Zoek
Sluit dit zoekvak.

Flottielje zeilen: wat is dat precies?

Flottielje zeilen

Het is een activiteit die op zonvakantie steeds populairder wordt: flottielje zeilen. Mensen doen het in Griekenland, in Kroatië of een ander zonnig land waar het water helder blauw is. Bij de gedachte aan zeilen heb je misschien al helemaal een voorstelling, maar flottielje zeilen is toch net even anders. Wat is dat precies, een flottielje zeilen?

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat is een flottielje?

Het woord ‘flottielje’ komt uit oorlogstijd. Vroeger was het een formatie oorlogsschepen die een onderdeel vormden van een grotere vloot. Vandaag de dag kennen we het vooral van de pleziervaart. Je huurt een zeilboot en je vaart als schipper van je eigen zeilboot, samen met een andere ploeg zeilboten, een bepaalde route. Nu snap je meteen waar het woord vandaan komt: het varen in een formatie.

Zeilen is ontzettend leuk om te doen. Het is ontspannen, je hebt heel wat te zien en het is zeer geschikt om met het hele gezin te doen. Vaar je in een vloot, dan heb je ook de kans om kennis te maken met andere gezinnen, stellen en groepen. Na het varen een hapje eten is een perfecte gelegenheid om met elkaar in contact te blijven.

Flottielje zeilen in Kroatië

Flottielje zeilen wordt overal gedaan, maar vooral in zonnige landen. Griekenland, Kroatië, Turkije en Italië zijn populaire bestemmingen hiervoor. Flottielje zeilen in Kroatië is onvergetelijk: de zon staat er hoog aan de hemel, het water is net zo blauw als in de folder, en de prijzen voor eten en drinken zijn er nog laag. Een zeer betaalbare en leuke vakantie, waarbij het zeilen toch wel als een van de hoogtepunten mag worden gezien.

Het is de ideale manier om de eilanden te ontdekken. Je ervaart de vrijheid en de natuur. Ontzettend leuk om een keer te doen, en misschien wel de ideale manier om uiteindelijk het zeilvirus te pakken te krijgen. Voor je het weet ga je ook in Nederland de wateren op.

Perfecte activiteit voor een zonvakantie

Het leuke van flottielje zeilen is dat je echt zelf aan het roer staat. Je vaart dan wel een bepaalde route met elkaar, maar je moet zelf de groep bij elkaar houden Natuurlijk is er altijd een ervaren schipper mee om je een handje te helpen. Het helpt uiteraard als je al ervaring hebt met zeilen, en anders is alles te leren.

Flottielje zeilen via Tubber is een leuk alternatief voor de hele dag aan het strand liggen of in het zwembad van het hotel dobberen. Een stuk avontuurlijker, en er is eigenlijk geen betere manier om je vakantiebestemming te verkennen.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *