Gadgets die ik gebruik voor mijn site

 photo Gadgetsvoordesite2_zps608227a9.png

Bloggen is hartstikke simpel, iedereen kan het! Het enige wat je nodig hebt is een computer en een camera. Dat klopt, zo ben ik ook ooit begonnen, maar nu een paar jaar later heb ik er wel een paar dingen extra bij aangeschaft om het allemaal net een stukje mooier te maken. Benieuwd wat ik allemaal gebruik achter de schermen voor mijn blog? Kijk dan lekker met me mee!

 photo Gadgetsvoordesite_zpsef8af699.png

Windows PC

Eigenlijk waar alles mee begint is mijn vaste computer op mijn bureau in mijn slaapkamer, deze staat eigenlijk ook heel de dag aan. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. Ik doe hier inspiratie op, bewerk mijn foto’s hier en schrijf mijn blogartikelen. Het is een Windows 7 computer die al een beetje oud aan het raken is, maar ik wil hem echt niet kwijt. In tegenstelling tot bijna alle andere bloggers heb ik geen iMac, gewoon omdat ik Apple met computers minder fijn vind dan Windows, maar dat is natuurlijk persoonlijk! En ook het hele grote beeldscherm maakt mij heel erg gelukkig.

 photo Gadgetsvoordesite3_zpsfe623426.png

MacBook Air

Omdat elke blogger altijd zo enthousiast was over een MacBook heb ik er ook eentje 1,5 jaar geleden aangeschaft, ik ben er allemaal niet laaiend enthousiast over, geef mij toch maar een hele goede Windows laptop! Voor iMovie zal ik hem wel weer aanschaffen omdat ik dat gewoon heel erg fijn vind aan de MacBook maar mijn volgende laptop wordt gewoon weer een Windows. Mijn MacBook Air is trouwens wel echt super licht en makkelijk mee te nemen, daar ben ik zeker wel heel enthousiast over. Maar verder gebruik ik hem alleen maar voor filmpjes bewerken en als ik bij mijn vriend ben.

iPad

Deze handige gadget is alweer een paar jaar oud en wil ik nog wel eens gebruiken als ik onderweg ben. Alleen sinds ik mijn MacBook Air heb gebruik ik hem haast nooit meer omdat hij net zo zwaar is en een stuk minder kan. Af en toe wil ik hem nog wel eens meenemen of handig te gebruiken als kladblok, maar voor de rest ligt hij meestal op mijn bureau om spelletjes te spelen of website’s te checken.

 photo Gadgetsvoordesite5_zps5f462398.png

Samsung Galaxy Alpha

Op dit moment gebruik ik deze telefoon van Samsung omdat ik hem gekregen had om te testen. Ik ben over Android eigenlijk heel erg te spreken maar er zijn een paar dingen aan deze telefoon die me toch doen twijfelen weer terug te gaan naar de iPhone. Zo maakt deze telefoon gewoon echt veel geluid als je hem op stil hebt staan zoals de camera en filmpjes op Instagram, Facebook en noem maar op. Voor de rest is het een fantastische telefoon, ik beantwoord mijn mail, check mijn reacties en maak foto’s onderweg voor Instagram – maar de camera is wel een stuk minder dan de iPhone –

Apple iPhone 5s

Voor de Samsung had ik de iPhone 5s, een geweldige telefoon die nog steeds een groot plekje in mijn hart heeft en ik denk ook dat ik hem weer ga gebruiken, maar een iets groter scherm vind ik toch wel handig. Ik gebruik hem voor dezelfde dingen als mijn Samsung, maar dan vind ik hem gewoon iets fijner en beter. Ik mag dan wel niet zo van de Apple computers houden, maar de iPad en iPhone vind ik toch echt wel het beste.

 photo Gadgetsvoordesite6_zps0c3c1b1f.png

Nikon D5100

Dan komen we misschien wel bij het leukste van alles, de camera met accessoires! Ik gebruik voor de foto’s op mijn blog vrijwel altijd de Nikon D5100 die ik denk ik drie of twee jaar geleden heb aangeschaft. Toen had ik nog niet echt heel erg veel geld voor een camera en kwam ik op deze uit omdat deze ook een uitklapbaar schermpje heeft. Waarom ik heb gekozen voor Nikon? Ik vind het een heel prettig merk en mijn zusje had ook een Nikon, zo kunnen we samen doen met de accessoires. Ooit wil ik misschien wel een betere camera, maar daar moet ik nog even hard voor sparen.

 photo Gadgetsvoordesite9_zpseeb75b3b.png

Nikkor 40 mm 1:2.8 lens

Dit is de lens die ik altijd gebruik voor mijn foto’s de 40 mm macro lens die ik sinds een klein jaartje heb en ik ben er echt als een kind zo blij mee, het is echt de perfecte lens voor een blogger vind ik zelf. Maar meningen verschillen natuurlijk, maar ik maak altijd al mijn foto’s met deze lens en raak nooit mijn 50 mm aan.

 photo Gadgetsvoordesite8_zpsc6b7179d.png

Nikkor 18-55 1:35-5.6 lens

Dit is de kitlens en gebruik ik ook nooit meer, alleen tijdens het filmen omdat de andere lenzen veel te ver inzoomen, dus dat je dan alleen maar heel groot mijn hoofd in beeld hebt. Voor de rest vind ik de foto’s echt veel mooier worden met een 40 of 50 mm lens!

 photo Gadgetsvoordesite7_zps554dff29.png

Nikkor 50 mm 1:1.4 lens

Deze lens heb ik gekocht omdat elke blogger er echt lyrisch over was, ik vond hem fijn maar het was niet helemaal wat ik zocht. Ik moest er bijna een trapje bij hebben om de foto’s van dichtbij scherp te hebben en swatches waren al helemaal uit den boze. Elke keer moest ik dus weer switchen tussen mijn 50 mm en mijn kitlens. Nee, dit was voor mij niet de lens waar iedereen zo enthousiast over was en snapte de hype ook niet helemaal. Ja hij maakt zeker prachtige foto’s maar van een leien dakje gaat dat niet altijd. De 40 mm doet dat wel en maakt echt fantastische foto’s en je kan je camera zo dichtbij houden als je wil. Maar de 50 mm heeft ook een vast brandpunt en de 40 mm niet, dat is het verschil. Helaas ligt deze prachtige 50 mm lens in mijn kast te verstoffen.

 photo Gadgetsvoordesite10_zps68583661.png

Nikon Speedlight SB – 700

En dan hier mijn nieuwe aanwinst de Nikon Speedlight SB-700! Omdat ik niet al teveel zonlicht op mijn kamer heb worden de foto’s heel snel grauw en blauw en dat vond ik zonde. Ik ben met mijn probleem naar de fotograaf gegaan en raadde me deze flitser aan. Ik kon het ook goedkoper met lampen oplossen maar de ruimte is mij ook wat waard dus ik ging voor deze Nikon flitser, echt mijn foto’s worden er zoveel lichter en mooier van! Het is even spelen hoe het het beste werkt, maar ik ben er echt heel blij mee. Swatches worden ook echt heel erg mooi door die flitser, echt een aanrader!

 photo Gadgetsvoordesite4_zps5f64ea1f.png

Nikon 1 J3

En dan mijn allernieuwste aanwinst, een systeemcamera! Ik wil niet altijd mijn lompe en zware camera meenemen naar Amsterdam en vind dat ook niet prettig. En voor onderweg privé vind ik het ook heel erg leuk een goede kleine camera te hebben. Ook zocht ik iets waar ik onderweg mee kan filmen wat beter gaat dan met mijn D5100 of telefoon. Ik kwam dus al snel bij deze camera uit en ben er echt heel erg blij mee! Ik heb hem eigenlijk altijd bij me want hij weegt niets en mocht ik iets tegenkomen wat leuk is kan ik er altijd goed beeldmateriaal van maken, super leuk en handig!

 photo Gadgetsvoordesite1_zps311d24f5.png

Zo, dat waren al mijn gadgets die ik voor mijn site gebruik. Ik wil zeker niet zeggen dat dit het beste is, maar dit is wel wat ik zelf het erg prettig vind. Ik weet zeker dat veel mensen de 50 mm boven de 40 mm verkiezen en staan te kijken dat ik een MacBook niet zo fijn vind als iedereen. Dat is natuurlijk persoonlijk, ik vond het alleen leuk om dit aan jullie te laten zien en misschien hebben jullie er wel iets aan in de toekomst! Bloggen jullie ook en wat voor een gadgets gebruiken jullie daarvoor?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

38 reacties

 • Reply
  chucky1012
  7 november 2014 at 09:56

  Leuk artikel dat je hier laat zien wat voor handige spullen je gebruikt om artikelen te schrijven en foto’s te maken voor je blog!

 • Reply
  Dagmar Valerie (ByDagmarValerie)
  7 november 2014 at 10:07

  Wauw wat superleuk om te zien, mooi artikel en echt heel leuk om de gadgets van achter de schermen te zien :D Wat een mooie systeemcamera! Sounds good en inderdaad lekker lichter :D

 • Reply
  lucindainwonderland
  7 november 2014 at 10:08

  Handig om te weten wat je gebruikt. Ik ben ook nog altijd super blij met mijn pc en doe daar ook alles op. Het geld voor een laptop heb ik niet, maar ik weet ook niet of ik dan wel voor eentje van Apple zou gaan, ze zijn zo duur en waar het nou echt in zit, dat weet ik ook niet. xxx Lucinda

 • Reply
  Jessica
  7 november 2014 at 10:10

  Leuk artikel! Grappig om ook een aantal soortgelijke producten te zien die ik gebruik haha. Ik heb wel een iMac en MacBook pro en ben daar weg van, ook voor mijn werk natuurlijk. Heb zelf een Canon camera en dat is echt mijn baby, hij wordt alleen wel steeds minder omdat ie al een jaar of 5 oud is :(

 • Reply
  Bo
  7 november 2014 at 10:13

  Wat een leuk artikel! Ik vind zelf Windows ook fijner dan Apple!

 • Reply
  Manon
  7 november 2014 at 10:28

  Wat ontzettend handig is dit, ik heb ook een compactcamera, zo fijn die gaat gewoon overal mee naartoe :)

 • Reply
  Dianne Overbeeke
  7 november 2014 at 10:28

  Wat leuk om te zien wat je allemaal gebruikt! Ik ben aan het twijfelen of ik een Macbook air ga kopen. Hoeveel inch is jouw Macbook?

  • Reply
   Aranka
   7 november 2014 at 10:29

   13 inch! Prima grootte vind ik, kleiner zal ik alleen niet doen.

 • Reply
  Shaz
  7 november 2014 at 10:30

  Erg leuk om te zien dat je variatie hebt en niet per se vasthoudt aan één merk. Zelf ben ik fan van Apple en ik kan totaal niet omgaan met Windows.

 • Reply
  Denise
  7 november 2014 at 10:37

  Wat een ontzettend fijn artikel! Leuk om te zien waar jij al je foto’s mee maakt. Mooie collectie!

 • Reply
  Margot
  7 november 2014 at 11:04

  Die macro lens lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Esmée
  7 november 2014 at 11:11

  Leuk om te lezen zeg! Persoonlijke gebruik ik vooral mijn telefoon; foto’s maken, schrijven, lezen.. Alles! Ik zou erg graag een betere camera hebben voor het maken van foto’s :) x

 • Reply
  Daphne
  7 november 2014 at 11:12

  Supergaaf om te zien hoe jij je foto’s maakt!

 • Reply
  Manon
  7 november 2014 at 11:31

  Leuk artikel om te lezen, wat heb je veel gave gadgets!!

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  7 november 2014 at 11:32

  Oh de Nikon systeemcamera is net een snoepje die wil alleen al meenemen als accessoire ;-)

  Leuke post zeg!

 • Reply
  Anouk
  7 november 2014 at 11:45

  Fijn artikel, altijd leuk om te lezen! Macbook Air heb ik ook, die systeemcamera is echt super pretty!

 • Reply
  kieke14
  7 november 2014 at 11:55

  Mooie spullen Aranka! Zelf wil ik nog heel graag een tablet en een goede camera. Vooral die laatste heb ik hard nodig nu ik zelf een blog ben begonnen! Maak nu alle foto’s met m’n telefoon, en ja verder uitleg is denk ik niet nodig haha. Eerst nog even sparen en kijken hoe het bloggen bevalt en dan ga ik eens op zoek! :) Leuk om zo in ieder geval weer wat inspiratie op te doen!

 • Reply
  fashionbeautydaphne
  7 november 2014 at 12:02

  Leuk om te zien! je nieuwe aanwinst is echt super mooi.

 • Reply
  Mjay
  7 november 2014 at 12:59

  Hele fijne spullen heb je! Het eerste wat ik heb gekocht toen ik begon te bloggen is mijn camera. En nu is het hard sparen voor andere lenzen! :-D Heb overigens hetzelfde beeldscherm van je vaste pc en die grootte is idd top! Vind het veel fijner dan werken op mijn laptop :-)

 • Reply
  Kirsten
  7 november 2014 at 13:07

  Super leuk om te zien wat je allemaal voor je blog gebruikt! Ik heb ook nog zo’n flitser liggen, maar ik gebruik eigenlijk nooit meer! Toch maar weer eens gaan proberen of dat werkt. Leuk Aranka!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  7 november 2014 at 13:43

  Ah wat is dit interessant, hier was ik al een tijdje benieuwd naar!

 • Reply
  Jorien - Jorlife.nl
  7 november 2014 at 13:58

  Wat een fijne gadgets allemaal! En grappig dat je twee telefoons gebruikt op dit moment. Wat je hebt bij de 50 mm lens, heb ik precies hetzelfde. Ik zou daarom graag nog een 35 mm lens willen!

  • Reply
   Aranka
   7 november 2014 at 14:57

   De 35 mm is inderdaad ook heel fijn! Die had mijn zusje al vandaar dat ik de 40 mm heb gekocht zodat we kunnen afwisselen!

 • Reply
  Sara
  7 november 2014 at 14:02

  Wat een mooie spullen zeg! Ik mag nog even door sparen voordat ik zulke mooie spullen heb. :)

 • Reply
  Laura Like
  7 november 2014 at 14:17

  Wat leuk om te zien wat je allemaal gebruikt voor het bloggen! Een hoop staat ook ook wel op mijn wishlist, zoals een goede spiegelreflex camera.

 • Reply
  Kelly
  7 november 2014 at 15:13

  Heel erg leuk om te zien!

 • Reply
  Beautyjuf
  7 november 2014 at 15:18

  Wat een ontzettend leuk artikel! Ik gebruik een laptop en een fotocamera van het merk Canon. Ik wil graag nog een aantal lenzen hebben om van dichtbij te kunnen inzoomen.

 • Reply
  Mariëlle
  7 november 2014 at 15:27

  Wat een hoop apparatuur, lief dat je het deelt, dankjewel :)

 • Reply
  femketje
  7 november 2014 at 16:01

  leuk om te lezen :D

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 november 2014 at 19:45

  Leuk om te delen en ook erg leerrijk! Ik ben jaloers op je camera’s en lenzen!

 • Reply
  Jana
  7 november 2014 at 20:14

  Wat een fijne gadgets, vooral de Nikon Speedlight zou ik ook nog is moeten aanschaffen :-) x

 • Reply
  Nicolish
  7 november 2014 at 20:32

  Heel erg interessant en leuk artikel. Wat heb je veel camera related gadgets!

 • Reply
  AA Beautyaddicts
  7 november 2014 at 21:15

  Interssant om te zien!!

 • Reply
  desireewanders
  7 november 2014 at 21:30

  wat gebruik je prachtige producten!

 • Reply
  glamandglitters
  8 november 2014 at 00:47

  Bloggen is soms echt wetenschap. Ik heb sinds kort softboxen aangeschaft. Wat ben ik een gelukkig mens nu! Het maakt foto’s maken met dit grauwe weer zo veel makkelijker

 • Reply
  Hester
  8 november 2014 at 11:46

  Leuk om te zien! Inderdaad bijzonder dat je je MacBook helemaal niet zo fijn vindt, haha. Je 50 mm zou ik zéker als het een 1.4 is gewoon verkopen ofzo, want dat is zonde van het geld! Ik gebruik zelf mijn 50 mm 1.4 (maar dan Canon) wel erg graag, maar voor swatches is ‘ie inderdaad niet handig. Die maak ik alleen bijna nooit, dus dat scheelt :) Wat bedoel je trouwens met ‘Maar de 50 mm heeft ook een vast brandpunt en de 40 mm niet, dat is het verschil’ – 40 mm is toch ook gewoon een vast brandpunt? Zou dan meer met scherpstellen te maken moeten hebben. Ik zit er ook aan te denken een externe flitser aan te schaffen, lijkt me zo handig! Bij je kitlens staat trouwens 35 in plaats van 3.5 haha.

 • Reply
  face2beauty
  8 november 2014 at 16:49

  Leuk om te zien wat een ander gebruikt om te bloggen! Vind je nieuwe nikon aanwinst echt super schattig eruit zien!

 • Reply
  makeupbylindsay
  9 november 2014 at 21:10

  Heel erg leuk om te lezen!!

 • Laat een reactie achter