Zoek
Sluit dit zoekvak.

FERTI-LILY Conceptiecup – helpt om zwanger te worden

FERTI-LILY Conceptie Cup voor snellere zwangerschap

Soms zie ik iets voorbij komen op Facebook waar ik even twee keer naar moet kijken. Dat was ook zo bij de FERTI-LILY. Eerst dacht ik dat het een nieuw soort menstruatiecup was, maar dat bleek het niet te zien. Deze cup is er namelijk voor bedoeld om na de seks in te brengen zodat het sperma langer in je vagina blijft zitten. Dat wekte bij mij toch een aantal vragen op, zou dit werken?

Wat is de FERTI-LILY?

De FERTI-LILY is ontwikkeld in samenwerking met gynaecoloog en vruchtbaarheidsexpert Dr. Maarten Wiegerinck. De conceptiecup is zo gevormd, dat het sperma snel vanuit de vagina in het baarmoeder-halsslijm wordt gebracht. De zuurgraad van de vagina is namelijk niet goed voor zaadcellen, terwijl het baarmoederhalsslijm ze juist beschermt. Door het gebruik van FERTI·LILY kunnen meer zaadcellen overleven en omhoog de baarmoeder in zwemmen. Als alles volgens plan gaat, vinden ze daar een eicel om te bevruchten en een nieuw leven te starten.

Je kunt de cup tot wel zes cycli hergebruiken, wat ik best weinig vind. De cup is gemaakt is van 100% medische siliconen en is veilig, gemakkelijk en comfortabel in gebruik. Een menstruatiecup is van hetzelfde materiaal gemaakt en gaat zo lang mee tot wanneer hij stuk is/het niet meer fris vind. Als zo’n cup maar een half jaar meegaat vind ik het een best prijzige aanschaf.

FERTI-LILY Conceptie Cup voor snellere zwangerschap

FERTI-LILY cup inbrengen

Het gebruik volgens de makers is heel eenvoudig. Je draait de FERTI·LILY binnenstebuiten, brengt de cup zo hoog mogelijk in de vagina en geeft dan een kort rukje aan het steeltje. De cup draait om en houdt de zaadcellen bij je baarmoedermond vast. Na twintig minuten tot een uur verwijder je de cup. Even goed afspoelen en klaar!

Dat verhaal hoorde ik ook bij de menstruatiecup en daar heb ik wel echt een tijdje mee moeten oefenen om die cup goed in te kunnen brengen. Mijn tip is dus ook, oefen het van te voren even goed. Daarnaast blijf ik het een onromantisch idee vinden. Na de seks zo’n cup in moeten brengen. Maar goed, wellicht ben je samen zo bezig met zwanger worden dat je het er graag voor over hebt.

Uit onderzoek van 85 deelnemers is de ervaring gebleken dat 98% aan geen ongemak te ondervinden van het gebruik van FERTI·LILY, 85% vond de cup niet moeilijk in gebruik en 82% het formaat precies goed.

Daarna kwam uit het onderzoek dat bleek dat een zwangerschap met gebruik van de conceptie cup 48% vaker voorkwam dan verwacht. De stellen die al meer dan een jaar bezig waren – de helft van de deelnemers – hadden zelfs 180% meer kans om zwanger te worden. Na de eerste cyclus met het gebruik van FERTI·LILY waren tien vrouwen zwanger, na de tweede cyclus nog eens vijf en na de derde cyclus kwamen daar nog acht zwangerschappen bij.

Waar is de Ferti-Lily te koop?

De FERTI-LILY conceptie cup is verkrijgbaar bij apotheken, drogisterijen waaronder Etos en DA en online via bol.com. De verkoopadviesprijs is € 34,95 en je kunt de cup tot wel zes cycli hergebruiken.

Zelf heb ik geen ervaring met de FERTI·LILY, maar ik zou het ook niet zo snel gebruiken. Maar ik snap wel wanneer het zwanger worden niet lukt dit misschien een manier kan zijn om je kansen te vergroten, misschien kan het toch helpen. Wat vinden jullie van de FERTI·LILY?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *