Search
Close this search box.

Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

Iets wat ik super lekker vind bij anderen, komkommer salade! Als ik bij iemand anders aan het barbecuen ben of gezamelijk eet komt er vaak een heerlijke komkommer salade op tafel. Ik ben gek op kommer en de frisse smaak in de zomer, maar zelf had ik nog nooit een komkommer salade gemaakt. Tot van de week, het was heerlijk weer en ik had geen zin in een zware maaltijd, deze frisse salade leek me ideaal en ik had alles al in huis!

Frisse Komkommer Salade

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel Azijn
  • 1 eetlepel Dille
  • peper en zout (eventueel)

Zelf heb ik geen peper en zout gebruikt omdat ik daar meestal niet zo een fan van ben. Maar wil je het iets meer smaak geven kun je dat er met een gerust hart aan toevoegen.

Frisse Komkommer Salade

Het recept is echt super simpel, iedereen kan het maken en wellicht heb je alles al in huis. Zelf hoefde ik alleen de dille te kopen. Ik heb gewoon gedroogde dille gekocht, maar je kan ook verse gebruiken als je dat wil. Maar deze kun je beter bewaren en smaakt ook prima vind ik. We beginnen met het wassen van de komkommer en snijden deze met bijvoorbeeld een kaasschaaf in plakjes. Ik laat de schil om de komkommer heen zitten, maar die kan je ook verwijderen als je dat lekkerder vindt.

Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

Voeg daarna de mayonaise, Griekse yoghurt, azijn en dille toe en roer het goed door. Proef even en voeg naar wens nog andere ingrediënten toe of meer van de voorgeschreven ingrediënten.

Frisse Komkommer Salade

De combinatie van de frisse komkommer en de zure yoghurt en azijn maakt het echt heel erg lekker verfrissend maar met een bijzondere twist. Je kunt de azijn trouwens ook vervangen door citroensap als je dat wel in huis hebt of lekkerder vindt.

Frisse Komkommer Salade

De salade vind ik vooral erg lekker tijdens een barbecue, tijdens het doen van een broodje als gerecht om erbij neer te zetten of natuurlijk bij een salade. Vooral met het warme weer vind ik het heerlijk om te eten. Het ligt niet zwaar op de maag, is verfrissend en vult ook nog eens goed!

Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

In de zomer vind ik het heerlijk een frisse salade te eten. Een top combinatie is een salade van komkommer yoghurt. Je kunt de salade an sich eten, maar ook zeker als bijgerecht.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel dille
  • peper + zout

Instructies
 

  • Snij de komkommer in dunne plakjes, ik gebruik hier een kaasschaaf voor.
  • Doe de plakjes komkommer in een schaal en voeg hier de andere ingrediënten aan toe.
  • Roer alles goed en breng eventueel op smaak met kruiden en klaar is Kees!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat mij weten hoe het was!

Het is dus net zo simpel als het er uit ziet, maar wel super lekker! Zonde eigenlijk dat ik dit niet vaker heb gemaakt. Ik vervolg weet ik het wel, dit komt veel vaker op tafel te staan of in combinatie met een lekkere barbecue die vast nog veel volgen deze zomer. Eten jullie wel eens komkommer salade en wat vinden jullie daarvan en hoe maken jullie het?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

14 reacties

  1. Lijkt op Tzaziki hmmmmm
    Dan gebruik je er verse knoflook bij, olijfolie ipv mayo en citroen ipv azijn
    Ook super lekker hoor
    Leuk idee want was het weer vergeten

  2. Grappig, ik maak het vaak zo… dille vervangen door (gevriesdroogde) bieslook en/of peterselie is ook lekker.

  3. Ziet er goed uit! Van de week had ik ook die Griekse yoghurt gekocht en die vond ik toch vies, vond het een hele rare substantie bleh ( en nee hij was niet over de datum).

Laat een antwoord achter aan Jolanda Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *