Mijn moeder maakt de aller lekkerste gehaktballen. Ik heb al bij veel mensen gehaktballen mogen eten, maar niets is zo lekker als de gehaktballen van mijn moeder. Nu moet ik toegeven dat die van mijzelf de gehaktballen van mijn moeder enigszins overtreffen, maar het is wel het basisrecept van mijn moeder. Wil je weten welke waslijst aan kruiden en ingrediënten door de gehakt doe? Check dan dit recept!
Zo maak je de lekkerste gehaktballen
Ik ben echt een sucker voor Hollands eten en de gehaktballen zijn toch wel mijn favoriet. Gewoon lekker in de pan gebraden met een lekkere jus erbij. De gehaktballen van mijn moeder zijn veruit het lekkerst, maar ik heb toch zelf het recept een beetje opgepimpt. Benieuwd hoe je de aller lekkerste gehaktballen maakt? Lees dan het onderstaand recept.
Gehaktballen recept
Ingrediënten
- 500 gram (runder)gehakt
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 scheut ketjap
- 1 scheut curry
- 1 scheut paneermeel
- bakboter
Instructies
- Laat in de pan het bakboter heet worden tot het goudbruin is geworden. Ik gebruik gewoon vloeibare boter voor bakken en braden.
- Meng het gehakt met alle kruiden en draai hier 4 mooie ballen van.
- Bak de gehaktballen in ongeveer 30 minuten gaar in de pan.
- Maak naar wens er ook nog een lekkere jus bij.
Ik doe het kruiden trouwens altijd op gevoel, ik heb er nu theelepels bij gezet omdat ik denk dat het daar ongeveer gelijk aan staat.
Dit recept is voor 4 grote gehaktballen
Doe de boter in een pan en laat dit goudbruin worden. Ondertussen kruid ik het gehakt met alle kruiden en ingrediënten en kneed ik dit goed door elkaar. Als het goed door elkaar gemengd is draai ik er vier ballen van.
Als de boter goudbruin is geworden doe ik de gehaktballen in de pan en braad ze op hoog vuur rondom bruin. Zijn de mooi bruin aan alle kanten laat ik het op laag vuur nog even doorsudderen en klaar zijn je gehaktballen!
Op de foto’s zien de gehaktballen er een beetje droog uit maar dat komt omdat ik de foto’s van gehaktballen uit de koelkast heb gemaakt (waardoor het boter gestold is en dus niet mooi sappig uitziet). Maar ze zijn echt super lekker én sappig én smaakvol. Ik hoop dat ik hiermee de vele vragen van Instagram heb beantwoord op de vraag hoe ik mijn gehaktballen maak!
4 reacties
Leuk om te zien hoe jij je gehaktballen maakt! Ze zien er erg lekker uit. Mijn recept is eigenlijk vergelijkbaar (curry en knoflook gebruik ik echter niet), ik gebruik zelf vaak nog saté kruiden voor wat extra smaak. Ook héél erg lekker :)
Oh heerlijk zeg! Ik krijg gelijk zin om te koken!
heerlijk en ze lijken op mijn ballen gehakt :D alleen doe ik er nog cayenne peper door en een lepel mosterd zodat ze lekker sappig blijven :D
Ik ga dit recept binnenkort eens uitproberen!