Firefly Lane – de boeken en het vervolg

Automatische concepten

Ik heb de serie Firefly Lane op Netflix echt verslonden, wat een heerlijke serie is dit om te kijken. Firefly Lane is een nieuwe serie op Netflix en ontzettend populair. Het gaat over twee hartsvriendinnen Tully en Kate. Ze zijn al samen vanaf jonge leeftijd en hebben heel wat meegemaakt door de jaren heen.

Firefly Lane boeken

Ik heb echt van de serie genoten (en vooral omdat Guero uit Queen of the South er ook in speelt) en vooral op het eind bleef ik met veel vragen zitten. Zou er dan nog vervolg van seizoen 1 komen? En ineens kwam ik erachter dat de serie Firefly Lane geïnspireerd is op de boeken van Kristin Hannah. Over het verhaal van Tully en Kate zijn twee boeken geschreven Wie naar de sterren grijpt en Verder dan de sterren. Je kunt natuurlijk raden dat ik super benieuwd was naar het vervolg van deze serie, dus ik kon niet wachten het tweede deel te lezen.

Het eerste boek (Wie naar de sterren grijpt) gaat dus over seizoen 1 van Firefly Lane. Tully en haar vriendin Kate leren elkaar kennen op jonge leeftijd en zijn al snel onafscheidelijk. Ook hun verdere leven blijven ze hartsvriendinnen en maken heel wat samen mee. De serie blikt terug op drie tijden: hun jeugd, jongvolwassene en volwassen (nu). Normaal hou ik er niet van als de serie steeds terug in de tijd gaat, maar met deze serie vind ik het een hele goede toevoeging, erg leuk om naar te kijken.

Firefly Lane seizoen 2

Officieel is er nog geen seizoen 2 van Firefly Lane bevestigd. Maar wil je daar niet op wachten en zelf alvast het vervolg lezen dan kun je alvast Verder dan de sterren lezen. Ik wil niet teveel verklappen waar het over gaat, maar als je benieuwd bent lees dan even de omschrijving van het boek via het linkje. Er staan in ieder geval een aantal grote dingen te gebeuren en de vraag is of de vriendschap stand houdt (want wat is er nou gebeurt waarom Kate Tully nooit meer wil zien) of niet. En krijgt Tully ook eindelijk antwoorden op de vragen uit haar jeugd?

Beide boeken zijn gewoon overal te koop en mocht je Kobo Plus hebben kun je beide boeken daar gratis lezen. Hebben jullie de serie gezien en het vervolg al gelezen?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Rachel
    8 maart 2021 at 21:52

    Ik vond het echt echt een heerlijke wegkijk serie, en ben ook super benieuwd naar het tweede seizoen.

  • Laat een reactie achter