Fitness Tip: Fit Jump

Fitness Tip: Fit Jump

Ik wist niet eens dat Fit Jump bestond, maar al snel leek het me heel erg leuk om te doen. Ik wist wel dat er allemaal goede oefeningen op een trampoline te doen waren volgens TellSell, maar ik had er nog nooit echt lessen in gezien. En als je nu denkt dat het allemaal gekke kunstjes op een trampoline is, dan heb je het mis! Het zijn hele leuke oefeningen op een trampoline die iedereen – zelfs deze houten Klaas – kan doen!

Een paar weken geleden ging ik met een vriendin naar Rebound World hier in Zwolle omdat ze daar een keer kaartjes voor had gekocht die ingeleverd moesten worden. Wij dachten als twee kleine kinderen een uurtje te gaan springen en dat deden wij ook. Maar toevallig werd er ook een groepsles gehouden genaamd Fit Jump. Ik vind groepslessen altijd wel leuk, maar ik vind het vaak deprimerend dat ik niet mee kan doen of alles verkeerd doe, maar dit zag er best simpel uit en dat is het ook.

Ik bedoel natuurlijk met simpel dat de oefeningen makkelijk uitgevoerd kunnen worden, qua uithoudingsvermogen zijn ze behoorlijk pittig kan ik je vertellen! Het is een combinatie van fitness, bootcamp en trampolinespringen. Je wordt flink aan het werk gezet want alle spiergroepen worden optimaal ingezet tijdens de workout die bij Rebound World 30 minuten duurt. Door de vering van de trampoline ga je tot het uiterste en dat terwijl de kans op blessures klein is. Je gewrichten worden minimaal belast terwijl je spieren keihard werken. En dat is voor mij erg positief in combinatie met mijn schenen, ik had daarna nergens last van (behalve van mijn rug omdat ik iets te gek deed, eigen schuld).

Maar wat doe je dan? Overal is het natuurlijk anders maar bij Rebound World kun je een losse les volgen voor € 7,50 of voor € 55,00 een strippenkaart van 10 keer kopen. Je krijgt dan vooraf een half uurtje vrij springen, Fit Jump les van 30 minuten en daarna nog een kwartiertje vrij springen. Het is niet heel goedkoop, maar zeker wel heel erg leuk! De les begint met een warming up van lekker springen en wat oefeningen doen zoals rennen op de trampoline (op je plaats) en kleine oefeningen. Daarna heb je denk ik 20 minuten echt flinke oefeningen met hoog springen, draaien, van voor naar achteren springen, squats in de trampoline met een elastiek om ook je armen mee te nemen, planken op de zijkant van de trampolines, lunes en ga zo maar door. En ik kan je vertellen dat is zwaar!

Het leuke hieraan vind ik dat je zelf de intensiteit kan bepalen. Je kunt heel hoog en hard gaan springen, dat kost veel kracht en energie. Maar ben je nog niet zo goed, dan spring je gewoon wat minder hard maar ben je wel in beweging. En de spierpijn de dag daarna, die voel je zeker wel! Het is echt een pittige workout!

Fitness Tip: Fit Jump

Ik weet niet of het overal in Nederland aangeboden wordt, maar volgens mij zijn er wel meer accomodaties met trampolines in Nederland en daar wordt het vast ook gegeven. Ik vond het in ieder geval super leuk en ga volgende week zeker weer. Ook omdat je het in een groep doet vind ik het erg leuk. Hebben jullie wel eens Fit Jump gedaan en wat vonden jullie er van?

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply
  femketje
  15 november 2017 at 15:22

  Okay dit lijkt me dus wel echt heel leuk!

 • Reply
  chucky1012
  15 november 2017 at 18:59

  Zo leuk ;-)

 • Reply
  Manon
  15 november 2017 at 20:21

  Dit lijkt mij wel heel leuk. Ik heb er al weleens over gehoord.

 • Reply
  Maaike
  16 november 2017 at 07:20

  Ik hou niet van sporten maar dit lijkt me echt leuk! Ben benieuwd of ze hier in de buurt ook zoiets hebben :)

 • Reply
  Simone
  16 november 2017 at 11:50

  Omg! Dit lijkt me zo leuk als afwisseling met trainen in de sportschool!

 • Reply
  Rachel
  16 november 2017 at 12:00

  Dit is gewoon zo gaaf he :D maar ik kijk wel ff toe voorlopig oke :D

 • Laat een reactie achter