Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Freedom Make-Up Pro Glow

 photo Freedom Make-Up Pro Glow_zpsld1i5mxb.png

Van de week liet ik jullie het eerste palette van Freedom Make-Up Londen zien. Maar nu zijn deze fantastische bronzers met een super tof printje aan de beurt. Toen ik ze in de webshop zag staan twijfelde ik geen moment en gooide ze alle vier zo in mijn winkelmandje. Deze moest ik testen voor de site, want ze zien er echt super gaaf uit. Alleen nu is ze vraag natuurlijk, zijn ze de moeite waard?

 photo Freedom Make-Up Pro Glow1_zps6hwptivj.png

Freedom Make-Up is een budget make-up merk uit Londen en is een kruising tussen de twee populaire merken MUA en Make-Up Revolution. De producten zijn ontzettend scherp geprijsd en ze beloven goede kwaliteit. In de vorige review hebben we kunnen zien dat de pigmentatie geweldig was, maar op het oog toch een klein beetje minder was. Niet slecht, maar niet zo knallend als de swatches na het blenden. Ik ben dus ook heel erg benieuwd naar deze vier bronzers – en blush -. Ik vind het bij een bronzer of blush nooit zo erg als ze niet knallend gepigmenteerd zijn.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow2_zpslz8wuw8n.png

De verpakkingen van de Pro Glow producten zien er basic en vrij goedkoop uit. Het ziet er niet alleen goedkoop uit, zo voelt het ook wel een beetje. Een beetje wankel plastic is het die niet een eeuwig leven hebben als je het mij vraagt. Ook sluiten ze ontzettend strak en heb je soms echt je tanden nodig om een verpakking open te maken, niet echt heel erg handig. Maar het gaat natuurlijk om het product aan de binnenkant. Als dat fantastisch is ben ik die middelmatige kwaliteit van verpakking al snel vergeten.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow6_zpsfxd6vgwv.png

In totaal zijn er vier verschillende kleuren Pro Glow producten:

 • Roar
 • Meow
 • Purr
 • Pink Cat

De eerste drie kleuren lijken op zich best wel op elkaar en als we zometeen naar de swatches gaan kijken zien we helemaal dat ze bijna gelijk aan elkaar zijn. De enige echte andere kleur is Pink Cat een felle roze kleur gemixt met peach.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow4_zpsxciktelv.png

De bronzers en blush hebben allemaal een leuk en vrolijk patroontje. Ze doen me meteen denken aan de populaire bronzers van Too Faced, alleen dan voor een veel goedkopere prijs. Qua inhoud zijn ze trouwens ook prima, ze bevatten namelijk elk 4 gram. Dat is iets meer dan een MAC blush of bronzer.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow3_zps4ufrixv5.png

De producten zelf zijn ‘geurloos’ maar ruiken wel naar typisch poeder. De structuur is heel erg broos en zacht van de bronzers. Als je er met je vingers overheen gaat heb je meteen en vlek en mix van alle kleuren door elkaar heen. Als je met een kwast over het product heen gaat laat het echt een enorme poeder bende achter. Ook pakt de kwast erg veel product op, aftikken is dus echt een must.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow7_zpslrzv6ma9.png

Roar

De donkerste bronzer van allemaal met een subtiele gouden shimmer in de basiskleur.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow9_zpsxgty7k2b.png

Meow

Een wat lichtere bronzer die vrijwel helemaal matte is, alleen de donkerbruine kleur heeft een subtiele shimmer.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow8_zpsq40bsqve.png

Purr

Een wat warmere kleur bronzer door het toegevoegde roze. Hij heeft echt een hele subtiele shimmer waar je eigenlijk niets van terug ziet.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow10_zpsjw0r1hqa.png

Pink Cat

Ik vind deze kleur niet echt bij de bronzers passen, dit is een echte blush met een subtiele shimmer.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow11_zpsfnshghq8.png

Dan hier nog alle swatches op een rijtje. Als je goed kijkt zie je het verschil tussen de drie bronzers, maar het verschil vind ik niet mega. Als ik dit van te voren had geweten – en geen blog had gehad – had ik ze niet alle drie gekocht. Van links naar rechts zie je: Roar, Purr, Meow en Pink Cat.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow13_zpsoxy1tvbx.png

Zoals ik al zei zijn de producten heel zacht en poederig. Ze kruimelen vrij erg als je er met de kwast overheen gaat waardoor er veel losse poeder deeltjes op komen te liggen. Ook de kwast heeft rijkelijk het product opgenomen waardoor je hem zeker even moet aftikken. Maar toch ben ik enthousiast over de producten, want ze brengen met een subtiele maar toch zichtbare kleur aan en blenden fantastisch omdat ze zo poederig zijn.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow12_zpsp8ch7ckg.png

Hier draag ik Purr, wat echt een fantastische kleur is en ik de afgelopen dagen alleen maar heb gedragen. Roar is net een beetje te donker voor mij en Meow is ook erg mooi, maar iets minder warm. Pink Cat vind ik ook erg mooi, maar toch trekt die warme bruine glow mij wel. Van die shimmers zie je eigenlijk helemaal niets terug op de huid, je kan het dus eigenlijk wel een matte bronzer of blush noemen.

 photo Freedom Make-Up Pro Glow5_zpsxbnakxk3.png

Des ondanks dat de producten een beetje goedkoop ogen, geen ideale verpakking hebben en heel erg brokkelen, geven ze wel een heel erg mooi effect. Mijn absolute favoriet is Purr. Maar de kleuren Meow en Pink Cat vind ik ook erg mooi. Roar is ook erg tof maar toch een beetje te donker voor mij. De Freedom Make-Up Pro Glow bronzers en blush kosten £ 2,50 dat is omgerekend ongeveer € 3,50 is wat ik een goede prijs vind voor dit product. Freedom Make-Up is te koop in hun eigen Engelse webshop en volgens mij gaan een aantal Nederlandse webshops het ook verkopen, dat moet je dus even goed in de gaten houden!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Het printje ziet er erg leuk uit en ik vind het aangebracht op je wangen ook erg mooi! Jammer dat ze zo poederig zijn.
  Liefs, Iris

 2. Aaah dat printje! Te leuk! Vind het tof dat je ze gewoon alle 4 besteld om te testen voor je blog. Ik wil ze ook nu! Dus ga denk ook bestellen, maar dan wel gewoon 1tje haha

 3. Purr vind ik je erg mooi staan. Ik heb ook make-up van Freedom make-up en vind helaas veel producten erg poederig.. maakt het niet zo fijn in gebruik natuurlijk, jammer!

 4. Oeh ik vind ze er heel leuk uit zien! Maar gebruik zelf eigenlijk nooit bronzer, dus denk dat ik ze beter maar niet kan laten verstoffen hier haha. De blush vind ik ook heel tof, lekker fel!

 5. Wat zien ze er leuk en speels uit! Het effect op je wangen vind ik ook heel mooi maar wel jammer dat ze zo poederig zijn!

 6. Ik vind ze er leuk uitzien, vooral Purr vind ik mooi. Jammer dat ze wat poederig zijn, maar ja… voor die prijs, is dat geen ramp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *