Zoek
Sluit dit zoekvak.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Vorige week zat ik nog in het zonnige Tenerife en daar gingen natuurlijk heel wat flessen zonnebrand en after sun naar toe. De koffer woog zeker een aantal kilo zwaarder door alle zonnebrand en after sun die ik meenam. Want als ik gratis zonnebrand krijg, ga ik dat daar natuurlijk niet kopen. Maar het is natuurlijk ook dé gelegenheid om alle producten goed te testen. Dus hierbij, een uitgebreide review over deze vijf proucten!

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

We zijn iets meer dan een week weggeweest en heb op vakantie al deze producten gebruikt en sommigen zijn zelfs opgegaan. Het zijn allemaal hele verschillende producten, sprays, crèmes, gels en ga zo maar door. Goedkoop tot duur maar wel allemaal met een hoge factor. Goed laat ik vertellen wat ik van alle producten vond en wat aanraders zijn!

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Bioderma Hydrabio Eau De Sion SPF30 – € 13,30

Deze handige spray voor je gezicht had ik gezien bij Misslipgloss en het leek me ideaal om mee te nemen op vakantie. Zelf ben ik geen fan van zonnebrand voor mijn gezicht omdat het dan vettig en plakkerig aanvoelt en ik al van mezelf een vette huid heb is dat gewoon geen gouden combinatie. Maar naar deze spray was ik wel benieuwd, het is een soort van fixing spray maar dan met en SPF30.

Het brengt ook net zo makkelijk aan en heeft een fijne nevel, maar je ziet wel dat er wittige druppeltjes op de huid liggen. Na een tijdje begint het ook wat plakkerig aan te voelen. Ik vind het een fijn product dat heel makkelijk aanbrengt en ook echt beschermt. Alleen ik zou het alleen maar op spuiten als ik geen make-up draag en gewoon als opfrissertje aan het zwembad. Over mijn make-up zal ik het niet heel snel aanbrengen. Of ik het een tweede keer zou kopen weet ik niet.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Kruidvat So Lait Transparent Sunspray Refreshing SPF50* – € 9,49

Deze niet-vette Transparent Sunspray Refreshing met een hoge bescherming is geschikt voor de zeer lichte huid. De spray is er in een factor 30 en 50. Het geeft een hele lichte nevel en verdeelt daarom heel makkelijk over het lichaam en komt makkelijker bij de plekken waar je met een gewone zonnebrand niet komt.

Danny en ik vonden dit product heel fijn in gebruik, maar absoluut niet zuinig. Na één dag was de fles leeg en we hebben er ons beiden mee ingesmeerd. Dat is dan toch best wel een dure zonnebrand. De spray was in het begin wel vettig maar daarna neemt de huid het al snel op en voelt het heel prettig aan. Wij vonden hem echt fijn, alleen groot nadeel is dat hij snel leeg is.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Lancaster Sun Beauty Velvet Cream SPF50* – € 43,42

Lancaster innoveert zich met een nieuwe generatie zonbescherming die nu richt op alle lichtstralen (UVA + UVB + zichtbaar licht + INFRAROOD) dat wil zeggen 100% van het zonnespectrum dat we kennen. Deze nieuwe technologie zorgt voor een uitzonderlijke bescherming. Het is met recht een grote prestatie te noemen als je weet hoe moeilijk het is om een zijdezachte textuur, olie of zachte crème te combineren met zo’n groot aantal actieve ingrediënten.

Ik heb echt een haat- en liefde verhouding met deze zonnebrand. Als eerst, hij is geweldig, echt geweldig. Met deze zonnebrand hoef ik me maar één keer in te smeren en ik verbrand echt niet. Ook niet als ik ga zwemmen of iets dergelijks. Maar dat is dan ook meteen het nadeel. Het zit zo vast aan de huid dat het plakkerig aanvoelt en je het er met geen mogelijkheid vanaf krijgt. Zelfs na meerdere douchebeurten met scrubben zit het er nog steeds en plakt het. Ook laat het een behoorlijke witte waas achter waardoor je nog witter lijkt. Het beschermt dus echt fantastisch, maar het plakkerige en verwijderen is een drama.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

NO-AD Aloë After Sun Lotion* – € 8,99

Deze after sun lotion is verrijkt met heel veel verzorgende ingrediënten zoals: Aloë Vera, Cacao boter, Kamille, Lavendel en Vitamines A, C en E. Het is een hele fijne gel die ontzettend verkoelend aanvoelt op de huid en heel fris ruikt.

Vorig jaar had ik deze tube ook al mee en was toen erg enthousiast over deze after sun en dat is dit jaar niet anders. Het bevat geen irriterende ingrediënten zoals alcohol waardoor hij erg prettig en verkoelend aanvoelt. Ik smeerde het lekker dik op mijn lichaam en binnen een mum van tijd was het helemaal opgenomen. Dit is zeker een aanrader en een hele fijne after sun, misschien wel de beste die ik ooit heb gehad.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Lancaster Tan Maximizer Instant cooling Body Mist* – € 40,00

Lancaster maakt gebruik van hun TAC-complex waardoor je je kleur tot 4 weken langer kunt behouden. Het TAC-complex in combinatie met de Buriti-olie en het sinaasappelextract boost het bruiningsproces na. Het werkt tot diep in de kern door om de melanine-aanmaak te stimuleren. Het verspreidt zich over het oppervlak van de opperhuid, ook als je niet aan het zonnen bent.

Wellicht hebben jullie het wel meegekregen, ik was per ongeluk ontzettend verbrand dus was blij dat ik een after sun mee had en deze leek me wel wat omdat het mijn kleur zou behouden. De spray is inderdaad echt heerlijk verfrissend en de huid neemt het meteen op. Alleen na een paar dagen ging ik vervellen en toen vond ik het product wat minder fijn. De alcohol staat namelijk op nummer 2 in de ingrediëntenlijst dus met een ‘open’ huid na het vervellen is dat niet echt prettig. Ik moet trouwens wel gezeggen dat ik super bruin ben geworden na het verbranden. Wellicht ligt dat aan het TAC-complex.

Getest: verschillende zonnebrand & after sun op vakantie

Dat ik verbrand ben ligt zeker niet aan deze producten, maar aan mijn eigen domme schuld. Ik dacht dat je op Tenerife met bewolking wel onbeschermd kon rondlopen, niet dus. Al deze producten bieden perfecte bescherming en doen hun werk goed. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Kruidvat So Lait Spray en de No-Ad After Sun Lotion. Wat zijn jouw favoriete zonproducten?

(*) Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Zou dan toch voor de Lancaster gaan denk ik.
    Mooie vormgeving & geur, geeft echt een vakantie gevoel, prijs/kwaliteit verhouding is okay en het aller belangrijkste……hij blijft steevast zitten en werkt zoals een anti zonnebrand hoort te werken. Dat ie plakt, hmmmmmm……ik plak sowieso want als ik op vakantie ga is het altijd nasr een plek waar het loei heet is, dus aan dat plakkerige gevoel intkom je toch niet.

  2. Mijn favo zonnebrand is die van piz buin. Máakt niet uit welke variant (wintersport of gevoelige huid), ze ruiken allemaal heeeeeerlijk en doen hun werk ook goed. Ze laten geen witte waas achter en voelen heerlijk op de huid. Geen geplak of andere ellende. Voor mij nooit meer wat anders!

  3. Ik ben heel nieuwsgierig naar die van No Ad. Hoor daar altijd erg goede dingen over, ook fijn om te lezen dat die van Kruidvat ook goed werkt. Een budget variant is altijd lekker. :)

  4. Ik ben al een paar keer naar Tenerife geweest en ik ben al elke keer verbrand, zelfs met zonnebescherming! Fijn om te lezen dat de Kruidvat spray tot je favorieten behoort, die is ook goed betaalbaar.

  5. Ik zweer met mijn vette huid echt bij de Fluid Anthelios van LarochePosay! Verreweg de beste ooit; niet vet, geen parfum of rotzooi, geen glimmende huid, perfecte bescherming.
    Sorry hoor, wel naïef om onbeschermd in Tenerife rond te gaan lopen. Verbranden is echt zo slecht voor je huid, meid! Nouja, dat weet jij zelf ook… Voortaan gewoon smeren dus ;-) en mss Larocheposay testen voor je gezicht? Groetjes!

  6. Ik heb de kruidvat variant ook maar helaas nog niet kunnen testen dus daar nog even mee wachten. Jammer dat die zo snel op is! Goed dat je dat zegt dan weet ik wat ik aan hoeveelheid mee moet nemen ;-) ik ben erg benieuwd naar de NO-AD Aloë After Sun Lotion nog nooit gebruik gemaakt van dit merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *