ziet dit er onwijs lekker uit

  Bettie

 • Reply
  Patricia
  5 mei 2021 at 13:20

  Ah heerlijk nu hebben we een nieuwe, mijn moeder deed dit al vanaf toen ik klein was. Maar dan met gebakken ham en bacon en gebakken knoflook. Heerlijk.

 • Reply
  10 leuke recepten en ideeën voor de paasbrunch | byAranka.nl
  31 maart 2023 at 06:00

  […] Je kunt natuurlijk voor het klassieke gevulde stokbrood gaan, maar mijn favoriet is toch wel de gevulde pistoletjes met smeerkaas en kip. Beide zijn super makkelijk om te maken en zeker een […]

 • Laat een reactie achter