Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Fruitvliegjes, zo voorkom je ze en kom je er vanaf

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes, ik word er op dit moment helemaal gek van. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ze lijken overal wel vandaan te komen. Natuurlijk is fruit een grote trigger, maar ik heb nou eenmaal graag fruit in huis. In dit artikel vertel ik je hoe je van fruitvliegjes af komt en hoe je ze kan voorkomen.

Fruitvliegjes voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus het is makkelijker om die beestjes buiten de deur te houden bij overlast. Maar waar moet je dan op letten en wat moet je tegen fruitvliegjes doen? Ik geef je een paar handige tips:

Het klinkt logisch, maar fruit en groente in de rondte laten liggen is geen goed idee. Gooi dus meteen de groente en fruit resten in de container buiten en doe het niet in de prullenbak. Maak daarna ook goed het aanrecht en eventueel keukengerei schoon waar de sappen aan kunnen blijven zitten, hier komen ze vliegjes ook op af.

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar spoel ook lege flessen om of zet ze buiten neer. Op lege bierflesjes, wijnflessen en frisdrankflessen komen ook fruitvliegjes op af. Zet de lege flessen dus of meteen buiten neer of spoel ze goed om en laat ze niet binnen slingeren.

Let ook op ‘vergeten’ groenten. Heb je aardappelen of uien ergens in een kast liggen? Vergeet deze dan niet af te dekken. Mochten deze gaan rotten of als er vocht bij komt komen hier ook fruitvliegjes op af. Dus naast je fruitschaal ook even de kast checken waar je aardappelen liggen.

Maak ook regelmatig de gootsteen schoon. Misschien zijn er toevallig wel resten fruit of groenten de wasbak in gevallen en doorgespoeld. Hier kunnen ook fruitvliegen op af komen, ze vinden het namelijk geen probleem om in het riool te zetten.

Fruitvliegjes vangen

Goed, heb je dan toch last van fruitvliegjes? Dan zit er maar een ding op, ze te vangen. Er zijn heel wat huis, tuin en keuken middeltjes voor maar je kunt er ook gewoon wat voor kopen. Dit zijn de beste tips.

Zelf ben ik niet zo een knutselaar maar koop ik gewoon kant en klaar wat. Ik ben vooral fan van de HG fruitvliegjes vanger. Dit is een soort peertje die je kan vullen met speciaal vloeistof. De binnenkant van de HG fruitvliegjes vanger is een val en uiteindelijk verdrinken ze in de vloeistof. Roxasect heeft ook een vergelijkbare fruitvliegjes vanger voor minder geld.

Je kunt ook de fruitvliegjes lokken met een eigen middeltje. Fruitvliegjes zijn gek op azijn. Meng dit met een beetje afwasmiddel en doe dit in een kommetje of schaaltje en ze komen er massaal op af. Door het afwasmiddel verdrinken ze.

Er zijn ook los fruivliegen vallen te koop die je kunt vullen met een eigen vloeistof. Doe hier iets in waar de fruitvliegjes gek op zijn zoals azijn, wijn of een vruchtensap. Er is maar een kleine ingang waardoor ze er eenmaal in zitten niet meer makkelijk uit komen en dus dood gaan.

Dit waren mijn tips om fruitvliegjes tegen te gaan en natuurlijk ook te voorkomen. Hebben jullie last van fruitvliegen en wat doen jullie daar tegen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. ik maak altijd zelf een bekertje met een smurrie erin en werkt ook prima!! heb er dit keer niet zoveel last van gelukkig want als ik ergens een hekel aan heb zijn het die vliegjes wel!

  2. Glaasje wijn of wijnazijn, daarover heen plastic folie. Wat gaatjes erin prikken en ergens neerzetten. Ik verstop ze altijd een beetje. Je schrikt als je ziet hoeveel vliegjes erin kruipen (en er niet meer uit kunnen dus verdrinken!!)

  3. Hier en daar een knoflookteentje neerleggen en af en toe vervangen. Bij Dille&Kamille verkopen ze leuke herbruikbare fruitvliegjesvangers…

  4. Met dat warme weer zijn ze er echt zo. Eén klokhuisje vandaag. k heb die in een schaaltje gedaan met plastic erover in het midden een paar gaatjes en de fruitvliegjes gaan erin en kunnen de uitgang net meer vinden.

  5. Glas met een rijpe perzik of ananas en dan een folieke over. Dat werkt écht goed, ze staan zelfs aan te schuiven om in het glas te kunnen kruipen.:P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *