Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen zin?

Tentamen week staat voor de deur. En ja wat moet je dan doen? Precies, leren. Ik heb net heerlijk een week herfstvakantie gehad en voor de herfstvakantie had ik zo een mooie planning gemaakt met wat en wanneer ik zou leren. Maar natuurlijk komt hier helemaal niks van. Het grote probleem aan mij is, -jawel- doorzettingsvermogen en je ergens echt toe zetten. Ik kan het gewoon echt niet. En dan te bedenken dat ik er echt iets voor moet doen wil ik dit jaar slagen.

Wie heeft er geen last van, je hebt heerlijk vakantie iedereen doet leuke dingen. En waarom zou ik nou leren. Oke, genoeg anderen hebben ook tentamens of andere toetsen die leren. Maar die laat ik eventjes buiten beschouwing. Het is toch veel leuker om de hele dag in je bed te liggen, films te kijken, met vriendinnen naar de stad te gaan of gezellig met je vriendje te hangen? Ach die tentamens zijn toch pas over een week? Wat maakt het nou toch uit als ik eventjes een dagje iets anders doe dan leren? Zo heb ik ongeveer mijn hele vakantie doorgebracht, ach ik heb toch nog tijd zat!

Maandag zat ik lekker achter mijn computer en bedacht mij dat ik eigenlijk alles al had gedaan wat ik normaal ook doe. Mail checken, op het web surfen, ongelezen artikels lezen van mede-bloggers en zelf natuurlijk aan mijn blog werken. Wat gebeurde er toen, juist. Ik ging me vervelen. Natuurlijk denk ik dan, kom op Aranka pak je boeken! Kom op, je kan het! Maar nee hoor, ik verzin iets anders onzinnigs en ik ga patience op de computer spelen tegen de verveling.

Ik krijg een mailtje van een collega of ik voor haar wil werken die dag, eventjes twijfel ik. Zal ik het doen of niet? Eigenlijk moest ik die tijd benutten om te gaan leren maar dat extra zakcentje is ook wel fijn! Met die gedachten mail ik terug: Natuurlijk kan ik voor je werken! Als ik op de verzend knop druk voel ik gelijk dat ik spijt heb. Aranka wat heb je nu weer gedaan. Zo komt het nooit goed met je. Ach, het is maar overdag ’s avonds leer ik wel.

Tot dat je in de tv-gids allemaal leuke programma’s ziet. Niet naar kijken, niet naar kijken. ’s Avonds heb ik eindelijk mijn boeken open geslagen om hard aan het werk te gaan om een samenvatting van geschiedenis te maken. Het probleem aan geschiedenis is, het boeit me echt helemaal niks! Het is saai, voor mijn tijd en dus helemaal niet belangrijk. Na hard leren en samenvatten van de eerste paragraaf zakken mij de oogleden toe. Ik heb geen zin meer en mijn motivatie (het kleine beetje dat ik had) is weg. Ik denk terug aan het leuke programma dat er vanavond op de tv zou komen. Zonder pardon schuif ik mijn boeken weg en ga in mijn bed liggen en zet ik de tv aan. Tot dat ik bij het programma voorbij is.

Wat kan ik nou zeggen wat ik in de vakantie heb gedaan? Nou een hoop dingen, behalve waar hij eigenlijk bedoeld voor was. Leren, ik heb een beetje aan mijn profielwerkstuk gewerkt. Een beetje uit mijn Engels boek gelezen en een begin aan Geschiedenis gemaakt wat helemaal niks voorsteld. Al met al, ik ga volgende week een groot probleem krijgen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. ik krijg het ook nooit voor elkaar om te gaan leren, het is ook zoo ongelooflijk saai!
    ik heb me opgegeven voor studiehulp lessen op school, is mischien wel slim (a)

    leuk artikeltje weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *