
Mijn moeder maakt de aller lekkerste gehaktballen. Ik heb al bij veel mensen gehaktballen mogen eten, maar niets is zo lekker als de gehaktballen van mijn moeder. Nu moet ik toegeven dat die van mijzelf de gehaktballen van mijn moeder enigszins overtreffen, maar het is wel het basisrecept van mijn moeder. Wil je weten welke waslijst aan kruiden en ingrediënten door de gehakt doe? Check dan dit recept!
Wat heb je nodig?
- 500 gram (runder)gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl knoflook poeder
- 2 tl gehaktkruiden
- 1 tl sambal
- flinke scheut ketjap
- flinke scheut curry saus
- flinke scheut paneermeel
- bakboter
Ik doe het kruiden trouwens altijd op gevoel, ik heb er nu theelepels bij gezet omdat ik denk dat het daar ongeveer gelijk aan staat.
Dit recept is voor 4 grote gehaktballen

Doe de boter in een pan en laat dit goudbruin worden. Ondertussen kruid ik het gehakt met alle kruiden en ingrediënten en kneed ik dit goed door elkaar. Als het goed door elkaar gemengd is draai ik er vier ballen van.
Als de boter goudbruin is geworden doe ik de gehaktballen in de pan en braad ze op hoog vuur rondom bruin. Zijn de mooi bruin aan alle kanten laat ik het op laag vuur nog even doorsudderen en klaar zijn je gehaktballen!

Op de foto’s zien de gehaktballen er een beetje droog uit maar dat komt omdat ik de foto’s van gehaktballen uit de koelkast heb gemaakt (waardoor het boter gestold is en dus niet mooi sappig uitziet). Maar ze zijn echt super lekker én sappig én smaakvol. Ik hoop dat ik hiermee de vele vragen van Instagram heb beantwoord op de vraag hoe ik mijn gehaktballen maak!
4 reacties
Kelly
6 februari 2019 at 20:41Leuk om te zien hoe jij je gehaktballen maakt! Ze zien er erg lekker uit. Mijn recept is eigenlijk vergelijkbaar (curry en knoflook gebruik ik echter niet), ik gebruik zelf vaak nog saté kruiden voor wat extra smaak. Ook héél erg lekker :)
Jamey
7 februari 2019 at 09:12Oh heerlijk zeg! Ik krijg gelijk zin om te koken!
rachel
7 februari 2019 at 09:46heerlijk en ze lijken op mijn ballen gehakt :D alleen doe ik er nog cayenne peper door en een lepel mosterd zodat ze lekker sappig blijven :D
Chantal
8 februari 2019 at 20:30Ik ga dit recept binnenkort eens uitproberen!