Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevulde hasselback aubergine uit de oven

Gevulde hasselback aubergine uit de oven

Ik zag wel eens een gevulde aubergine met tomaat en mozzarella voorbij komen en dat leek mij zo lekker. En als je het zo ziet, is het vast ook niet heel erg moeilijk om te maken. Ik had nog wat mozzarella en pesto over van mijn gnocchi met kip en pesto over dus besloot deze lekkere gevulde hasselback aubergine te maken!

Gevulde hasselback aubergine

Hoe leuk is het om een gevulde hasselback aubergine uit de oven te maken als bijgerecht voor het diner? Het is super simpel om te maken en ook nog eens heel simpel. Eigenlijk een soort van caprese salade maar dan net even iets anders. Het ziet er leuk uit en is ook nog eens heel erg lekker!

Volgen jullie mij ook op Instagram?

Gevulde hasselback aubergine uit de oven
Gevulde hasselback aubergine uit de oven

Gevulde hasselback aubergine

Zin in een bijzonder en lekker bijgerecht? Maak dan eens deze gevulde hasselback aubergine uit de oven gevuld met tomaat, mozzarella en pesto.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 2 aubergines
 • 1 bol mozzarella
 • 2 tomaten
 • pesto
 • olijfolie
 • peper + zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de auberine in plakken van 1,5 cm. Let op, snijd hem niet helemaal door maar zorg dat de onderkant vast blijft.
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de ingesneden aubergine op.
 • Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout. Bak de kale aubergine 30 minuten af op 200 graden zodat hij zacht wordt. Snijd ondertussen de tomaat en mozzarella in plakjes.
 • Als je aubergine na 30 minuten klaar is laat je hem afkoelen. Wanneer de aubergine afgekoeld is vul je hem om en om met tomaat en aubergine. Bak vervolgens de aubergine 15 minuten af op 200 graden.
 • Na 15 minuten is de aubergine klaar om te serveren, maar hem af door er wat pesto op te smeren. Je kunt de hasselback aubergine goed combineren met wat brood of rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Gevulde hasselback aubergine uit de oven

Hasselback aubergine zelf maken

Ik zou zeggen, eet smakelijk! Ik vond het echt een hele lekkere combinatie van smaken en structuren. Ik at het als lunch met een broodje erbij, maar als avondeten kan het ook prima met een salade of wat rijst.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *