Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gellak zelf verwijderen – 2 manieren

Automatische concepten

Ik draag al 1,5 jaar gellak en laat dit doen bij een salon. Alleen helaas zijn de salons op dit moment dicht en zit ik nog met gellak op mijn nagels. Bij een salon is het best wel een werk om het te verwijderen, laat staan dat je het zelf moet doen. Toch waagde ik mij er zelf aan en laat jou twee manieren zien hoe je je gellak kan verwijderen.

Automatische concepten

Zelf gellak verwijderen

Goed laten we maar meteen beginnen. Deze manieren werken trouwens met gellak voor thuis en gellak van de salon. Met beide manieren vijlen we eerst de gellak een beetje op zodat het product beter kan intrekken. Ik zie ze het ook altijd in de salon doen, dus het zal wel werken. Als je dit niet wil hoeft dat natuurlijk niet.

Automatische concepten

1. Gellak weken in aceton

De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.

Lees ook: Gellak, hoe blijft het zitten?

Automatische concepten

2. Soak Off Removal Gel

Ik zag dit een tijdje geleden voorbij komen op Facebook en besloot het te bestellen. Het is een Removal Gel die je aanbrengt op je gellak waarna de gellak na een tijdje los raakt. Ik weet niet meer precies waar ik het heb besteld, maar hier kun je het ook kopen op AliExpress.

Automatische concepten
Automatische concepten

Het is een hele gekke snotterige gel met stukjes dat je op je nagels moet smeren. Ik smeer het er best dik op want ik merkte niets met een dun laagje. Na een paar minuten begint mijn nagellak op bepaalde plekken los te laten, heel gek!

Deze manier werkt, maar ik moet wel zeggen dat het met aceton sneller en beter gaat. Maar dit droogt wel veel minder je handen uit, het is dus maar net wat je fijner vind.

Automatische concepten

3. Verwijder de restjes met een bokkenpootje

Waarna de aceton goed is ingetrokken of de gel zijn werk heeft gedaan kun je de nagellak eraf halen met een speciaal bokkenpootje.

Automatische concepten

4. Knip en vijl de nagels weer in model

Daarna knip ik mijn nagels een stuk korter en vijl ik ze weer in model. Je kunt hier goed zien hoe beschadigd mijn nagels zijn door de gellak, oeps!

Automatische concepten

5. Maak je nagels weer glad met een buffervijl

Daarna pak ik een buffervijl waarmee ik de bovenkant van mijn nagels wat gladder vijl. Zo verwijder ik de laatste restjes en omhoog staande stukjes nagel.

Automatische concepten

6. Verzorg je nagels met een olie of gel

Daarna is het tijd om mijn nagels goed te verzorgen, ik breng er een hydraterende gel op aan. Deze Hydrating Nail Gel van Herôme vind ik erg prettig, maar je kunt ook een ander vettig product gebruiken

Automatische concepten

Daarna smeer ik mijn handen nog even goed in met een vette crème en zijn mijn nagels weer vrij van gellak!

Mijn nagels hebben trouwens wel behoorlijk wat te lijden gehad van de gellak. Ze zijn ruw, bevatten veel scheuren en witte deuken. Daarnaast zijn ze ook veel dunner geworden, terwijl ik normaal hele harde en stevige nagels had. Ik zit te twijfelen om mijn nagels maar gedurende een hele tijd rust te geven… Misschien ook wel eens goed.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

9 reacties

 1. Wat grappig, dat flesje ‘removal gel’, dat heb ik nog nooit gezien! Ik heb zelf een set van PinkGellac besteld, inclusief UV-lamp om het dan maar allemaal zelf te doen. Werkt op zich ook wel prettig en daar zitten ook producten bij om gellak te verwijderen. Heb wel echt te doen met alle nagelsalons, hopelijk gaat het niet te lang duren voor ze…

 2. Een tijdje geleden heeft iemand op YouTube ook onderzoek gedaan naar dat soort soak off nailpolish gel removers. Heel vaak staan er bij die Chinese sites geen ingrediënten vermeld. Chemisch kwam het min of meer overeen met afbijtmiddelen die voor het verwijderen van lak op auto’s wordt gebruikt. Dit is erg gemeen spul en zeker niet gezond om zonder beschermingsmiddelen te gebruiken en ongeschikt voor gebruik op je nagels. Gooi a.u.b. die troep bij het chemisch afval en gebruik het niet meer.

 3. Je schrijft dat het niet pre se nodig is om de bovenste laag eraf te vijlen. Dit is wel nodig, anders ben je uren bezig en gebeurt er niks. Ook kun je beter niet je nagels weken in pure aceton, maar een remover kopen met ten minste nog iets verzorgends erin, bijvoorbeeld van OPI.
  Heb je wel research gedaan?

 4. Dat laatste spul is echt puur gif. De ingrediënten komen overeen met autolak afbijtspul en werken bijna hetzelfde als een soort zoutzuur. Dat wil je echt niet op je nagels krijgen. Op internet staan genoeg foto’s van mensen die dit spul hebben gebruikt (is verkrijgbaar van meerdere merken maar allemaal dezelfde rotzooi) waarbij de huid rondom de nagels compleet kapot is tot bloedens toe of verbrand. Schijnt enorm pijnlijk te zijn, zo erg dat mensen niet eens normaal kunnen functioneren.

  Dus alsjeblieft pas het artikel aan of zet er een disclaimer bij.
  Sowieso kun je het best even research doen vooraleer je zoiets post want door dit spul aan te raden kun je je volgers echt ernstige schade toebrengen.

 5. Oei, hier ga je denk ik wel wat gezeur over krijgen haha. Kruidvat verkoopt tegenwoordig een remover setje en speciale remover ervoor, die vond ik zelf allebei goed werken! Met veel geduld, voorzichtig vijlen en voorzichtig krabben werden mijn nagels nauwelijks beschadigd.

 6. De 1e manier is de beste manier om het zelf te doen, bovenste laag vijlen en daarna eraf weken met een remover voor gellak. Dit is ook de manier waarop de nagelstyliste de gellak verwijderd.

  Pas alsjeblieft op met de Remover Gel, deze hebben geen Europees keurmerk en kunnen daarom ingrediënten bevatten die in Europa niet zijn goedgekeurd.

 7. Hoi Aranka!
  Ik verwijder mij gellak ook altijd met aceton. Hoe jouw nagels eruit zien had ik de eerste keren ook, ik had het toen te kort geweekt. Nu ik het langer laat weken (meestal ga ik een serie kijken van een half uurtje oid) gaat het er veel gemakkelijker af! Als ik hard moet ‘duwen’ met het bokkenpootje laat ik ’t vaak nog wat langer zitten. Hoop dat je er wat aan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *