Zoek
Sluit dit zoekvak.

Getest: verschillende merken maandverband

Getest: verschillende merken maandverband

Maandverband, sinds mijn 15e gebruik ik trouw Libresse, omdat ik dat toen het beste en fijnste merk vond. Maar vaak gebruikte ik het niet, ik slikte mijn pil altijd door en was daarom maar een paar keer per jaar ongesteld. Nu ik de pil niet meer slik ben ik gewoon elke maand ongesteld en dan pak je er weer maandverband en tampons bij. Alleen mijn ik vond mijn geliefde Libresse niet meer wat het ooit was. Toen bedacht ik me, hoe leuk is het eens uitgebreid maandverband te testen!

Getest: verschillende merken maandverband

Zelf gebruik ik altijd normaal maandverband met vleugels. Waarom vleugels? Omdat ik heb gemerkt dat dat veel beter op zijn plek blijft zitten dan zonder vleugels. Met andere woorden, minder kans op doorlekken en dat geeft mij een fijner en zekerder gevoel. Mocht je dus nooit maandverband met vleugels gebruiken en last hebben van niet goed zittend maandverband? Probeer dan eens maandverband met vleugels!

Ik ging in het winkelcentrum en begon daar mijn zoektocht naar maandverband. Ik weet dat er véél meer merken maandverband zijn, maar ik kocht de vijf meest voor de hand liggende merken: Libresse, Always, Naturella, huismerk Etos en huismerk Kruidvat. Daar hoef je geen stad en land voor af te zoeken en is voor iedereen toegankelijk en te koop. Mijn maandelijkse periode zit er weer op en heb uitgebreid alle vijf de merken getest en de tampons eens links laten liggen. En ik ga gewoon eerlijk vertellen wat ik er van vond! Eerst wat praktische informatie

Getest: verschillende merken maandverband

Libresse Ultra Thin

 • Aantal: 14
 • Prijs: € 2,29

Libresse was altijd mijn favoriet, omdat het een fijne pasvorm heeft en als enige een duidelijke voor en achterkant, dat vind ik heel erg prettig en zit ook erg goed. Door de speciale vorm neemt het heel goed mijn bloed op en lekt het niet door (tenzij hij echt te vol zit). Het maandverband is geurloos en neemt meteen het vocht goed op en blijft er niet op liggen, dit vind ik heel belangrijk. Het enige nadeel vind ik dat de toplaag veranderd is en deze helemaal los laat bij mij. En zonder die toplaag blijft het vocht ook niet goed gevangen. Ook vind ik dat het maandverband minder goed blijft zitten. Vooral het stuk bij je billen laat snel los en gaat naast je onderbroek zitten. Het maandverband gaat niet irriteren of broeien.

Getest: verschillende merken maandverband

Always Silk Collection

 • Aantal: 16
 • Prijs: € 2,99

Always heeft twee verschillende soorten maandverband, de Softer + zonder parfum en Softer + Fresh. Voorheen had ik de Fresh geprobeerd en dat is met parfum, de eerste dagen beviel dat heel goed omdat ik geen vervelende geurtjes had en het eigenlijk best lekker fris rook. Maar aan het einde van de week was het down under helemaal geïrriteerd, dik en gevoelig. De volgende keer dus maar zonder parfum! En dat was deze, hier had ik nergens last van. Always heeft geen speciale voor of achterkant maar is wel dun en zit prettig. Ook Always neemt het vocht meteen op en houdt het goed vast. Always blijft heel goed op zijn plek zitten. Zelfs zo goed dat je het er echt uit moet trekken. Ook dit maandverband irriteert niet (wel de parfum variant) en broeit niet.

Getest: verschillende merken maandverband

Naturella Ultra Camomile

 • Aantal: 20
 • Prijs: € 2,59

Naturella had ik nog nooit eerder gebruikt maar het ziet er wel heel aanlokkelijk uit. In dit pakje zit ook het meeste maandverband, maar dat merk je ook wel meteen, de maandverbandjes zijn een stuk dunner dan alle anderen. Dat resulteert ook dat dit maandverband veel eerder vol is dan de bovenstaande. Het maandverband heeft trouwens wel een prettige geur van Kamille, maar ook dit is na langdurig gebruik niet heel prettig. De plakstrip is trouwens niet al te stevig waardoor het maandverband gaat schuiven en niet altijd goed blijft zitten. Omdat het maandverband zo dun is absorbeert hij wel, maar niet heel erg veel. Je moet dus heel vaak je maandverband verschonen om doorlekken te voorkomen. Wel zit hij prettig en gaat ook niet broeien.

Getest: verschillende merken maandverband

Kruidvat Ultra

 • Aantal: 16
 • Prijs: € 0,99

Dit maandverband van de Kruidvat is ver uit het goedkoopst en dat zie je ook wel terug aan de vormgeving van het maandverband. Het is eigenlijk een simpele langwerpige wat die niet echt een bijzondere pasvorm heeft. Hij zit ook niet heel erg stevig in je onderbroek en gaat snel schuiven. Ook merk ik dat dit maandverband niet meteen het vocht opneemt en er eerst een tijdje op blijft liggen. Mocht je opstaan en weer gaan zitten na een tijdje kan dit wel eens doorlek problemen geven. Dit maandverband boeit ook en irriteert mijn huid, terwijl hij geurloos is. Nee, dit is geen favoriet voor heftige dagen.

Getest: verschillende merken maandverband

Etos Ultra Normal Plus

 • Aantal: 14
 • Prijs: € 1,15

De Etos variant heeft al een betere pasvorm en heeft een gunstigere vorm. Voor de rest verschilt het eigenlijk niet echt heel erg met die van de Kruidvat. Ook de plakstrip is niet heel veel waard, maar hij zit wel prima. Het neemt het vocht beter op dan die van Kruidvat, maar de A-merken doen toch beter hun werk. Ook met maandverband van de Etos is geurloos maar ik merk wel dat als je het maandverband wat langer in hebt de geurtjes heftiger zijn dan de andere A-merken. Ook dit huismerk gaat bij mij broeien en vervelend aanvoelen.

Getest: verschillende merken maandverband

Hier hebben we alle maandverbandjes naast elkaar. Eigenlijk zie je niet heel erg veel verschil. Behalve dat de Kruidvat als enige niet echt een vorm heeft en de rest wel. Ook is het maandverband van de Kruidvat het grootst, gevolgd voor Libresse.

Getest: verschillende merken maandverband

Alle hoesjes van het maandverband hebben trouwens een handige strip of sticker om je oude maandverband mee te verpakken en dicht te plakken. Wel vind ik het jammer dat Kruidvat voor transparant wit materiaal heeft gekozen, dan schijnt het oude bloed nog door als je hem weg gooit. Zelf vind ik dat altijd wat minder als ik het weg gooi. De rest sluit allemaal goed af en bedekt echt je oude maandverband.

Getest: verschillende merken maandverband

Hier zie je eigenlijk goed het verschil. Tegenwoordig heeft alles een speciale kern en de A-merken hebben nog andere zones met vormen, die van de Kruidvat zie je eigenlijk wel meteen dat het niets is. Dit is dan ook mijn top 5:

 1. Always
 2. Libresse
 3. Naturella
 4. Etos
 5. Kruidvat

Normaal had Libresse bij mij gewonnen, maar door hun nieuwe design met loslatende toplaag en het niet meer goed blijven zitten vind ik het toch een stuk minder geworden. Always wint daarom omdat hij goed blijft zitten, comfortabel zit en het vocht goed en snel opneemt. Naturella is ook fijn, maar de plakstrip laat snel los en je moet hem snel vervangen. Huismerken broeien toch snel en gaan irriteren. Etos doet een goeie poging om de A-merken bij de blijven en het maandverband van de Kruidvat vind ik niets, tenminste voor de heftige dagen.

Getest: verschillende merken maandverband

Ik ben wel eens benieuwd, welk maandverband gebruiken jullie altijd en wat zijn jullie ervaringen? Heb je wel eens maandverband gehad wat je niets vond en wat was er dan zo vervelend aan! Ik ben heel benieuwd naar jullie maandverband bevindingen! Ga los in de comments! Vinden jullie het ook leuk een keer zo een test met tampons te doen?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

48 reacties

 1. Wat goed dat je hier wat over schrijft. Het is voor elke vrouw erg nuttig. Ikzelf vind de vleugels niet zo fijn zitten, dusik ggebruik zonder.
  Liefs,
  Elles

 2. Gelukkig, ik ben niet de enige die irritatie struggles heeft tijdens het maandelijkse feestje. Ook mijn favoriet is always. Ik gebruik ook graag die met het roze en blauwe lintje. Ook heb ik een tijdje Libresse gebruikt, maar merkte dat mijn voorkeur toch uitging naar Always.
  Nadat ik verschillende huismerken heb geprobeerd, doe ik dit nooit meer. Ik krijg hier zo’n branderig gevoel van en moet echt mega vaak verversen.

  Goed dat je er een artikel over schrijft

 3. Leuk dat je hier over schrijft, want ook hier maken alle vrouwen gebruik van (net zoals beauty)! Misschien is het leuk voor een volgende keer om wat onbekende merken te gebruiken zoals yoni. Dit is een merk zonder chemische stoffen en ook verkrijgbaar bij de etos! (:

  1. Always heb ik meerdere keren geprobeerd, ik vind het troep, altijd veel plastic, ademt niet, snel irritatie. zelfs always night bevat parfum. What the … schadelijk voor je hormoonhuishouding. Bio maandverband van always ook geprobeerd. Ruikt ook beetje typisch gaf mij een branderig gevoel. Echt schandalig dat dit verkocht mag worden. Libresse is mijn voorkeur en bio. Always over mijn lijk, nooit meer.

 4. Sinds ik weet wat er in reguliere tampons en maandverband zit gebruik ik die merken niet meer. Ik gebruik sinds een tijdje Yoni care. Heel fijn! Biologisch katoen en geen zweterig gevoel meer daar beneden :-)

 5. Interessant om hier een keer wat over te lezen! Ik denk dat dit voor alle vrouwen wel nuttig is. Zelf gebruik ik altijd Always, omdat ik bij andere merken de pasvorm vaak veel te groot vind. Jammer genoeg merk ik wel dat ik de laatste tijd na een paar dagen toch een wat gevoelige huid krijg, dus perfect vind ik het ook nog niet, maar ik vind het toch lastig om wat nieuws te gaan proberen omdat je toch gewoon goed beschermt wil zijn als je ongesteld bent.

 6. Ik ben altijd vrij heftig ongesteld en gebruik nooit de normale variant, maar altijd de hele grote. Dat geeft me iets meer zekerheid. Vroeger gebruikte in always, maar nu libresse. Had bij always altijd het gevoel dat ik het maandverband hoorde kraken wanneer ik opstond of ging zitten. Daardoor ging ik me heel onzeker voelen en toen ben ik maar libresse gaan proberen. Ze zijn inderdaad wel flink verandert over de jaren, maar ik vind ze nog steeds fijner dan always. Ieder zijn eigen keuze.

 7. Leuke review!! Leuk idee van je om dit eens te reviewen! Ik gebruik zelf een menstruatiecup, dus gebruik geen tampons of maandverband maar vind het toch leuk om te lezen!

 8. Prima test! Misschien leuk om ook eens de Lidl en Aldi-variant te vergelijken met A-merken. Ik ben zo benieuwd! Die zijn namelijk heel goedkoop, maar hebben wel alle plussen die je belangrijk vind! Uitdaging :-)

 9. Dapper dat je dit zo hebt getest! Super goed :O!
  Ik ben zelf erg benieuwd naar wasbaar maandverband. Er schijnen giftige stoffen in de ‘gewone’ maandverband te zitten en vrij slecht voor het milieu. Maar vind het toch een beetje een gek idee.
  Een merk dat ik nog graag wil proberen is Yoni (als ik het goed schrijf), zij gebruiken de stoffen die andere merken gebruiken niet.

 10. Zelf ben ik aan het overschakelen op herbruikbare alternatieven, ik wil de afvalberg verkleinen (want serieus per cyclus is die echt al vrij groot) en het milieu ontlasten. Daarbij zitten er ook veel chemische producten in, maar ik snap dat de keuze voor wegwerk gemakkelijk is en ik doe het zelf ook nog steeds soms. Heel interessant artikel, tenslotte gebruikt elke vrouw dit en wordt er anders nooit overgebabbeld!
  xx

 11. Ik ben aan de pil en niet heftig ongesteld in de stopweek. Ik red me wel met maandverband van de Lidl of Aldi. Voordat ik de pil gebruikte, gebruikte ik best wel “hardcore” maandverband voor mijn gevoel, omdat ik het toen best heftig had. Ik kocht altijd Depend bij de Dio drogist. Dat is nu wel jaren geleden dus of het nog te koop is weet ik niet, maar werkte super. Niet erg comfortabel, maar dat nam ik voor lief op de middelbare. Niks erger dan doorlekken!
  Fijn dat je er over schrijft en duidelijke uitleg!

 12. Ik vind het zo leuk dat je dit gewoon doet! Ik had altijd heel dik maandverband met vleugels, die heb ik echt nodig. Maar die is volgens mij alleen te vinden bij Jumbo. Die van Naturella kan ik alleen gebruiken aan het einde. Ik gebruik sinds kort verantwoord maandverband, zonder chemische stoffen, dat irriteert dus ook niet. Maar daar zijn helaas nog niet veel varianten van!

 13. Wow wat goed dat Always ook zonder parfum heeft, dat wist ik niet! Ik reageer altijd super slecht op maandverband (voornamelijk dus Always!). Leuk artikel! Creatieve foto’s ook, haha :p

 14. Leuk artikel!
  Je vertelt dat je geen pil meer gebruikt?
  Wat gebruik je dan wel om niet zwanger te geraken aangezien je een vriend hebt?

 15. Gaaf dat je hier gewoon een artikel over schrijft! Nuttig ook want ik ben ook een beetje op zoek sinds Always ons het idee wil opdringen dat onze dozen zo erg stinken dat er een kunstmatige lavendellucht op moet… NEE!

 16. Omdat ik PCOS heb word ik maar 1-2 keer per jaar ongeveer ongesteld. Als ik het dan ben red ik het niet met van die dunne maandverbandjes. Daarom gebruik ik de Kotex nachtvariant (in de zwarte verpakking) en daar gebruik ik er dan 2 per keer van. Heb dan echt zo’n luier gevoel, maar anders gebeuren er teveel “ongelukjes” x

 17. Ik gebruik al sinds het begin dat ik ongesteld ben het maandverband van de Lidl. Hier zijn meerdere variaties van (dus met vleugels, zonder vleugels en nachtmaandverband). Ik zou dit maandverband aan iedereen aan willen raden! Ik kies altijd zelf voor de variant met vleugels, omdat het bij mij altijd gaat schuiven. Met vleugels heb ik daar bij het Lidl maandverband nooit last van. Deze pads zijn heel groot, nemen alles op en gaan niet broeien of irriteren.

  1. Wat leuk dat je hier een review over schrijft!
   Ik gebruikte altijd always en heb laatst libresse gekocht omdat het in de aanbieding was. Vind always toch prettiger omdat ik het idee heb dat het meer op neemt.
   Ik heb eigenlijk nooit huismerk geprobeerd.

 18. Wat fijn en goed dat je dit test! Ik gebruik zelf al vanaf mijn elfde Always, omdat m’n moeder dat altijd heeft. Ik heb er wel eens over nagedacht om Libresse o.i.d. te proberen, maar nog nooit gedaan. Volgens deze test hoeft dat dus ook niet. :)

  Wat mij betreft mag je ook best een test met tampons doen! Ik ben wel benieuwd! Gebruik nu zelf altijd Kruidvat eigen merk, maar ben wel benieuwd of Ob nou echt beter is of niet.

 19. Wat fijn dat je hier een artikel over hebt geschreven! Ik heb nooit eerder zoiets gezien, maar ik weet zeker dat het voor iedereen handig is. Ikzelf gebruik altijd Always, en ik ben blij om te zien dat ik de goede keuze maak :) Een dergelijk artikel over tampons zullen ook zeker veel meiden kunnen waarderen! Ik gebruik ze zelf niet, maar zou het nog steeds interessant vinden om over te lezen :) en het wordt tijd dat de taboe rond ongesteldheid eens wordt doorbroken! 50% van de wereldbevolking loopt ermee, dus waarom zouden we er zo moeilijk over moeten doen…
  Liefs XXX

 20. Leuke test en heel uniek! Heb dit nog nooit ergens anders gelezen. Ik gebruik zelf altijd de nachtmaandverband met vleugels van jumbo eigen merk. Niet duur, broeit niet, blijft op zijn plek en is lekker lang en dik. Heb ik wel nodig als ik ongesteld ben ;-)

 21. Goed dat je dit getest hebt iets wat iedere vrouw gebruikt maar we niet over pratenbijna. Ik zag de tip van Yoni al eerder staan zo zijn er nog een paar merken die niet chloor gebleekt zijn of geparfumeerd zijn misschien leuk om die ook eens te testen. Down under is toch een van de meest absorberende weefsels in je lijf als je dan weet dat er chloor parfum (en zo’n zelfs resten bestrijdingsmiddel van de katoen) in maandverband en tampons zit is het niet gek dat veel mensen waaronder ik zelf ook daar last van krijgen.

 22. En dit is waarom ik jou zo’n toffe blogger vind! Niet doen wat alle anderen doen en gewoon lekker schrijven over dingen die anderen misschien wat ongemakkelijk vinden! Ga zo door! :)

 23. Oh ik haat maandverband. En ik ben eerlijk gezegd ook best geschrokken van alle chemicaliën die in tampons zitten, zoals bleek. Ik ben wel benieuwd naar een artikel over alternatieven, zoals zo’n cup of tampons van bio-materialen.

 24. Leuk artikel! Ik vond het wel raar dat je in de tijd dat je je pil slikte maar één keer per jaar ongesteld werd terwijl je toch om de drie weken een rustweek moet hebben?

 25. Wat een goed artikel, knap dat je hier door een soort taboe heen gaat, want over ongesteldheid en maandverband lees en praat je eigenlijk nooit, stel je voor dat je erover gaat bloggen..! TOP!!
  Ik gebruik altijd maandverbrand van Nutrella omdat dat niet zulke dikke verbandjes zijn, en ik daar weinig last van heb (weinig bloedverlies).

 26. Het enige wat ik zoek in een maandverband is dat ze ipv plastic aanvoelen een ‘katoen’ gevoel hebben. Alleen ik kan dat helaas nergens vinden op een verpakking. Dát katoengevoel is voor mij eigenlijk een stukje comfort in de onaaangename periode maar ik koop dus altijd de verkeerde omdat het niet vermeld staat op de verpakking. Als iemand weet welke er van ‘katoen’ zijn laat maar even weten! ☺️

  En inderdaad, zulke artikelen zijn ook wel eens fijn. Elke vrouw heeft er last van en het is ook wel eens fijn dat er aandacht aan besteed wordt.

 27. Handig, zo’n test! Niks om je voor te schamen ook, al is er nog steeds ergens een taboe….
  Zelf kan ik niet alle maandverband verdragen en gebruik ik dus al jaren Always, waar ik nog steeds tevreden over ben.

 28. Ik ben sinds een tijdje gestopt met het spiraaltje en dus weer normaal ongesteld, en ook op zoek naar een prettig maandverband. Tegenwoordig vind ik ze allemaal zo ‘plastic’ aandoen.
  Ik vind Always dus niet zo prettig. Tot nu toe hou ik het bij Libresse, alhoewel ik net las dat ik Kotex of Yoni zou moeten proberen, dat ga ik dus ook nog doen.
  Bedankt allemaal voor de nuttige tips.

 29. Er zijn er ook met kamille geparfumeerd maar was bang dat het de zuurgraad zou aantasten. De meesten zeiden dat ze daar hier helemaal geen last van hebben gehad van irritatie. Er stonden ooit reviews van Always op de site lekker in het leven en toen werd ik nieuwsgierig, en heb er geen spijt van gehad.

 30. Het is persoonlijk heel verschillend welk merk je gebruikt. De een zweert hier bij terwijl de ander dat dan minder bevalt en liever een ander merk kiest of een eigen merk uit de supermarkt. Vroeger was er ook een merk en dat merk heette Modess maar dat merk zie ik nergens meer, en Amira tampons bestaan ook niet meer. Vroeger hadden ze ook van die broekjes met plastic er in om doorlekken te voorkomen, en als je opstond of bewoog dan ritselde of kraakte dat broekje heel erg. Vroeger gebeurde het wel eens dat iemand op school niets bij zich had en dan vroeg of een ander ook iets bij zich had en als dat niet het geval was dan deden ze er maar toiletpapier in en dan maar zo snel mogelijk naar huis om zich te verschonen. Bij een nauwe broek of gymnastiekbroekje zag je het soms wel eens bij iemand zitten en dat is niet zo charmant. . . .

 31. als ik ongesteld ben gebruik ik dikke tampons en in mijn slip leg ik een groot maandverband en daarom ben ik ook nog nooit doorgelekt , ik heb in mijn werk namelijk lang niet altijd de mogelijkheid om mijn tampon rustig te verwisselen dus doordat ik dan ook nog een dik maandverband in mijn slipje leg kan ik het verwisselen uitstellen tot de volgende stop

 32. Wat vind je/vinden jullie van de diverse soorten wasbare mandverbanden? Dit met name omdat het milieuprobleem van al dat weggooimateriaal toch wel heel groot is.
  Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?
  Hoor het graag.
  Zit met name te denken aan het uit kunnen delen voor vrouwen die te arm zijn om maandverband te kunnen kopen.
  Misschien is dit een duurzamer oplossing voor het milieuprobleem van maandverband, en tevens voor het periodieke armoedeprobleem?
  Of is wasbaar maandverband juist te lastig in gebruik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *