Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Garnier Banana Hair Food Masker

Automatische concepten

Een vriendinnetje nam het Garnier Banana Hair Food Masker voor mij mee uit Duitsland. Het stond daar op een actiemeubel en rook volgens haar super lekker. Als iets lekker ruikt (met voorkeur naar banaan) en het ook een goed voedend masker belooft te zijn ben ik al om. Toen ik hem eenmaal thuis had besloot ik er eens een review over op te zoeken. En wat blijkt? Dit is een mega populair haarmasker die zelfs met een ‘holy grail’ wordt bestempeld.

Dit is een ouder bericht, maar eindelijk is deze collectie ook in Nederland te koop bij onder andere de Kruidvat. Ik denk dat ik inmiddels al wel 6 potten heb opgemaakt en blijf groot fan van dit haarmasker! Kom je hem dus tegen en twijfel je, neem hem zeker mee! Ook de shampoo en conditioner zijn super fijn.

Automatische concepten

Ik moet jullie meteen teleurstellen, het masker is helaas nog niet in Nederland bij de drogisterij te koop, maar gelukkig kun je hem op het internet wel bestellen. Het Garnier Banana Hair Food Masker is wel in onze buurlanden zoals Duitsland en België te koop, dus mocht je daar in de buurt zijn kun je je slag slaan. Het is trouwens wel even opletten, in het ene land is het van Garnier Fructis en in het andere land van Loving Blends (valt allebei onder Garnier). In beide gevallen heet het wel het Banana Hair Food masker.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Maar wat is er nou zo bijzonder aan dit haarmasker? Het is een 3 in 1 masker, het is 98% natuurlijk en het is vegan. Ook de verpakking geeft dit duidelijk aan en alles is heel duidelijk uitgelegd. Voor de rest dit het Garnier Banana Hair Food Masker in een grote pot van bijna 400 ml waar je echt een hele tijd mee kunt doen en ziet het er best aantrekkelijk uit.

In totaal zijn er dacht ik vijf soorten maskers (met allemaal een andere fruitsoort) en het Garnier Banana Hair Food Masker is goed door droog haar.

Automatische concepten

Het leuke aan dit product vind ik dat de ingrediëntenlijst ook helemaal uitgelegd is. Ik heb een verpakking uit Duitsland dus alles staat er in het Duits op, maar ik denk dat dat voor de gemiddelde Nederlander wel te ontcijferen is. Wel vind ik het jammer dat ze bij de wat meer chemische ingrediënten niets zeggen, had dit dan ook even uitgelegd in plaats van dat dat voor het comfort moet zorgen. Het bevat trouwens geen siliconen wat wel fijn is!

Automatische concepten

Het Garnier Banana Hair Food Masker is dus een 3 in 1 product en dat wil het volgende zeggen:

 • Conditioner: Na het wassen van je haar kun je het aanbrengen als conditioner en weer uitspoelen
 • Masker: Je brengt het aan in nat haar, laat het minimaal 3 minuten intrekken en spoelt het weer uit voor een intensieve verzorging
 • Leave-In Conditioner: Breng aan kleine hoeveelheden in handdoek droog of droog haar. Het zorgt voor minder pluizig en zacht haar.
Automatische concepten

Het masker heeft een hele romige en zachte structuur. Vaak zijn de maskers wat steviger en deze is meer romig, heel prettig. Je haalt het gemakkelijk met je vingers uit de verpakking en verdeelt het ook gemakkelijk over het haar. Omdat het wat dunner is zal ik van te voren je haar wel even uitknijpen zodat het niet meer zo nat is. Anders verdwijnt de helft van het masker meteen in het doucheputje, dat zou zonde zijn.

Automatische concepten

Aller eerst, de Garnier Banana Hair Food Masker ruikt echt fantastisch lekker naar banaan. Dit is al meteen de eerste reden waarom ik gek ben op dit masker. Ik heb het masker op alle drie de manieren getest en dit is mijn ervaring.

Conditioner

Na het wassen van mijn haar heb ik het product meteen aangebracht en even laten intrekken. Zelf werkte dit prima voor mij en had ik daarna heerlijk zacht haar. Ik las trouwens wel op het internet in reviews dat mensen met krullen of echt dik haar dit niet genoeg vonden en dus nog echt een conditioner nodig hadden voor het zacht maken of ontklitten van het haar. Hier had ik met mijn dunne haar geen last van.

Masker

Wanneer ik het product als een masker aanbreng in mijn haar en het een geruime tijd laat intrekken voelt mijn haar echt mega zacht aan en ik merk ook meteen verschil tijdens het droog föhnen van mijn haar. Mijn haar voelt zo zacht en gezond aan, wauw. En dat niet alleen, het ruikt ook nog eens fantastisch naar banaan. Ik denk dat dit masker echt in de buurt komt van mijn geliefde Olaplex en Davines Minu masker die veel duurder zijn.

Leave-In Conditioner

Dit vond ik wel een beetje spannend. Een product dat je normaal uit moet spoelen aanbrengen op je (handdoek) droge haar wat je vervolgens niet meer uitspoelt. Aangeraden wordt het dun in de punten te masseren en dat heb ik dan ook gedaan. Het werkt op zich prima en het maakt het ook wel lekker zacht. Maar eerlijk gezegd ben ik toch meer fan van een spray of serum.

Ik vind het gebruik van de Garnier Banana Hair Food Masker als gewoon haarmasker het aller fijnst. Ik laat hem een tijdje intrekken en spoel hem weer uit. Daarna heb ik heerlijk zacht, vol en natuurlijk gezond haar. Fijn vind ik ook dat dit masker mijn haar niet verzwaard, dat zie je ook vaak bij andere maskers. Waarschijnlijk omdat hier geen siliconen in zitten.

Automatische concepten

Ik vind het Garnier Banana Hair Food Masker echt geweldig en vind het jammer dat in maar een pot heb (alhoewel ik hier een hele tijd mee ga doen). Helaas is het Garnier Banana Hair Food Masker nog niet in Nederland te koop, maar wie weet in de toekomst. Nu kun je het wel in Duitsland en in België kopen voor € 6,99 per stuk en online bij Notino.

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Goede en fijne review ??
  Mooie opvallende pot.
  Jammer dat het hier niet te koop is.
  Ik moet mijn Duits weer gaan bijhouden.

  Xoxo

 2. Zonder siliconen!!! Dat klinkt super! Heb even op die site gekeken om m evt te bestellen…
  Dat zijn veel betere prijzen dan hier in NL.

 3. Te koop in Nederland bij normal (Scandinavische discountdrogist, zit in ieder geval in hoogcatherijne vlak bij Dunkin donuts.

  Er is ook een macadamiavariant (die heb ik) en nog een. Ik vind hem ook fijn als haarmasker.

 4. ik ken hem wel :D mijn nichtje heeft hem ook uit duitsland meegenomen en heeft nog net niet staan huilen toen die op was hahah. het schijnt dat hij wel ergens in nederland te koop is ;)

 5. Interessant product! Ik hou van de geur van bananen dus deze wil ik graag eens proberen. Eigenlijk had ik er nog niet van gehoord terwijl deze wel hier in België te koop is. En nu zelfs blijkbaar met korting bij het Kruidvat (2 voor 10 euro) ?

 6. Ook op mijn dikke haar (niet krullend maar wel slag) doet dit product het ontzettend goed als conditioner! 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *