Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Garnier Douche Body Lotion

 photo Onder_zpse730e013.png

Een jaar geleden kwam Nivea met de eerste bodylotion voor onder de douche, nu een jaar later volgt Garnier met twee heerlijke onder de douche body lotions. De flessen zien er fris en sprankelend uit, en de geur is ook echt om van te snoepen. Alleen werkt een onder de douche bodylotion wel zo fijn en is het ook echt sneller? Ik testte deze Garnier douche body lotion met veel plezier uit.

 photo Onder1_zps659a4897.png

Vooral nu in de winter heeft je huid zeker voldoende hydratatie nodig. Daarvoor is een voedende body lotion of body butter smeren toch echt wel een must. Maar waarom een onder de douche body lotion? Vaak omdat na het douchen je insmeren met een body lotion toch veel tijd kost, en het plakkerige gevoel waardoor je lastig een broek of legging aan kan trekken is voor veel mensen – en mijzelf – een reden om geen body lotion te gebruiken terwijl je huid het zo nodig heeft!

 photo Onder3_zps70bfea5e.png

De formule van de Garnier douche body lotion zorgt voor optimale hydratatie voor elk huidtype. Daarom zijn er ook twee varianten, eentje voor de normale huid en eentje voor de droge tot zeer droge huid. De geuren van de body lotions toveren je badkamer om tot een heerlijk bloemenparadijs. En ik kan je vertellen, de geuren zijn echt heerlijk, daarom zou ik deze bodylotion al elke dag willen gebruiken. De normale huid variant heeft een heerlijke ylang-ylang geur en de droge huid variant mijn favoriete bloemen geur ever monoï!

 photo Onder2_zps7d025797.png

 photo Onder4_zps603d7072.png

Hoe werkt het dan precies zou je denken, want een normale body lotion moet helemaal intrekken en deze spoel je onder de douche er weer vanaf, en hydrateert het mijn huid dan wel genoeg? Je brengt de douche body lotion aan op een schone en wassen huid – breng het altijd aan na het wassen – en laat het eventjes intrekken. Helaas moet je dan wel  eventjes onder de straal vandaan… Vlak voor je de douche body lotion weer van je huid afspoelt laat het een zijdezacht laagje achter op de huid wat er niet afgaat tijdens het afspoelen. De verzachtende oliën en karitéboter dringen direct diep door in de huid en blijven ook op de huid liggen. Dit zorgt voor een heerlijk zachte en gehydrateerde huid.

 photo Onder5_zps3851074a.png

Ingrediënten van de douche body lotion. Helaas zitten er ontzettend veel minerale oliën in, meteen het derde ingrediënt en vrij veel parfum. Maar daarnaast zitten er ook veel voedende stoffen in zoals shea butter, kokosnoot olie en monoï olie. Dit is trouwens de variant met voor de droge huid, die voor de normale huid bestaat uit minder voedende oliën. Voor de normale huid bestaat het uit 25% voedende oliën en voor de droge huid voor 30%!

 photo Onder7_zps5b5d9df8.png

De bodylotion is lekker dik maar dat moet ook wel, want als het in aanraking komt met de natte huid blijft er vrij weinig van de dikke substantie over. Je kan het super makkelijk over de huid verdelen en ik heb het idee dat de huid het snel opneemt. Je hoeft echt maar eventjes onder de straal vandaan, bijvoorbeeld als je je aan het scheren bent of je haar voorziet van een masker of conditioner. Maar toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het onder de straal wegstappen niet leuk vind, ik hou juist van die warme straal. Dit zorgt ervoor dat ik er eigenlijk alleen mijn armen mee doe, omdat ik de rest gewoon graag onder die straal laat.

 photo Onder8_zps60fcef93.png

Maar werkt het? Ik moet je zeker zeggen dat het werkt, mijn huid is echt een stuk zachter, minder droog en soepeler dan ervoor. Maar je moet er eventjes iets voor over hebben. En het plakkerige gevoel na het aanbrengen en afdrogen? Nergens te bekennen, dus ga je ’s ochtends altijd onder de douche en trek je daarna je skinny broek aan, geen enkel probleem, hij glijdt zonder moeite naar boven!

 photo Onder6_zps4504ff22.png

Ik ben gemengd enthousiast over de Garnier douche body lotion, hij doet zijn werk echt goed maar het onder de straal vandaan stappen vind ik toch een beetje vervelend, vooral nu. Maar ik denk dat ik daar in de zomer totaal geen problemen mee heb, dus ik denk dat ik hem heel vaak in de zomer zal gaan gebruiken. Vooral door de geur die natuurlijk ook heerlijk zomers is. Mocht je je dus graag met body lotion insmeren en heb je een hekel aan dat plakkerige gevoel of heb je haast, dan is dit zeker iets voor jou of ga alleen al eventjes ruiken aan het product, dan ben je verkocht! De Garnier Douche Body Lotion is te koop voor € 5,49 bij alle drogisterijen en ligt nu al in de winkels.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

35 reacties

  1. Dit lijkt mij heel fijn, want ik heb inderdaad een hekel aan het plakkerige gevoel van een bodylotion/bodybutter. Vooral nu in de winter heb ik last van een droge huid, dus dan moet ik mezelf wel insmeren. Ik heb de variant van Nivea niet geprobeerd, welke vind je fijner werken?

  2. Ik heb een tijdje die van Niveau gebuikt maar aangezien ik ook altijd zelf de douche moet schoonmaken ben ik er mee gestopt. Wat een aanslag gaf dat op de glazen wand… Maar, als ik naar een hotel ga dan neem ik het gewoon mee. Heerlijke producten, ben benieuwd naar die van Garnier

  3. Ik smeer mezelf elke dag in. Nooit moeite met kleding aan trekken want in de ochtend doe ik alleen mijn bovenlichaam en savond alles! Ben wel nieuwsgierig, nivea vond ik tegenvallen ook qua geur

  4. Het lijkt me wel een fijn product maar ik stap inderdaad ook niet graag onder de straal vandaan. Wij hebben echt een rot douche waar je het super snel koud krijgt haha.

  5. Ik heb deze zelf ook getest voor de droge huid alleen vind het wel fijn dat ik onder de douche wegkom met een minder trekkerige huid alleen zou dit niet mijn bodylotion kunnen vervangen wat die van nivea wel kon.. hij ruikt overigens wel super lekker!

  6. Ik hou ook niet van onder de warme douche vandaan stappen :p maar ik vind wachten tot m’n bodylotion/butter is in getrokken voor ik m’n kleding aan kan nog vervelender haha dus misschien ga ik dit toch maar eens proberen :)

  7. Het onder de douchestraal vandaan moeten stappen is bij mij al direct een no-no. In de ochtend heb ik het ijskoud in huis en de badkamer. De kachel begint pas iets later zijn werk te doen. Ik blijf dus wel bij mijn bodybutters en spray&go. Goed geprobeerd van Garnier, maar ik sla over.

  8. Ohh ik zou het echt vreselijk vinden om van onder het warme water te moeten om bodylotion op te doen – dan liever na het douchen haha. Ziet er op zich wel oké uit, maar ik ben niet echt enthousiast! :)

  9. Lijkt me een fijn product voor dagen wanneer men haast heeft. Zelf geniet ik er wel van om me in te smeren met bodylotion na het douchen, lekker ontspannend.

  10. No way dat ik onder die warme straal vandaan ga! Geef mij maar bodymilk, -creme, -butter of huidolie. Ik douche eigenlijk altijd ’s avonds, voor ik naar bed ga en dan heb ik tijd genoeg om me ook in te smeren. Nee, aan mij niet besteed: ik blijf lekker onder de warme straal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *