Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fijne dagcrèmes voor in de winter

De winter is er over een paar dagen alweer en dat betekend dat we extra goed ons gezicht moeten verzorgen met een goede dagcrème. Er zijn natuurlijk allemaal dagcrème’s speciaal voor de winter of crème’s die net iets dikker zijn dan dat je in de zomer nodig hebt en daarom dus weer ideaal zijn voor de winter. Ik laat jullie mijn 4 favoriete dagcrème’s voor de winter!

Weleda Coldcream – review

De Weleda Coldcream is een hele stevige crème dat neigt naar de vette kant, dat kun je goed zien aan de olie die in het product zit. Mocht je dus een echte vette huid hebben is deze crème niet aan te raden. Ik gebruik deze crème dan ook niet over mijn hele gezicht maar echt plaatselijk op mijn droge plekjes en doordat deze crème zo vet en voedende is verdwijnen deze plekjes als sneeuw voor de zon. Wat mij betreft is dit echt een heerlijke aanrader voor de plaatselijke drooge plekjes op het gezicht!

Dr. Eckstein Carotin Facial Cream – review

Deze dagcrème met caroteen en dat is heel fijn! Caroteen zorgt er namelijk voor dat er Vitamine A word aangemaakt in de huid en dat zorgt ervoor dat er geen schilferige huid of droge huid ontstaat. En dat kan ik heel erg goed merken als ik deze dagcrème meermaals gebruik, want mijn droge huid is als sneeuw voor de zon verdwenen. Wel ruikt deze crème iets kruidig en is hij zelf helemaal oranje. Ook zoals de crème die ik hierboven heb besproken is deze ook behoorlijk vettig, maar wel heel erg prettig voor de droge winterdagen.

Benefit Total Moisture 

Deze crème gebruik ik op dit moment het meest, het is eigenlijk een hele basic crème maar die heel erg goed de huid hydrateerd. Dit is echt zo een typisch gevalletje dat voor mij in de zomer veelte voedend is en nu met het gure weer precies goed. Wel is deze crème niet opgewassen tegen de échte kou, dan pak ik liever één van de andere drie crèmes die ik jullie hier laat zien, maar voor deze temperaturen – iets boven het vriespunt – is hij echt ideaal! Oh, en hij ruikt ook echt heerlijk.

Sans Soucis Thermal Moist Aqua Benefits – review

Dit is echt een heerlijk stroeve en voedende crème voor de koude dagen. Heb je de écht een goede en intensieve verzorging nodig? Dan zit je met deze crème helemaal goed! Deze is heerlijk dik en verzorgd en hydrateerd de huid optimaal. Ik ben dan ook groot fan van deze crème als de temperaturen onder het vriespunt dalen. Nadeel is misschien wel dat er een tijdje een vettige laag op de huid blijft liggen, maar dat trekt ongeveer met een half uurtje wel weer in!

En ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie favoriete dagcrème voor in de winter, dus heel het in de comments!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

28 reacties

 1. Ik ben al heel lang benieuwd naar die van Benefit! Ik gebruik nu voor in de winter de dagcreme van The Body Shop uit de Vitamine E lijn, en ook de nachtcreme trouwens. Die vind ik heel fijn voor in de winter!

 2. Nivea blauwe pot voor het slapen :) en op koude dagen zelfs s ochtends! Ik heb sinds kort ook die nieuwe diadermine 0% nachtcreme en die doe ik ook overdag, heerlijk voedend!!

 3. ik heb een gemengde huid en gebruik niet iets heel anders in de winter. Heb ook niet echt droge plekjes in mijn gezicht verder, maar deze crème klinken wel allemaal erg fijn :)

 4. Ik gebruik in de winter het liefst de intense moisture cream van de vitamine E lijn van de body shop. Die is echt zo fijn, ik gebruik hem als dag en nachtcrème, hij voedt heel erg maar trekt toch best snel in. Topper!

 5. De benefit Total Moisture ziet er zo leuk uit qua verpakking :)!! Helaas dat ie niet zo goed werkt als de temperatuur onder het vriespunt zakt..

 6. Ik verander de komende tijd niet meer van crème, heb een nieuwe gebruikt maar daar reageerde mijn huid NIET goed op! Heel erg vervelend, nu snel maar weer die oude aan het gebruiken.

 7. Lieve Aranka, ik weet van je dyslectie & wil je hierbij even op het hart drukken dat ‘het/dat betekent’ ALTIJD met een T is, en dus nooit eindigt op een D ;)
  Voor de rest – TOPartikel ! Net wat ik nodig had ! x

 8. Ik ben echt heel erg blij met mijn 8 hour cream van Elisabeth Arden die ik voor 5 eurie ipv 15 bij de Kruidvat had gescoord, nu heb ik wel spijt dat ik niet meteen meer heb gekocht.(wel een mini verpakking) Full size is ie volgesmij 20 euro…heb ook veel plezier gehad aan mn Ultrabalm van Lush (nu ook met prijsverhoging 15 euro, maar dan wel full size..), maar eigenlijk vind ik de 8 hour cream fijner. Als mn 8 hour cream op is ga ik die van Weleda maar eens uit proberen!

 9. De Vitamine E lijn van TBS vind ik echt een hele fijne lijn! Dat is echt een aanrader, die van Benefit lijkt me ook erg lekker. Alhoewel die van Weleda me ook heel erg fijn lijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *