Fogan Cosmetics, € 0,99 make-up

 photo FoganCosmetics_zps8a1ee0a9.png

Fogan Cosmetics, ik denk niet dat er bij iedereen een belletje gaat rinkelen, maar wellicht kennen ook heel veel van jullie het wel. Ik kende Fogan Cosmetics ook van naam, make-up dat maar € 0,99 kost en een heel groot assortiment heeft. Je kunt het niet in een echte winkel kopen maar ze staan ontzettend vaak op beurzen en evenementen. En natuurlijk is het te koop in hun eigen webshop. Toevallig kreeg ik drie van hun producten in een goodiebox. Zijn die producten van nog minder dan een euro die ene euro waard?

 photo FoganCosmetics1_zps6ba0fc30.png

Over het merk Fogan Cosmetics is niet echt heel erg veel bekend. Ik heb geen idee waar het precies vandaan komt en er is geen geschiedenis bekend. Wat ik wel weet is dat de cosmetica allemaal een lage prijs heeft van € 0,99 per stuk. Of het nou een nagellak is of een foundation, alles kost maar € 0,99. Wat mogen we dan verwachten van Fogan Cosmetics? Op de site staat dat het kwalitatief goede producten zijn die voldoen aan de strenge eisen die de EU stelt.

Op het eerste gezicht vind ik Fogan Cosmetics er echt ontzettend cheap uit zien en als je dan naar hun officiele website gaat moet ik stiekem wel een beetje lachen. De gemiddelde zolder webshop ziet er nog beter uit. Maar goed, daar gaat het allemaal niet om. Zijn het leuke budget producten die ik iedereen kan aanraden?

 photo FoganCosmetics4_zpsc2862516.png

Fogan Cosmetics Perfect Lipstick 01

Deze lipstick ziet er nog best wel oké uit. Behalve dat de huls er vrij goedkoop uitziet vind ik de kleur van de lipstick wel heel erg mooi, een mooie zacht roze kleur. De lipstick is lekker dun en is daarom makkelijk mee te nemen en aan te brengen. En inderdaad, de lipstick brengt makkelijk aan en voelt heel prettig aan op de lippen, eigenlijk als een lippenbalsem. De lipstick is vrij goed gepigmenteerd, maar ik merk wel dat het van mindere kwaliteit is. De lipstick blijft heel erg achter in de lijntjes en achter velletjes waardoor het een hele goedkope uitstraling krijgt. Ook zitten er schijnbaar zilveren shimmers in waardoor het goedkope effect compleet is, dat vind ik jammer! Want voor de rest was ik er best over te spreken.

 photo FoganCosmetics5_zps11aff003.png

Fogan Cosmetics Eyeliner

Ik was hier echt het minst enthousiast over. De verpakking ziet er zo goedkoop en amateuristisch uit dat ik hier al een heel slecht voorgevoel over had, dit kan gewoon niet iets moois zijn. De eyeliner is in het zwart te krijgen en heeft een vloeibare inhoud met een hard kwastje.

 photo FoganCosmetics6_zpse3a5acfd.png

Het kwastje zoals je hier ziet kan ik eigenlijk niet eens een kwastje noemen, hij is gewoon keihard. Met het swatchen was ik hier dan ook niet echt enthousiast over. Een hele goede pigmentatie heeft hij niet en slaat stukken over als je er een bochtje mee wil maken. Hmm, nee dit lijkt mij helemaal niets.

 photo FoganCosmetics7_zps26212a7a.png

Links swatches van de liptick en rechts van de eyeliner.

 photo FoganCosmetics3_zps3034ee16.png

Fogan Cosmetics Nail Polish

Je nagels voorzien van een leuke kleur vinden we allemaal leuk, helemaal als dat kan voor zo een leuke prijs van € 0,99! Fogan Cosmetics heeft echt ontzettend veel kleuren nagellak en dit is een mooie nude tint in 29. Het flesje ziet er best oké uit. Hier heb ik eigenlijk niets op aan te merken.

 photo FoganCosmetics8_zps7c5dcb31.png

Op de lak zelf eigenlijk ook niet, hij lakt prima, dekt met twee laagjes en is vrij snel droog. Wel wordt de lak wat stroperig als je een tweede laag wilt aanbrengen maar voor de rest is hij echt prima. De houdbaarheid is niet te vergelijken met een OPI of Essie lakje maar hij bleef zeker een dag mooi bij mij.

 photo FoganCosmetics10_zps280a2a83.png

Look met onder andere de Fogan Cosmetics producten. Over de lipstick ben ik niet zo te spreken want die geeft helaas echt een heel goedkoop effect aan je lippen.

 photo FoganCosmetics9_zps60271c2a.png

Maar de eyeliner vind ik verrassend goed! Met een harde punt is het even wennen aanbrengen maar het ging eigenlijk prima. De lijn is mooi en goed zwart en droogt snel op waardoor je geen afdruk krijgt. Eigenlijk is het gewoon een prima eyeliner en vind hem fijner werken dan een eyeliner met een kwastje. Deze kan ik je wel aanraden!

 photo FoganCosmetics2_zps0cac9457.png

Ik vind het leuk dat er een merk is met zulke goedkope make-up. Helaas ben ik niet over alle producten te spreken en kan je beter die ene euro in je zak houden. Maar de nagellak doet het echt prima en je hebt veel kleuren waar je uit kan kiezen. De lipstick vind ik zelf echt minder door het goedkope effect aan je lippen maar over de eyeliner ben ik wel echt enthousiast. Ben je dus opzoek naar een goede en goedkope eyeliner en je ziet Fogan Cosmetics toevallig op een beurs voorbij komen, dan zal ik daar zeker naar kijken!

Alle producten van Fogan Cosmetics kosten € 0,99 en zijn te koop op hun website en op verschillende beurzen en evenementen.

Deze producten heb ik ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

 • Reply
  femketje
  25 november 2014 at 11:02

  mooi nude lakje :D

 • Reply
  Esmée
  25 november 2014 at 11:09

  Die eyeliner ziet er goed uit, en het lakje heeft een leuke kleur! De lipstick vind ik er Vanaf een afstand nog best leuk uitzien, jammer van de slechte dekking! X

 • Reply
  beautyforgirls
  25 november 2014 at 11:26

  De eyeliner ziet er inderdaad heel goed uit.
  Liefs, xxx

 • Reply
  adrianamoja
  25 november 2014 at 11:30

  Leuk artikel!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  25 november 2014 at 11:33

  Ik vind de kleur van de lipstick erg mooi! Jammer dat hij kwalitatief niet zo super is.

 • Reply
  edithmeijer
  25 november 2014 at 11:37

  Wat een leuk lakje<3

 • Reply
  ilovegirlsnews
  25 november 2014 at 11:39

  Super goedkoop

 • Reply
  inspiredbylifee
  25 november 2014 at 11:40

  Wauw die lak vind ik echt heel erg leuk!

 • Reply
  Mariëlle
  25 november 2014 at 11:40

  Het ziet er eigenlijk best goed uit!

 • Reply
  artisticstateofmind
  25 november 2014 at 11:45

  De lipstick vind ik nog wel een lief kleurtje, maar die eyeliner is echt bagger!

 • Reply
  chucky1012
  25 november 2014 at 11:51

  Wat een mooie nude kleur is de nagellak ;-)

 • Reply
  Nicolish
  25 november 2014 at 12:20

  Wat leuk dat ze zoveel goedkope cosmetica hebben, maar helaas is niet alles geweldig. Aan de ene kant begrijpelijk, maar aan de andere kant vind ik dat als je met een product op de markt komt moet het goed zijn, doe het anders niet. De lipstick kleur is wel erg mooi, maar jammer dat ie een beetje goedkoop oogt!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  25 november 2014 at 12:28

  ‘…hij bleef zeker een dag mooi bij mij.. Een dag maar? Wat een rommel is het dan…

 • Reply
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  25 november 2014 at 12:55

  Ik vind de lippenstick wel mooi staan! Grappig dat de swatch van de eyeliner tegenvalt, vind ik dan en als je aanbrengt super mooi staat.

  Euroknallers!

 • Reply
  lucindainwonderland
  25 november 2014 at 13:01

  Niet echt mijn ding, maar ik zou wel willen kijken wat ze nog meer in het assortiment hebben. Het merk zegt mij vrij weinig. xxx Lucinda

 • Reply
  Diana Carlton
  25 november 2014 at 13:28

  Hier word ik niet bepaald warm van. Ik denk dat je beter een paar euro bij kan leggen voor items van Cartrice of Essence.

 • Reply
  kieke14
  25 november 2014 at 14:32

  aaah ja dit merk zag ik van het weekend op de zwarte markt in Beverwijk!! Heb er even naar gekeken maar zag er inderdaad zo goedkoop uit haha! Heb het dus maar niet genomen. En zo te zien was dat geen hele slechte keus :D

 • Reply
  Milou
  25 november 2014 at 14:44

  Leuk artikel! De eyeliner en het nude lakje zien er mooi uit!

 • Reply
  DiaryOfAMua
  25 november 2014 at 15:02

  Dat lakje ziet er super mooi uit! En die lipstick staat je prachtig

  Xo

  Diary Of A Mua

 • Reply
  Love Life As Manon
  25 november 2014 at 15:22

  De nagellak vind ik zo’n mooie kleur!

 • Reply
  fullsizehousewife.nl
  25 november 2014 at 15:40

  Ik moest om de titel lachen, maar je kunt ook natuurlijk niet verwachten dat make-up dat zo goedkoop is, ook goed zal zijn. Wel leuk voor bijvoorbeeld tieners met een klein budget.

 • Reply
  Margot
  25 november 2014 at 15:41

  Wat een mooi nagellakje!

 • Reply
  Kelly
  25 november 2014 at 16:03

  Wat jammer!

 • Reply
  Paulien | AzaraBeauty
  25 november 2014 at 18:35

  Ik had er nog nooit van gehoord! Leuk voor meiden die net met make-up beginnen en niet zoveel geld hebben denk ik. Ik word er iig niet warm of koud van ;)

 • Reply
  Beautyjuf
  25 november 2014 at 19:13

  Hmm, ondanks dat het een budgetmerk is, word ik er niet heel enthousiast van. Al vind ik de kleur van de nagellak wel erg mooi!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  25 november 2014 at 19:57

  Dit kende ik nog niet,leuk!

 • Reply
  Jana
  25 november 2014 at 20:57

  Enkel het lakje spreekt me aan, maar wel toffe foto’s x

 • Reply
  Anouk
  25 november 2014 at 21:28

  Dit merk kende ik nog niet echt, het lakje en de eyeliner zien er wel goed uit!

 • Laat een reactie achter