Galia meloen salade

Galia meloen salade

Als ik iets echt lekker vind in de zomer is het wel een salade van meloen en ham, dat is echt iets waar je me wakker voor kunt maken. De meloenen zijn op dit moment weer fijn geprijsd dus vond het voor mezelf wel weer eens tijd worden voor een lekkere salade met meloen. Echt jongens, dit recept moeten jullie echt eens proberen, het is zó lekker! Kijk snel verder hoe je dit heel simpel maakt.

Galia meloen salade

Wat heb je nodig?

 • halve galia meloen
 • mozzarella bolletjes
 • droge ham
 • rucola sla
 • balsamico azijn

Eventueel kun je er ook nog geroosterde pijnboompitten aan toevoegen, maar voor mijn weight watchers heb ik dat maar achterwege gelaten. Maar het is wel een hele lekkere toevoeging.

Galia meloen salade

Het maken van de salade is natuurlijk ontzettend makkelijk, dit is trouwens genoeg voor twee personen. Wil je meer vermenigvuldig je gewoon de ingredienten, maar je kunt het ook gewoon in een schaal serveren als bijgerecht, alles is mogelijk. Zelf vond ik het wel zo makkelijk het meteen op een bord te serveren omdat het maar voor mij alleen was.

Galia meloen salade

Doe als eerst twee handjes rucola sla op een bord. Snijd de meloen in parten en snij daarna de schil van de meloen af en verdeel het in stukjes. De stukken mogen best groot blijven, dat vind ik erg lekker dat je goed de meloen proeft. Laat vervolgens de mozzarella uitlekken en verdeel de bolletjes over de salade. Je kunt trouwens ook een normale bol mozzarella gebruiken en in stukken snijden. Trek daarna de ham uit elkaar en verdeel deze ook over de salade. Maak het daarna af met een scheutje balsamico azijn.

Galia meloen salade

Ziet de salade er niet heerlijk uit? Ik kan je vertellen dat hij ook echt heerlijk is en echt één van mijn favoriete recepten of salades is.

Galia meloen salade

Je kan trouwens ook expirimenteren met verschillende soorten meloen, een cantaloupe meloen is ook heel geschikt voor deze salade. Watermeloen weet ik niet, maar misschien is dat ook wel een heel verrassende combinatie.

Galia meloen salade

Eten jullie wel eens een salade van meloen? Zo niet moet je dat echt eens gaan doen als je ook van meloen houdt, het is echt zó lekker! Ik zeg alvast, eetsmakelijk! Het is helemaal aan aanrader het te eten met een warme zomerdag.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reply
  Susan
  13 juli 2016 at 15:04

  Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op meloen :)

 • Reply
  Teddy
  13 juli 2016 at 16:37

  Oh dit lijkt me zo lekker! Dit ga ik echt maken deze zomer!

 • Reply
  Elize| girlonthewhitebike
  13 juli 2016 at 17:50

  Deze ga ik onthouden!!!

 • Reply
  Kelly
  13 juli 2016 at 18:22

  Ziet er lekker uit!

 • Reply
  Dionne
  13 juli 2016 at 19:03

  Ik ben dol op meloen met ham! Dit recept ga ik opslaan. Zo lekker! Zeker als het warm is!

 • Reply
  femketje
  13 juli 2016 at 19:13

  oehh lekker :D

 • Reply
  chucky1012
  13 juli 2016 at 19:55

  Wat ziet dit gerecht er heerlijk uit en lekker zomers ;-)

 • Reply
  Eline
  13 juli 2016 at 20:13

  Oh, zo lekker! Heerlijk!

 • Reply
  Amanda
  13 juli 2016 at 20:35

  Lijkt mij heerlijk!!

 • Reply
  Aarti
  13 juli 2016 at 21:51

  Ga het zeker proberen de kinderen houden van meloen. Liefs Aarti

 • Reply
  Kelly
  13 juli 2016 at 22:28

  Hmm klinkt heel erg lekker! Ik ben dol op salades en meloen, dus dit is een gouden combi

 • Reply
  rachel
  14 juli 2016 at 10:02

  ooh zo lekker !! mag het alleen niet hahah maar neem je receptje weer mee want mijn meiden lusten dit denk ik wel

 • Reply
  Yvette
  14 juli 2016 at 16:42

  Leuk en lekker alleen heb je dit recept al eens gedeeld haha.

 • Reply
  Ellen
  14 juli 2016 at 20:31

  Ik heb de salade ook ff gemaakt. Heerlijk!! Ga ik ik zeker vaker maken. Ik doe zelf al een poosje weight wachters en dit wil idd prima wat punten betreft.

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  15 juli 2016 at 11:47

  Mmhh!! Lekker, vooral voor als het heel erg warm is, dan heb ik nooit zo’n zin om ‘echt’ te koken zeg maar!

 • Laat een reactie achter