Zoek
Sluit dit zoekvak.

Freeman Bare Foot

 photo FreemanBareFoot_zps2c6c8d66.png

Na de zomer hebben onze voeten zeker wel wat extra verzorging nodig. Lopen op open schoentjes, met blote voeten naar buiten of die lange strandwandeling hebben niet goed gedaan aan je voeten. Tijd om ze eens goed en lekker te gaan verzorgen. Freeman is een merk waar ik voor het bloggen al fan van was, maar dan vooral de producten voor het gezicht zoals de maskers en scrubs. Ze blijken dus ook producten voor de voeten te hebben, ik was heel erg benieuwd!

 photo FreemanBareFoot1_zps16d80d82.png

Kennen jullie het Amerikaanse merk Freeman? Het is niet echt een merk waar we in de media veel over horen, maar toch is het merk zeker de moeite waard om eens naar te kijken en ervaren! Zelf heb ik ik-weet-niet hoeveel flessen abrikozen scrub opgemaakt en maskers van dit merk. Freeman is een merk met grote tubes die voor een fijne prijs te koop zijn bij onder andere Dirx en de Tuinen. Sinds kort hebben ze een hele fijne voetenlijn die ik voor jullie – en mezelf natuurlijk – ga testen. Alle producten van Freeman worden trouwens niet op dieren getest.

Mijn voeten zijn echt een ramp, het lopen zonder sokken in balerina’s, het vele lopen op slippers en buiten op blote voeten hebben niet echt bijgedragen aan een goede conditie van de huid onder mijn voeten. Tijd om ze eens de verzorging te bieden die verdienen. Ik testte maar al te graag deze drie producten van Freeman uit, een voeten scrub, lotion en balm!

 photo FreemanBareFoot2_zpsc250371b.png

Freeman Bare Foot Foot Scrub – € 2,49

Onze huid en gezicht scrubben we allemaal wel eens, maar wisten jullie dat het net zo belangrijk is je voeten zo af en toe te scrubben? Wrijf na het douchen maar eens tussen je tenen of bij je hak, waarschijnlijk komen daar heel veel dode huidcellen vanaf. Een wekelijkse scrub beurt moet ervoor zorgen dat die dode huidcellen er niet meer blijven zitten en je zachte voeten geven! Deze scrub op basis van puimsteen pakt de ruwe plekken op de voeten effectief aan. Gebruik de scrub op een zachte, natte huid. Bijvoorbeeld na het douchen, baden of een voetenbadje. Zo is de huid lekker zacht en bereik je gemakkelijk het gewenste effect!

 photo FreemanBareFoot3_zpse1c366d3.png

De voet scrub zit boordevol met voedende ingrediënten, net zoals alle producten van Freeman trouwens. Het pruimenextract, pepermunt en Tea Tree laten de vermoeide voeten helemaal opleven. Dit komt omdat deze scrub je voeten grondig reinigt, hydrateert, kalmeert en vernieuwd! Naast deze drie ingrediënten zit hij nog vol andere voedende stoffen die het je voeten alleen maar aangenamer maken. Wel zitten er parabenen in en wat parfum.

Ik gebruik de scrub na het douchen op een zachte voethuid. Breng royaal de scrub aan en masseer het lekker over mijn voeten. Handig vind ik om dan even op de wc te gaan zitten met mijn voeten op een handdoek of in de douchebak. Je kan het natuurlijk ook op de rand van het bad doen als je een bad hebt. Na het inmasseren spoel ik het weer af met water en daarna zijn mijn voeten echt heerlijk zacht. Verwacht trouwens niet dat het dikke lagen eelt verwijderd, daar heb je echt een ander product voor nodig. De scrub ruikt trouwens zoals alle producten uit deze lijn van perzik met een overheersende munt lucht.

 photo FreemanBareFoot6_zps5158df31.png

Freeman Bare Foot Heel & Cullus Balm – € 2,59

Na het scrubben wil je je voeten ook goed verzorgen, of natuurlijk tussendoor. Deze balsem is speciaal voor de hielen en eelt op je voeten. Deze balsem moet ze weer lekker zacht  en glad laten aanvoelen zonder kloofjes. Dit komt door de toegevoegde vitamine E en Shea Butter, deze dringen diep in de huid door zonder een vettige laag of gevoel achter te laten. Dat vind ik echt een groot pluspunt, want als ik ergens een hekel aan heb zijn het vettige voeten, dat is gewoon levensgevaarlijk.

 photo FreemanBareFoot7_zps6a83de75.png

Na het scrubben van mijn voeten of voor het slapen gaan smeer ik mijn voeten royaal in met deze balsem. Hij is heerlijk van structuur en voelt heel verfrissend aan door de munt. Omdat ik het zo royaal aanbreng doe ik meteen daarna schone sokken aan zodat het goed kan intrekken en zijn werk kan doen. Opvallend vind ik wel dat de Shea Butter vrij onderaan in het ingrediënten lijstje staat. Voor de rest vind ik het echt een hele fijne balsem en laat mijn voeten fris en zacht aanvoelen. Over langer termijn zie ik nog niet heel veel verschil, maar na het gebruiken merk ik dat wel heel erg. Ik denk gewoon dat ik dagelijks moet blijven smeren voor zachte en gladde voeten!

 photo FreemanBareFoot4_zpse72d8191.png

Freeman Bare Foot Foot Lotion – € 2,49

Het eerste wat ik dacht is wat het verschil nou was tussen de foot lotion en de balsem. Nou dat zal ik je dan eerst maar uitleggen. Deze Foot Lotion is echt geschikt voor heel je voeten en heeft niet echt een bijzondere plek die die aanpakt. Dat heeft de balsem wel, het eelt en je hielen. Deze lotion is dus iets meer basic en echt voor alleen je voeten bedoeld. Hij verzacht je voeten door de droge en harde huid aan te pakken en deze weer zacht te maken. Je kunt hem trouwens ook gewoon over je benen heen gebruiken als een bodylotion om deze op te laten peppen door de Tea Tree.

 photo FreemanBareFoot5_zps602e1c78.png

Ik gebruik de lotion en balsem nooit in combinatie met elkaar, ik weeg altijd af waar ik op dat moment meer behoefte aan heb. Moet mijn eelt worden aangepakt of wil ik gewoon een goede algemene verzorging op dit moment. De lotion heeft een lichte maar toch ook wel weer vrij dikke structuur. Terwijl je hem uitsmeert zie je dat hij heel transparant uitsmeert en snel door de huid wordt opgenomen. Mijn huid voelt na het aanbrengen heerlijk zacht en glad aan zonder droge en ruwe stukjes. Ook deze laat ik intrekken met sokken aan, ben toch altijd nog een beetje bang om uit te glijden.

 photo FreemanBareFoot8_zps27337d63.png

Van links naar rechts zie je hier de scrub, lotion en balsem. Allemaal hebben ze een subtiele pastel paarse kleur. De geur van de voetproducten is fris zoet met een sterke munt geur die je voeten zeker verfrissen.

 photo FreemanBareFoot9_zps8965b8f6.png

Zoals je hier ziet zijn de producten vrij dik maar laten zich wel makkelijk verdelen over de huid en trekken ook snel in zonder een vette laag achter te houden.

 photo FreemanBareFoor_zpsc3ed6a8a.png

Ik ben enthousiast over de Freeman Bare Foot producten, hoe kon het ook anders? Freeman is nog steeds een merk dat van mij wel meer aandacht verdient. Ze hebben echt heerlijke en goede producten voor weinig geld! Want voor een tube van 150 ml betaal je maar € 2,49 en daar kan je zeker een hele tijd mee vooruit. Mijn voeten zijn lang niet meer zo droog en dramatisch als eerst en dat vind ik fijn! De frisse geur vind ik trouwens ook heel prettig voor mijn voeten, lekker verfrissend! De Freeman Bare Foot producten zijn onder andere te koop bij de Tuinen, Kruidvat en Dirx.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Wat een leuke en betaalbare producten! Ik denk dat ik de scrub en lotion ga aanschaffen, misschien kijk ik dan wat vaker naar mijn voeten. Zeker in de winter krijgen ze bij mij veel te weinig aandacht. ;)

  2. Heb ze inderdaad al bij de Tuinen zien liggen, maar toch niet meegenomen. Toch zijn dit voor het komende najaar echt wel producten om in huis te hebben. Ik verwaarloos mijn poezelige voetjes eigenlijk best wel in het najaar…. woeps. xxx Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *