Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gellak – hoe lang blijft het zitten en beschadigde nagels

Gellak – hoe lang blijft het zitten en beschadigde nagels

Ik laat nu sinds een half jaar mijn nagels om de paar weken doen met gellak en krijg daar best vaak vragen over. Hiervoor deed ik de gellak zelf met een setje voor thuis. Ik denk dat ik in een jaar tijd wel mijn ervaring met gellak kan geven, zowel voor thuis als in een salon. Hoe lang blijft het zitten en hoe zien mijn nagels er na een tijdje uit?

Lief dagboek en lezeressen week 49 – 2018

Sinds een half jaar laat ik elke paar weken mijn nagels lakken met gellak bij een nagelsalon, daarvoor deed ik het altijd zelf thuis. Thuis deed ik het met een UV-lamp en een setje van Sensationail. Dit is een redelijk bekend merk voor thuis gellak. Ik deed dit eerst omdat dit langer bleef zitten dan normale nagellak, maar het bleef alsnog niet perfect meerdere weken zitten, want op een gegeven moment liet de lak bij mij los en kon ik het er zo af trekken.

Met andere woorden, thuis met gellak in de weer beviel mij toch niet zo goed. Het liet namelijk na een tijdje weer los en ik kan helaas niet zo goed lakken als in een salon. Bij jezelf foutloos lakken is best lastig maar echt nodig bij gellak, lak je er iets naast kan het er voor zorgen dat de lak eerder los laat en dat is dan toch vaak het geval. Na een paar keer was ik er dan ook wel weer klaar mee en zagen een vriendinnetje en ik dat er een nieuwe nagelsalon geopend was in Zwolle. We waren in een gekke bui en besloten eens onze voeten te gaan doen voor de zomer. Omdat het er toen nog heel rustig was vroegen de dames of we ook onze nagels wilde doen, ach waarom ook niet?

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2018

Dus nu sinds een half jaar laat ik elke drie weken mijn nagels lakken met een gellak en verzorgen met een manicure. Ik moet alleen wel zeggen dat mijn eigen nagels helemaal kapot zijn. Gellak krijg je er namelijk niet zomaar af en moet echt losgeweekt en er af gekrabt en gevijld worden. Hierdoor hebben mijn eigen nagels allemaal kleine scheuren, deuken en witte plekken. Als ik ze weer zie zonder nagellak is het bijna te triest voor woorden. Dan denk ik wel eens, misschien moet ik stoppen met gellak (ik gebruik altijd die van CND) en mijn nagels weer ‘beter’ laten worden. Maar aan de andere kant denk ik, als er weer een laagje gellak overheen zit ziet niemand er wat meer van en heb ik weer mooie nagels.

Bij mij blijft de gellak echt perfect zitten, in al die tijd heb ik een keer gehad dat het ergens los liet maar dat kwam omdat mijn nagel gescheurd was, voor de rest zit het zo vast als een huis. Ook met zwemmen, klussen en schoonmaken, het laat gewoon echt niet los. Ik doe ongeveer 3 weken met mijn gellak, dan is het nog wel mooi, maar is het redelijk ver uitgegroeid en moet het gewoon weer bijgewerkt worden. De gellak wordt trouwens op mijn eigen nagels aangebracht. Omdat mijn nagels zo stevig worden door de gellak breken ze niet meer af en worden ze zo mooi lang.

Wanneer is gellak iets voor jou?

 • Als je voor een langere tijd (2 tot 3 weken) mooie gelakte nagels wilt
 • Je hier om de 3 weken minimaal 25 euro voor over hebt
 • Geen omkijken wilt hebben naar je eigen nagels
 • Van jezelf sterke nagels hebt waar de gellak op kan

Wanneer kun je beter geen gellak nemen?

 • Je zwakke nagels hebt, de lak zal dan sneller los laten
 • Je geen beschadigde nagels wilt hebben
 • Als je snel groeiende nagels hebt, dan groeit het snel uit

Zelf ben ik nog steeds erg blij met mijn nagels elke keer. Ja mijn nagels zijn erg beschadigd en het kost best veel geld (ik betaal 25 euro per 2 weken) maar ik vind het altijd heel erg mooi in verzorgd staan, dus heb het er graag voor over. Ik laat trouwens zelf altijd mijn nagels Queen Nails in Zwolle centrum doen. Grappig om te zien dat er door mij super veel vriendinnen en anderen nu ook naar deze salon gaan! Dragen jullie wel eens gellak en wat vinden jullie er van?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

26 reacties

 1. Hi Aranka!
  Gellak is zeker niet schadelijk voor je nagels! Alleen het foutief verwijderen en/of het er zelf af pulken/krabben zorgt er voor dat je nagels beschadigen. Ik ben zelf nagelstyliste en mijn klanten hebben zeker geen beschadigde nagels? Gellak hoef je niet af te weken, als je een professioneel nagelstyliste bent dan kan je dit er af frezen zonder de natuurlijke nagel te beschadigen.
  Mocht je vragen hebben mag je me altijd even een berichtje sturen!

  Groetjes,
  Nandien

  1. Hallo Nadien ik heet Herma ik liet mijn nagels ook altijd doen maar kreeg hele dunne nagels ze haalde zoveel weg dat je bijna op mijn huid kon kijken toen kreeg ik schimmel eronder ik heb mijn nagels nu weer goed gekregen en sterk met Herom maar wil graag een Gel laag er op laten zetten maar ben wel bang dat ik het zelfde gaat krijgen wat advies kan je me geven

 2. Hoi Aranka,
  Misschien een gekke vraag maar verkoop je jouw sensationails pakket toevallig, nu je het toch niet meer gebruikt?
  Groetjes Suzanne

 3. Hey wat gek, ik laat mijn nagels ook doen elke 3 weken maar bij mij gebruiken ze een apparaatje en wordt het er super snel afgevijld. En mijn nagels zien er nog prima uit. Volgens mijn styliste is het schadelijk idd als er gevijld en geweken wordt…

  1. Ik betaalde voor de eerste set 25 en nu telkens ik ga is het 20 een super vriendelijke en geen klachten .
   Toen ik de eerste keer ging waren mijn nagels korter dan mn vinger je kon super goed zien. Datgene die onder mn nagel moest zijn. En ze kon dit ook perfect lakken. En toen ze 4 weken oud waren was precies of ik maar een puntje op mijn nagels laten leggen heb.

  2. Ik betaalde voor de eerste set 25 en nu telkens ik ga is het 20 een super vriendelijke en geen klachten .
   Toen ik de eerste keer ging waren mijn nagels korter dan mn vinger je kon super goed zien. Datgene die onder mn nagel moest zijn. En ze kon dit ook perfect lakken. En toen ze 4 weken oud waren was precies of ik maar een puntje op mijn nagels laten leggen heb. Echt gek

 4. Ik heb hele dunne nagels van mezelf, dus mijn nagelstyliste zet altijd een laag acryl onder de gellak. Elke 3 weken vijlt ze alles er weer af en krijg ik een nieuw kleurtje. Ik heb niet de indruk dat m’n nagels beschadigd zijn. Ik heb trouwens al 20 jaar acryl/gel/gellak nagels.

 5. Hoi Aranka, ik lees je blog net en zie dat je CND Shellac laat zetten en toch beschadigde nagels hebt. Wat ontzettend jammer want CND Shellac is juist ontwikkeld om geen nagel beschadigingen te veroorzaken. Bij CND Shellac is het niet noodzakelijk om de nagelplaat op te ruwen en moet af te weken zijn in 8 minuten zonder te krabben of te vijlen. Daarnaast bevat de Offly Fast remover verzorgende ingrediënten waardoor je nagel niet uitdroogt. Tevens raden we van CND aan om CND SolarOil aan te gebruiken als je Shellac draagt. Dit verzorgt de nagelriemen en houdt je natuurlijke nagel in goede conditie.

  Door de juiste werkwijze met CND Shellac kun je dit altijd dragen zonder nagelbeschadigingen.
  Heb je nog vragen? Feel free to ask.

  Groetjes Jolanda Walburg
  CND Education Ambassador

  1. Ik denk ook niet (of weet wel zeker) dat CND niet het probleem is, maar de hardhandigheid waarmee de lak eraf gekrabt en gevijld wordt. Maar ach, ik heb er niet heel veel problemen mee omdat er altijd een mooi laagje nagellak op zit!

 6. Het ziet er best mooi uit maar ik vind het doodzonde van het geld, ik lak dan net zo goed mijn nagels zelf zonder dat ze beschadigen. Ik ga wel naar de kapper want knippen kan ik niet zelf ?

 7. Ik gebruik al 5 jaar gellak thuis en daarvoor ging ik naar de salon. Mijn nagels zijn niet beschadigd en super sterk ook zonder gellak. Ik week de gel eraf.
  Het ligt aan de manier van verwijderen en aan je eigen nagels of ze er beschadigd onderuit komen. De manier maakt dan niet zoveel uit als het maar op proffecionele manier gebeurd en met de juiste materialen.
  Je moet wennen aan gellak en lange nagels, de manier waarop je dingen vastpakt, schoonmaak, was uit de machine haalt, je sleutels in het slot steekt. En ook je nagels moeten er aan wennen. Als je denkt door de gellak kan ik alles doen op de manier zoals je gewend bent dan krijgen je nagels het onder de lak zwaar te verduren. niet voor iedereen is gellak dus geschikt.

 8. Ik heb sinds begin dit jaar gelnagels en zou niet meer zonder kunnen! Ik heb erg zwakke nagels die gemakkelijk breken en splijten en vind het geweldig dat dat probleem nu helemaal van de baan is. Ik ga om de vier à vijf weken. toegegeven, bij donkere kleuren is de uitgroei dan wel goed zichtbaar, maar anders vind ik € 49 toch echt te veel geld.
  Toevallig schreef ik er niet zo lang geleden een artikel over, ik zet het even in het websiteveld zodat je kan doorklikken, mocht je willen. :-)

 9. Ik heb het drie keer laten doen maar mijn eigen nagels beschadigden ook, de oude laag werd er afgevijld. Op zich zag het er prachtig uit maar ik heb niet het geduld om iedere drie weken een tijd stil te zitten. Ook had ik het idee dat bij iedere volgende keer de lak eerder losliet.

 10. Toch apart dat jouw nagels er zo kapot van gaan…ik gebruik thuis ook sensationail en laat het geregeld doen bij een salon en mijn nagels worden juist keihard en glad, geen beschadigingen (tenzij ik zelf te lomp krab). Juist de lak van de salon laat bij het afweken over het algemeen beter los dan sensationail. De gellak eerst stuk vijlen en goed en lang weken is echt de truc, zulke kapotte nagels zijn volgens mij helemaal niet nodig :)

  Ik heb zelf overigens geen hele slechte maar ook geen hele sterke nagels. Ze groeien wel maar breken ook snel. Dit los ik juist op met gellak omdat ik acryl toch too much en te duur vind :)

 11. Anja:
  Een vraagje: Mijn nagels zijn behoorlijk kort en na 2 weken moet ik mijn nagels weer opknappen. Kan ik de oude laag gellak voor een gedeelte laten zitten waardoor mijn nagels langer kunnen worden of MOET alles verwijderd worden. Nu haal ik de oude gellak er helemaal af maar daardoor blijven mijn nagels kort en zijn deze ook erg dun en broos. Ik hoop dat , door die oude laag met een frees een beetje weg te vijlen, daarna de stappen voor het lakken van gelnagels te doen, de nagels kunnen groeien.

 12. Sinds een jaar of 3 laat ik elke 3 weken mijn nagels doen bij een gecertificeerde CND nagelstyliste. Daar was ik altijd heel tevreden over. Sinds een tijdje laat de gellak zomaar los, soms al na 1 week, terwijl dat daarvoor nooit gebeurde. De hele lak floept er zomaar af. De styliste vroeg me of ik andere medicijnen gebruik. En inderdaad is dat sinds een paar maanden het geval. Het zijn prednison druppels voor mijn oog, daarvan komt er natuurlijk toch een klein gedeelte in je lichaam. Zou dat de oorzaak kunnen zijn.

 13. Alsjeblieft!!! Je hoeft je nagels echt niet te laten vijlen of frezen om een kwalitatief goede gellak eraf te krijgen, zeker niet een lak als CND Shellac (lijkt op gellak). Deze is juist gemaakt om makkelijker los te laten. Een beetje gellak remover of aceton op een wattenschijfje, deze goed om je vinger wikkelen met aluminiumfolie en na 10 minuten al wrijvend verwijderen.

  Het enige nadeel van gellak op dunne nagels is dat het niet altijd lang blijft zitten, dus dan is misschien een laagje gel of acryl toch handig.

  Maar je hoeft je nagels echt niet te beschadigen. In onze salon komen regelmatig mensen langs met slechtere merken gellak. Wij vijlen in deze gevallen vrijwel nooit. Het is echt monnikenwerk, maar achteraf was het soms maar beter ook, want hun nagels waren al helemaal dun gevijld. Heel naar om te zien. Doe jezelf dit vooral niet aan.

  Ik hoop dat ik deze link naar een video van ons mag plaatsen die uitlegt hoe gellak verwijderd kan worden: https://www.beautilina.nl/blog/hoe-verwijder-ik-gellak/

 14. Door kunstnagels weg te doen , waren sheef gaan zitten met erop te plakken.
  Nu heb ik afgeboken dunne nagels en zie dat ze verder gaan afgaan scheuren zodat ik op de huid kijk.
  Is het gevaarlijk of kan het toch gewone nagellk zetten of gel en een lak nagellek met base en top coat.

 15. De tip ! Prep base Peel off en base coat van Pink gellac is top! Ik breng deze aan eerst prep base en dan de base coat en als ik de lak of kleur zat ben haal ik het er zo af. Geen beschadigde nagels meer van het vijlen enz. Ben superblij met deze oplossing👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *