Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gekruide pompoen cake, Pumpkin Spice

 photo Gekruide pompoen cake4_zpsycthc7qa.png

Overal zie ik pompoenen liggen, het is er blijkbaar weer het seizoen voor. Ik moet jullie eerlijk toegeven dat ik nog nooit eerder pompoen had gehad en het me ook niet zo trok tot dit jaar. Ik wil graag meerdere dingen leren eten en dit leek me hét moment eens kennis te maken met pompoen. Maar dan wel op een veilige manier, in de vorm van een heerlijke cake. En ik kan je vertellen, deze cake is écht heerlijk!

 photo Gekruide pompoen cake_zps6vlfyhak.png

Wat heb je nodig?

 • 400 gram pompoen puree
 • 200 gram bloem
 • 175 gram roomboter
 • 175 gram basterd suiker
 • half zakje bakpoeder
 • 3 eieren
 • kaneel
 • gemberpoeder
 • kardemompoeder
 • amandelschaafsel

 photo Gekruide pompoen cake1_zps5v92enzh.png

Als eerst snijden we de pompoen in stukjes en verwijderen het vruchtvlees. Houd hier trouwens rekening mee dat dit echt een rotklus is. Mijn pompoen lag bijna buiten, wat een rotwerk. Gelukkig zijn er ook kant en klare zakjes te koop maar die waren helaas op. Als alles gesneden is kijk je of je 400 gram blokjes in totaal hebt.

 photo Gekruide pompoen cake2_zpswwljqas6.png

Kook vervolgens zachtjes de stukjes pompoen in een laagje water. De stukjes pompoen zijn ongeveer na 15 minuten lekker zacht geworden. Daarna kun je de stukjes pureren, ik deed dit gewoon met een stamppot stamper, lekker makkelijk. Vervolgens laten we de pompoen puree even goed afkoelen. Let wel op dat je de pompoenstukjes eerst goed afgiet!

 photo Gekruide pompoen cake3_zpsjfaid0iq.png

Daarna kunnen we alvast beginnen met het beslag. De oven kan ook alvast voorverwarmd worden op 160 graden. Als eerst mengen we de zachte boter met de suiker, klop net zolang door zodat het goed met elkaar gemengd is. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Daarna kan het pompoenmengsel, de bloem, bakpoeder en de kruiden erbij. Mix dit tot een glad beslag.

Vervolgens doen we het beslag in een cakevorm en strooien er nog wat amandelschaafsel overheen om het een wat gezelligere cake te maken. Gelukkig is de smaakcombinatie ook zeker aan te raden!

 photo Gekruide pompoen cake4_zpsycthc7qa.png

Bak vervolgens de cake gedurende een uur af op 160 graden. Check daarna even met een saté prikker of hij goed gaar is en daarna kan hij uit te oven.

 photo Gekruide pompoen cake9_zpsawzpretg.png

 photo Gekruide pompoen cake5_zpsswkfxnei.png

Ondertussen is onze woonkamer gevuld met een heerlijke warme lucht van pompoen en kruiden, echt super lekker! Ik had niet verwacht dat het zo een goede combinatie zal zijn. Ook de cake ziet er fantastisch uit. Ik word er helemaal blij van als ik naar buiten kijk en deze cake proef!

 photo Gekruide pompoen cake7_zpss1vu5gtt.png

 photo Gekruide pompoen cake10_zpspgwpezci.png

Het was wel een cake waar je veel moeite voor moet doen, maar ik vind hem zeker goed gelukt! Mijn cake is iets sponsig geworden omdat mijn bloem op was en er eigenlijk wat meer in had moeten doen, let daar dus niet op, met meer bloem lukt het zeker!

 photo Gekruide pompoen cake6_zpswrtcabny.png

 photo Gekruide pompoen cake11_zpswj2ffntm.png

Nom, ook die heerlijke kleur! Past perfect bij die herfst weer!

 photo Gekruide pompoen cake8_zpsplwwdsch.png

Wil je een keer aan de slag gaan met pompoen maar weet je het net zoals mij ook niet zo goed, maak dan zeker deze heerlijke pompoen cake met kruiden. De kruiden zijn natuurlijk aan jezelf hoeveel je er doorheen doet. Ik heb van alle drie een flinke scheut er in gedaan. Proef altijd even of je hem goed op smaak vindt! Eetsmakelijk!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

17 reacties

 1. Apart zeg, ik heb ook geen idee hoe een pompoencake moet smaken. Schillen is inderdaad een rotklus, gelukkig hoef je voor sommige recepten (soep) een pompoen niet altijd te schillen.

 2. Geroosterde pompoen met koek/speculaas kruiden is ook waanzinnig lekker.
  Denk aan de Starbucks pumpkin spice latte, echt njummy…..
  Of gewoon roerbakken met deze kruiden, puree, wat je wilt het gaat nml om de combi met die kruiden.

 3. Onze kids zijn dol op pompoen, dus van het weekend duik ik de keuken met ze in om deze te maken. Je recepten vallen hier altijd enorm in de smaak. Binnenkort ook je gevulde speculaas weer eens maken. Mmm!

 4. Wauw, wat een toffe foto’s heb je ervan gemaakt. Op en top herfst haha. Hij ziet er echt heel erg lekker uit. Ik had laatst inderdaad zo’n kant en klaar zakje gekocht (voor groentehapjes voor mijn zoontje haha) en dat is stukken makkelijker dan zo’n pompoen zelf te lijf gaan!

 5. Hij lijkt mij erg lekker en ik wil hem zeker deze week maken..maar…de hoeveelheid qua kruiden mis ik in het recept. Hoeveel heb je er ingedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *