Garnier Douche Body Lotion

 photo Onder_zpse730e013.png

Een jaar geleden kwam Nivea met de eerste bodylotion voor onder de douche, nu een jaar later volgt Garnier met twee heerlijke onder de douche body lotions. De flessen zien er fris en sprankelend uit, en de geur is ook echt om van te snoepen. Alleen werkt een onder de douche bodylotion wel zo fijn en is het ook echt sneller? Ik testte deze Garnier douche body lotion met veel plezier uit.

 photo Onder1_zps659a4897.png

Vooral nu in de winter heeft je huid zeker voldoende hydratatie nodig. Daarvoor is een voedende body lotion of body butter smeren toch echt wel een must. Maar waarom een onder de douche body lotion? Vaak omdat na het douchen je insmeren met een body lotion toch veel tijd kost, en het plakkerige gevoel waardoor je lastig een broek of legging aan kan trekken is voor veel mensen – en mijzelf – een reden om geen body lotion te gebruiken terwijl je huid het zo nodig heeft!

 photo Onder3_zps70bfea5e.png

De formule van de Garnier douche body lotion zorgt voor optimale hydratatie voor elk huidtype. Daarom zijn er ook twee varianten, eentje voor de normale huid en eentje voor de droge tot zeer droge huid. De geuren van de body lotions toveren je badkamer om tot een heerlijk bloemenparadijs. En ik kan je vertellen, de geuren zijn echt heerlijk, daarom zou ik deze bodylotion al elke dag willen gebruiken. De normale huid variant heeft een heerlijke ylang-ylang geur en de droge huid variant mijn favoriete bloemen geur ever monoï!

 photo Onder2_zps7d025797.png

 photo Onder4_zps603d7072.png

Hoe werkt het dan precies zou je denken, want een normale body lotion moet helemaal intrekken en deze spoel je onder de douche er weer vanaf, en hydrateert het mijn huid dan wel genoeg? Je brengt de douche body lotion aan op een schone en wassen huid – breng het altijd aan na het wassen – en laat het eventjes intrekken. Helaas moet je dan wel  eventjes onder de straal vandaan… Vlak voor je de douche body lotion weer van je huid afspoelt laat het een zijdezacht laagje achter op de huid wat er niet afgaat tijdens het afspoelen. De verzachtende oliën en karitéboter dringen direct diep door in de huid en blijven ook op de huid liggen. Dit zorgt voor een heerlijk zachte en gehydrateerde huid.

 photo Onder5_zps3851074a.png

Ingrediënten van de douche body lotion. Helaas zitten er ontzettend veel minerale oliën in, meteen het derde ingrediënt en vrij veel parfum. Maar daarnaast zitten er ook veel voedende stoffen in zoals shea butter, kokosnoot olie en monoï olie. Dit is trouwens de variant met voor de droge huid, die voor de normale huid bestaat uit minder voedende oliën. Voor de normale huid bestaat het uit 25% voedende oliën en voor de droge huid voor 30%!

 photo Onder7_zps5b5d9df8.png

De bodylotion is lekker dik maar dat moet ook wel, want als het in aanraking komt met de natte huid blijft er vrij weinig van de dikke substantie over. Je kan het super makkelijk over de huid verdelen en ik heb het idee dat de huid het snel opneemt. Je hoeft echt maar eventjes onder de straal vandaan, bijvoorbeeld als je je aan het scheren bent of je haar voorziet van een masker of conditioner. Maar toch moet ik eerlijk toegeven dat ik het onder de straal wegstappen niet leuk vind, ik hou juist van die warme straal. Dit zorgt ervoor dat ik er eigenlijk alleen mijn armen mee doe, omdat ik de rest gewoon graag onder die straal laat.

 photo Onder8_zps60fcef93.png

Maar werkt het? Ik moet je zeker zeggen dat het werkt, mijn huid is echt een stuk zachter, minder droog en soepeler dan ervoor. Maar je moet er eventjes iets voor over hebben. En het plakkerige gevoel na het aanbrengen en afdrogen? Nergens te bekennen, dus ga je ’s ochtends altijd onder de douche en trek je daarna je skinny broek aan, geen enkel probleem, hij glijdt zonder moeite naar boven!

 photo Onder6_zps4504ff22.png

Ik ben gemengd enthousiast over de Garnier douche body lotion, hij doet zijn werk echt goed maar het onder de straal vandaan stappen vind ik toch een beetje vervelend, vooral nu. Maar ik denk dat ik daar in de zomer totaal geen problemen mee heb, dus ik denk dat ik hem heel vaak in de zomer zal gaan gebruiken. Vooral door de geur die natuurlijk ook heerlijk zomers is. Mocht je je dus graag met body lotion insmeren en heb je een hekel aan dat plakkerige gevoel of heb je haast, dan is dit zeker iets voor jou of ga alleen al eventjes ruiken aan het product, dan ben je verkocht! De Garnier Douche Body Lotion is te koop voor € 5,49 bij alle drogisterijen en ligt nu al in de winkels.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

35 reacties

 • Reply
  Budgetproof.nl
  13 februari 2014 at 15:06

  Ik zat meer te letten op je Blond-collectie dan op Garnier :$ haha.

 • Reply
  Valery
  13 februari 2014 at 15:11

  Dit lijkt mij heel fijn, want ik heb inderdaad een hekel aan het plakkerige gevoel van een bodylotion/bodybutter. Vooral nu in de winter heb ik last van een droge huid, dus dan moet ik mezelf wel insmeren. Ik heb de variant van Nivea niet geprobeerd, welke vind je fijner werken?

  • Reply
   Aranka
   13 februari 2014 at 15:13

   Ik vind ze beiden even fijn, alleen deze ruikt veel lekkerder!

 • Reply
  Manon van Rijsbergen
  13 februari 2014 at 15:12

  Oeh brr ik blijf het liefst heel de tijd onder de straal staan zeker omdat we geen verwarming in de badkamer hebben hihi, maargoed in de zomer moet het kunnen!

 • Reply
  Laura
  13 februari 2014 at 15:17

  Fijne review! Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vinden moet! ;)

 • Reply
  Fashion meets Beauty
  13 februari 2014 at 15:17

  Ylang Ylang en Monoï zijn één van mijn favoriete geuren en over het algemeen ben ik erg tevreden over producten van Garnier dus ik wil ze zeker gaan proberen!

 • Reply
  Healthy Mommy
  13 februari 2014 at 15:17

  Ik heb een tijdje die van Niveau gebuikt maar aangezien ik ook altijd zelf de douche moet schoonmaken ben ik er mee gestopt. Wat een aanslag gaf dat op de glazen wand… Maar, als ik naar een hotel ga dan neem ik het gewoon mee. Heerlijke producten, ben benieuwd naar die van Garnier

 • Reply
  beautybysandra
  13 februari 2014 at 15:22

  Het lijken me heerlijke producten!

 • Reply
  Kirsten
  13 februari 2014 at 15:23

  Hij lijkt me wel erg fijn, ben benieuwd!

 • Reply
  inspiredbylifee
  13 februari 2014 at 15:28

  IK heb nog nooit zoiets van garnier geprobeerd, klinkt goed! Liefs inspiiredbylife

 • Reply
  Frances
  13 februari 2014 at 15:30

  Fijne review! Ben benieuwd naar de producten!

 • Reply
  Esther
  13 februari 2014 at 15:36

  Ik smeer mezelf elke dag in. Nooit moeite met kleding aan trekken want in de ochtend doe ik alleen mijn bovenlichaam en savond alles! Ben wel nieuwsgierig, nivea vond ik tegenvallen ook qua geur

 • Reply
  Anouk
  13 februari 2014 at 15:42

  DIe van Nivea vond ik altijd heel fijn, heel handig dit!

 • Reply
  RockingMaaik
  13 februari 2014 at 15:54

  Het lijkt me wel een fijn product maar ik stap inderdaad ook niet graag onder de straal vandaan. Wij hebben echt een rot douche waar je het super snel koud krijgt haha.

 • Reply
  whatilovenl
  13 februari 2014 at 16:05

  Ik heb deze zelf ook getest voor de droge huid alleen vind het wel fijn dat ik onder de douche wegkom met een minder trekkerige huid alleen zou dit niet mijn bodylotion kunnen vervangen wat die van nivea wel kon.. hij ruikt overigens wel super lekker!

 • Reply
  Hilde
  13 februari 2014 at 16:28

  Ik hou ook niet van onder de warme douche vandaan stappen :p maar ik vind wachten tot m’n bodylotion/butter is in getrokken voor ik m’n kleding aan kan nog vervelender haha dus misschien ga ik dit toch maar eens proberen :)

 • Reply
  Evelien (@Evelien_Ph)
  13 februari 2014 at 16:43

  Ik begin ook altijd gelijk te rillen als een rietje wanneer ik eventjes die warme douche dichtdraai, haha! Ziet me er wel een fijn product uit!

 • Reply
  Desiree
  13 februari 2014 at 16:55

  Fijne review en wat een mooie foto’s heb je ervan gemaakt. Klinkt als een lekker product voor de zomer :)

 • Reply
  pamela
  13 februari 2014 at 17:03

  hij lijkt me fijn. maar ik vind die van dove ook echt geweldig en die is vaak in de aanbieding en volgends mij sowieso goedkoper!:P

 • Reply
  Tess Evea
  13 februari 2014 at 17:05

  Ik heb er zelf toevallig eentje liggen van Nivea, dit klinkt ook erg fijn.

 • Reply
  MySimplySpecial
  13 februari 2014 at 17:06

  Handige producten voor als je haast hebt en last hebt van een droge huid!

 • Reply
  Jhemyla
  13 februari 2014 at 17:16

  Deze producten lijken mij voor van de zomer ook echt perfect!

 • Reply
  lucindainwonderland
  13 februari 2014 at 17:32

  Het onder de douchestraal vandaan moeten stappen is bij mij al direct een no-no. In de ochtend heb ik het ijskoud in huis en de badkamer. De kachel begint pas iets later zijn werk te doen. Ik blijf dus wel bij mijn bodybutters en spray&go. Goed geprobeerd van Garnier, maar ik sla over.

 • Reply
  Savannah (@DREAMxLOVELY)
  13 februari 2014 at 17:34

  Lijkt me heerlijk in gebruik, ben vooral heel benieuwd naar de geur. Wil ik zeker nog eens proberen in de zomer. Liefs Savannah

 • Reply
  Sofie
  13 februari 2014 at 17:50

  Klinkt best fijn! Ik gebruik nu die van Nivea en die bevalt me wel.

 • Reply
  Dionne Knooren
  13 februari 2014 at 19:12

  Ik ben heel benieuwd naar deze producten!

 • Reply
  Daphne
  13 februari 2014 at 19:15

  Klinkt fijn!

 • Reply
  Liefsannebelle
  13 februari 2014 at 20:03

  Klinkt lekker, maar ik vind hem wel een beetje aan de prijs.

 • Reply
  Hester
  13 februari 2014 at 20:18

  Ik ben ook altijd te lui en gehaast voor bodylotion, hoewel dit me ook niet ideaal lijkt zou ik het toch wel eens willen proberen!

 • Reply
  beautyjuf
  13 februari 2014 at 20:36

  Het ziet eruit als een volle en dikke bodylotion die je huid heel zacht maakt. Zo te lezen doen deze dat ook :-)

 • Reply
  Frauke
  13 februari 2014 at 22:15

  Ohh ik zou het echt vreselijk vinden om van onder het warme water te moeten om bodylotion op te doen – dan liever na het douchen haha. Ziet er op zich wel oké uit, maar ik ben niet echt enthousiast! :)

 • Reply
  Sandy
  13 februari 2014 at 22:31

  Lijkt me een fijn product voor dagen wanneer men haast heeft. Zelf geniet ik er wel van om me in te smeren met bodylotion na het douchen, lekker ontspannend.

 • Reply
  daisybeautyglow
  14 februari 2014 at 09:10

  Lijken me erg fijne bodylotions! :)

 • Reply
  Danielle
  14 februari 2014 at 20:44

  No way dat ik onder die warme straal vandaan ga! Geef mij maar bodymilk, -creme, -butter of huidolie. Ik douche eigenlijk altijd ’s avonds, voor ik naar bed ga en dan heb ik tijd genoeg om me ook in te smeren. Nee, aan mij niet besteed: ik blijf lekker onder de warme straal!

 • Laat een reactie achter