Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

Iets wat ik super lekker vind bij anderen, komkommer salade! Als ik bij iemand anders aan het barbecuen ben of gezamelijk eet komt er vaak een heerlijke komkommer salade op tafel. Ik ben gek op kommer en de frisse smaak in de zomer, maar zelf had ik nog nooit een komkommer salade gemaakt. Tot van de week, het was heerlijk weer en ik had geen zin in een zware maaltijd, deze frisse salade leek me ideaal en ik had alles al in huis!

Frisse Komkommer Salade

Wat heb je nodig?

 • 1 komkommer
 • 2 eetlepels Griekse Yoghurt
 • 1 eetlepel Mayonaise
 • 1 eetlepel Azijn
 • 1 eetlepel Dille
 • peper en zout (eventueel)

Zelf heb ik geen peper en zout gebruikt omdat ik daar meestal niet zo een fan van ben. Maar wil je het iets meer smaak geven kun je dat er met een gerust hart aan toevoegen.

Frisse Komkommer Salade

Het recept is echt super simpel, iedereen kan het maken en wellicht heb je alles al in huis. Zelf hoefde ik alleen de dille te kopen. Ik heb gewoon gedroogde dille gekocht, maar je kan ook verse gebruiken als je dat wil. Maar deze kun je beter bewaren en smaakt ook prima vind ik. We beginnen met het wassen van de komkommer en snijden deze met bijvoorbeeld een kaasschaaf in plakjes. Ik laat de schil om de komkommer heen zitten, maar die kan je ook verwijderen als je dat lekkerder vindt.

Frisse Komkommer Salade

Frisse Komkommer Salade

Voeg daarna de mayonaise, Griekse yoghurt, azijn en dille toe en roer het goed door. Proef even en voeg naar wens nog andere ingrediënten toe of meer van de voorgeschreven ingrediënten.

Frisse Komkommer Salade

De combinatie van de frisse komkommer en de zure yoghurt en azijn maakt het echt heel erg lekker verfrissend maar met een bijzondere twist. Je kunt de azijn trouwens ook vervangen door citroensap als je dat wel in huis hebt of lekkerder vindt.

Frisse Komkommer Salade

De salade vind ik vooral erg lekker tijdens een barbecue, tijdens het doen van een broodje als gerecht om erbij neer te zetten of natuurlijk bij een salade. Vooral met het warme weer vind ik het heerlijk om te eten. Het ligt niet zwaar op de maag, is verfrissend en vult ook nog eens goed!

Frisse Komkommer Salade

Het is dus net zo simpel als het er uit ziet, maar wel super lekker! Zonde eigenlijk dat ik dit niet vaker heb gemaakt. Ik vervolg weet ik het wel, dit komt veel vaker op tafel te staan of in combinatie met een lekkere barbecue die vast nog veel volgen deze zomer. Eten jullie wel eens komkommer salade en wat vinden jullie daarvan en hoe maken jullie het?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reply
  Vanessa
  8 juni 2016 at 15:49

  Ik heb dit nog nooit gemaakt, maar het ziet er heel lekker uit. Ideaal voor deze zomer!

 • Reply
  rachel
  8 juni 2016 at 16:20

  oh ik vind dat ook zo lekker en heb toevallig alles in huis dus ik ga NU de keuken in hahah

 • Reply
  Varenka W
  8 juni 2016 at 17:04

  Lijkt op Tzaziki hmmmmm
  Dan gebruik je er verse knoflook bij, olijfolie ipv mayo en citroen ipv azijn
  Ook super lekker hoor
  Leuk idee want was het weer vergeten

 • Reply
  Denise
  8 juni 2016 at 18:16

  Mmm, heerlijk!

 • Reply
  Rowan
  8 juni 2016 at 18:17

  Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

 • Reply
  chucky1012
  8 juni 2016 at 19:19

  Het ziet er super heerlijk uit!
  Ik bewaar het recept.

 • Reply
  Jolanda
  8 juni 2016 at 19:57

  Grappig, ik maak het vaak zo… dille vervangen door (gevriesdroogde) bieslook en/of peterselie is ook lekker.

 • Reply
  Mariëlle
  8 juni 2016 at 20:05

  Mmmm ik vind dit zo lekker!

 • Reply
  Amy
  8 juni 2016 at 20:08

  Oh yes dit heb ik nodig!!! Van het weekend eens zelf maken. Ik ben gek op komkommer salade.

 • Reply
  femketje
  9 juni 2016 at 00:17

  oehh lekker :D

 • Reply
  Sanne
  9 juni 2016 at 08:41

  Ziet er goed uit! Van de week had ik ook die Griekse yoghurt gekocht en die vond ik toch vies, vond het een hele rare substantie bleh ( en nee hij was niet over de datum).

  • Reply
   Aranka
   9 juni 2016 at 09:37

   Dat heb ik ook wel eens gehad, heel gek! Maar bij die van de Albert Heijn of Lidl heb ik het eigenlijk nooit.

 • Reply
  Linda
  15 juni 2016 at 02:48

  Dat ziet er lekker uit, dat ga ik ook eens proberen.

 • Reply
  Roxanne
  27 juni 2016 at 22:44

  Ik maak het meestal met een beetje Aromat en peper, Griekse yoghurt en gedroogde bieslook (of Italiaanse kruiden). Lekkerrrrrrrrrrrrr

 • Laat een reactie achter