Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geloof jij in beautybeloftes?

24 uur droge oksels, 10 dagen blijft deze nagellak perfect op je nagels zitten, mascara die zorgt voor 10 keer meer volume. Dit zijn uitspattingen die veel beautyproducten allemaal beloven, maar geloof jij daarin. Of laat jij je wel eens in de val lokken door deze mooie beloftes? Want vaak is het wel duidelijk, die beloftes stellen weinig voor.

Je kent het wel van de reclame spotjes, deze anti-rimpel crème is net zo goed als een laserbehandeling. Klinkt allemaal heel leuk, maar dan zou toch niemand meer een laser behandeling ondergaan van een paar honderd euro als je hetzelfde effect kan bereiken met een crème die hoogstens een paar tientjes kost. Op tv worden we ermee doodgegooid en de verpakking van een product staat er ook helemaal vol mee. Maar trap jij daarin of geloof jij dat?

Ik geloof niet meer zo in de beloftes, maar ik moet zeggen dat het mijn aankoop wel bevorderd. Het klinkt gewoon een stuk leuker, een mascara die prachtige volume belooft, mooie zwarte wimpers en een goede houdbaarheid dan een product dat saai is en eigenlijk gewoon niks belooft. Zo koop ik dus sneller een mascara waarvan er op de verpakking duidelijk staat wat het belooft dan een mooie mascara die eigenlijk geen beloftes op de verpakking heeft staan, je hebt dan toch een bepaalde verwachting van het product (wat helaas vaak niet een geweldig effect heeft).

Zo koop je dus bijvoorbeeld Clearasil tegen de puistjes, maar met een hele goede reiniging kan je bijna hetzelfde bereiken dan wat Clearasil doet (oké, Clearasil is een rotmerk, maar je snapt de vergelijking wel). Alleen op de Nivea reiniging producten staat niet dat het goed is voor puistjes en dergelijke. En ja, ik koop liever een deodorant die belooft geurtjes tegen te gaan, natte oksels voorkomt dan een deodorant die eigenlijk niks belooft alleen een beetje bescherming.

Dus ik ben nu wel eens benieuwd, geloof jij in beauty beloftes en trap jij er wel eens in als je een aankoop doet?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

41 reacties

  1. Hahaha ik moest ook aan brie denken ;)
   Ik denk toch wel dat ik sneller een product koop als er zo’n belofte op staat, maar als ik even nadenk, weet ik ook wel dat het onzin in.

 1. Soms, je weet nooit zeker of het echt zo is natuurlijk.. Maar bij dingen als dat verhaal van de laserbehandeling niet, mijn vader maakt er altijd van die grapjes over. ;p

 2. Ik geloof meestal niet in de beloftes. Behalve als ze best realistisch zijn geformuleerd :) Ik geloof meer in de reviews van beautybloggers :)

 3. Ik geloof er niet in en ik neem het niet echt serieus, maar ik snap wel dat bedrijven het op hun producten zetten. Het haalt mij niet over iets te kopen, maar als ze er helemaal niets aan beloftes opzetten en alleen wat het product écht doet, dan zou ik ook denken van ’tja, die vinden hun product ook niet erg goed!’ en het toch minder serieus nemen. Dus een beetje bluffen werkt op zich wel om je product aantrekkelijker te maken, denk ik!

 4. Ik ben het eigenlijk wel een beetje met jou eens! Wanneer een mascara belooft om 10x meer lengte, dan weet je al dat ze overdrijven. Want 10x meer lengte = wimpers van 20cm? Maar toch, als er op de deo staat dat het je lang “droog houd” dan ga ik inderdaad eerder voor die dan een andere die niks belooft behalve een lekker geurtje.

 5. Ik geloof echt niet in beloftes… Als ik dan die foto’s van de wimpers zie bij mascara dan zie ik alleen maar nepwimpers….dan wordt het allemaal zo ongeloofwaardig…

 6. Ik geloof er niet echt meer in en heb vaak het idee dat we worden oplicht. Zo vind ik de oooh zo bekende tekst: dermatologisch getest ook altijd raar, want is het ook dermatologisch goedgekeurd en op hoeveel personen is het dan getest.

 7. Sommige dingen geloof ik wel, zoals 24 uur droge oksels. Ik heb namelijk wel producten gebruikt die dat ook echt deden! Vooral verzorgingsproducten kunnen nog wel geloofwaardig zijn. Bij make up geloof ik niks meer. Altijd zo overdreven! En wat is eigenlijk 10 x meer volume? Hoe meet je volume en 10 x meer dan niks of dan wat?! En dan heb ik het nog niet over de gephotoshopte reclamebeelden….

 8. Haha ik moest idd ook meteen aan een brie denken op de foto ;-)
  Maar ik geloof niet zo gauw de reclames die van alles beloven, meestal doe ik bij tvreclames altijd het geluid uit, verschikkelijk vind ik het!
  Het is ook de maatschappij waarin wij leven, iedereen wil meer en meer, en dus gaan ze het ons ook op die manier verkopen.

 9. Ik geloof er niet in, maar tuurlijk maakt het je aankoop wel aantrekkelijker. Een leuke verpakking maakt een product wel veel leuker, en ja, je betaalt er vaak ook wel voor. Ik bedoel, like, Lush bijvoorbeeld (super leuk, en het ruikt délicious!) maar ik weet zeker dat er ook 38497394 merken zijn die goedkoper én ook nog eens beter kunnen zijn en natuurlijker. Ja, ik denk dat iedereen er wel een beetje intrapt, er zijn niet voor niets psychologen die allerlei trucjes studeren en jou daarmee laten foppen. Al werkt het maar voor 1%, hét werkt.

 10. Eigenlijk geloof ik bijna nooit in dergelijke beloftes, ik heb nogal een kritische ingesteldheid. Wel zou ik eerder geneigd zijn om een review te geloven.

 11. Ik geloof ze niet meer, en heb nu ook een hekel aan die tv-reclames van al die nieuwe mascara’s etc! Van veel producten zoek ik ni van tevoren gewoon wat reviews van bloggers op, maar soms laat ik me toch nog verleiden door mooie praatjes ;)

 12. Nja kijk, als op mascara staat “deze maakt je wimpers zwart en een beetje langer.” of op een crème “hier krijg je gewoon een lekkere zachte huid van en het ruikt lekker” is het natuurlijk niet zo aantrekkelijk om te kopen als wanneer er allemaal geweldige beloftes op staan.. Daarom doen merken dat denk ik. En ja daar ben je als consument toch gevoelig voor.

 13. Mja sommige claims daar weet je bij voorbaat al van dat ze niet waar zijn, bijvoorbeeld mascarareclame en nagellak die 10 dagen blijft zitten. Als pianist mag ik al blij zijn als het 1 dag blijft zitten! Maar soms zijn er ook claims die prima waargemaakt worden, zoals wat de Body Shop over de Hemp Oil handcrème zegt en wat Lush over de Dream Cream beweert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *