Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Danny en ik zijn van de gadgets en hebben tal van gekke op apparaten in huis die je met je telefoon kunt bedienen of gewoon heel erg handig zijn. Alleen wat nog ontbrak was een slimme thermostaat. In ons vorige huis met de vloerverwarming kon dat niet, maar in dit huis met een normale CV kan dat wel! Honeywell mailde mij of ik hun nieuwe Lyric T6 thermostaat wilde testen met daarbij hele handige apparaten zoals een camera en waterlekkage- en vorstdetector, nou dat wilde ik wel!

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Het leuke aan de Honeywell Lyric lijn is dat het allemaal heel gemakkelijk werkt met één app, de Honeywell Lyric app die voor iOS en Android te downloaden is. Ik heb een slimme thermostaat, camera en een waterlekkage- en vorstdetector gekregen en die kun je heel gemakkelijk installeren met de app. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, internet en het boekje om alle apparaten simpel te kunnen installeren. Zelfs voor mij was het een eitje om te doen! Laten we naar de producten gaan kijken.

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat – € 149,00

De slimme thermostaat is vooral veel de mensen met een onregelmatige agenda zoals wij, de ene keer zijn we thuis en dan weer niet. Onze vorige thermostaat hadden we ingesteld op vaste tijden maar dat kwam toch niet altijd goed uit. Soms sloeg de verwarming dan aan terwijl wij helemaal niet thuis waren, zonde! Met de Lyric-app bedienen je de thermostaat heel erg gemakkelijk! Met de geofencing-functie gaat de Lyric T6 automatisch naar de gewenste temperatuurinstelling wanneer je in de buurt van je huis komt door de locatievoorziening. Echt super handig, als Danny haar huis rijdt gaat de verwarming dus al aan (als ik niet thuis ben en de verwarming uit staat). Maar wil je dit allemaal niet, dan kan je ook nog gewoon voor een standaard dagrooster kiezen. Ben je dan toch weg, dan kun je de verwarming nog gemakkelijk lager zetten met de app.

De bovenstaande thermostaat staat trouwens gewoon in de kamer en daar kun je hem ook gewoon mee bedienen zoals je gewend bent. Omdat hij op een zender werkt kun je deze neerzetten waar je maar wilt, ideaal!

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

De app is heel gemakkelijk. Je krijgt meteen te zien hoe warm het is in de woonkamer en onderaan kun je aangeven hoe warm het moet worden in huis. Ik vind het ook handig dat er aangegeven staat hoe warm het buiten is op dat moment. Je kunt in de app dus ook kiezen voor een dagrooster of gewoon handmatig alles aan te passen. Ik vind dit echt super handig, ook voor in huis. Zit ik boven op mijn kantoor en heb ik het koud, dan zet ik hem gewoon aan met mijn telefoon en hoef ik niet eerst naar beneden te lopen.

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Honeywell Lyric C1 Beveiligingscamera – € 119,00

Sinds kort hebben ze ook een camera in het assortiment die je met de app kan bedienen. De C1 heeft een verstelbare, magnetische voet die overal neergezet kan worden of opgehangen kan worden. De camera maakt 720p HD-video’s bij normale lichtomstandigheden en heeft nachtzicht voor donkerder omgevingen. Met zijn brede kijkhoek van 135 graden heeft de C1 goed beeld, zonder hem te hoeven draaien of kantelen. Leuk zo een gadget voor in huis!

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Installeren is weer super makkelijk, het is echt plug en play! De camera hebben wij in de vensterbank geplaatst zodat we goed in de gaten kunnen houden wat er bij de voordeur gebeurt. Met de app krijg je meteen beeld en zend live uit wat er gebeurt (met een kleine vertraging van 2 seconden). Wanneer de C1 ongebruikelijke bewegingen ziet of geluid hoort, stuurt hij direct een notificatie naar onze smartphone of tablet via de app. De slimme geluidsdetectie van de C1 met ingebouwde microfoon herkent het alarm van rook- en koolmonoxidemelders en stuurt op basis daarvan ook een notificatie, super handig en goed! De ingebouwde luidspreker maakt tweewegcommunicatie mogelijk, zo kunnen we bijvoorbeeld Mila aanspreken als ze aan de meubels krabt, haha.

En dankzij opslag van 8 GB zijn beelden op elk moment op te nemen, zelfs als de wifiverbinding in huis uitvalt. Daarnaast worden beelden automatisch 24 uur gratis en veilig opgeslagen in de cloud, vanwaaruit ze zijn te streamen en downloaden via de app. Dus mocht er wat gebeuren en je wilt de beelden terug kijken, dan kan dat!

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Honeywell Lyric W1 waterlekkage- en vorstdetector – € 89,00

Dit apparaat is een handige, eenvoudig te installeren oplossing om te monitoren op waterlekkage, bevroren leidingen en hoge luchtvochtigheid in huis. Het product werkt op AA-batterijen die tot wel drie jaar meegaan en is aan te sluiten op bluetooth en wifi. Ik dacht eerst, klinkt handig, maar hoe werkt dat dan? De detector is voorzien van een 1,2 meter lange sensorkabel voor plaatsing rondom leidingen en over vloeren, kieren en andere plekken waar meer risico is op waterschade. Deze sensor meet de vochtigheid en temperatuur die ook terug te lezen zijn op de app. Het product is uitgerust met een luide sirene van 100 dB, zodat bewoners die thuis zijn direct gewaarschuwd worden bij lekkages en vorstomstandigheden. Maar als je niet thuis bent krijg je natuurlijk ook weer een melding op je app.

Fijn thuiscomfort met Honeywell en je telefoon

Het apparaat is bedoeld om snel achter de vocht of vorstproblemen te komen en daar dus dure schade mee te voorkomen. Ik heb hem in de keukenkast met onze wasmachine geplaatst waar ook de afwasmachine aan grenst. Wij hebben een wasmachine die niet helemaal lekker meer is en met een afwasmachine weet je het natuurlijk ook maar nooit. Door het handige apparaatje hoef ik niet constant de wasmachine te controleren op waterschade want dat geeft hij vanzelf aan wanneer er echt iets aan de hand is!

De slimme Lyric producten van Honeywell zijn een beste investering maar de slimme thermostaat en de waterlekkage- en vorstdetector vind ik echt het geld waard. De camera is natuurlijk ook heel erg handig voor het geval er echt iets gebeurt. De producten zijn onder andere op bol.com te koop. Hebben jullie in huis ook van dit soort slimme apparaten en wat vinden jullie daarvan? Vind je het echt handig of meer onzinnig?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. Wat een handige items zeg. Wij hebben in ons nieuwe huis ook allemaal handige gadget dingen, dus ik vind het leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die dit ook zo fijn vinden! Zo krijg ik een bericht op m’n telefoon als de wasmachine klaar is en gaan de lichten automatisch aan als we thuis komen. Ideaal! De lek- en vorstdetector kende ik echter nog niet. Het lijkt me een fijn en veilig gevoel geven dat je weet dat als er wat mis mocht gaan je er toch snel bij kan zijn. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *