Review: Garnier Banana Hair Food Masker

Automatische concepten

Een vriendinnetje nam het Garnier Banana Hair Food Masker voor mij mee uit Duitsland. Het stond daar op een actiemeubel en rook volgens haar super lekker. Als iets lekker ruikt (met voorkeur naar banaan) en het ook een goed voedend masker belooft te zijn ben ik al om. Toen ik hem eenmaal thuis had besloot ik er eens een review over op te zoeken. En wat blijkt? Dit is een mega populair haarmasker die zelfs met een ‘holy grail’ wordt bestempeld.

Dit is een ouder bericht, maar eindelijk is deze collectie ook in Nederland te koop bij onder andere de Kruidvat. Ik denk dat ik inmiddels al wel 6 potten heb opgemaakt en blijf groot fan van dit haarmasker! Kom je hem dus tegen en twijfel je, neem hem zeker mee! Ook de shampoo en conditioner zijn super fijn.

Automatische concepten

Ik moet jullie meteen teleurstellen, het masker is helaas nog niet in Nederland bij de drogisterij te koop, maar gelukkig kun je hem op het internet wel bestellen. Het Garnier Banana Hair Food Masker is wel in onze buurlanden zoals Duitsland en België te koop, dus mocht je daar in de buurt zijn kun je je slag slaan. Het is trouwens wel even opletten, in het ene land is het van Garnier Fructis en in het andere land van Loving Blends (valt allebei onder Garnier). In beide gevallen heet het wel het Banana Hair Food masker.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Maar wat is er nou zo bijzonder aan dit haarmasker? Het is een 3 in 1 masker, het is 98% natuurlijk en het is vegan. Ook de verpakking geeft dit duidelijk aan en alles is heel duidelijk uitgelegd. Voor de rest dit het Garnier Banana Hair Food Masker in een grote pot van bijna 400 ml waar je echt een hele tijd mee kunt doen en ziet het er best aantrekkelijk uit.

In totaal zijn er dacht ik vijf soorten maskers (met allemaal een andere fruitsoort) en het Garnier Banana Hair Food Masker is goed door droog haar.

Automatische concepten

Het leuke aan dit product vind ik dat de ingrediëntenlijst ook helemaal uitgelegd is. Ik heb een verpakking uit Duitsland dus alles staat er in het Duits op, maar ik denk dat dat voor de gemiddelde Nederlander wel te ontcijferen is. Wel vind ik het jammer dat ze bij de wat meer chemische ingrediënten niets zeggen, had dit dan ook even uitgelegd in plaats van dat dat voor het comfort moet zorgen. Het bevat trouwens geen siliconen wat wel fijn is!

Automatische concepten

Het Garnier Banana Hair Food Masker is dus een 3 in 1 product en dat wil het volgende zeggen:

 • Conditioner: Na het wassen van je haar kun je het aanbrengen als conditioner en weer uitspoelen
 • Masker: Je brengt het aan in nat haar, laat het minimaal 3 minuten intrekken en spoelt het weer uit voor een intensieve verzorging
 • Leave-In Conditioner: Breng aan kleine hoeveelheden in handdoek droog of droog haar. Het zorgt voor minder pluizig en zacht haar.
Automatische concepten

Het masker heeft een hele romige en zachte structuur. Vaak zijn de maskers wat steviger en deze is meer romig, heel prettig. Je haalt het gemakkelijk met je vingers uit de verpakking en verdeelt het ook gemakkelijk over het haar. Omdat het wat dunner is zal ik van te voren je haar wel even uitknijpen zodat het niet meer zo nat is. Anders verdwijnt de helft van het masker meteen in het doucheputje, dat zou zonde zijn.

Automatische concepten

Aller eerst, de Garnier Banana Hair Food Masker ruikt echt fantastisch lekker naar banaan. Dit is al meteen de eerste reden waarom ik gek ben op dit masker. Ik heb het masker op alle drie de manieren getest en dit is mijn ervaring.

Conditioner

Na het wassen van mijn haar heb ik het product meteen aangebracht en even laten intrekken. Zelf werkte dit prima voor mij en had ik daarna heerlijk zacht haar. Ik las trouwens wel op het internet in reviews dat mensen met krullen of echt dik haar dit niet genoeg vonden en dus nog echt een conditioner nodig hadden voor het zacht maken of ontklitten van het haar. Hier had ik met mijn dunne haar geen last van.

Masker

Wanneer ik het product als een masker aanbreng in mijn haar en het een geruime tijd laat intrekken voelt mijn haar echt mega zacht aan en ik merk ook meteen verschil tijdens het droog föhnen van mijn haar. Mijn haar voelt zo zacht en gezond aan, wauw. En dat niet alleen, het ruikt ook nog eens fantastisch naar banaan. Ik denk dat dit masker echt in de buurt komt van mijn geliefde Olaplex en Davines Minu masker die veel duurder zijn.

Leave-In Conditioner

Dit vond ik wel een beetje spannend. Een product dat je normaal uit moet spoelen aanbrengen op je (handdoek) droge haar wat je vervolgens niet meer uitspoelt. Aangeraden wordt het dun in de punten te masseren en dat heb ik dan ook gedaan. Het werkt op zich prima en het maakt het ook wel lekker zacht. Maar eerlijk gezegd ben ik toch meer fan van een spray of serum.

Ik vind het gebruik van de Garnier Banana Hair Food Masker als gewoon haarmasker het aller fijnst. Ik laat hem een tijdje intrekken en spoel hem weer uit. Daarna heb ik heerlijk zacht, vol en natuurlijk gezond haar. Fijn vind ik ook dat dit masker mijn haar niet verzwaard, dat zie je ook vaak bij andere maskers. Waarschijnlijk omdat hier geen siliconen in zitten.

Automatische concepten

Ik vind het Garnier Banana Hair Food Masker echt geweldig en vind het jammer dat in maar een pot heb (alhoewel ik hier een hele tijd mee ga doen). Helaas is het Garnier Banana Hair Food Masker nog niet in Nederland te koop, maar wie weet in de toekomst. Nu kun je het wel in Duitsland en in België kopen voor € 6,99 per stuk en online bij Notino.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reply
  chucky1012
  22 augustus 2019 at 06:17

  Goede en fijne review ??
  Mooie opvallende pot.
  Jammer dat het hier niet te koop is.
  Ik moet mijn Duits weer gaan bijhouden.

  Xoxo

 • Reply
  Miranda
  22 augustus 2019 at 07:55

  Oeeh goeie tip! Ik ga morgen toevallig ff boodschapjes doen in duitsland… ga hem meteen zoeken!

 • Reply
  Kim
  22 augustus 2019 at 08:34

  Zonder siliconen!!! Dat klinkt super! Heb even op die site gekeken om m evt te bestellen…
  Dat zijn veel betere prijzen dan hier in NL.

 • Reply
  Marianne Vos
  22 augustus 2019 at 08:49

  Te koop in Nederland bij normal (Scandinavische discountdrogist, zit in ieder geval in hoogcatherijne vlak bij Dunkin donuts.

  Er is ook een macadamiavariant (die heb ik) en nog een. Ik vind hem ook fijn als haarmasker.

 • Reply
  Jorinde
  22 augustus 2019 at 10:00

  Goed om te horen dat hij zo goed bevalt! Het klinkt als een heel fijn product. Ben er heel benieuwd naar en ga er online naar kijken!

 • Reply
  rachel
  22 augustus 2019 at 10:10

  ik ken hem wel :D mijn nichtje heeft hem ook uit duitsland meegenomen en heeft nog net niet staan huilen toen die op was hahah. het schijnt dat hij wel ergens in nederland te koop is ;)

 • Reply
  Lien
  22 augustus 2019 at 16:45

  Interessant product! Ik hou van de geur van bananen dus deze wil ik graag eens proberen. Eigenlijk had ik er nog niet van gehoord terwijl deze wel hier in België te koop is. En nu zelfs blijkbaar met korting bij het Kruidvat (2 voor 10 euro) ?

 • Reply
  Kelly
  22 augustus 2019 at 19:59

  Oeh, dit klinkt wel héél erg goed! Ik ben benieuwd. :)

 • Reply
  Marloes
  22 augustus 2019 at 22:54

  Klinkt erg goed zeg!

 • Reply
  Lies
  23 augustus 2019 at 11:35

  Hij is te koop bij Normal, die hebben filialen in Utrecht en Amersfoort en vast nog wel een paar

 • Reply
  Mijntje
  24 augustus 2019 at 22:02

  Heb al een tijd geleden 2 potten gekocht bij Notino. Lekker!

 • Reply
  Carolien
  25 augustus 2019 at 17:36

  Heb er gisteren direct 2 meegenomen uit Duitsland van de Dm. Ruikt heerlijk, bedankt voor de tip???

 • Reply
  Opgemaakt in de maanden april en mei | byAranka.nl
  5 juni 2020 at 18:51

  […] Garnier Fructis Banana Hair Food haarmasker is helaas niet in Nederland te koop, maar wel bij onze buurlanden en online. Ik kocht deze in […]

 • Reply
  Serenas
  16 juni 2020 at 23:20

  Ook op mijn dikke haar (niet krullend maar wel slag) doet dit product het ontzettend goed als conditioner! 🥰

 • Reply
  Daionel
  27 december 2020 at 23:11

  Normal Niewendijk Amsterdam verkoopt dit, en vele andere leuke producten.

 • Reply
  Janine - BeautyBlogster.nl
  30 maart 2022 at 15:54

  Ik heb deze een tijd geleden ook gehad, echt zó ontzettend lekker! I love the bananen geur :)

 • Laat een reactie achter