Zoek
Sluit dit zoekvak.

Galia meloen salade

Galia meloen salade

Als ik iets echt lekker vind in de zomer is het wel een salade van meloen en ham, dat is echt iets waar je me wakker voor kunt maken. De meloenen zijn op dit moment weer fijn geprijsd dus vond het voor mezelf wel weer eens tijd worden voor een lekkere salade met meloen. Echt jongens, dit recept moeten jullie echt eens proberen, het is zó lekker! Kijk snel verder hoe je dit heel simpel maakt.

Galia meloen salade

Wat heb je nodig?

  • halve galia meloen
  • mozzarella bolletjes
  • droge ham
  • rucola sla
  • balsamico azijn

Eventueel kun je er ook nog geroosterde pijnboompitten aan toevoegen, maar voor mijn weight watchers heb ik dat maar achterwege gelaten. Maar het is wel een hele lekkere toevoeging.

Galia meloen salade

Het maken van de salade is natuurlijk ontzettend makkelijk, dit is trouwens genoeg voor twee personen. Wil je meer vermenigvuldig je gewoon de ingredienten, maar je kunt het ook gewoon in een schaal serveren als bijgerecht, alles is mogelijk. Zelf vond ik het wel zo makkelijk het meteen op een bord te serveren omdat het maar voor mij alleen was.

Galia meloen salade

Doe als eerst twee handjes rucola sla op een bord. Snijd de meloen in parten en snij daarna de schil van de meloen af en verdeel het in stukjes. De stukken mogen best groot blijven, dat vind ik erg lekker dat je goed de meloen proeft. Laat vervolgens de mozzarella uitlekken en verdeel de bolletjes over de salade. Je kunt trouwens ook een normale bol mozzarella gebruiken en in stukken snijden. Trek daarna de ham uit elkaar en verdeel deze ook over de salade. Maak het daarna af met een scheutje balsamico azijn.

Galia meloen salade

Ziet de salade er niet heerlijk uit? Ik kan je vertellen dat hij ook echt heerlijk is en echt één van mijn favoriete recepten of salades is.

Galia meloen salade

Je kan trouwens ook expirimenteren met verschillende soorten meloen, een cantaloupe meloen is ook heel geschikt voor deze salade. Watermeloen weet ik niet, maar misschien is dat ook wel een heel verrassende combinatie.

Galia meloen salade

Eten jullie wel eens een salade van meloen? Zo niet moet je dat echt eens gaan doen als je ook van meloen houdt, het is echt zó lekker! Ik zeg alvast, eetsmakelijk! Het is helemaal aan aanrader het te eten met een warme zomerdag.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. Ik heb de salade ook ff gemaakt. Heerlijk!! Ga ik ik zeker vaker maken. Ik doe zelf al een poosje weight wachters en dit wil idd prima wat punten betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *