Zoek
Sluit dit zoekvak.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

Een zonnebrand voor je gezicht vinden is niet meer zo moeilijk. Er zijn genoeg zonnebrand crèmes te vinden die speciaal voor het gezicht zijn. Deze breng je ’s ochtends aan en daarover heen je make-up. Maar wat doe je gedurende de dag? Dan kun je niet de crème weer over je gezicht heen smeren. Er waren in het buitenland heel beperkt sprays voor het gezicht te koop, maar nu heeft Garnier een speciale spray voor het gezicht en ik test hem uit!

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

Deze spray is eigenlijk speciaal gemaakt om de gevoelige huid te beschermen tegen de zon. De SPF 50 biedt een hoge bescherming, hydrateert de huid tot 24 uur lang en kan eenvoudig (en zelfs over make up heen) aangebracht worden. Het fijne is ook dat de verpakking erg handzaam is en dus makkelijk in je tas mee kan om tussendoor bijgewerkt te worden.

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

Ik kocht de Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand bij de Action voor € 3,50 (vandaar de sticker die er op zit), maar je kunt hem ook gewoon online en bij de winkels kopen. Gebruik van deze spray is heel makkelijk. Je sprayt het 25 cm vanaf je gezicht op je en laat het daarna gewoon intrekken.

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

De verstuiver geeft een fijne nevel waardoor de formule snel droogt en optimaal aan te brengen is. De spray plakt niet, is direct droog en volledig transparant. Ik moet wel zeggen dat ik de geur niet echt lekker vind, een beetje chemisch. Niet zo een lekkere zonnebrand geur als ik gewend ben van Garnier.

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand
Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

De nevel is inderdaad heel erg fijn, maar je moet natuurlijk wel voldoende aanbrengen om goed beschermd te zijn, wees daarom niet te zuinig. Het product belooft helemaal transparant te zijn maar ik zie toch wel een kleine witte waas. Ook op mijn voorhoofd zie ik na het sprayen allemaal kleine witte druppeltjes.

De zonnebrand voelt niet vet aan, maar ik moet wel zeggen dat het mijn haar wel wat vettig maakt. De zonnebrand blijft goed op mijn huid zitten en gaat niet overmatig glimmen, dat vind ik prettig. Maar omdat het toch een beetje je huid wit maakt moet je het nog wel soms uitsmeren en dat vind ik jammer.

Garnier Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand

Qua bescherming doet de zonnebrand het prima, na een hele dag in de zon zitten is mijn gezicht (en dan vooral mijn neus) niet verbrand. Het flesje gaat zo mee in mijn tas en tussendoor spray ik nog even wat op mijn gezicht. Omdat het is een spray is vind ik het ook lekker verfrissend tijdens een warme dag.

De mogelijk witte waas neem ik voor lief en die vette haar rand ook, dat had ik met een andere zonnebrand ook wel gekregen. Ik vind de spray ontzettend handig en het werkt goed. Gedurende de dag ben ik goed beschermd!

De Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert Gezicht Zonnebrand is voor € 8,99 te koop bij onder andere Bol.com, maar ik kocht hem voor € 3,49 bij de Action (maar daar moet je geluk hebben want ik had de laatste).

Dit artikel bevat zelf gekochte producten – uitleg

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Ik gebruik altijd eerst biodermal onder mijn make up en deze gaat der gedurende dag overheen. Had hem vorig jaar al ontdekt en raad hem echt aan.

  2. Echt een mega aanrader deze! Ik heb een vette acne huid en die blijft mooi mat met deze zonnespray. Inderdaad gewoon over make up sprayen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *