Geklets op de donderdagochtend

Eigenlijk weet ik niet zo goed hoe ik dit moet beginnen. Niet dat er iets met me is, nee helemaal niet. Maar er gisteren ging er ineens een knop bij mij om. Ik werk meer dan 20 uur in de week naast mijn blog. Iets wat ik zelf erg leuk vind en waar ik ook niet zo snel mee zal stoppen. Naast die 20 uur werk, hou ik ook nog een blog bij met 2 artikelen per dag. En soms vraag ik mezelf wel eens af ‘hoe dan’?

Laten voorop stellen dat ik het vooral doe omdat ik het LEUK vind, ik vind bloggen heerlijk. Het is een echte hobby en zo zie ik het ook. Ik verdien er inderdaad wel eens wat geld mee, maar voor mij blijft het mijn hobby. Mijn werk is een stukje verder op bij de Albert Heijn. Daar verdien ik mijn salaris en daar leef ik van. Mijn site is mooi meegenomen geld en daar kunnen we leuke dingen van doen.

Maar waarom toch twee artikelen per dag als je ook nog werkt, een huishouden hebt en een sociaal leven. Nou heel kort gezegd, omdat ik het echt leuk vind. Ik laat me niet tegenhouden door mensen die mijn artikelen niet lezen omdat ik spellingsfouten maak of dat ik misschien niet zo een jetset persoon ben. Maar misschien is dat ook wel mijn kracht, ik ben saai, simpel en heel erg girl next door. En misschien maakt het dat voor mij juist nog wel leuker, dat een gewoon meisje dit allemaal kan doen en daar ben ik trots op.

Tot dat ik gisteren na het werk thuis kwam en het prachtige weer zag. Ik had nog geen middagartikel klaar staan en normaal zal ik meteen achter de computer gaan zitten en aan de slag gaan. Gisteren had ik ineens zoiets van, ben je helemaal gek geworden Aranka, ga toch lekker van de zon genieten met een boek op het balkon. Doe eens gek, je moet helemaal niets, je hoeft écht niet elke dag twee artikelen klaar te hebben staan. En weet je hoe dat voelde, heerlijk! Ik heb de hele middag niets gedaan, lekker gerommeld, een boek gelezen met mijn schoonouders uit eten geweest en ik vond het fijn.

Natuurlijk kan ik veel vooruit proberen te schrijven, alleen dat lukt mij niet. Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Dan heb ik een paar dagen goed mijn best gedaan en moet ik daarna weer een paar dagen werken en weg is mijn voorraad.

Volgens mij is dit een heel rommelig artikel en ik weet eigenlijk niet eens waarom ik dit typ, maar ergens lucht het wel op. Gewoon even voor mezelf bevestigen, het moet wel leuk blijven en dat vind ik nu nog steeds, maar ik moet ook gewoon op momenten kunnen genieten en andere dingen doen. En ik denk dat ik dat vandaag ook maar eens ga doen. Ik ga de was doen, het huis opruimen, de boodschappen doen zonder me leeg of sip te voelen dat er geen tweede artikel online is gekomen. Of misschien wel als ik nog tijd over heb, je weet het niet.

Waarom ik bloggen zo leuk vind is door jullie, dat ik achter de schermen kijk en zie dat mijn artikelen weer goed gelezen zijn, dat mijn bezoekersaantallen omhoog gaan en er lieve reacties komen. Het is geen schreeuw om aandacht, maar het is oprecht leuk om het te zien en het laat je inderdaad beter voelen. Niet dat ik me niet goed voel, maar het is er een geluksmomentje bij. Want ik mag me misschien wel het gelukkigste persoon op aarde noemen en zo voel ik me ook.

Ik ga dit gekke bericht afsluiten en de was opvouwen, wasjes draaien, het huis aan kant maken en boodschappen doen. Ook dat hoort bij mijn vooral niet jetset blogger leven :).

Bron afbeelding

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

71 reacties

 • Reply
  Linda
  16 april 2015 at 10:16

  Hoi Aranka!

  Ik denk dat niemand het je kwalijk neemt als je eens lekker tijd neemt voor jezelf! Veel bloggers schrijven maar 1 artikel per dag terwijl dat hun fulltime baan is. Hoop dat je er van genoten hebt, dan geniet ik weer verder van je volgende blogpost!

  Liefs,
  Linda

  • Reply
   Aranka
   16 april 2015 at 10:23

   Ja dan denk ik ook, ik lijk wel gek dat ik zo hard er aan werk. Maar aan de andere kant, ik kan het vaak ook niet laten het niet te doen omdat ik het zo leuk vind :). En ik weet dat niemand het mij kwalijk neemt, alleen ik vind het voor mezelf altijd een beetje jammer, gek he?

 • Reply
  Corine
  16 april 2015 at 10:29

  Je hebt helemaal gelijk!
  Je leeft maar 1 keer. Zout toch zonde zijn als je later oud bent en denkt had ik maar meer genoten toen ik jong was!
  Voor jezelf kiezen is helemaal niet erg!

  • Reply
   Corine
   16 april 2015 at 10:30

   Zout= zou

 • Reply
  Stephanie
  16 april 2015 at 10:32

  Leuk dat je dit schrijft en ik denk dat niemand van je verwacht dat je zoveel blogs plaatst. Ik heb soms zelf niet eens tijd ze allemaal te lezen haha. Het moet wel leuk blijven. Je hebt het druk genoeg en moet inderdaad ook soms zonder schuldgevoel lekker niets hoeven doen, heerlijk toch! Ik zou zeggen blog wanneer jij denkt nu heb ik tijd en zin!
  Iedereen is tegenwoordig maar drukdrukdruk. Relaxen hoort er ook bij!

 • Reply
  Anne
  16 april 2015 at 10:48

  Hoi Aranka,

  Lurker hier, maar nu moest ik toch even reageren! Doe alsjeblieft lekker waar je zin in hebt, zeker met een baan erbij zijn 2 artikelen per dag echt veel! Hoe leuk ik ze ook vind om te lezen, ik overleef het echt wel zonder, en gun het je van harte om lekker in de zon te zitten.

  En dan wilde ik ook nog zeggen, je blog is leuk, en je bent ontzettend sympathiek. Door elk artikel straalt dat je echt plezier hebt in het boggen, en daarnaast is het verfrissend om te zien dat je gewoon lekker en wat ongezond kan eten zonder daar de hele tijd verantwoording over af te leggen aan je lezers.

  Ik lees je blog met heel veel plezier, ga zo door!

  Liefs,
  Anne

  • Reply
   Liz
   16 april 2015 at 11:40

   Ik zou willen dat ik deze reactie kon liken. Denk er precies hetzelfde over!

  • Reply
   Kim
   16 april 2015 at 11:57

   Nog een like

   • Reply
    izza
    16 april 2015 at 12:48

    ik ben het helemaal mee eens, het leuke aan je blog is dt het zo ”simpel” is het draait niet om geld verdienen (natuurlijk is dat niet erg) het is niet waar alles op lijn moet lopen.

    Ful time werken, huishouden en social leven is al druk genoeg, doe lekker rustig aan. Dit is jou blog!

   • Reply
    Marielle
    17 april 2015 at 22:14

    Nog een like van mij ;-)

 • Reply
  Naomi
  16 april 2015 at 11:00

  Je hebt helemaal gelijk!

  x

 • Reply
  Eline
  16 april 2015 at 11:02

  Heel mooi artikel! Je mag af en toe ook gewoon tijd voor jezelf nemen hoor. Ik heb respect dat het je allemaal lukt in zo een week :) dus als je af en toe ook van de zon wilt genieten, moet je dat gewoon doen!

 • Reply
  Kim
  16 april 2015 at 11:16

  Ik reageer niet vaak op blogs maar ik wilde nu even zeggen dat ik me heel toevallig vorige week bedacht dat ik jouw blog 1 van de leukste blogs vind omdat je inderdaad zo ‘gewoon’ bent. Of niet ‘jetset’ zoals je zelf noemt. Heerlijk vind ik dat en dat is ook inderdaad jouw kracht!
  Ga zo door! Met een artikeltje meer of minder en geniet van je vrije ‘saaie’ middagjes. Ik blijf fan van je blog!

 • Reply
  Kim | KimterStege.nl
  16 april 2015 at 11:26

  Je hebt helemaal gelijk! Niemand zou moeten verwachten dat je 2 artikelen op een dag plaatst. Absoluut niet! Goed dat je tijd voor jezelf neemt :)

 • Reply
  Chayenne
  16 april 2015 at 11:34

  Gelijk heb je! Genieten van het leven is het belangrijkste wat er is! Er is niemand die het je kwalijk neemt als er maar 1 artikel (of misschien wel eens helemaal niks) online komt. Geniet van het heerlijke weer, je kent Nederland het kan zo weer weg zijn haha

 • Reply
  Liz
  16 april 2015 at 11:38

  Haha Aranka ik vind dit echt een hele toffe post! Weg met het taboe op burgerlijkheid! De meerderheid van de Nederlanders is burgerlijk en daar is helemaal niets mis mee. Ik vind ook dat je aardig wat op je to-do lijstje heb en ik heb liever 1 leuk geschreven artikel dan 2 afgeraffelde artikelen. Ga zo door en zorg vooral dat je het als een hobby bljift zien!

 • Reply
  colinda
  16 april 2015 at 11:43

  Een tip denk aan jezelf! Volgens mij ben jij een van de weinige die 2 artikelen plaatst. Het moet niet he..mensen die jouw blog graag lezen blijven toch wel terugkomen. ga je daar nou niet druk over maken! Succes.

 • Reply
  Leah
  16 april 2015 at 11:53

  Ik lees je blog altijd met veel plezier en vind het juist zo leuk dat je geen fancy jetset leven hebt. Daardoor kan ik mij veel meer met je identificeren en een gezelschapsspelletje doen of uitgaan met vrienden op zaterdagavond is toch ook hartstikke leuk? Als dat een keer ten koste gaat van artikel.. so what.. jij hebt genoten van je avond! Net zoals zoveel jongeren doen.
  Ik vind het ontzettend knap hoe je je baan en je blog combineert! Ik laat vrijwel nooit een reactie achter, maar dat wilde ik je zeker even melden. Zeker nu het mooie weer er aankomt zou ik zeggen geniet inderdaad wat vaker van de zon! Dan zien wij het vanzelf wel weer als er een nieuw artikel online staat.

  Liefs!

 • Reply
  Minke Maria
  16 april 2015 at 12:23

  Het lijkt me best een moeilijke keuze, maar wie heeft ooit bedacht dat er 2 artikelen online moeten komen? Je blog mag dan wel je hobby zijn, het moet niet je leven gaan bepalen en zeker niet beperken.

  Maar, ik moet wel zeggen dat plannen ook echt een kunst is en dat het best heel goed mogelijk is om 1/2 weken vooruit te werken. Ja die eerste weken is het zwaarder, maar daarna is het hetzelfde als nu, alleen met iets minder tijdsdruk.

  • Reply
   Minke Maria
   16 april 2015 at 12:25

   Daarmee wil ik niet zeggen dat je dat moet doen of wel 2 posts moet blijven schrijven, maar dat is wat voor mij werkt, kwam een beetje vreemd op me over toen ik het terug las, haha.

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  16 april 2015 at 12:31

  Heel herkenbaar, met 1 artikel per dag red ik het zelfs amper! Doe rustig aan en leer het los laten!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  16 april 2015 at 12:36

  Meid, je mag ook eens rust pakken en gewoon genieten van een beetje vrije tijd eh. Ik ben er zeker van dat niemand raar gaat doen als je vanaf nu nog maar 1 artikel per dag plaatst of af en toe een dag overslaat.

 • Reply
  Laura
  16 april 2015 at 12:37

  Je hebt helemaal gelijk! Ik vind sowieso dat de lat in Nederland best hoog ligt als het gaat om bloggen. 1 artikel per dag maakt je blog echt niet minder goed en geeft jou misschien weer wat meer vrije tijd!

 • Reply
  Agneta
  16 april 2015 at 12:38

  Het lukt mij nu eindelijk om goed vooruit te werken en daar heb ik echt heel veel baat bij. Naast 30 uren werken in de week schrijf ik elke werkdag 1 artikel. Dat zijn vijf per week en voor mij is dat genoeg om de kwaliteit en alles ook een beetje hoog te leggen. Ik moet er niet aan denken om mijn werk op te zeggen want ook daar houd ik ontzettend van. Juist de combinatie van de twee vind ik super werken voor mezelf. Mijn geluk is dat ik op productieve dagen zo 5 artikelen weg typ en dat compenseert vaak op de dagen wanneer ik geen inspiratie heb. Een dagje vrij is helemaal niet erg, want je moet juist opladen en genieten van deze dagen! Daar krijg je uiteindelijk alleen maar weer inspiratie van!

  Liefs Agneta

 • Reply
  Janine
  16 april 2015 at 12:41

  Meid, geniet van het feit dat je beide kunt doen en 1 artikel per dag is echt geen ramp!
  Doe gewoon waar jij je goed bij voelt, ik vind t heerlijk om je artikelen te lezen want je bent zo heerlijk gewoon en nuchter, dat siert je!

 • Reply
  Esmeé
  16 april 2015 at 12:56

  Aranka, na ons gesprek in de trein merkte ik al dat je echt super hard werkt en dit bevestigd dat beeld alleen maar! Heb ik echt heel veel respect voor, en het is echt oké om een stapje terug te nemen naar 1 artikel per dag!

 • Reply
  Cindy
  16 april 2015 at 12:59

  Goed dat je dit nu doet. Als je door was gegaan met hoe het ging was er een kans dat je bloggen minder leuk had gevonden of had je jezelf een burn out geblogd. Nou blijft het in ieder geval nog leuk voor je en dat is ook belangrijk.

 • Reply
  Mjay
  16 april 2015 at 12:59

  Semi-lurker hier! :-) Maar ‘k wil je toch even een hart onder de riem steken door te zeggen dat je het meer dan prima doet!! Ik werk 38u/week en ik haal het zelfs niet om de 2 dagen een artikel te plaatsen. Meer zelfs, ik merk dat minder en minder mensen hierin slagen :-) Maar het is net fijn dat er nog bloggers zijn die naast hun blog werken en die -zoals jij het zo mooi zegt- geen jetset mensen zijn! Doe gewoon lekker verder op het tempo waar jij je het beste bij voelt, dan blijf je dat ook uitstralen :-)

 • Reply
  mariëlle
  16 april 2015 at 13:02

  Hopelijk lucht dit inderdaad op, ik vind twee artikelen per dag heel knap! Ik heb elke dag een nieuw artikel online, daarnaast sport ik, werk ik, ga ik naar school en met vriendinnen leuke dingen doen. Ik red het prima zo en ik denk dat je gewoon eens moet kijken naar wat voor jou het fijnste is. Misschien is dat wel een artikel minder, of op enkele dagen maar 1 artikel? Enne je bent geen saai persoon, anders zouden wij jou allemaal niet volgen :) Pluk de dag :)

 • Reply
  Mieke van der Sande
  16 april 2015 at 13:02

  Niks moet hé! Ik heb gister ook gewoon de hele dag genoten van de zon en dan kruip ik bijvoorbeeld nu de hele ochtend achter de laptop doe ik weer wat schrijven. Geniet ook van de momenten net zoals een lekker momentje buiten in de zon!

 • Reply
  mellavieee
  16 april 2015 at 13:03

  Ik vind het altijd al indrukwekkend hoe jij je blog kan combineren met je werk. Maar je mag natuurlijk jezelf niet uit het oog verliezen en ik vind het geweldig dat je meer tijd voor jezelf en het mooie weer durft vrijmaken. Nu het mooi weer is moet je er zeker van genieten. En ik vind dit wel een leuk artikel. Even van je afschrijven wat je denkt/voelt :) x

 • Reply
  Femke
  16 april 2015 at 13:14

  Ik vind je blog heel erg leuk altijd, lees het met plezier. De ‘grote’ bloggers kunnen juist wat van jou leren. Helemaal niet erg wanneer je besluit om 1 artikel te schrijven, zelfs al besluit je een dag geen artikel te schrijven, dat is helemaal je eigen keuze! Ik blijf in ieder geval wel terugkomen ;) succes!

 • Reply
  Sandrai
  16 april 2015 at 13:27

  Wat een heerlijk en openhartig stuk! Ik vind bloggers die werken naast hun blog negen van de tien keer vaak ook een leukere blog omdat het allemaal zo gewoon is gebleven. Het is wat realistischer, ik herken heel erg wat je schrijft hoor, alhoewel ik niet eens één artikel per dag post. Nu heb ik een reisblog, dat is ook wel anders dan een blog zoals jij hebt. Ik blogde eerst ook op vaste dagen, maar dat heb ik geheel losgelaten. Ik merk dat dat mij veel beter bevalt en ik vind bloggen nu ook echt weer leuk! Gewoon schrijven wat ik wil zonder bepaalde verwachtingen te creeëren. Ga zo door en blijf vooral doen wat je het leukste vindt: genieten!

 • Reply
  Nicole
  16 april 2015 at 13:33

  Ik denk niet dat er veel meiden zullen zijn die het erg vinden dat je terug gaat naar 1 artikel. Er zijn genoeg bloggers die ‘full time’ bloggen maar het ‘o zo druk hebben’ in hun leventje dat ze het niet eens kunnen presenteren om 2 artikelen per dag online te zetten, laat staan dat de artikelen ook nog eens ergens over gaan. Ik, en ik denk heel vele met mij, vinden juist jou een van de weinige nog oprechte bloggers, en ik vind het bijzonder knap hoe je dit al die tijd heb kunnen volhouden. Precies wat je zelf zegt; ‘Hoe dan?’ haha!

 • Reply
  Nicole
  16 april 2015 at 13:38

  Heel erg mooi geschreven. Het is en blijft altijd belangrijk dat je ook genoeg tijd neemt voor jezelf en even te genieten van het leven. Dat moet je ook zeker doen!

 • Reply
  Cindy | Life meets Beauty
  16 april 2015 at 13:42

  Gewoon doen wat jij wil! Als mensen jou echt graag bezoek komen ze echt wel terug. Ik vind het persoonlijk veel prettiger als bloggers één artikel per dag plaatsen. Ik volg best veel blogs en dan is het zoveel om te lezen, vooral als ik even een dag geen tijd heb om te kijken.

 • Reply
  Danielle
  16 april 2015 at 13:47

  Heel begrijpelijk! Ik vind je reviews altijd heel duidelijk en goed en knap ook dat je altijd 2 artikelen hebt. Je bent in mijn ogen wel één van de grootste bloggers qua goede artikelen. Lijkt het je niet leuk om het fulltime te doen of is dat nog niet mogelijk? Maar ik begrijp het volkomen dat ook even lekker van de zon wilt genieten en je niet verplicht hoeft te voelen voor een tweede artikel. Je doet het al super!

  • Reply
   Aranka
   16 april 2015 at 14:52

   Qua bezoekers ben ik ook wel een van de grote bloggers, maar of ik hiervoor mijn baan wil opzeggen, nee. Ik vind het geweldig collega’s te hebben, een praatje te maken. Een combinatie van beiden maakt me gelukkig en beide dingen gaan me goed af. Alleen ik moet leren alles met mate te doen denk ik :).

 • Reply
  Nienke
  16 april 2015 at 14:42

  Je hebt helemaal gelijk hoor, neem zeker de tijd om gewoon eens lekker dingen te doen waar je zin in hebt, zeker met dit prachtige weer, zonder je schuldig te voelen!

 • Reply
  Melissa
  16 april 2015 at 14:52

  Ik had dit kunnen schrijven. Echt. Ik snap zo goed wat je voelt. Je wilt kwaliteit leveren op alle gebieden, maar soms wil je ook gewoon even lekker je eigen dingetjes doen! Gelukkig schrijf ik om de dag 1 artikel, maar ik zou dan ook niet weten hoe ik naast 32 uur werken, nog meer tijd in mijn blog moet stoppen. Uh, hallo, ik heb ook mijn Pathé Unlimited pas nog! Hihi, en een vriend, ergens. Je hebt groot gelijk dat je even een rustmomentje nam. Je doet het super goed!

 • Reply
  Annette - Ann Ages Gracefully
  16 april 2015 at 14:53

  Hier ook een ‘lurker’. Ik heb zelf sinds vorig jaar een blog maar ook een fulltime baan. Het lukt mij met hard werken om 3x per week een artikel te plaatsen op vaste dagen en daar ben ik trots op. Ik weet niet hoe het ooit gekomen is dat 2 artikelen per dag de ‘norm’ zou zijn voor een ‘goede’ of ‘grote’ blog. Lijkt me niet nodig. Kwaliteit boven kwantiteit is mijn motto. Kortom doe lekker waar jij je goed bij voelt en als dat 1 artikel per dag is of wellicht zelfs minder prima toch?! Het is jouw blog, wij blijven wel lezen hoor ;)

 • Reply
  Janneke
  16 april 2015 at 14:55

  Zoals je van iedereen al leest, vindt niemand dit gek. Groot gelijk. Het is denk ik meer voor jezelf een gek idee. Laat het los en luister naar je gevoel!

 • Reply
  Margot
  16 april 2015 at 15:01

  Ik vind het altijd al heel knap dat je het naast je werk voor elkaar krijgt om zoveel te posten, ik doe het je niet na! Doe vooral lekker waar je goed bij voelt en geniet van tijd voor jezelf! Bloggen moet wel leuk blijven!

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  16 april 2015 at 15:36

  Je hebt helemaal gelijk, het is je hobby. Niks moet! Gisteren was het een prachtige dag en ik hoop dat je lekker van het zonnetje heb kunnen genieten, je verdient het!
  Liefs, Iris

 • Reply
  Lesley
  16 april 2015 at 15:39

  Wat een mooi stuk heb je geschreven helemaal niet rommelig! Ik merk het ook dat ik soms snel achter de computer duik om een blog te schrijven als ik eens een dagje vrij hebt, terwijl een middagje van de zon genieten echt ook heerlijk is! Neem je rust ook voor jezelf je schrijft hartstikke leuk dus of er nou een of twee blogs online komen per dag maakt echt niet uit!

 • Reply
  Lisa
  16 april 2015 at 15:50

  Gewoon even een lekker kletsartikeltje :)

 • Reply
  Roww
  16 april 2015 at 15:59

  Hoi Aranka,

  normaal reageer ik eigenlijk bijna nooit (wel trouwe bezoekster van je site, elke dag)
  Zoals iedereen hierboven ook al zegt, niemand verwacht dagelijks 2 artikelen, de enige die dat misschien verwacht is jijzelf. En daarmee leg je jezelf druk op. Misschien is het een idee om onderaan je ochtendartikel te zetten dat er vanmiddag geen artikel online komt, of.. onder je middag artikel dat er morgen geen artikel online komt. Duidelijk voor de lezeressen en voor jezelf! En er is niemand die niet zal begrijpen als er een tijdje wat minder artikelen online komen hoor of eens een dagje niet. Lekker genieten van het leven!!

 • Reply
  Maaike
  16 april 2015 at 16:20

  Ik vroeg me al af hoe je het allemaal toch volhield! En ik vind het helemaal geen ‘rommelig’ artikel, ik snap volkomen wat je bedoelt. Genieten van het leven hoort er ook bij!

 • Reply
  Shaz
  16 april 2015 at 16:24

  Nou ik moet wel zeggen dat ik het erg knap vind dat je elke dag 2 artikelen hebt geplaatst naast jouw baan. Veel bloggers zijn fulltime bezig en dan komt vaak 1 artikel online waarvan ik denk ‘Ja dit is gewoon onzin om een gat op te vullen’ en je merkt meteen dat ze inspiratieloos of zwaar gesponsord zijn.

  Bij jou spat nog steeds het enthousiasme ervan af en ik vind het erg leuk om te zien dat jij gewoon jezelf blijft. Het belangrijkste is dat jij plezier hebt in wat jij doet zonder schuldig te voelen.

 • Reply
  Vera
  16 april 2015 at 17:59

  Heel veel respect voor je dat je het zo lang volhoud met twee artikelen en een baan. Het moet geen verplichting of eis van jezelf worden om er persee twee online te zetten joh! Je site is super en met 1 artikel komen wij ook gewoon langs om te kijken op je site :)

 • Reply
  Tessa
  16 april 2015 at 18:32

  Eerste wat ik dacht was ‘boeiend als je geen 2 artikelen hebt’. Het is je baan niet, je leeft er niet van en daarom vind ik niet dat je je schuldig moet voelen als je geen tweede artikel hebt als je dat normaal wel hebt. Natuurlijk mis ik je tweede artikel zeker, omdat ik je reviews mooi, helder en duidelijk vindt, maar ik slaap er niet minder van dus jij moet dat zeker ook niet doen!

 • Reply
  Margriet
  16 april 2015 at 18:39

  Als ik naar je weekoverzichten kijk, denk ik vaak: wauw, je zou het allemaal maar moeten combineren (een baan bij AH, bloggen, huishouden). Je bent geen fulltime blogger en ik denk (en hoop) dat niemand van je verwacht dat je altijd twee artikelen online hebt staan. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt, je doet het goed én je bent een leuke blogger om te volgen! :)

 • Reply
  Make up your Mandy
  16 april 2015 at 20:33

  Je moet plezier hebben in je hobby en als je dat gaat forceren, dan verpest je het straks voor jezelf. En dat zou erg jammer zijn! Voor jezelf, maar ook voor je trouwe lezer(essen)! Dus af en toe een artikel meer of minder, wat maakt het uit? Doe waar je gelukkig van wordt!

 • Reply
  Denise
  16 april 2015 at 20:35

  Ik ben het helemaal met je eens hoor! Je moet lekker genieten en een momentje voor jezelf eerder als een verplichting zien dan nòg een artikel klaar hebben staan!

 • Reply
  Lydia
  16 april 2015 at 21:31

  Ik heb echt nooit begrepen hoe jij het allemaal volhield! Het lijkt me zo druk en stressvol om én een huishouden te hebben én een baan én een blog waar je twee artikels per dag op plaatst. Ik heb altijd erg veel respect voor jou gehad, echt. Ik begrijp het volledig als je even wat gas terug neemt, je bent hier op de wereld om te genieten. En dat doe je natuurlijk ook van het bloggen, maar tijd voor jezelf is ook erg belangrijk.

 • Reply
  Cindy
  16 april 2015 at 21:36

  Hier een mega lurker, heb nog nooit gereageerd volgens mij. Ik ben al wat ouder, 45, en veel blogs zien komen en groeien. Veel “grote” blogs vervelen mij behoorlijk, tripje hier, tripje daar, boek schrijven, tv, etc. maar ondertussen zie je de kwaliteit achteruit gaan. Ik lees graag een beautyblog voor de reviews, en af en toe wat personal vind ik leuk, maar niet té. En daarin slaag jij, merk dat ik altijd wel op je blog klik via Bloglovin, waar ik anderen bijna altijd oversla. Als anderen die fulltime bloggen moeite hebben met 1 artikel, zou ik me als ik jou was niet “schuldig” gaan voelen als je zelf “maar” 1 artikel plaatst. Je leeft maar 1 keer, ben van de week weer met mijn neus op de feiten gedrukt door het overlijden van een goede kennis, en geleerd: pluk de dag. Kijk, werken moet (mits je ervan moet leven, zoals ik, ben alleen) maar daarnaast moet je ook genieten. Probeer gewoon een goede balans te vinden qua blog/werk/privé. Dat gaat jou lukken!

 • Reply
  esther
  16 april 2015 at 21:51

  Lieve Aranka, Ik vind jouw blog de leukste en prettigste van alle beautyblogs. Dat komt juist omdat je zo lekker gewoon blijft en dit je hobby is waar je plezier in hebt! Dat is juist wat ik als lezer merk en dat maakt jou en je blog zo uniek en leuk in deze tijd waarin (naar mijn mening) veel bloggers naast hun schoenen gaan lopen. X

 • Reply
  Sonja
  17 april 2015 at 01:57

  Hee Aranka, ik vind je artikelen altijd erg leuk. Je bent lekker ongecompliceerd en geen allure-meisje. En 1 artikel per dag is echt genoeg, hoor! Wij blijven je gewoon lezen!!

 • Reply
  Florence
  17 april 2015 at 06:59

  Groot gelijk! Je bent geen minder persoon met een artikel minder. Het is belangrijk om te genieten.

  Liefs!

 • Reply
  Thessa
  17 april 2015 at 08:47

  Tumbs up for you girl!

 • Reply
  Rianne
  17 april 2015 at 10:23

  Heel goed dat je dat wil doen hoor! Lekker doen waar je je zelf goed bij voelt!

 • Reply
  ellen
  17 april 2015 at 13:33

  Beste aranka,

  Ik reageer ook nooit, maar nu toch maar wel….
  Ik lees een aantal vaste bloggers.
  Miss lipgloss, furrow, beautygloss, beautylab, beautyscene, jij bent voor mij juist een fijne afwisseling op de wat “luxere” full time bloggers. Jij geeft eerlijke reviews en lijkt oprecht. Juist het feit dat je er nog bij werkt maakt het voor mij bijzonder….wat meer het leven dat de meeste niet-bloggers leven.
  Ik wens je het allerbeste toe!

 • Reply
  Stephanie
  17 april 2015 at 14:49

  Gewoon heerlijk in de zon gaan zitten :) je bent ook een mens!

 • Reply
  chucky1012
  18 april 2015 at 09:19

  Wat een mooie en fijne post!
  Goed van jou dat je dit geschreven hebt.
  Inderdaad moet je lekker genieten van het leven want er zijn nog zoveel andere mooie dingen dan werken en bloggen.
  Doe wat je leuk vindt en je bent een goed persoon!

  Xoxo

 • Reply
  Iris
  18 april 2015 at 19:51

  Ik lees al tijden stiekem mee en ik snap heel goed dat je minder gaat bloggen hoor! Er gaan steeds meer bloggers met 2 artikelen fulltime bloggen dus ik vind het heel logisch dat het soms te veel is. Dus wat ik wil zeggen; vooral ook je rust nemen! Die verdien je :)

 • Reply
  Charella
  18 april 2015 at 20:01

  Ik vind het juist heerlijk dat je zo lekker “gewoon” bent. Dat je het zo schrijft dat mensen zichzelf herkennen. Dat je af en toe misschien een spellingfoutje maakt of weet ik het, is allemaal zo erg nog niet. Dame, geniet van wat je doet en wees trots op jezelf!

 • Reply
  Patricia Weij(mvrpatriesje op IG)
  19 april 2015 at 13:43

  Lieve Aranka, je moet doen waar jij je goed bij voelt. 1 of 2 artikelen per dag, ik lees ze altijd met plezier.
  Maar je moet inderdaad aan jezelf denken. Ik lees jou posts altijd met veel plezier en vind het leuk dat jij zo lekker ‘gewoon’ bent, jij bent zoals je bent en doet je ook niet anders voor. Zelf hebben ik en me vriend ook net een huisje(eindelijk) en geniet ook erg van je updates over jullie huisje!

  Doe waar je, je goed bij voelt! Ik ben en blijf groot fan:)

  Xoxo Patricia

 • Reply
  Nathalie
  19 april 2015 at 15:13

  Meid, je moet lekker doen waar JIJ gelukkig van wordt! (:

 • Reply
  stef
  21 april 2015 at 11:19

  Dag Aranka
  Ik lees je blogs met veel plezier.
  En je spelfoutjes,daar lees ik overheen dus dat heb ik soms niet eens door.
  Schaam je niet dat je niet 2 artikelen per dag online kan krijgen.
  Het moet wel een hobby blijven he,en je “gewone” moet wel gewoon door blijven gaan.
  Maak je niet druk,als ik even voor mezelf mag spreken: ik blijf je volgen.
  Dikke kus Stef

 • Reply
  stef
  21 april 2015 at 11:22

  Gewone leven bedoelde ik sorry

 • Reply
  Roxanne
  25 april 2015 at 00:16

  Je MOET geen 2 artikelen per dag online plaatsen, je moet doen wat goed voelt voor jou, en wat kan. Is het een mooie dag en staat er dan maar 1 artikel online? So be it! Een hobby moet leuk zijn en blijven

 • Laat een reactie achter