Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gevulde courgette met tonijn en cottage cheese

Automatische concepten

Ik wilde eens een keer iets anders proberen en zag best vaak op Pinterest een gevulde courgette voorbij komen. Het leek me eigenlijk best wel heel erg lekker en probeerde het uit met een hele simpele vulling. Perfect voor lunch of als avondeten met wat rijst erbij.

Gevulde courgette met tonijn en cottage cheese recept

Gezond eten vind ik soms best lastig, zeker om creatief te blijven met recepten. Ik zag deze gevulde courgette voorbij komen en dat leek me ontzettend lekker en ook nog eens gezond! Ook fijn dat je dit recept warm kunt eten, want dat vind ik ook altijd erg lekker. Deze gevulde courgette maken is echt super simpel, gezond en lekker! Daarnaast kun je natuurlijk ook variëren met de vulling.

Automatische concepten

Volgen jullie mij al op Instagram?

Automatische concepten

Gevulde courgette met tonijn en cottage cheese

Een gezonde maaltijd of lunch op tafel zetten vraagt soms best wat creativiteit. Hoe leuk is het dan als je weer iets nieuws ontdekt. Deze gevulde courgette met tonijn en cottage cheese is een lekker en gezond alternatief voor de lunch.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 1 courgette
 • 1 blik tonijn op water
 • 1 handje cherrytomaatjes
 • 75 gram cottage cheese
 • Italiaanse kruiden
 • peper en zout

Instructies
 

 • Verwarm de oven alvast voor op 200 graden en pak een ovenschaal waar de halve courgettes in passen.
 • Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel en gooi de inhoud weg. Bestrooi de courgette met wat peper en zout.
 • Maak vervolgens een mengsel van de uitgelekte tonijn, cottage cheese en gehalveerde tomaatjes. Vul hier vervolgens de courgette mee.
 • Om de courgette af te maken strooi je er naar wens nog wat Italiaanse kruiden overheen
 • Bak de courgettes vervolgens een kwartiertje in de oven op 200 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!
Automatische concepten

Vind je het nou zonde de inhoud van de courgette weg te gooien? Bewaar het dan voor bijvoorbeeld door de soep heen of door de pasta. Ik heb een super lekker recept voor een paprika met courgette soep waar je de overgebleven courgette prima in kan verwerken.

Automatische concepten

Ik was echt verrast hoe lekker dit is en het bevat amper calorieën dus ook nog eens gezond. Ik vind het heerlijk als lunch, maar ook zeker als avondeten. Alleen ik vind het als avondeten wel wat weinig vullen dus dan doe ik er nog wat zilvervliesrijst bij. Eten jullie wel eens gevulde courgette en wat eet je er dan bij?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

 1. Heerlijk recept! Dit ga ik vaker maken. Ben sowieso fan van je gezonde recepten, de vorige met groenten uit de airfryer was ook al zo heerlijk!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *